Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב זול או דו גלגלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שרנו שלי הלכה לעולמה, אחרי ביקור ברנו הבנתי שרכב הדיזל שלי הלך, שאגיע רק ל265,000 אלף ק״מ יש לציין את רנו, שכל הכבוד להם על השירות ברנו מנור בסגולה, שלא לקחו לי כסף על עלות הבדיקה, ישתחררתי רק לפני חודשיים מצה״ל אז לכן קניה של רכב חדש לא באה בחשבון ואני לא רוצה לתחייב כרגע לתשלומים, התקציב כרגע הוא עשר אלף ואחרי חיפוש ביד 2 לא מצאתי הרבה דברים יותר בכיוון של רכבים קרועים, אז הבנתי שכרגע אולי קטנוע היא הבחירה האולטימטיבית שלי, בכוונה פתחתי פה תאשכול אולי תתנו הצעות לחפש רכב אמין או שדווקא בתקציב כזה רק דו גלגלי?

הרכבים שחשבתי עליהם

1.דייטסהו שרייד (ידנית)

2.פיאט פונטו ספייס

3.פורד פיאסטה

4.פג״ו 205 1.4

יש לי ידע מכאני ולכן ברובם הבצע טיפולים לבד מה לדעתכם הכי מומלץ ולא רגיש בתקציב הזה ומה כדאי לי לבדוק בשנתונים האלה, לעניין הדו גלגלי בתקציב כזה אפשרי להביא כלי די חדש בהתחשב בעלויות מיגון.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פה אופל אסטרה דיזלית תקציב שלך למכירה.

עלויות המיגיון לדו גלגלי יעלו מינימום 1000 ש"ח לזול(קסדה,חליפת סערה,כפפות חורף) .

במידה ותהיה מעוניין יש מישהו שמוכר ג'וי מקס 250 2009 לא יודע מה מצבו המכני של הכלי.

הייתי ממליץ גם על דיאלים S3 ביד שנייה או האופנוע שלהם אם בא לך לגוון

פורסם

דו גלגלי בהחלט יכול להוות חיסכון אך כמו תמיד צריך פרטים ואז קל לעשות חישובים.

מה הנסועה החודשית/שנתית? מה לגבי כסף לתחזוקה?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

בתור אחת שמחזיקה אם רכב וגם דו-גלגלי זה תלוי באמת מה השימוש שלך ברכב.

אם אתה המון באזור תל אביב/פקקים/חוסר חניה אני מאוד ממליצה על דו-גלגלי.

אם זה לסופשים ולנסיעות ארוכות אז זה כבר שיקול שלך ואולי יצא פחות משתלם.

פורסם

הנסיעות שלי זה מבית אריה לסגולה 45ק״מ הלוך חזור וסופי שבוע הרכב נח בחניה

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

קטנוע לא בא בחשבון משתי סיבות

1. 90 ק"מ כל יום על קטנוע זה לא נוח וקשה בימים החמים או ימים גשומים

2. עלות ראשונית של קטנוע וציוד תגיע ל סכום כמעט כפול ממה שהקצבת לעצמך

3. הייתי ממתין ואוסף כסף לרכבים טובים יותר כי הרכבים שאתה מתכוון לרכוש יכניסו אותך להוצאות ללא סוף

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

המלצתי החמה לכל מי שבעל תקציב של 10 אלף ומטה, הוא לחפש צרפתיות מהסוגים הבאים:

פיג'ו 206,

306 (המומלצת ביותר מבחינת תחזוקה) ואם אתה בעל ידע בכלל אתה לא אמור להתקשות במיוחד.

אל תתפלא אם תמצא גם 307 עד שנת 2004 בטווח התקציב שלך. הם נסחרות בהרבה מתחת למחירון, ולא חסר שמורות, או כאלה בעלות נסועה של 100 אלף קילומטר.

תוכל למצוא גם סיטרואן קסארה 1.4 או 1.6 ידנית או אוטומטית, בהרבה מתחת ל 10 אלף. אל תיבהל מהסטיגמה על הגיר הצרפתי. זו רק סטיגמה. מצא לך אחת שמורה וסע לשלום.

אבל חד משמעית, לא דו גלגלי. חיסכון לא תמצא שם.

ג'ובני

פורסם

90 ק"מ על טוסטוס זה לא כלכלי. נכון שהדלק זה 1 ל 25 אבל הביטוח 5000 צמיגים צריך להחליף כל 10-20 אלף ק"מ, טיפול גדול (כל 10-12 אלף ק"מ) כ 2000-2500 ש"ח וקסדה ומעיל .... זול זה לא. עם אין פקקים זה לא משתלם

במחיר שאתה מחפש אמינות זה שם המשחק - כל חיסכון שתעשה בדלק יתבזבז עם תקלה משמעותית אחת

בהצלחה

פורסם

הייתי הולך על רכב מהסיבה שסה בטיחותי יותר,ובחורף הרבה יותר נעים.

בכזה תקציב חפש פונטו ספייס,יונדאי גטסמעדיפות לרמות גימור gli/glx/gls.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אריאל. לא נכנסתי לכל השרשור שלך. אבל שים לב לדגמים שהמלצתי, ושם לב על איזה רכב אתה מדבר. לא דיברתי על כל התוצרת הצרפתית.

ג'ובני

פורסם

דו גלגלי בארה"ק זה לא כלכלי, מניסיון שלי ועוד רבים. נקודה.

אלא אם מדובר בכלי 125 סמ"ק לשימוש עירוני בלבד.

רכב ישן ופשוט (מכאנית) שיש לך יכולת לטפל בו בעצמיך זה הדבר הכי כלכלי כיום, לדעתי.

יום טוב גם לך

פורסם

אני מכיר את הבחור (שירת איתי בצבא), אני הצעתי לו כיוון אחר לגמרי.

במקום שירכוש רכב משומש ב10 אלף ש"ח שבמקרים לא מעטים נחשב בור ללא תחתית ובנוסף לא בטיחותי (וכנראה גם שהוא יפסיד חלק מהדברים שיש לו במגאן כמו נוחות או בטיחות טובה), שישים את הסכום כמקדמה לרכב מודרני יותר וישלם כל חודש 300-500₪ (בהתאם למה שנוח לו).

משהו כמו פיאט פנדה, ספארק וכו'. בסוויץ' יש רכבים נחמדים.

אני אנטי דו גלגלי עקב רוב הנהגים בארץ, בעיקר במרכז. אנשים פשוט לא שמים לב לכלים האלה ומתייחסים אליהם כמו לאוויר. אני לא מדבר על חוסר הפרקטיות כשרוצים לקחת עוד אנשים, לבצע נסיעה ארוכה או במזג אוויר חם/גשם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...