Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות בנוגע לשכר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

התחלתי עבודה חדשה וזו העבודה הרצינית הראשונה שלי ככה שצצו לי כמה שאלות בנוגע לשכר וכמה דברים אחרים.

בחוזה שלי רשום ששכר הבסיס שלי הוא 6000 ש"ח ברוטו ובנוסף יש תוספת של שעות נוספות בסך 4000 ש"ח ברוטו שמהווה תשלום בגין שעות נוספות בהיקף מקסימאלי של 12 שעות נוספות בשבוע ושישים שעות נוספות בחודש.

שעות העבודה בחברה הם א-ה 7:00 עד 17:00 ו שישי 7:00 עד 14:00 (בתכלס ברוב הפעמים מסיימים ב12).

(יש ימים שנשארים עד 20:00 ו21:00 בערב גם).

בעבודה מחתימים כרטיס ומקבלים דוח שעות לקראת סוף החודש.

- ביום עבודה הכולל 10 שעות ממתי מתחיל החישוב של שעות נוספות אחרי ה 10 שעות או מ8 שעות ואילך?

- האם יום שישי נחשב כולו לשעות נוספות?

יש לי עוד שאלות אבל פשוט לא עולה לי כרגע אז זהו לבנתיים.

תודה :lol:

פורסם

איזו סוג עבודה זו ?

יש לי הרגשה לפי התנאים האלה שציינת שהולכים לטחון אותך שם טוב טוב.

60 שעות נוספות שבועיות, זה המקסימום שהחוק מתיר, ולרוב חברות לא נוהגות לציין את המקסימום כדי לא להפחיד את העובדים.

השעות הנוספות נספרות בנפרד לכל יום, ימי שישי נחשבים לשעות עבודה רגילות רק לא זוכר מאיזו שעה נספרות השעות הנוספות.

שכחת לשאול משהו חשוב, לגבי התנאים הסוציאליים (קרן פנסיה, קרן השתלמות וכו). הם לא חלים על השעות הנוספות כך שכל ההפרשות עבורך יהיו משכר של 6000 שקל בלבד למרות שהשכר בפועל הוא 10000. פטנט של מעסיקים לחסוך.

פורסם

להישאר מ0700 בבוקר ועד 2100?

יום עבודה של 14 שעות הוא לא חוקי, לתשומת ליבך.

נשמע לי כמו עוד עבודת עבדות מודרנית

פורסם
איזו סוג עבודה זו ?

יש לי הרגשה לפי התנאים האלה שציינת שהולכים לטחון אותך שם טוב טוב.

60 שעות נוספות שבועיות, זה המקסימום שהחוק מתיר, ולרוב חברות לא נוהגות לציין את המקסימום כדי לא להפחיד את העובדים.

השעות הנוספות נספרות בנפרד לכל יום, ימי שישי נחשבים לשעות עבודה רגילות רק לא זוכר מאיזו שעה נספרות השעות הנוספות.

שכחת לשאול משהו חשוב, לגבי התנאים הסוציאליים (קרן פנסיה, קרן השתלמות וכו). הם לא חלים על השעות הנוספות כך שכל ההפרשות עבורך יהיו משכר של 6000 שקל בלבד למרות שהשכר בפועל הוא 10000. פטנט של מעסיקים לחסוך.

אני עובד בענף הבניין.

לגבי התחשבנות עם התנאים הסוציאליים אני מודע לעניין הזה של ההפרשות.

פורסם

בהנחה שאתה לא מחתים כרטיס בהפסקת האוכל אז כל שעה מ השעה ה9 היא 125%, השעה ה 11 ואילך היא 150%.

לגבי יום שישי- מאחר ועבדת יותר מ45 שעות בשבוע אז כל שעה של יום שישי הינה 150%.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה בכלל לא גלובלי. לפי שעות העבודה נראה שעובדים בפועל את כל השעות הנוספות שמשלמים עליהן. אם אתה עושה מעבר לזה צריכים לשלם אקסטרה.

פורסם

תתעקש על קרן פנסיה ולא ביטוח מנהלים,

אם אתה רווק בלי ילדים אל תשים כלום על ביטוח שארים.

ותמיד תניח מראש שהמשווק הפנסיוני (ה"נציג") ידפוק אותך.

פורסם

אתה מתכוון שההפרשות הפנסיוניות מתחילות רק אחרי 6 חודשים בין אם לביטוח מנהלים או לקרן פנסיה.

יש מקומות עבודה שסיגלו לעצמם את המדיניות הזו.

פורסם

^ זה חוקי בכלל?

לגבי השעות הנוספות - בשורה התחתונה זה לא משנה מה נחשב כשעות נוספות ומה לא, כי כסף גם ככה לא תראה מזה בגלל ה"תשלום שעות נוספות גלובאלי" בחוזה שלך.

הטריק הזה של הרבה חברות במשק (מישהו צריך להוציא את זה מחוץ לחוק) מאפשר להן להתחמק מתשלום שעות נוספות - על אף ניצול העובד בהרבה כאלה - ובנוסף גם מקטין להן בצורה ניכרת את תשלום הזכויות הסוציאליות שמגיע לך.

חלוקה כזו של השכר ל 60-40 היא פוגענית ביותר מבחינת העובד. לפותה"ש, תחשוב טוב אם אתה רוצה לעבוד בתנאים כאלו (מה גם ששעות העבודה שציינת הן פסיכיות במקרה הטוב, וניצול חמור במקרה הרע)

פורסם

אם אין לך הפרשות ממקום קודם זה חוקי אבל אם יש לך קרן פעילה אז מהיום הראשון.

לגבי מה שאתה קורא "טריק" זה כבר מחוץ לחוק. שעות גלובאליות שמקבלים גם אם לא עובדים אותן נחשבות שכר רגיל לכל דבר (כנ"ל גם פרמיות שלא תלויות בכלום). גם אי תשלום ש"נ מעבר למכסב לא חוקי כי הוא עובד לפי שעון נוכחות ולא במשרת אמון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שאלתי לגבי השעות נוספות כי במידה ויוצא חודש מסויים שעות של 7:00 עד 17:00 אז שאני אדע להעריך את שעות נוספות מה מגיע מה לא ומגיע.

לגבי ה 60-40 השכר צריך להתעדכן כל שנה ב 800 שח ככה וככה גם השעות הנוספות.

• תוכן חדש...