Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

על איזה עובדות אתה מדבר? אתה רק מעלה השערות, לא ראיתי פה עובדה אחת בנוגע לשמני המנוע תחת המדבקה פרסטון. וגם אם ההשערה שלך נכונה ואלו יצרני השמן זה עדיין לא מוכיח עמידה בתקנים.

אלו העובדות היחידות שקיימות עכשיו:

* השמן הזה נבדק במעבדה ונמצא שלא עומד בתקן המוצהר עליו.

* השמן הזה הוא מוצר מדבקה בלי אישורים מתאימים (רק מודבקים עליו כאלו).

* "הממציא" הגדול של המוצר כלאיים הזה מסתובב פה בפורום תקופה ונמנע לחלוטין מלספק כל מידע -אפילו הקטן ביותר- בנוגע למוצר שלו.

שמע חביבי, את האמת זה מעניין לדעת מה "פרסטון" הגדולה חושבת על המוצר הזה שכנראה מודבק באישורה לאור היחסים שלה עם אותו יבואן. כמו שטענתי בהתחלה אתה לא יכול לדעת כמה חברות מבקבות את המוצר הזה ובאיזה מסגרת זמן, אולי המפעל שציינת מכין רק "הליין" של 10W40 ואולי זה מפעל שעבד איתם בעברו והיום כבר לא ואולי זה בכלל מפעל שנותן שירות ברגע שיש להם עומס אצל שאר היצרניות, מאיפה לך לדעת?

בנוסף, אתה גם לא יכול להוכיח עמידה בתקנים כי עובדה שהמוצר פרסטון שמן מנוע לא נמצא ברשימת API וכן זה חשוב שכל מוצר בפני עצמו יהיה מצוין שם. לחברה גדולה כדוגמת קסטרול יש עשרות של מוצרים שונים שיוצאים מאותו המפעל, ובתוך הצמיגיות עצמן יש עוד מספר שונים של מוצרים, החברה מוציאה מהמפעלים שלה מספר סוגים של שמן מנוע 5W30 כל מוצר עם תקנים ותכונות אחרות המתאימות לאותם תקנים. אני חוזר על זה שוב, אתה לא יכול להניח כי מפעל המייצר מוצר א' בתקן x אז מתוך זה גם ייצור מוצר ב' עומד בתקן x, זו אנלוגיה שגויה.

בעולם מתוקן אם חברה רוצה למכור לי מוצר מסוים חובת ההוכחה היא עליה ובטח שלא עליי, יש מספיק יצרניות מכובדות שם בשוק הגדול של הנוזלים והשמנים ואם מוצר מעלה יותר סימני שאלה מתשובות אז מדלגים עליו.

עריכה: שמתי לב עכשיו שמישהו נתן קישור לאישורים תחת API וכנראה שיש אישור למותג "פרסטון" ו-"אמריקן איגל" תחת היצרנית AOC OIL. אז אני לא מבין על מה התחקיר, API "מסגיר" את היצרנית. אך בכל זאת עקב התנהלות מוזרה של היבואן במשך השנים ומוצר שנמכר כנראה רק בארץ וברוסיה אני לא הייתי משתמש במוצר שכזה. אבל על פניו נראה שלא אמורה להיות איתו בעיה מיוחדת.

עריכה אחרונה על ידי iDaNm
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

Liqui Moly

*ברשותכם אני לא אתייחס למבחן כלכליסט שנעשה לפני כמה שנים.

כשניגשתי לבדוק את את המותג הנ"ל, קיוויתי לממצאים שלא יעלו ספקות בנוגע לשמן ולאיכותו. אני לא יכול לומר אם התבדתי, או פשוט מסד הנתונים של API אינו מעודכן (סבירות אפסית לחוסר העדכון אגב). נדהמתי לגלות שישנם רק 4 שמנים שה-API אכן אישרר, ועוד יותר מזה שהאישור הראשוני לשמנים אלו ניתן רק בשנה שעברה (2014 לעניין) והנה לראיה:

LM.png

לכן ניגשתי לאתר של מרצדס על-מנת לראות שאכן השמנים עומדים במספר התקינות הרב המוצהר עליהם והרי התוצאות שהם אכן עומדים לשם שינוי בתקינות MB השונות: (http://www.oilspecifications.org/mercedes_mb.php)

Multigrade engine oils (Specification 228.3)

LM1.png

Multigrade engine oils (Specification 228.5)

LMM.png

Multigrade engine oils (Specification 228.31)

100.png

Low SPAsh multigrade service engine oils (Specification 228.51)

101.png

Multigrade engine oils (Specification 229.1)

102.png

Multigrade engine oils (Specification 229.3)

103.png

Multigrade engine oils (Specification 229.5)

104.png

Multigrade service engine oil Low SPAsh (Specification 229.31)

105.png

Low SPAsh multigrade service engine oils (Specification 229.51)

106.png

Low SPAsh multigrade service engine oils (Specification 229.52)

107.png

בנוגע לתקינות VW ניתן לראות שגם שם ליקווי מולי תואמת בלינק הבא:

לחץ כאן

בנוגע ל- ACEA, הם אינם מאשרים שמנים, כפי שנאמר כאן גם קודם לכן, אך הם קובעים תקינות בנוגע לדרגת השירות של שמן המנוע, ומטילים את מלוא האחריות על יצרן השמן בנוגע לאמינותו. נתן לראות מסמך רשמי זה כדוגמה:

לחץ כאן

לעיונכם, ישנם כמה אנשים בחו"ל שביצעו אנליזות שמן עצמאיות לאחר שימוש והתוצאות הן להינה והינה:

קישור 1

קישור 2

קישור 3

קישור 4

קישור 5

ישנן הרבה תוצאות, אתם מוזמנים לשוטט בחיפוש גוגל הנ"ל:

לחץ כאן

עד כאן על ליקווי מולי. אמשיך לעדכן את האשכול כמובן. המשך ערב נפלא.

2000px-Volkswagen_logo_2012.svg.jpg

ACEA-LOGO.jpg

chibi_luke_found_something_by_mad_owl-d376azt.jpg

עריכה אחרונה על ידי Joseph Alishkov
תיקון קישורים
פורסם

קיבלתי תשובה מפרסטון, שעדיין לא פותרת לי את השאלה. לכן שלחתי שוב את שאלתי, כפי שהנציג ציין "אנא תאמר לי אם אתה צריך עוד משהו".

להלן המייל שקיבלתי בחזרה:

PREPLY.png

והנה המייל שכתבתי שוב, לאחר קבלת התשובה מהם (זה היה בהפרש של דקות מאחר ואני מקבל כל מייל ישירות לסמארטפון)

PRESPONSE.png

אעדכן במידה ואקבל תשובה.

המשך ערב טוב.

פורסם (נערך)

אני חושד שהרשימה באתר של API לא מלאה, אולי היא כוללת רק חברות אמריקאיות +חברות שמשווקות באמריקה.

אם נחפש את קסטרול לדוגמא, נקבל רק שני מפעלים - אחד בארה"ב ואחד ביפן, אבל השמנים של קסטרול באירופה מיוצרים באירופה/בבריטניה, האם זה אומר שלהם אין תקן?

את השמן של פרסטון אגב, מוכרים לא רק בישראל, אז זו לא קומבינה ישראלית נקייה.

גם בתשובה שרשמו לך כתוב - החברה שמייצרת את השמן משלמת לפרסטון על השם, לא החברה שמשווקת אותו.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

לא מעניין אותי מי משווק את השמן, ולא תהיתי על קנקני בנוגע לזה.

מעניין אותי לדעת חד משמעית מי היצרן. נקודה.

תשובה לשאלה הזו לא התקבלה, לכן הבהרתי את עצמי.

פורסם
לא מעניין אותי מי משווק את השמן, ולא תהיתי על קנקני בנוגע לזה.

מעניין אותי לדעת חד משמעית מי היצרן. נקודה.

תשובה לשאלה הזו לא התקבלה, לכן הבהרתי את עצמי.

אחד המשווקים בסינגפור של פרסטון (Beacon) מציג את המידע כדלקמן וסביר להניח שהמצב זהה לזה שבישראל:

[TABLE=class: table right, width: 450]

[TR]

[TD=colspan: 2]For more than 70 years, the Prestone name has guaranteed customers the high est quality products, including the leading brand of antifreeze/coolant. Now, part of Honeywell International, INC. Prestone joins top automotive consumer brands such as Fram, Autolite, Holts, Simoniz and Redex.

Honeywell CPG

1. Prestone antifreeze/coolent/lubricants/fuel additives

2. Redex fuel additives products

3. Holts Tyreweld, general car care products

4. Fram auto air/oil/fuel filters

5. Autolite spark plugs

6. Simoniz car care products

Beacon Global has the agency to market these Honeywell International, INC. Brands, and we are committed to bringing you the finest quality car care solutions & materials. They range from coolants, motor oil, fuel additives, roadside emergency, appearance, spark plugs etc.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם (נערך)
אתם בטח תוהים איך השמן בעל יכולת זרימה טובה בטמפרטורות קרות, אך גם מספק הגנה בטמפרטורת העבודה של המנוע? יש לשמן רב דרגתיות, כלומר צמיגות שונה בטמפרטורות שונות.

ממש לא מדויק, ואם לדקדק אז ממש הפוך למה שכתבת.

כל הרעיון הוא לספק למנוע שמן בצמיגות קבועה שלא משתנה כשהמנוע חם או קר או כמעט כך.

אז המשמעות היא ששמן 10W מספק את הצמיגות הנדרשת הזו בטמפרטורות נמוכות, ושמן 40 מספק אותה בטמפרטורות גבוהות בהרבה. שמן 10W-40 מתנהג במנוע כך שהוא מספק (בקירוב) את הצמיגות הנדרשת בטווח יחסית רחב של טמפרטורות.

המולקולות שהזכרת בדבריך הן בעלת שרשרת מרחבית המפריעה לזרימת השמן ובכך יוצרת צמיגות אפקטיבית יציבה התלויה רק מעט בטמפרטורת השמן עצמו. דא עקא שדווקא במקום בו צמיגות השמן קריטית במיוחד (במיסבי ההחלקה במנוע) בהם קצב הגזירה גבוה (שינוי המהירות על פני מרווח צר, שכבת הגבול במגע עם קסוות המיסב נייחת ושכבת הגבול במגע עם הגל נעה במהירות), המולקולות מתמתחות והשפעתן על הזרימה קטנה.

לכן שמנים מרובי צמיגות חשודים בכך שלמרות שבבדיקות מעבדה הם אכן מרובי צמיגות כלומר מספקים צמיגות אחידה בטווח רחב של טמפרטורות, במקום בו קצב הגזירה גבוה זה לא בדיוק כך.

וכדי שאיתמר לא יקפוץ, תעודת בוגר הנדסת מכונות מהטכניון כולל קורסים רבים בהנדסת רכב (ובהם קורס בטריבולוגיה ובמיסוב הידרו-דינמי) תוצג לכל דורש.

ויש גם חידוש. כיום משתמשים במולקולות בעלות התנגדות מוגברת לגזירה כך שההסתייגות רלוונטית פחות.

כמו כן אין כל בעייה לקבל תוצאות של איכות שמנים שונים, חדשים או משומשים ממעבדה מכובדת בארץ, וזה גם לא כל כך יקר.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

איתמר לא קופץ, מסכים איתך בכל מילה ולא צריך לנפנף בתואר זה או אחר. 6 שנים באקדמיה גרמו לי לראות באור אחר את עניין ההשכלה הגבוהה ושינו לחלוטין את הגישה והערכתי כלפיה, אבל לא ניכנס לזה.

לגבי Honeywell, לא צריך יותר ממבט חטוף ב about us של החברה או עיון זריז בערך הויקיפדיה כדי להבין שזה מגה-תאגיד שכולל תחתיו תחומי פעילות רבים והתמחויות שונות. לא מין הנמנע שאחת מחברות הבת שלו (בדרך ישירה או עקיפה כמו ספקית OEM) היא זו שמייצרת את מותגי פרסטון ואמריקן איגל. סה"כ לייצר שמן זו לא משימה קשה מדי.

לגבי liqui moly, זה לא מפתיע שיש לה מעט שמנים שעומדים בתקני API "רשמיים". למעשה אני מופתע שבכלל יש כאלו. החברה הזו פחות פופולרית בצפון ארה"ב ואין שום טעם להשקיע בתקן האמריקאי כאשר רוב התוצרת מיועדת לשימוש באירופה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוב, השמן של פרסטון הוא מותג מדבקה. כן, סביר להניח שאין איתו בעייה והוא מיוצר במפעל שמנים ביחד עם עוד עשרות שמנים ומותגים אחרים ושימוש בו לא יגרום נזק.

אני אישית מעדיף להימנע משמן בלי חברה רצינית שעומדת מאחוריו או לפחות איזה מידע טכני או כלי כלשהו שיאפשר להעריך מה זה השמן הזה. כל חברה שמכבדת את עצמה מפרסמת את המפרט של השמן, זה לא המצב במקרה של פרסטון ושאר מותגי שמנים עלומי שם שמשווקים בארץ.

אם טרם השתמשת בשמן אני הייתי חוזר לחנות ומחליף אותו לשמן מחברה מוכרת שעומד בתקן ובצמיגות שדורש יצרן הרכב שלך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...