Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיגים במצב מצויין, זה גם לא משהו שהתחיל לאחרונה. כאמור בהודעה קודמת, בכבישים בין עירוניים זה לא קורה, שם האחיזה מצויינת, אלא רק בכבישים עירוניים שמשום מה הם סופר חלקים. גם כתבתי שזה קורה עד כ-70 קמש, משמע ב-60 קמש זה הרבה פחות חמור. בנוסף זה הרבה יותר משמעותי בעיקול, אפילו בזווית מאד נמוכה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני היחיד שמתפלא איך אוקטביה 1.8 מפרפרת בלחיצה מ60 עם צמיגים ובולמים תקינים ? ועוד עם ESP דלוק ?

יכול להיות שיש לך בכלל בעיה בגיר וה"פרפור" הוא רק ברגע שההילוך עובר ?

לדעתי לא מסתתר כאן שום דבר, המצב לא בטיחותי, קח את הרכב למוסך שיפרקו ויבדקו את שני הבולמים הקדמיים, אם הם תקינים תחליף צמיגים. אם אתה בכוונה ממשיך לפרפר ולא נמנע מזה, אתה תהרוס די מהר גם את הצמיגים החדשים.

לצורך השוואה לאון עם אותו מנוע ומשקל דומה או נמוך יותר וצמיגי BRIDGESTONE שהגיעו איתה, לא מפרפרת אם תלחץ ממהירות נמוכה גם בתוך העיר. קליאו ספורט עם יותר כוח , 300 ק"ג פחות בסרן הקדמי וצמיגים רגילים (אפילו R1R גמורים לגמרי שהחליקו בכל פניה) לא מפרפרת בראשון בתוך העיר.

המנוע של האוקטביה מעולה אבל אל תתן לזה להטעות אותך, המצב אצלך לא בטיחותי.

לפני שאתה מתחיל עם הוצאות תעלה תמונה של הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי Shlomi111
פורסם

כאחד שרכש בשנת 2011 סיאט לאון 1.8 ויצא עם הרכב החדש מסיאט בהרצליה פיתוח, אולי 200 מטרים של נסיעה לפורטל שישבו אז עוד בהרצליה פיתוח ושם עשיתי על המקום טרייד לחישוקי OZ Racing, ולצמיגים חדשים, הכל במידה שונה מהמקורי. תחילה לחישוקי 17 עם צמיגים ברוחב 225/45/17 ואחרי שנה לחישוקי 18 במידה 225/40/18. ממליץ לך להחליף רק לאחר קבלת הרכב, אל תשלם לצמפיון ערמות של כסף על חישוקים סוג ז' שישימו לך, כנראה גם עם צמיגים לא הכי טובים. תבצע את הנחלפה, שווה לדעתי לכל מי דמחפש שהרכב יתנהג כמו שצריך וגם יראה טוב יותר. נכון שזה פוגע בנוחות וכנראה שגם בצריכת הדלק, במיוחד בנסיעות בתוך העיר אבל באופן אישי אני מעדיף מקסימום אחיזה.

ממליץ מאוד על צמיגי מישלין פיילוט ספורט 3, לא מהצמיגים הזולים בשוק אבל אוחז מצוין גם כשהוא כבר רחוק מלהיות חדש. תריץ חיפוש, יש פערי מחירים עצומים על אותם צמיגים.

לדעתי האידית צמיגים זה המקום האחרון לחסוך בו, זה מה שבאמת מחבר אותך לכביש וגם אם אורך חיי הצמיג יהיה קצר יותר אז זה עדיין שווה. אצלי הסט עשה כ-40,000 ק"מ ובתור צמיג ספורטיבי ואוחז ברכב משופר עם סטייג 1 אז זה מעולה והחלפתי לא בגלל שהאחיזה שלהם הייתה על הפנים אלא משום שאני לא אוהב למשוך צמיגים עד הסוף.

אחרי הצמיגים ניתן כמובן לטפל בבולמים, להתקין קיט אנטי-ליפט שבוודאי יצמצם לך משמעותית את הפרפור של הגלגלים בהאצות אבל בעיקר להימנע מלתת מכות של גז ולעשות את הכל בצורה יותר ליניארית, זה גם בריא יותר לגיר ולמערכות אחרות ברכב.

בהצלחה!

פורסם
אני היחיד שמתפלא איך אוקטביה 1.8 מפרפרת בלחיצה מ60 עם צמיגים ובולמים תקינים ? ועוד עם ESP דלוק ?

יכול להיות שיש לך בכלל בעיה בגיר וה"פרפור" הוא רק ברגע שההילוך עובר ?

לדעתי לא מסתתר כאן שום דבר, המצב לא בטיחותי, קח את הרכב למוסך שיפרקו ויבדקו את שני הבולמים הקדמיים, אם הם תקינים תחליף צמיגים. אם אתה בכוונה ממשיך לפרפר ולא נמנע מזה, אתה תהרוס די מהר גם את הצמיגים החדשים.

לצורך השוואה לאון עם אותו מנוע ומשקל דומה או נמוך יותר וצמיגי BRIDGESTONE שהגיעו איתה, לא מפרפרת אם תלחץ ממהירות נמוכה גם בתוך העיר. קליאו ספורט עם יותר כוח , 300 ק"ג פחות בסרן הקדמי וצמיגים רגילים (אפילו R1R גמורים לגמרי שהחליקו בכל פניה) לא מפרפרת בראשון בתוך העיר.

המנוע של האוקטביה מעולה אבל אל תתן לזה להטעות אותך, המצב אצלך לא בטיחותי.

לפני שאתה מתחיל עם הוצאות תעלה תמונה של הצמיגים.

ברור שהאוטו לא מפרפר עם בקרת האחיזה! אבל עצם העניין שהיא מתערבת זה בדיוק מה שאני רוצה למנוע - כלומר שהאוטו יהיה דבוק לכביש ויאיץ כפי שהוא מסוגל. הצמיגים לא גמורים ולא קרובים להיות גמורים, זה מה שהם נותנים די מההתחלה. בכל מקרה תודה על העצה.

פורסם

צילמתי וידאו קצר של קיק ב-40 קמ״שׁ ואז קיק בכמעט 60 קמ״ש. אפשר לראות את ההתערבות של בקרת האחיזה, לא משהו דרמטי, אבל בהחלט לא מוריד את כל הכח לכביש.

פורסם

אני חוזר על עצמי בכל מקרה ומאמין שיש טעם ... האחיזה בהאצה תלוייה כמעט ורק בתקינות צמיגים ובולמים, מה שאני רואה בסרטון לא נורמלי אלא אם מדובר בכמה קטעי כביש חלקלקים במיוחד בלבד, אני במקומך מוודא את תקינות הבולמים ומחליף צמיגים.

אם המחיר לא בעיה פילוט ספורט 3 מומלץ מאוד - שקט, אוחז מדהים ביבש וברטוב, מעולה לנהיגה ספורטיבית (יש הרבה מעבר לאחיזה אבסולוטית בצמיג לנהיגה ספורטיבית!) , מקדם שחיקה נמוך מאוד לקטגוריה שלו.

דבר אחרון לבדוק, שלא נראה לי סביר, זה בעיה בבקרת משיכה. פשוט תכבה ESP ותוודא שהוא באמת מפרפר והבקרה לא נדלקת סתם.

אגב בני כמה הצמיגים ?

פורסם
אני חוזר על עצמי בכל מקרה ומאמין שיש טעם ... האחיזה בהאצה תלוייה כמעט ורק בתקינות צמיגים ובולמים, מה שאני רואה בסרטון לא נורמלי אלא אם מדובר בכמה קטעי כביש חלקלקים במיוחד בלבד, אני במקומך מוודא את תקינות הבולמים ומחליף צמיגים.

אם המחיר לא בעיה פילוט ספורט 3 מומלץ מאוד - שקט, אוחז מדהים ביבש וברטוב, מעולה לנהיגה ספורטיבית (יש הרבה מעבר לאחיזה אבסולוטית בצמיג לנהיגה ספורטיבית!) , מקדם שחיקה נמוך מאוד לקטגוריה שלו.

דבר אחרון לבדוק, שלא נראה לי סביר, זה בעיה בבקרת משיכה. פשוט תכבה ESP ותוודא שהוא באמת מפרפר והבקרה לא נדלקת סתם.

אגב בני כמה הצמיגים ?

כפי שכתבתי זה קורה רק בכבישים מסויימים, בעיקר בעיר, שהם אכן יותר חלקים. אני לא חושב שהאוטו לא תקין כי הוא מתנהג מצויין בכבישים יותר טובים. עם זאת, אני רוצה יותר אחיזה גם בכבישים האלו. במידה וארצה לשפר משהו באוטו (תוכנה) אז כמובן שהצמיגים האלו לא יספיקו ואני גם חושב על זה.

מה המחיר של הפילוט ספורט 3?

אם הבקרה מכובה אז הוא מפרפר קצת וממשיך הלאה, שוב רק בכבישים יותר חלקים. הצמיגים כולה בני שנה וחצי עם 23 אלף ק״מ עליהם. אני לא חושב שמתישהו היתה ירידה דרסטית בתפקוד שלהם.

עוד מעט זמן לטיפול, אז אבקש שיבדקו את הבולמים, אבל אני מאד אופתע אם ימצאו משהו שם...

פורסם

אין מה לעשות... זה רכב עם מומנט גבוה ביחד עם הספק מכובד על צמיגים רגילים ותוסיף להכל הנעה קדמית...

אני כמעט בטוח ב 100% שאם ההנעה הייתה אחורית לא הייתה שום חריקה ופירפור.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

• תוכן חדש...