Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיישנתי בקורבט C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל עוד שהייתי ילד מתבגר אי שם בשנות ה90,הC4 האלו היו צצות מידי פעם ברחובות ישראל ,אולי היו אלו אחד הרכבים שהשפיעו עלי לאהבה למכוניות ,הבודי הסקסי הזה נמוך,קרבי עם פנסים מתרוממים הפנסים העגולים בישראל של שנות ה90 זה היה נוף חריג ביותר בנופי ישראל, אדום גדול בולט-זה היה מגניב זה היה "אמריקה" למי שעוד זוכר אמריקה היה שם נרדף לכל מה קול.

עם השנים ככל שהעמקתי את האהבה והידע שלי במכוניות הטעם שלי השתנה,לפתע מכוניות אמריקאיות היו זבל זול מצועצע שלא מסוגל להתנהג ומקומו לפוזה על כאלו שאינם יודעים דבר על רכבים (בחורות וילדים ) ולא הרבה יותר מזה.

השנים עברו,ועולם הרכב השתנה,רכבים אירופאים מודרנים הפכו למסובכים ,טכנולוגים ומעט חסרי נשמה והדבר אצלי לפחות התחיל להצית מחשבות על נוסטלגיה ,תלוי מאוד מי קורא את השורות הללו אבל לאלו מיאתנו שנולדו בשנות ה80 וגדלו ב90 קורבט C4 עם תצוגה דיגטלית ופנסים מתרוממים זאת הנוסטלגיה שלנו,וכך עם נוסטלגיה התפיסה שלי בעבור מכנויות ספורט אמריקאיות של שנות ה80 החלה להשתנות. לפתע היא כבר לא אותו פלסטיקנוע

אמריקאית עם מנוע ענק והספק מצחיק ,אלה רכב קול ,תקופתי עם נוכחות וערימות של אישיות.

בחנתי את הרעיון של לייבא אחת מארה"ב אחרי שעשיתי בדיקה מעמיקה ,לגבי הלייף סטייל שלי .האם שווה לי להשקיע ברכב שלא יהיה יומיומי,והתשובות היו כן כן כן יש לי חנייה מקורה,אני גר בתל אביב לכן אני לא נוסע לשום מקום בתוך העיר,יש לי יונדאי ישנה לנסיעות משעממות,והכי חשוב אחרי מדידות רבות היא נכנסת בחנייה!

עוד דבר שהסכלתי להבין במחקר שלי היה שעלויות האחזקה -לעומת הפאן פקטור היו זולות משמעותית מהאלפא בררה 3.2 שהרצתי עד לא מזמן.

התלחתי לחפש,התעייצתי עם חברי פורום,קיבלתי הרבה מידע חום ואהבה ,והכי חשוב אישורים למה שחשבתי ושיערתי על תחזוקה של קורבט בארץ.

באופן מיקרי השנה היא 2015 בדיוק 30 שנה לC4 משנת 85 (בשנת 84 היא הושקה אבל עם מנוע בעייתי ועם הספק נמוך שמשעותית).

כמה טלפונים לUSHOP MOTORS שהיו מעולים ויעילים ,בחור בשם אורי נתן לי המון ביטחון ושקט נפשי לעשות את המהלך והמצוד אחר האחת התחיל.

לא לקח לי הרבה זמן מאחר הקצתי לעצמי תקציב יפה ,מצאתי אותה שחורה ידנית עם Z51 מסוכנות מרצדס גדולה .

כעבר כמה ימים הרכב היה במרכז הלוגיסטי ולאחר חודשיים וחצי (יום ראשון שעבר) סוף סוף שוחררה מהמכס בלי בעיות ובלי עיכובים מיותרים.

התרשמות ראשונית-

מנוע-אומנם ברוטלי ולא מעודן אבל המון המון מומנט ועל טון 1450 ו230 סוסים היא זזה ,מאוד זזה

תיבת הילוכים-מדובר בתיבה קצת מוזרה שנקאת 4+3 4 הילוכים רגילים ובינהם יש הילוכים OVERDRIVE ,לוקח לי זמן להתרגל אבל ככל שאני נוסע יותר כך התיבה הזאת גדלה עלי.

הגה-באופן מפתיע מאוד חד ונותן הרבה פידבק לא מדדתי נעילהנ לעילה אבל אין שם הרבה.

בתנועה-היא רק נראת גדולה ומגושמת אני מנווט אותה ברחובות פלורנטין הצרים מאוד בקלות ,היא מתנהגת יפה מאוד עם נימוסין לא רעים לרכב בן 30 כאשר היא עוברת מעל מהמורות ופסי האטה בכביש,אפשר להגיד שהיא כמעט נוחה,אולי זה בזכות הכיסאות המעולים שלה.

פרקטיות-מפתיעה,תא מטען דיי גדול,צריכת דלק סבירה מאוד למנוע 5.7 ליטר בן 30 (מהירות שיוט של 120 צריכה באיזור ה1-10),בפקקים היא קצת מאיישת בגלל הקלאץ' הנוקשה שלה ,אני מאמין שעם מצמד חדש היא תרגיש הרבה יותר נעימה בתנועה כבדה.

חוויה כללית-לא יצא לי בנתיים לדחוף אותה חזק אבל בגדול פשוט חיוך גדול גדול עם סאונד V8 והמון מומנט שמדביק אותך לכיסא בישיבה נמוכה בתוך מושבי ספורט והגה קטן עם התצוגה הדיטיגלית המפגרת הזאת,אי אפשר שלא לחייך.

FullSizeRender.jpg11012053_10156340222795657_8762836243975538590_n.jpg12188946_10156340222400657_4447118032123443816_n.jpg12195849_10156340222430657_5017970298410540899_n.jpg12196113_10156340222145657_2761748337502897081_n.jpg

Porsche 944 turbo

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה מכל רגע.

ראיתי את היפהפיה שלך כשעוד עמדה במסוף אוברסיז בחיפה. תמונתה עדיין שמורה אצלי בסלולרי...

לעניין הקלאץ', אני מסופק אם החלפה לחדש תפתור את הבעיה. חפש מבחני דרכים תקופתיים. אולי כבר אז הזכירו את הענין.

נוח לך עם גלגל ההגה הזה?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

וואו! איזה יופי. תתחדש!

נראית פשוט מעולה.

הקורבט מאז ומתמיד הייתה גם חלום רטוב שלי.

לא כ"כ הבנתי לגבי הגיר... זה ידני או אוטומט?

אשמח אם תוכל לתת קצת פרטים לגבי תהליך הייבוא - מחיר של הרכב בארץ המקור אל מול המחיר הסופי ששילמת "על הכביש" בארץ, איך בדקת את תקינותו של הרכב לפני שקנית, פרוצדורת הייבוא (דרך USHOP Motors אני מניח?) וכו'.

אני מאמין שהרעיון של לייבא רכב אספנות קורץ לרבים, לכן התשובות שתתן יכולות לעזור לאחרים שיירצו לעשות זאת בעתיד.

פורסם

תתחדש נראה טוב!

לפי האבארט מאחורה אני מבין שהתמונות מאוטואיטליה? (ראיתי סרטון שלה היום שם...)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

תתחדש.

האוטו נראה נהדר וכיף לשמוע שגם מספק את הסחורה.

מעניין כמה זמן אפשר להתאפק לפני שבודקים יכולות של חיה כזאת...

פורסם

יא אללה איזה יפה. תתחדש נמרוד. תמיד כיף לקרוא את הסיפורים שלך מהטיולים המוטוריים, וגם זה סוג של טיול או מסע. היא נראית ממש מגניבה. לפני כמה שבועות ראיתי קורבט ישנה כסופה שנראית שמורה כמעט כמו שלך. זה ממש תענוג לראות רכבים כאלו שזוכים לטיפול טוב. אני מאוד אוהב אמריקאיות אולד-סקול וזו נופלת בול לטעם שלי. נראה לי מסוג הרכבים שאפילו כיף לעמוד בפקק אתם.

אשמח לשמוע קצת על הגיר. בין כל הילוך יש הילוך שיוט? למה זה טוב? במקום הילוך שיוט ב-2 או 3 למה לא פשוט 4 "רגיל"?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תתחדש רכב יפה ומיוחד!

לדוד של חבר הכי טוב שלי לפני 20 שנה הייתה C5 בין היחידות בארץ, אין על הרכבים האלה.

אתה יכול לתת קצת נתוני הספק ומומנט? נתוני תאוצה? אם אתה יודע זמני תאוצות ביניים זה יהיה נפלא!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תתחדש!

אהבתי את הסיפור. אשמח לשמוע רשמים נוספים בהמשך הדרך (אחרי ההתלהבות הראשונית) :wink:

האם הכיוון הוא לשמר או לשפר?

M-TECH E46

פורסם

שונא את המכוניות האלה. מכונית של פושטקים. אבל אתה גבר אמיתי! :wink:

כל הכבוד לך! תתחדש ותהנה. תן סיכום על האלפא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה יכול לתת קצת נתוני הספק ומומנט? נתוני תאוצה? אם אתה יודע זמני תאוצות ביניים זה יהיה נפלא!

כפי שכתב נמרוד, ל C4 שלו יש מנוע V8 בנפח 5.7, הספק של 230 כ"ס ב4,400 סל"ד ומומנט של 44.7 קג"מ ב 3200 סל"ד.

המכונית מאיצה מ 0-100 תוך 6.2 שניות, ומגיעה למהירות מירבית של 241 קמ"ש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה תודה :)

סיכום על הבררה יגיע בקרוב.

בנתיים הרכב נמצא אצל גיא להוספת דוד נרוסטה וביטול הממיר ,ועוד כמה חמוצים שצריך להחליף. מת כבר לשמוע אותה אחרי ההחלפה.

לחובבי המאסל קארז שבנכם תוהים למה לא הלכתי לאיציק ראובני,

נכון הוא האיש,אפילו גיא שהוא חבר קרוב שלו המליץ עליו,אבל נכנסתי לאוטואטליה לבדיקה ראשונית ומשם העניינים התגלגלו ,אני מאוד מחבב את הבחור וסומך עליו יש לו תשוקה של ילד ,וכיף לעבוד מולו.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...