Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי לשאול שאלה בנוגע לתאונה שעברתי לפני תקופה קצרה.

נסעתי ברכבי במהירות המותרת בעלייה ורציתי לפנות שמאלה ולכן האטתי ואותתי ולא ראיתי שום רכב מאחורי והתחלתי לבצע את הפנייה.

רכב שהיה מאחורי באותו נתיב בעלייה ובאותו כיוון נסיעה כמו שלי נכנס בי ופגע בי בצד שמאל של הרכב.

הפגיעה שלי היא בטמבון בצד שמאל של הרכב והמשיכה לדלת האחורית ולדלת הנהג, רכב צד ג' נפגע רק בחלק הקדמי בצד ימין ( מתחת לפנס שלו ) . צד ג' לא מוכן להודות באשמתו. לפי סוג הפגיעות ולפי התיאור שנתתי מי לדעתכם אשם ?

תודה רבה והמשך יום נעים

פורסם

איך אני יכול להוסיף תרשים ?

אולי לא תיארתי כמו שצריך, יש נתיב אחד לעלייה ( נתיב ששנינו היינו עליו, הוא מאחורי ) ונתיב הנגדי לירידה.

אני האטתי אותתי ופניתי שמאלה לרחוב צדדי והיא פשוט פגעה בי מאחור ובצד, כיסחה את הדלתות ואת הטמבון האחורי.

האם מובן ?

פורסם

אסור לעקוף בצומת, ובטח שלא לעקוף בתוך העיר רכב שמאט ומאותת.

אם תוכל לעלות תמונות של מיקום הפגיעות ברכבים אז יהיה אפשר להבין יותר טוב את הסיטואציה.

אבל לפי דעתי רוב האשמה של הרכב השני.

פורסם
שלום רב,

רציתי לשאול שאלה בנוגע לתאונה שעברתי לפני תקופה קצרה.

נסעתי ברכבי במהירות המותרת בעלייה ורציתי לפנות שמאלה ולכן האטתי ואותתי ולא ראיתי שום רכב מאחורי והתחלתי לבצע את הפנייה.

רכב שהיה מאחורי באותו נתיב בעלייה ובאותו כיוון נסיעה כמו שלי נכנס בי ופגע בי בצד שמאל של הרכב.

הפגיעה שלי היא בטמבון בצד שמאל של הרכב והמשיכה לדלת האחורית ולדלת הנהג, רכב צד ג' נפגע רק בחלק הקדמי בצד ימין ( מתחת לפנס שלו ) . צד ג' לא מוכן להודות באשמתו. לפי סוג הפגיעות ולפי התיאור שנתתי מי לדעתכם אשם ?

תודה רבה והמשך יום נעים

אין מספיק מידע ולכן בהסתמך רק על דבריך, להלן ציטוט מתקנות התעבורה בעניין רכב הנוסע אחרי רכב אחר:

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות (כך במקור, הכוונה כנראה למן אות על הכוונה לסטות או לפנות) כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה עד כאן הציטוט ואידך זיל גמור. בעברית פשוטה - תראה מה זה יכול להועיל לך

פורסם

אם מדובר בנתיב אחד לכל כיוון לדעתי האשמה רובצת לפתחו של הרכב הכחול.

יש לך תמונות מנקודת הפגיעה בהן רואים שהרכב הכחול פגע בך כשהוא בחלקו בנתיב הנגדי - כלומר ניסה לעקוף?

פורסם

לצערי לא, מכוון שזו צומת הוזזנו את הרכבים ישר לצד והחלפנו פרטים.

לצערי לא הזמנתי משטרה באותו הרגע ולא צילמתי את התאונה במיקום המדוייק שהרכבים היו.

יש לי כרגע רק תמונות של הנזקים של שני הרכבים וגם כן תמונות של הצומת ממספר מיקומים.

פורסם

אופי הנזק תומך בגרסה שלך.

לו הרכב הפוגע היה שומר על נתיבו ונמצא ממש מאחוריך לא סביר שהיתה פגיעת צד כל כך משמעותית.

הפגיעה תומכת בכך שהרכב הפוגע נסע בקו מעט שמאלי יותר, אולי בנסיון לעקוף בגלל שהאטת. אך הוא גם יכול לתטעון שסטה שמאלה בנסיון למנוע התנגשות, אבל גם אז מדובר באשמתו כי לא שמר מרחק.

התרומה שלך לתאונה היא אולי בכך שלא נצמדת לשמאל הנתיב לקראת פניה, ותמיד יש סיכוי שהאיתות האחורי שלך לא עבד, אבל זה עניין שולי במידה והרכב הפוגע אכן ניסה לעקוף בתוך צומת.

פורסם

סטיה שמאלה בצומת , אתה חייב להיות בחלק השמאלי של הנתיב, בכך אתה "מאותת" לנהג שמאחוריך על כוונתך , זה כמובן בצירוף לאיתות עם מחוון האיתות.

סעיף 43 (א) (2)

(2) מכביש דו סטרי - כאשר רכבו נמצא ככל האפשר קרוב לאמצע הכביש ובלבד שלא יפריע את התנועה מכל כיוון אחר;

זה לרעתך

לטובתך אי שמירת מרחק של הרכב מאחוריך, שלא בטוח שניסה לעקוף אלא אולי ניסה למנוע את התאונה על ידי סטיה שמאלה.

מה רוחב הנתיב ? האם יש קו הפרדה רציף לפני הצומת?

מה טוענת הנהגת שפגעה בך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

א. תודה רבה לכולם על התגובות הענייניות.

ב. אולי התרשים שלי לא יצא הכי טוב אבל לפני שפניתי שמאלה הייתי צמוד לחלקו השמאלי של הנתיב שלי. האטתי ואותתי, מה עוד נשאר לעשות על מנת "להצהיר" על כוונה של פנייה שמאלה.

ג. זהו רחוב יחסית ללא יותר מדי תנועה, ללא רמזורים וללא קו הפרדה רציף.

ד. נתיב 1 לכל כיוון, שנינו באנו מאותו הנתיב.

ה. האמת שהנהגת שפגעה בי פשוט השתוללה, היא ובן זוגה, והאשימה אותי בתאונה. ( לאחר התאונה לא הצלחתי לצאת מרכבי בגלל שהדלת של הנהג נכנסה לבפנים ורק לאחר מאמץ של בן זוגה הוא הצליח לפתוח לי את הדלת מבחוץ ) אחרי שנרגעה מעט שוחחתי עם אבא שלה בטלפון שאמר שהם יודו באשמתם. והיא עדיין לא הייתה רגועה ומאוד לחוצה, ומעבר לכל זה אני באתי בגישה באמת יפה ואפילו הצעתי לשלם את ההשתתפות העצמית שלה רק כדי להרגיע אותה ולסיים את הסיפור על הצד הטוב ביותר. מה שלצערי לבסוף לא קרה. אחרי כמה ימים התקשרי לבדוק מה קורה, אז היא אמרה לי שהיא לא מוכנה להודות, אז ביקשתי ממנה להודיע לחברת הביטוח שלה כמו שמחייב בחוק על התאונה והיא ענתה לי בגישה שהיא תעשה זאת מתי שבא לה ואיך שבא לה.

מה נשאר לי לעשות במצב כזה ? אני כרגע תקוע.

יש לי רק צד ג' ( רכב שנתון יחסית ישן )

המוסך רוצה מעל 12 אלף על התיקון, השמאי מעריך את התיקון בעלויות סביב ה-12 אלף. ( החלפת שני דלתות, טמבון, עמוד )

ולצערי אין לי את הכסף לשלם על התיקון.

פורסם

כמה שווה הרכב שלך?

האם מותרת שם פניה שמאלה?

יעלה כבודו תמונות של הצומת או ייתן את הכתובת שזה קרה נסתכל בגוגל סטריט

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הרכב שווה לפי השמאי 29700 אז ככה שהוא לא לאובדן כהלכה או לטוטאלוס

לצערי התמונות בפלא ואני לא יודע איך להעלות אותם.

הכתובת היא הרב חובל בצומת עם שמואל ארגוב ( ארמון הנציב, ירושלים )

מודה לך...

פורסם

לפי כל המפות שהסתכלתי בהן

אין חיבור בין הרב חובל לבין שלמה ארגוב:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...