Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צינור רדיאטור עליון 307 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

היום אני רוצה לעלות מדרגה ולהחליף לבד את הצינור רדיאטור עליון בפיגו שלי שנסדק אחרי כמעט עשר שנות עבודה נאמנות

רציתי לדעת אם יש משהו מיוחד שאני אמור לעשות חוץ מהוצאת הצינור הישן חיבור חדש ומילוי מים לרדיאטור?

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

פורסם

לגבי המים זה ברור

העיניין הוא לגבי הניקוז אוויר

אני לא מצליח למצוא הדרכה מתאימה

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

פורסם

יש שני שיטות , הפחות רצוייה (שמוסכניקים די משתמשים בה לרוב) זה להניע עם פקק של מיכל המים פתוח ולתת לטרמוסטט להיפתח ולאויר לצאת דרך המיכל , השיטה השני זה עם הפקקי ונטיל ,

אצלי ב-C3 עם מנוע 1600 פקק אחד נמצא על על הפלאנג' שליו מתחבר הצינור טרמוסטט (שכחתי את שמו) ועוד פקק נמצא ממש ליד הקיר אש.

פורסם

אין שתי שיטות! יש שיטה אחת ויחידה שמתאימה לדגם הרכב שלך. דאג לברר מה היא. ולא מה "שמוסכניקים משתמשים לרוב".

אל תשים "מים ירוקים איכותיים". שים נוזל קירור העומד בתקן אשר דורש היצרן, עם עדיפות לנוזל מקורי.

יום טוב גם לך

פורסם

עכשיו סיימתי את ההחלפה של הצינור

אבל לא הייתי רגוע לעשות את הכל לבד אז גררתי את האוטו לחבר מוסכניק והוא מילא את המים ועשה ניקוז דרך הפקק שיש על הטרמוסטט ובדק שהמאוורר נכנס לפעולה ושאין אויר במערכת

ובא לציון גואל

רציתי לציין שהלכתי לחנות חלפים שאני קונה בה בדכ והם אמרו לי צינור חליפי ב60 ש״ח אז שאלתי כמה עולה מקורי אמרו לי בערך 200

בסופו של דבר קניתי מהחברה מקורי ב56שח!

פורסם
אין שתי שיטות! יש שיטה אחת ויחידה שמתאימה לדגם הרכב שלך. דאג לברר מה היא. ולא מה "שמוסכניקים משתמשים לרוב".

אל תשים "מים ירוקים איכותיים". שים נוזל קירור העומד בתקן אשר דורש היצרן, עם עדיפות לנוזל מקורי.

מים ירוקים איכותיים - אני לא רואה שום בעיה אם לשים מים ירוקים באיכות טובה מהחברות המוכרות.

ותתפלא - ישנם המוסכניקים היום מעדיפים לפתוח לפקק ולתת לאויר לצאת, לא כל המוסכניקים פותחים אוטודאטא ומחפשים איפה הניקוז. (לא אומר שזה תקין)

פורסם

מה הקשר אוטודטה?

היצרן שם פקקי ניקוז אוויר שישתמשו בהם, לא ליופי.

צריך לשם מים שעומדים בתקן, זה שמוסכים שמים VALEO (מניח שזו כוונתך) לא אומר שזה בסדר,

הוא לא עומד בתקנים של צרפתיות.

אני תמיד ממליץ על הנוזל הכחול של פיג'ו סיטרואן, עולה 85 שקל ל-5 ליטר.

ועוד משהו, לא קונים נוזל קירור לפי צבע!.

רועי

פורסם (נערך)
מים ירוקים איכותיים - אני לא רואה שום בעיה אם לשים מים ירוקים באיכות טובה מהחברות המוכרות. אתה לא רואה, היצרן חושב אחרת.

ותתפלא - ישנם המוסכניקים היום מעדיפים לפתוח לפקק ולתת לאויר לצאת, לא כל המוסכניקים פותחים אוטודאטא ומחפשים איפה הניקוז. (לא אומר שזה תקין) אין באוטודאטה מיקום של פקקי ניקוז, בשביל זה ישנה ספרות יצרן. עצם העובדה שמכונאים מרשים לעצמם לבצע פעולות אחזקה מבלי להכיר בהוראות יצרן חמורה מאוד (מאוד) בפני עצמה ולא מודל לחיקוי או תירוץ לחפף.

התשובות שלי באדום,

כל השאר, מה שרועי אמר :ok:

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
התשובות שלי באדום,

כל השאר, מה שרועי אמר :ok:

חולק עליכם , יש לי ניסיון רב עם הצרפתיות בנושא המים , בכל צרפתייה שהיה לי, המים הירוקים הוכיחו את עצמם.

נ.ב. אם ממש בא לכם להיות קטנוניים וזה , אז אין חשיבות לזה שהמים כחולים\אדומים\ירוקים\ורודים\תכלת שמיים - העבודה שהם עושים זה מה שחשוב, ולשמחתו של פותח השרשור כל מים ירוקים חוץ מ50\50 יתאימו לו לרכב בדגש על PRESTONE\ZIC\PEAK שנמכרים באוטודיפו.

נ.ב. רק מזכיר שהיצרן אמר לעשות טיימינג כל 150 אלף קמ - ואנשים עשו ראשי מנוע במקרה הטוב והמקרה הרע החליפו מנוע ב-100-140 כי "אמרו" להם ב-150 לעשות טיימינג , או לחילופין לעשות טיפול כל 30 אלף כי זה מה שהיצרן אמר ושכח לספר להם על הבוצה שלא מביישת את אגמון החולה שתיווצר אחריי 100 אלף ק"מ. כמו כן מוסכים מורשים שמתמחים בפיג'ו סיטרואן מזמן כבר לא ממלאים מים ירוקים.

פורסם

משום מה נקטעה ההודעה שלי באמצע.

נוסף לזאת אם ממש אתם רוצים להיות קטנוניים בהמשך להודעה שלי אז תמליצו לו לעשות טיפול פעם ב30 אלף , וטיפול טיימינג אחרי 150 אלף קמ , כפי שהיצרן דורש , רק אל תשכחו לספר לו על זה שרוב הסיכויים שהוא יעשה טיימינג אחרי שהשסתומים ייתעקמו להם והרצועה תקרע מבלאי ובמקרה הטוב הוא יצטרך לעשות רק "ראש מנוע" , והמנוע בקושי יתפקד בגלל הזנחה של טיפול פעם ב-30 אלף

פורסם

אני לא מבין מה אתה מנסה לומר. שיש לטפל על פי תחושת בטן בלבד והוראות טכניות או הוראות אחזקה של יצרן הרכב הם הבל הבלים?

אגב במנוע TSI הנוכחי שלך אתה גם שם "נוזל ירוק איכותי"?

כשאתה בוחר שמן לרכב אתה מסתכל על תקנים?

במחשבה שניה, עזוב, זה לא באמת משנה מה אתה עושה.

רק אל תמליץ לאחרים לא להקשיב להוראות יצרן רק כי לך זה הצליח (עם מנוע NFU, הדבר הכי אמין שהצרפתים הצליחו לייצר בשני העשורים האחרונים)

יום טוב גם לך

פורסם
מה הקשר אוטודטה?

היצרן שם פקקי ניקוז אוויר שישתמשו בהם, לא ליופי.

צריך לשם מים שעומדים בתקן, זה שמוסכים שמים VALEO (מניח שזו כוונתך) לא אומר שזה בסדר,

הוא לא עומד בתקנים של צרפתיות.

אני תמיד ממליץ על הנוזל הכחול של פיג'ו סיטרואן, עולה 85 שקל ל-5 ליטר.

valeo לא עומד בתקן? מה התקן ?

תודה

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

אני אתעקש על לא להקשיב ליצרן , כי אם תעקוב קצת ותסתכל חבר יקר תראה ואתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום שלנו ובפורום PSI אז למספר אנשים נקרע הטייימינג אחרי 100-110-120-130 אלף כי היצרן קבע שעושים ב-150, אז זה אלה אותם אנשים שנצמדו להוראות יצרן, או אנשים שנצמדו לטיפול פעם ב-30 אלף , אז אתה יכול להמשיך להמליץ להיצמד להוראות יצרן "כי זה מה שהוא החליט וקבע שטוב".

איך הגעת בכלל ל-TSI ?! אנחנו מדברים על TSI ?! אנחנו מדברים על NFU , ולפי מה שאתה רושם אתה רוצה לחפש בקטנות , כן חבר יקר מה שבשבילי רשום american petroleum institute או בקצרה API וSJ או CE CF CG CH הם דיי והותר בשבילי, אם היצרן חתם הסכם עם לובקס או טוטאל או משהו זה לא אומר שזה השמן היחידי שמתאים לרכב, צא מזה, רוב היצרים הגדולים שמייצרים שמן בדרגה שמתאימה לרכב , תתפלא עומדים בתקן.

ממליץ לך קצת לצאת מגבולות "היצרן" ולהיכנס קצת לפורומים באנגליה ולקרוא קצת על מנועי TU - ואם כבר אתה שם תספר לי כמה אנשים עזבו את המים הכחולים שאתה ממליץ עליהם כל כך פה.

ותאמין לי שאני האחרון שתוכל להטיף לו פה ולתת לו הארות בנושא של אחזקה של רכב צרפתי.

• תוכן חדש...