Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו יש עדכון עם תגובה מהפנצ'ריה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זאת ועוד, ייתכן ומדובר גם בטיפוסים מפוקפקים.

בשביל מה להיכנס לזה בכלל?

נו יש עדכון עם תגובה מהפנצ'ריה?

אחרי שפותה"ש פנה אליהם בבקשה לזיכוי, הוא בילה את הלילה בתא המטען ברכב של הבוס (שנועל צמיגי כוח הרוח) ועכשיו הוא שוחה עם הדגים. :wink:

פורסם

אחרי החגים שמח לכולם.

הלכתי היום אל הצמיגאי.

שורה תחתונה - שילמתי 400 ש"ח לצמיג כמו ילד טוב. מדובר על 2 צמיגים, ז"א נזק של 200-300 ש"ח (בהשוואה למחיר נורמלי של צמיגים מקבילים).

המחיר שערורייתי, אבל חוקי...

נלמד לפעם הבאה..

מסקנה: אם מישהו מחפש צמיגים בצפת ורוצה לשמוע למי לא כדאי ללכת - שייצור קשר באישי.

דוד.

פורסם

חחחח אחרי כל זה אתה עוזר לו לעשוק אחרים, לא רוצה לעשות לך "שיימינג", אתה עשית אותו לעצמך לבד...

איזה פחדים הכנסתם לילד.

טביעת ענק על ידי פנצ'ריה כדי להשתיק אותו, מי ישמע אייל הון.

אני לא מבין מה שיימינג בלספר:

תשמעו על עסקה שעשיתי, עסק XXX מכר לי צמיגים מסוג YY במחיר ZZ, רק פי TT מהמחיר השכיח ברשת לאותו צמיג, ובאותו מחיר של מותג FIRMA היוקרתי.

אתם רוצים להגיד לי שפרסום פרטי העסקה זה שיימינג??! זה מה שאתם טוענים?! אם כך אתכם הוא צריך לתבוע תביעת דיבה.

הוא צריך להיות גאה בעסקה שהוא עשה, הרי הוא קבע את המחיר. אתם טוענים שהמחיר שהוא קבע מבייש אותו?! באמת??

מה, למה? בגלל המחיר שהוא קבע, אנשים יחשבו שהוא עושק? גוזל? נצלן? למה?? זה מה שאתם חושבים על המחיר הזה? אתכם צריך לתבוע. אני פשוט חושב שכדאי שתהה שקיפות, לא נותן פרשנות.

אגב, נקמיצ'י, לא רוצה להכנס פה לויכוח איתך, ואתה יודע מה, גם אני התרשמתי מאותו שרשור עם אוריו שמה שנעשה לא נעשה בתום לב, ובעניין הזה הסכמתי איתך, אמנם אוריו, בדיוק כפי שהציע פה לפות"ש הציע לו לשמור את קלף פרסום שם העסק, לטובת המיקוח שלו מול בעל העסק, ובמידה ויקבל את מבוקשו באופן משביע רצון, לא להשתמש בו. אין בזה פסול, בוודאי כשיש את הספק אם זה נעשה במזיד או בטעות, ובוודאי אפיים כשתנאי הביצוע הושלמו מהצד השני.

נכון, אפשר לאמר שגם במקרה ההוא ניתן היה לספר את הסיפור במלואו עם סופו הטוב, וכל אחד יקח ממנו מה שהוא רוצה, אני מאמין שזה לאו דווקא היה עושה רע לעסק, שכן הוא נהג למופת לשם תיקון התקלה.

יחד עם זאת , יש סוג של מוסר כפול בכך שבשרשור ההוא עודדת את אוריו ב"שיימינג" עוד לפני שניתן לעסק זכות להגיב, לעומת המקרה הנוכחי. לתשומת ליבך.

איזה שרשורפלצת בגלל הצעה לגיטימית, תספר לעולם על פרטי העסקה, כל אחד יעשה עם המידע מה שהוא רוצה, שוק חופשי בקשתם, לא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנשי מקצוע טוענים שהוא יכול להסתכן בתביעה בפרסום שם העסק גם אם הוא יתאר את סיפור המעשה ללא קללות והשמצות.

אז מה דעתנו משנה?

בכל אופן אני לא רואה את עצמי קונה צמיגים בצפת אי פעם, כך שלא ממש אכפת לי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

Ojetta - לטעמי המקרים לא חופפים.

אני לדוגמא כן הייתי נכנס לבעל מקצוע שלוקח מחירים יקרים יותר (אני עושה זאת כדרך קבע אגב ובאופן מודה). יש לי מגה בעיר מאחורי הבית - משלם יותר על הכל - אבל זה נוח לי. יש לי פאנצרמעאכר שלוקח בממוצע 50 ש"ח יותר לצמיג לעומת מתחרים באיזור - אבל עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר והצמיגים תמיד טריים.

אני גם מטפל במוסך מורשה ואתה מבין את הקו הכללי, לא?

לא הייתי נכנס לבעל מקצוע שמספר לי X ונותן לי Y. גם אם הוא נתפס על חם ומתקן את הטעות בדרך פתלתלה - לא הייתי חוזר ובטח לא משבח אותו.

לי יש רשימת בעלי מקצוע שאליהם אני יכול לשלוח את חברה שלי/אמא שלי או אחותי לבד - ואני יודע שהם יקבלו אבחנה ומחיר זהה לזה שיקבל "אחד שיודע".

ויש לי רשימת בעלי מקצוע שנותנים משהו עדיף (מבחינת מחיר או מוצר שאין להשיג במקום אחר) אבל צריך לשבת להם על הזנב כי אחרת צצות הפתעות בהם אני משתמש שאין לי ברירה.

פורסם

שטויות. תמצא לי את איש המקצוע שיגיד את זה, אני מציע לו להחליף מקצוע. לתבוע תמיד ניתן, האם בית המשפט לא יגלגל אותו מכל המדרגות זו השאלה, ואגב תביעת דיבה היא חרב פפיות, שכן עצם התביע מביא לפרסום המקרה בהד גדול הרבה יותר, וקעקועו לדראון עולם, ודחייתה בעצם מאוששת את פרטי המקרה.

מעבר לזה, הוא גם יכול להוסיף מעבר לתיאור ש"לדעתו" זו גניבה, וזה עדיין מותר. כי דיעה אינה בגדר הוצאת דיבה.

לא ראיתי פה מי שטען שזה לא מותר, הטיעונים היו אחרים, אחד טען שניתן לתבוע על סכומי עתק כדי להשתיק, זה דבר שעושים חברות ענק בעלות משאבים מטורפים שתובעים תביעות מנופחות כדי להשתיק, זה לא המקרה, ולא רלוונטי לפה.

אמרו שזה לגיטימי לדרוש כמה שרוצים, אוקיי, מבחינה חוקית זה מותר, אם זה לגיטימי, ניתן להתווכח על כך. אמנם אותם אנשים חולקים על לגיטימיות פרסום פרטי העסקה, כי הרי זה סותר את כללי השוק החופשי, כדי ששוק חופשי יתנהל כמו שצריך, צריך שיהיה שיווי משקל בין כל השחקנים, והידע הוא מרכיב עיקרי בשיווי משקל הזה, כשצרכן ידע מחירים, ידע על בתי עסק שגובים סכומים גבוהים משמעותית מהמקובל, תוך ניצול אותו אי ידע, זה בוודאי יעזור ליצירת אותו שיווי משקל שצריך כדי לקיים שוק משוקלל וחופשי הוגן.

פורסם (נערך)
Ojetta - לטעמי המקרים לא חופפים.

אני לדוגמא כן הייתי נכנס לבעל מקצוע שלוקח מחירים יקרים יותר (אני עושה זאת כדרך קבע אגב ובאופן מודה). יש לי מגה בעיר מאחורי הבית - משלם יותר על הכל - אבל זה נוח לי. יש לי פאנצרמעאכר שלוקח בממוצע 50 ש"ח יותר לצמיג לעומת מתחרים באיזור - אבל עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר והצמיגים תמיד טריים.

אני גם מטפל במוסך מורשה ואתה מבין את הקו הכללי, לא?

לא הייתי נכנס לבעל מקצוע שמספר לי X ונותן לי Y. גם אם הוא נתפס על חם ומתקן את הטעות בדרך פתלתלה - לא הייתי חוזר ובטח לא משבח אותו.

לי יש רשימת בעלי מקצוע שאליהם אני יכול לשלוח את חברה שלי/אמא שלי או אחותי לבד - ואני יודע שהם יקבלו אבחנה ומחיר זהה לזה שיקבל "אחד שיודע".

ויש לי רשימת בעלי מקצוע שנותנים משהו עדיף (מבחינת מחיר או מוצר שאין להשיג במקום אחר) אבל צריך לשבת להם על הזנב כי אחרת צצות הפתעות בהם אני משתמש שאין לי ברירה.

אתה מתאר משהו אחר, אתה אומר אני מוכן לשלם יותר עבור הנוחות שלי\בטחון\שירות\אחריות וכיוצא בזה, אגב אני בטוח שגם לך יש גבול כמה יותר. ואתה גם מודע לפרמיה הנוספת שאתה משלם עבור אותו שירות, זו בחירה שלך, והיא לגיטימית ואף נכונה בהרבה מאד מקרים. וטוב שבמשק בריא יש את הבחירה הזו לצרכן.

אמנם, זה לא המקרה, אי אפשר להתעלם מהרושם שנוצר פה של ניצול סטואציה כדי לגבות נתח רווח שהוא חורג באופן יוצא דופן, יש שיגדירו "עושק", אמנם יכול לבוא מספר הסיפור ולספר את כל סיפורו, על אופן הטיפול בו וכיוצא בזה. יחליט אדם אם נראה לו שהשירות שנתן אותו צמיגאי, והעיצה לקנות צמיג מופת ובטוח מהמותג מספר 1 במחוז שנגחאי, זה שירות שבגינו כדאי לשלם את אותה פרמיה, ולהכנס לשם. ברור שמחיר משקלל הרבה דברים מעבר למוצר. מסכים איתך בזה.

בעניין הסיפור של אוריו, אני מסכים איתך שזהו מקרה אחר, אמנם אני חושב שנכון היה להיות מאופק ולחכות לתגובת הצמיגאי לפני שמספרים, כי חזקת החפות (או הטעות) עדיין עומדת להם, וכפי שרשמתי, אני דווקא הסכמתי איתך בעניין שגם לטעמי זו לא הייתה לגמרי טעות.

עריכה אחרונה על ידי OJetta
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
שטויות. תמצא לי את איש המקצוע שיגיד את זה, אני מציע לו להחליף מקצוע. לתבוע תמיד ניתן, האם בית המשפט לא יגלגל אותו מכל המדרגות זו השאלה, ואגב תביעת דיבה היא חרב פפיות, שכן עצם התביע מביא לפרסום המקרה בהד גדול הרבה יותר, וקעקועו לדראון עולם, ודחייתה בעצם מאוששת את פרטי המקרה.

תעבור שוב על השרשור.

גם אני חושב שאין שום בעיה בפרסום שם העסק באינטרנט. אחרי הכל העסקה חוקית למהדרין והוא בסך הכל מספר עליה.

פורסם

אנחנו לא חלוקים. ראיתי שרשמת את זה.

הגבתי לטענה האחרונה שלך לתגובתי ש"

אנשי מקצוע טוענים שהוא יכול להסתכן בתביעה בפרסום שם העסק גם אם הוא יתאר את סיפור המעשה ללא קללות והשמצות."

אז ראה זאת כתגובה לאותם "אנשי מקצוע" ולא אליך

• תוכן חדש...