Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בבלימה (לא חלקה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך עשיתי טיפול 140 אלף לדייהו רייסר שלי...

החליפו שמנים פילטרים רצועת תזמון מצתים וכו ובנוף החליפו לי שתי דיסקיות קדמיות וגם סנדלים קדמיים ....

ליפני החלפת הברקסים באוטו היה עוצר אך לא חלק ז"א שנניח יש חמישה אנשים ברכב (הרבה משקל) אז אני בולם הלחיצה אחידה על הדוושה ואני מרגיש כאילו קירטועים כאלה מורגש כאילו שהדיסקיו לא שחוקות שווה וכל פעם שהחלק הפחות שחוק מגיע לסנדל הרכב נבלם יותר ...

היום אחרי שהחליפו לי את הדיסקיות והסנדלים זה עדיין קיים ועוד יותר חזק אני יושב לבד באוטו והוא לא בולם חלק... אז קודם כל החלפתי 4 צמיגים ועשו לי איזון גלגלים אז ככה שזה לא איזון גלגלים ... בנוסף חליפו את הברקסים ככה שזה גם לא ברקסים מה עוד זה יכול להיות ??

אגב שאלה בקשר שמנים למנוע...

על המכסה שמן רשום לי 40W10 היה חסר לי שמן לפני זמן מה.. ושמתי שמן מחבר שמן 50W10 ... האוטו נהייה הרבה יותר שקט היום לצערי הוא שם לי שמן 40W10 והאוטו עושה לי רעש של טרקטור אין לי בעיה בפליטה כי לפני שבועיים הייתי במכון אגזוזים והוא בדק אם הם שלמים ובדק אטמם למנוע פליט ואמר שזה בסדר גמור אולי משהו במערכת גלגלים או היגוי... עשיתי ניסוי נסעתי על 100 והורדתי לפני הרמזור לניוטרל הטורים ירדו ל-1200 בערך ונהיה שקט ששששש בלמתי ובעשרים החזקרתי לדרייב.... מסקנה זה לא בעיה מהגלגלים או משהו זה רעש מהמנוע שבא מעל 2500 סל"ד והלאה.. למישהו יש מושג?????

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם

בולמי זעזועים עייפים גורמים להתנדנדות הרכב

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ישנה תקופה קצרה שהרפידה אמורה להתאים עצמה אל הדיסק!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

בבלמי תוף יכול להיות מצב כזה אולם בדיסק, הרפידה לעולם לא אמורה "להתאים עצמה". אלא אם כן אין התאמה בין סוג הרפד לסוג הצלחת. יש בשוק הישראלי מיליון יבואני רפידות ועל האריזה יכול להיות כתוב באופן סתמי/כללי שם יצרן רכב, לדוגמא: Renault , אולם אין זה אומר שזה שיתאים לכול המכוניות מסוג זה. בקיצור, הבארדק חוגג בתחום הזה. אותו סיפור עם דיסקת הבלימה: למשל, יש היום ייבוא מהודו ומסין, יצרנים עלומי שם שמצהירים כי הצלחת שלהם מתאימה לרכב מסוים מבלי לקבל בכלל אישור מיצרן הרכב או לבצע ניסוי על הרכב האמור. סתם העתק מצלחת מקורית שהם רכשו והחלו להעתיק בייצור המוני; חלק יתאים וחלק לא. כך שהמתקין במוסך בהחלט יכול ללכת לאיבוד בנושא. הכול מותר בישראל ולא ברור לי איך מתקבל היום היתר לייבוא מערכות בלימה או מוצרי בלימה. חלק מהצלחות מתאים בגודל אולם חורי האיגון לנאבה של הגלגל קטנים מדי, או אז לוקח המתקין המומחה במוסך הישראלי מקדחה (!) ופשוט מגדיל את החורים לגודל הרצוי! לא קידוד ולא נעליים! (ראיתי מקרה כזה במו עיניי). לענין: אם הרעד הוא תחת בלימה, אז כמו שאמרו קודמי, יכול להיות מצב של בולמים עייפים. אולם יכול להיות גם מצב שבלמי הדיסק לא נכונים, פשוטו כמשמעו, לא מתאימים או שעברו עיוות ואז חריטה לא תמיד עוזרת. כנ"ל לגבי התאמת הרפידות למקרה הספציפי. יכול להיות מצב שהגדילו קדחים כפי שתארתי. גם את הקאליפר כדאי לבדוק על מנת לשלול בעיה הנובעת ממנו. להבא: אני ממליץ לך להשיג לבד את הצלחות והרפידות המותאמות להן וללכת איתן למוסך מורשה שיתקין, או, אם חסר לך הידע/זמן/סבלנות, פשוט לדרוש לראות את העבודה ולוודא שמותקן חלק מתאים לפי הוראות יצרן הרכב וגם מתבצע ניקוז אויר כהלכה. שב למוסכניק על הראש (כמובן מבלי להפריע למהלך העבודה) - מדובר בחיים שלך. דרוש לראות, להיות מעורב ואם זה לא מוצא חן בעיניו - גש למשהו אחר. אל תקצר דרכים בנושאי בלמים. תחשוד בתיקון בלמים זול מדי.

שתהיה שבת שלום לכולם.

פורסם

קודם כל, האם באמרה "סנדלים קדמיים" התכוונת לסנדלים האחוריים, לתופים האחוריים, או לצלחות הבלימה (דיסקים) הקדמיות?

בנוסף, למרות שטענת שביצעת הטיפול במוסך, יכול להיות שישנה בעיה בצינורות הבלמים או ברענון הנוזל. נושאים שכדאי לקחת לתשומת ליבך. יכול גם להיות שנזקקת חריטה לצלחות הבלימה או התופים.

חכה גם כמו שramigt הציע, יכול להיות שהכל יסתדר לאחר תקופת הרצה קצרה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מה חריטה זה נעשה במוסך מורשה דייהו .... למה שיעשו חריטה לבלמים חדשים!?!?!?!?!

מה שמעצבן אותי שקיים מוסך מורשה לאו דווקא דייהו ומי שעובד במוסך מורשה ומהולל שכזה זה צעירים לא שיש לי משהו נגדם אבל זה לא צודק להחזיק במוסך מורשה ואחראי עובד בן 20 שיטפל במכוניות .. כמה פעמים היו להם פשלות פעם הוא סיים טיפול אני נכנס מקיש קודן ומניע האוטו לא מניע הוא שעה אומר לי שלא הקשתי קוד טוב ומתווכח איתי כאילו שעכשיו קניתי את האוטו בסוף התברר שהוא לא חיבר צינור כוהל או משהו כזה עוד פעם נוספת הוא לא החזיר לי את הקופסא של הפילטר אוויר וכו' סתם אנשים פרטיים היו עושים עבודה יותר טובה הבעיה של אבא שלי זה שהוא הכל במורשה אני מנסה להסביר לו שזה כולה דייהו 94' ולא אוטו חדש יחסית שעדיין באחריות או משהו.... אבל הוא מבוגר ממני ובד"כ יודע מה טוב אז שיהיה...

אני רוצה להבין מה בדיוק הקשר לבולמי זעזועים למה זה דווקא בבלימה ואני לא חייב ליפול על הדוושה מספיק שאני נוסע במהירות של 20 קמש ולוחץ ממש מעט על הברקס נותן לו זמן לעצור והוא עוצר לי במכות...

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם
בולמי זעזועים עייפים גורמים להתנדנדות הרכב

שלום.

עים הבולמים עיפים אז שינוחו אחרי הצהריים!!

אין קשר ביין בולם עייף לבעיה...

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שוב, אתה אומר בלמים חדשים.

אני חוזר על שאלתי הקודמת, אמרת 'סנדלים קדמיים' - אין כזה דבר. בבקשה תסביר למה התכוונת!

הוחלפו הסנדלים האחוריים, התופים האחוריים או צלחות הבלימה הקדמיות?

למע' הבלמים ישנם רכיבים רבים כשכמעט כולם משמעותיים - זה שהחליפו כמה חלקים לא אומר שכולם מתפקדים טוב ולכן אני שואל.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שלום.

משוג הבעיה שהבחור מתלונן זה לא דבר שניתן לפתור בפורום.

בעל מיקצוע מיומן חיב לבדוק את הרכב.

כמו כן יתכן שהצלחות החדשות מעותות עקומות ואז תיתכן הבעיה.

יתכן גם שהמכונאי לא ניקה היטב את הנבה ואז הצלחות יושבות עקום.

בברכה בני ל.

או אז לוקח המתקין המומחה במוסך הישראלי מקדחה (!) ופשוט מגדיל את החורים לגודל הרצוי! לא קידוד ולא נעליים! (ראיתי מקרה כזה במו עיניי).
"נו אאז מה קרה זה מותר ולא פסול ולא הסיבה"

פורסם

שלום.

עים הבולמים עיפים אז שינוחו אחרי הצהריים!!

אין קשר ביין בולם עייף לבעיה...

ואתה אומר את זה לאחר שבדקת את הרכב הספציפי או בתור מומחה לנושא?

פורסם

למה בכסח? מה שבני ציין מאד סביר (עוד מישהו הזכיר זאת לפניו) - זריקה או בעיטה כלומר סיבוב ב'שמיניות' של צלחת הבילום אופייני למקרה שתארת, הרגשה של בלימה, אין בלימה, בלימה, אין בלימה וחוזר חלילה. תופעה כזו מתרחשת כשהצלחת מעוותת, או מהייצור או אחרי חריטה שהביאה אותה לעובי קטן מדי. ישנה דרך פשוטה אבל מעט מסוכנת לבדוק זאת. להרים את האוטו לאויר או לפחות גלגל מניע אחד (קדמי במקרה שלך, במקום בו מורכבים בלמי הדיסק). הקפד לתמוך אותו על רגל תומכת ובשום אופן אל תשאיר אותו על ג'ק. התנע את המנוע ושלב להילוך ראשון או שלב ל-D. קרב חוד כלשהו (עיפרון מחודד למשל) לצלחת המסתובבת באיטיות - הזהר מברגים בולטים, שהשרוול לא יתפס וכדומה. השען את היד המחזיקה בחוד על הכנף כך שהמרחק הקטן בין החוד לצלחת ישמר ביציבות. השתמש בפנס כדי להאיר את המרווח הקטן. אם הצלחת זורקת, תוכל לראות שהמרווח משתנה. ניתן גם לגעת בקלות בעזרת החוד בצלחת המסתובבת. אם היא מעוותת, יווצר מצב של מגע - אין מגע וכולי. כמובן שאתה יכול למדוד בדייקנות את מידת הזריקה של הצלחת בעזרת אינדיקטור ובסיס מגנטי מתאים, אבל אין הכרח.

יוסי

פורסם
ואתה אומר את זה לאחר שבדקת את הרכב הספציפי או בתור מומחה לנושא?

בתור מומחה איך זה

פורסם

נא להירגע בבקשה.

שי , אין שום קשר בין הבעייה המתוארת לבין ההשערה שלך בדבר הבולמים (יכול להיות שהם עייפים , אבל , כדברי בני - יש להם את כל השבת לנוח - לא הם גורמים לתופעה).

ואת זה אני אומר לך בתור חובב... :twisted:

פורסם
בתור מומחה איך זה

סבבה!

דווקא, נתקלתי בעבר בבעיית בלימה שהשורש שלה היה עייפות בלמ"זים...

פורסם
או אז לוקח המתקין המומחה במוסך הישראלי מקדחה (!) ופשוט מגדיל את החורים לגודל הרצוי! לא קידוד ולא נעליים! (ראיתי מקרה כזה במו עיניי).

"נו אאז מה קרה זה מותר ולא פסול ולא הסיבה"

1. זה אסור.

2. זה פסול.

3. בהחלט יכולה להיות הסיבה, אם כי רק אם מדובר במקרה נדיר שתיארתי: הגדלת קדחים בצלחת לא מתאימה. יש הבדל בין חור שנקדח עם מקדחה לבין חור שקודד לאחר הקידוח. כול מקדחה "זורקת", גם אם היא חדשה. לכן המציאו מקדדים ובבלמים על אחת כמה וכמה חייבת להיות התאמה מוחלטת בין המרכיבים. לקדוח זאת עבודה של חורנים וחאפרים, לקדד זאת עבודה של מקצוענים שבלאו הכי נעשית במפעל המייצר.

• תוכן חדש...