Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול עסקת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים יקרים ,

אסביר בקצרה ואשמח לקבל את הייעוץ שלכם כי זה ממש בלתי נסבל ..

רכשתי רכב ( אשאיר את שם החברה אנונימי ) ..

לעניינינו - רכשתי רכב מסוג סיאט איביזה SC FR 1.0TSI MAN .

הסוכן טען שהרכב עולה 105,900 ( מחיר הנקוב עבור הדגם הישן יותר אצל היבואן הרשמי ) .

באתר של היבואן הרשמי ללא כל מבצע או הנחה מודגשת הרכב מוצע בעבור 103,000 שקלים .

בחוזה כתוב -״ רכב מסוג סיאט איביזה 3 דל׳ FR " .

מקדמה - 2000 שקלים

תוספות ואביזרים - 10,000 שקלים

ומחיר הרכב המופקע כמובן - 105,900 שקלים .

נכון לעכשיו שילמתי כ-5000 שקלים , 2000 שקלים מקדמה כמו שנקוב בחוזה למטרת הקמת ההזמנה ועוד 3000 שקלים שהם כחלק מ-״אביזרים ותוספות״ שבעצם מסתכמים ב-״עמלת מוכרן , אגרת רישוי , גורם המאשר ו1.5% + מע״מ משווי הרכב .

שאלתי אליכם - מה אתם מציעים לי לעשות ? מה קורה בעת ביטול עסקה , מה קורה אחרי ביטול החתימה בבנק ? האם ניתן להעביר את המימון מהבנק לחברה אחרת ? האם אני צריך לשלם דמי ביטול ? אם אני תובע לבית משפט מה הסיכויים שלי ?

המון המון תודה לכל העוזרים מעריך את זה מאוד !

פורסם

לא הבנתי

הלכת לקנות סיאט איביזה חדשה במחיר יותר גבוה מ.. סיאט איביזה חדשה?

באשר לשאלה שלך; "מה קורה בעת ביטול עסקה" - קורה מה שרשום שיקרה בעת ביטול עסקה בחוזה שחתמת עליו כשבצעת את העסקה.

אני מאמין שיש לך העתק של אחד כזה, ממליץ לקרוא אותו

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא הבנתי

הלכת לקנות סיאט איביזה חדשה במחיר יותר גבוה מ.. סיאט איביזה חדשה?

באשר לשאלה שלך; "מה קורה בעת ביטול עסקה" - קורה מה שרשום שיקרה בעת ביטול עסקה בחוזה שחתמת עליו כשבצעת את העסקה.

אני מאמין שיש לך העתק של אחד כזה, ממליץ לקרוא אותו

בנוגע לשאלתך - ״ הלכת לקנות סיאט איביזה חדשה במחיר יותר גבוה מ.. סיאט איביזה חדשה ? ״ אז לטענת הסוכן - ״ הוא לא סיאט ״ ..

האם הטענה הזאת קבילה בבית משפט ? הרי על החוזה לא מפורט באופן ספציפי דגם הרכב .. כתוב ״ סיאט איביזה 3 דל׳ FR " . הדגם הספציפי המלא של הרכב לא מפורט בחוזה - זה תקין ?

וכמו שאמרתי - בחוזה כתוב ״ בעת ביטול עסקה אני צריך לשלם 15% משווי העסקה ״ ..

לא עברו 14 יום עדיין , לא שילמתי את כל שאר הכסף לסוכנות הרכב .. עדיין לא עשיתי ביטוח לרכב כי אף אחד לא בישר לי על הנפקת רישיון הרכב ..

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני, חוק ביטול עסקה תקף גם על רכב, ובלבד שעדיין לא נרשם על שם הרוכש ואינו בהזמנה מיוחדת.

החוק קובע דמי ביטול עסקה בגובה 5% מערך המוצר או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, מה שאומר שבמקרה שלך מדובר על 100 ש"ח.

גם אם בחוזה רשום משהו אחר, החוזה אינו מעל החוק, אלא להיפך.

אינני משפטן אבל זה מה שאני זוכר.

עריכה:

עכשיו ראיתי את התגובה שמתחתיי, ויש משהו במה שהוא אומר - יש מצב שהחוק לא תופס פה, אבל עדיין לא ברור מאיפה אתה רוכש את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

קראתי עכשיו את הודעתך 3 פעמים, גרמת לי לחשוב שפספסתי את החלק שבו רשמת שאתה צריך לשלם ביטול 15% משווי העסקה.

בתקנות הגנת הצרכן וכו' יש התייחסות אחת בלבד לעסקאות רכב:

"ברכישת רכב חדש מיבואן ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה, בתנאי שהרכב לא נרשם על שם הצרכן במשרד הרישוי (לא חל על רכב יד שנייה)."

אתה לא רכשת מיבואן אני מניח אלא מאחד המתווכים שמפרסמים כל יום בישראל היום ש"כל אחד יכול להרשות לעצמו רכב חדש!", נכון?

אני מאמין שבמקרה שלך הרכב טרם נרשם על שמך מאחר ולא שילמת להם את יתרת הכסף דרך המימון, אני בכלל בספק שבוצעה הזמנה בצ'מפיון

אני חושב שכדאי לבקש ביטול עסקה ולראות מה תהיה תגובת העסק הזה, אולי למנוסים ממני בענייני צרכנות תהיה תשובה אחרת

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...