Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לסאב כפול 10'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם חברים.

אני בעיצומה של התלבטות: ברשותי סאב כפול של קיקר CVR 12 אינץ', אחרי תקופה ארוכה איתו החלטתי לשפר מבחינת סאונד את המערכת וללכת על סאב יותר קטן והרבה יותר מדוייק אבל עם דגש על עוצמה לא פחותה ממה שהקיקר סיפק.

אחרי בדיקות מקיפות יצא לי לשמוע את ה T1 של רוקפורד בתיבה אטומה (התיבה של הקיקר הייתה פתוחה) ומאוד נהנתי, גם מהעוצמה שהוא סיפק (סאב תחרותי לכל דבר!) ובעיקר מהדיוק במקצבים מהירים, הבעיה הגיעה כאשר הבנתי שיש אחד כזה ולא הצלחתי להשיג אחד נוסף והחשש שאשרוף אחד בודד הלכה וגדלה.

אחרי חשיבה ממושכת קיבלתי הצעה מפתה שהייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע אליה, הסאב הבא:

Morel Ultimo sc 10 אינץ' כפול, מכיוון שעדיין לא יצא לי לשמוע את הסאב הנ"ל הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע לסאב וכמובן לשמוע הצעות נוספות.

אם כבר בהמלצות נוספות עסקינן-שימו לב שאני שם דגש גדול על גודל הסאב, המטרה היא להשאר עם סאב 10 אינץ' ולא לחזור חזרה ל 12 אינץ' כמו הקיקר. ההתקלה העיקרית שלי היא שאני רוצה יותר דיוק ולא לרדת בעוצמה.

המגבר שיגביר את הסאב הוא מונו בלוק מתוצרת: Lighting audio מדגם S4-1000.1d

מבחינת סגנון מוסיקה מועדף-אני לא יכול לציין לכם סיגנון מוסיקה מועדף לשמיעה כי אני שומע מגוון מאוד רחב של ז'אנרים, מה שנשמע טוב באוזן נכנס לפלייליסט. אשמח לשמוע דעתכם ותודה מראש-אור.

פורסם

הי אור,

קודם כל אני שמח לראות שפתחת מחדש את הנושא בשרשור חדש - הפעם זה קל, נעים ונוח לקריאה והרבה יותר ברור!

מהכתיבה שלך אני מבין שאתה כבר יודע מה אתה רוצה - אתה מחפש סאב טונאלי בעל רמת דיוק גבוהה.

אבל יש כמה דברים שיצרו שם סלט קטן שצריך לעשות בו סדר בכדי להבדיל בין עגבניה למלפפון ולראות שבטעות לא זרקת שם איזה תפוח.

קודם כל סאב וופר מאותה סדרה ואותו יצרן בקוטר גדול יותר יהיה נציל יותר, ירד נמוך יותר וישמע חזק יותר.

אז כשאתה משווה כאן בין סאב וופרים מקטרים שונים לבין יצרנים שונים וסדרות שונות אתה מערבב בין תפוחים ותפוזים ואולי אפילו מבשל שם גם סלט ירקות.

למה אני אומר את זה? כי יש כל כך הרבה סוגים של סאב וופרים ואיך אחד ישמע לעומת השני ובאיזה קוטר יכול להיות בקטביות הפוכה לגמרי מהשוואה אחרת שתעשה - כל מקרה לגופו!

אז קצת סדר:

קודם כל לגבי הקוטר של הסאב וופר - קוטר הסאב וופר אינו מעיד בהכרח על רמת דיוק הסאב.

CVR הוא סאב וופר לא מדוייק בעליל - הוא חזק מאוד, כן, מדוייק וטונאלי זה כבר ממנו והלאה.

תיקח IDMAX 12 אינטש

תיקח אולטימו 12

תיקח סאב וופר כמו אסנדנט אודיו אסאסין

ותראה מה זה רוצח בדם קר!

אז הקוטר לא מעיד על יכולת דיוק של סאב וופר - על מה הוא כן מעיד? על היכולת של הסאב וופר לייצר תחום תדר נמוך.

12 אינטש לרוב ישמע היטב גם בתחום תדרים 20 הרץ שהוא על סף גבול השמיע שלנו והוא מייצר יותר רעד מורגש שהרבה אנשים מאוד אוהבים - אני באופן אישי לא!

תיקח לעומת זאת סאב וופר כמו סיז לוטוס (שהיה לי אחד כזה) או אינפיניטי קאפה - ואתה תקבל המון חום ועומק, ליטוף מאוד נעים וטונאליות נהדרת אבל קצת פחות דיוק וגם למען האמת פחות יכולת להעביר הספק - אחד מהם למען האמת לא נועד לספוג יותר מ180 וואט בתדר שמתנגן לאורך זמן - אז ברור שאם תשווה אותו לסאב וופר כמו אולטימו SC או אולטימו (האח הגדול) שמסוגלים לספוג או להציג דרישה להספקים של למעלה מקילו וואט - וזה הבדל עצום.

אז מכאן אנחנו מבינים שאתה מחפש סאב וופר שמסוגל לעמוד בספיגת הספק גבוהה עד גבוהה מאוד ומאידך לספק רמת דיוק גבוהה וטונאליות נהדרת.

הדבר הבא - החשש שלך לשרוף סאב בודד

כאן זה כבר תלוי בהגברה שלך ובבריאות מערכת החשמל ברכב שלך - מערכת חשמל סטנדרטית על מגבר שהוא חלש יותר ממה שסאב וופר בודד יכול לספוג, יכול להכנס מהר מאוד לרוויה ואז לייצר אחוזי עיוות שישלכו את הסאב הבודד שלך לאלף עזעזל.

עכשיו תיקח עוד סאב וופר כזה - והמגבר שלך בכלל יכנס שם לפאניקה ואו שילכו לך שני סאב וופרים לגן עדן של רמקולים או שילך לך מגבר לעולם שכולו קבלים.

אז אל תפחד מיתר הספק - תפחד מחוסר הספק, תפחד מאות לא נקיה מספיק, תפחד מרצפת רעש נמוכה מידי ותרעד מפחד מאחוזי עיוות ומערכת חשמל חלשה מידי.

האם המגבר שלך מסוגל לרדת להתנגדות בה אתה רוצה לעבוד?

אז עכשיו בוא נבנה את זה קצת - מה כן כדאי לעשות? מה כן כדאי לקחת בחשבון?

1. תיקח בחשבון כי ככל שקוטר הסאב וופר קטן - ככה גבול התדרים התחתון שהוא מסוגל להפיק בצורה נאותה וחזקה הולך וקטן לעומת זאת הוא יכול לעלות קצת יותר גבוה אבל כל סאב וופר טוב יכול לנגן באזור התדרים עד 100 הרץ היטב אז השיקול הוא בעצם בעיקרו לתחום התחתון.

2. תיקח בחשבון שברגע שתציג למערכת החשמל שלך צרכנים זללניים יותר - הכוח הזה יצטרך להגיע מאיפשהו - מצבר פריקה עמוקה, קבל סינון ואגירה, שדרוג שלושת הגדולים ושדרוג אלטרנטור - לפחות חלק מהם כדאי לשקול ברצינות רבה.

אם המטרה שלך היא מוזיקה יומיומית ולא הפקת SPL או שמיעה של מוזיקה נוסח דאב-סטפ שם יש תדרים ארוכים ומתמשכים של באס - לדעתי אתה תהיה בסדר, תדאג למצבר בריא ולשדרוג שלושת הגדולים אבל כל דבר שמגיע להספקים גבוהים - ואני אציע לך לעשות בדיקה של מערכת החשמל שלך בעומס מלא וכמובן - הדבר הנכון הוא להשקיע בתשתית מראש.

3. דאבל סאב לרוב נועד בכדי להציג עוצמה כוללת גבוהה יותר או לסירוגין להשתמש בשני סאב וופרים מקוטר קטן יותר בכדי לא לרדת נמוך מידי אך לקבל עוצמה כוללת של סאב וופר בודד בקוטר גדול יותר מהם.

דאבל 10 למשל עדיין לא ירדו נמוך בתדר כמו 12 בודד אבל ישמעו חזק ממנו - לזו הכוונה.

מה דעתי ועל מה אמליץ לך?

קודם כל לבחון את מערכת החשמל - איזה אלטרנטור יש לך?

לבחון את מצב המצבר והקיבולת שלו ולשקול מעבר למצבר פריקה עמוקה.

לעשות שדרוג שלושת הגדולים ולוודא מה מצב החיווט המקורי בתא המנוע.

לאחר מכן - לשמוע מגוון של סאב וופרים.

לדעתי אולטימו SC זו בהחלט בחירה יפה מאוד.

מציע גם להתעניין בIDMAX ים או אולטימו בגרסא המלאה אבל תיקח בחשבון איזו הגברה מפלצתית אתה תיאלץ להביא - לא בטוח בכלל עד כמה המגבר שלך יתאים למשימה ועד כמה הוא יסכן את הרכיבים בהפעלה ארוכה מאוד.

תראה - תהיה מוכן לזה שתקבל כל מיני הודעות פרטיות - כולם! כולל כולם, בעלי אינטרסים!

תוודא שלפחות אתה יכול לשמוע לפני שאתה עושה החלטה.

האינטרסים שלי מונעים בעיקר לספונסרי הפורום אבל לשמחתי הפורום דואג לספונסרים איכותיים!

הייתי בחום ממליץ לך לשקול על שני סאב וופרים של HERTZ מסדרת MILLE LEGEND החדשה - תקרא קצת את הסיקור שכתבתי כאן בדביק ואז אתה תבין היטב למה. - בשרשור של ספונסר הפורום אודיו סיסטם.

אם אתה מעדיף להשאר על הגברה הקיימת ומערכת חשמל מקורית - לא הייתי פוסל בכלל זוג BLACK של ARC AUDIO אם כי אומר לך לגשת לשמוע - אני לא משוכנע כרגע שזה בהכרח מה שאתה מחפש - רק אומר לך שאני בעצמי הזמנתי כבר אחד שכזה 10 אינטש אבל באותה נימה אומר לך שIDMAX ואולטימו בעיניי נחשבים קצת יותר מידי "כאסחיסתיים" (קצת מוזר מאחד שיש לו W7 בחתימה - אבל זה שמונה אינטש)

יש לך גם את ספונסר הפורם ארט-סאונד - שהוא גם נקודת שווק של אודיו סיסטם - צור איתם קשר להתרשמות.

צור קשר עם ארק אודיו (יוסי אלפיין יקיר הפורום) וסדנאת ecaudio.co.il להתרשמות ממוצרי ARC

תהנה ותרגיש חופשי להתייעץ - ברוך הבא!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד משהו קטנטן, המלצה חמה על סדרת w6 של jl audio

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובה העניינית המלאה והמוסברת! יש לי קצת שיעורי בית לעשות.

אני דיי בטוח שמבחינת מערכת החשמל ברכב + המצבר והאלטרנטור אני מכוסה ודיי בטוח (לבוא ולספר לך על דגם המצבר (שהוחלף לא מזמן ובמצב מעולה) או דגם האלטרנטור (שעבר בדיקה מקיפה לאחרונה ועובד כמו שצריך גם עם המערכת שקיימת היום) קשה לי לענות עקב מחסור בזיכרון (אני מבטיח לקנות בהקדם 32GB נוספים!) אבל גם החיווט הוחלף וכמו שכתבתי-אני מכוסה).

תודה רבה על כל ההסבר בין הבדלי הקוטרים של הסאבים, תרמת לי לא מעט ידע וקבל את הערכתי הכנה!.

מבחינת המגבר-כרגע זה מה שיש אבל אני לא שולל בעתיד החלפה למשהו מתקדם יותר במידה וארגיש כמובן שהוא מחסיר ממני את התוצאה הרצויה.

בהמשך להמלצות שלך על הסאבים אז ככה: JL AUDIO זה סאב שהייתי שמח לשמוע, קיבלתי עליו הרבה המלצות. לגבי Hertz גם אני חשבתי עליו מכיוון ששמעתי לא מעט סאבים של הרץ ואהבתי את הסאונד המדוייק. לשמחתי הרבה המתקין שלי מספיק אמיתי איתי כדי להגיד לי "תקשיב אני אתקין לך Hertz והם לא יעמדו בעומסים שלך וישפרו ותשאר בלי סאבים, אני מעדיף שלא להתקין לך אותם. לגבי שאר הסאבים-אני אבדוק כיצד אני אוכל לשמוע אותם בפעולה וככה אתקדם כיוון שאני מכיר את החברות אבל עוד לא יצא לי לשמוע אותם פיזית.

תודה רבה שוב על התגובה וההסברים, כמו שכתבתי-יש לי מעט שיעורי בית לעשות ואני מקווה שבסיומם אוכל להגיד "התחדשתי", שוב תודה! וסליחה על הבלאגן בשרשור הקודם. המשך ערב נפלא ושקט לכולנו!

פורסם

למה שההרצים לא יעמדו בעומסים וישרפו? הסבר פרט נמק?

הMILLE LEGEND הם סאב וופרים עם סליל מאוורר (טכנולוגיה חדשנית בתחום הרכב) ועם יכולת ספיגה מתמשכת של 700 וואט!

אין שום סיבה שבעולם שהם ישרפו אלא אם כן תכנון התיבה יהיה לא נכון, תחום התדר יהיה רחב מידי ואחוזי העיוות יהיו גבוהים מידי.

ממש לא אהבתי את הציטוט של המתקין שלך ואני מקווה שהוא לא באמת אמר את זה. בבקשה אל תגיד לנו מי המתקין, לא בא לי לפגוע בבעל מקצוע סתם מבלי לדעת מה הצד שלו.

Pioneer TS-X150

פורסם

קבל את תיקוני בנוהע להרץ, אני והמתקין דיברנו על דגם ההי אנרג׳י שהוא יותר עדין מהדגמים שאתה ציינת ולכן עשיתי פה סלט קטן, טעות שלי.

אמשיך בשיעורי הבית ואגיע להחלטות, סליחה על הבלבול.

• תוכן חדש...