Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חושב שמישהו מנסה להוריד מאחריות הצרכן, אבל לא תמיד יש לצרכן את הכלים בנקודת הזמן המדויקת (להלן סמרטפון לא תקין ולחץ זמן).

אם בעל העסק גובה על הצמיג המדובר במידה המדוברת את המחיר הנקוב מכל לקוח - הוא בגדר יקרן אבל לא רמאי.

אם בעל העסק גובה מחיר שונה מכל לקוח כראות עיניו והסיטואציה - הוא בהחלט יכול להיחשב כלא הגון.

גם לדחוף מותג מסוים יכול בתנאים מסויימים להיחשב כאקט לא הגון במיוחד.

באף אחד מהמקרים אני לא רואה בעיה לפרסם את שם המקום עם התנהלות הדברים כהווייתם.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נניח שבעל המקצוע המדובר באמת רמאי (אגב, הנחה יותר מסבירה במקרה דנן). בוא נוסיף ונניח שפות"ש פרסם. בוא נניח שבעל העסק ירצה לתבוע את פות"ש, ואכן יגיש כתב תביעה. גם אם נניח שפות"ש יזכה בסופו של יום - אתם תממנו לו את שכר הטרחה? הפסד ימי העבודה? עצבים? מריבות בבית?

כולכם חכמים על הגב של אנשים אחרים, זאת הבעיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לתבוע על מה? על פרסום האמת כפי שהיא התרחשה?

אתה שמעת שמישהו נתבע בשרשור/ים על צמיגיית דורון לדרך על הסיפור עם הונטילים ו/או הצעת מחיר שלא תאמה את הדגם?

פורסם

כן. לתבוע על פרסום האמת במטרה להדיר אותו מלפרסם את האמת. מי אמר שלכל תביעה חייב להיות קייס? גם אם נניח שפות"ש יזכה בסופו של דבר. אתה תממן לו את ההגנה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא משפטן (וגם ללא נסיון בבתי משפט כלל) ולא יודע מה ההליך בתביעת דיבה.

אם יזכה, הוצאות משפט עשויות לכסות חלק מהוצאותיו ואת השאר יוכל לתבוע בתביעה נגדית.

לא שאני חושב שזה אידיאלי כל התהליך הזה.

אני גם די משוכנע שאם השם היה מוזכר כבר בפוסט הראשון, השרשור הזה לא היה מתגלגל לאיפה שהוא עכשיו.

פותה"ש יכול להמשיך מכאן ולהחליט מה הוא עושה.

teyal, יש לך את זה ביותר פרנואידי?

פורסם (נערך)
כולכם חכמים על הגב של אנשים אחרים, זאת הבעיה.

פעם שניה שמישהו כאן קורא לאנשים צבועים, הפעם קצת יותר בעקיפין אבל עדיין.

כמו שאמרתי לאדם אחר בפרטי, אולי מבחינתך זה 'בקטנה', אבל מבחינתי מדובר באחד העלבונות הכי גרועים שיש.

בחיים, אבל בחיים, לא הייתי מייעץ לאדם לעשות משהו שלא הייתי מוכן לעשות בעצמי. מבחינתי זו מעין ורסיה על עצת אחיתופל, וזו התנהגות בזויה. אף אחד לא חכם על גב של אף אחד, פשוט חושבים שונה ממך.

יאללה מיציתי, בהצלחה לפות"ש, מקווה שתעדכן אותנו בין אם עשית עם זה משהו ובין אם לא.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אם יזכה, הוצאות משפט עשויות לכסות חלק מהוצאותיו ואת השאר יוכל לתבוע בתביעה נגדית.

אתה טועה.

בחיים, אבל בחיים, לא הייתי מייעץ לאדם לעשות משהו שלא הייתי מוכן לעשות בעצמי. מבחינתי זו מעין ורסיה על עצת אחיתופל, וזו התנהגות בזויה. אף אחד לא חכם על גב של אף אחד, פשוט חושבים שונה ממך.

מערך הסיכונים שאתה מוכן ליטול על עצמך, בין אם לאור עקרונות ובין אם לאור יכולת כלכלית, אינו בהכרח זהה לזה שמוכן ליטול על עצמו אחר, בין אם פות"ש ובין אם כל אחד אחר. ההבדל בינינו הוא שלך לא היו לקוחות שבאו ואמרו שפעלו באופן X כי קראו משהו בפורומים במקום להתייעץ עם איש מקצוע. לי כן.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא משפטן, אבל זה נשמע ממש מוגזם להניח שהעסק יתבע אותו על פרסום העובדות כפי שהן. מה הסיכוי שהעסק בכלל יכנס לאתר הזה?

זה כמו לייעץ לבן אדם שלא יפליץ במרפסת כי השכן מלמעלה יכול לתבוע אותו על זיהום אויר.

אם הוא יכתוב שטויות מוגזמות כמו "רשעות שאין כדוגמתה, ידע הציבור ויזהר, שודדים וליסטים במחוזותינו" אז בטח שכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם זו ההקבלה שלך באמת, אז יאללה, לכו על זה.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה באמת סביר שיתבעו אותו על פרסום המקרה? זה באמת קורה הרבה?

אם כן למדנו משהו חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע. מרוב תגובות כאן של "אני לא משפטן, אבל" מניח שאתם יודעים לא פחות טוב. תפאדלו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
מה נסגר?

(1)איפה טענתי שחיים הכט הוא אורים ותומים? כולה השתמשתי בו ובתוכנית שלו בתור 'עמק השווה' - קרי מקרה שקרוב לוודאי שרובנו ראינו.

ומה קשור מניפולטיבית? (2)יש השוואה ממש 1:1 בין אדם שהולך לפנצ'ריה וקונה צמיג במחיר הזוי לכל הדעות, ובין אדם שמזמין בעל מקצוע שגובה ממנו מחיר הזוי לכל הדעות.

(3)אני לא יודע מתי הפעם האחרונה שהזמנת בעל מקצוע הביתה, אבל מנסיוני רובם המוחלט של בעלי המקצוע לא נותנים הערכת מחיר לעבודה בלי שאתה יודע לומר להם במה מדובר, ז"א שאם אני מזמין אינסטלטור כי יש לי בעיה בצנרת, הוא לא יגיד לי שהביקור עולה 259 ש"ח, אלא יאמר שהוא צריך לבוא ולראות בעצמו, ואולי יציין שהביקור עולה X כסף ללא קשר לתקלה.

(4)בתוכנית של חיים הכט, ממש כמו במקרה המדובר, יש המון מקרים של ניצול בורות הלקוח.

(5)בא בעל העסק ה"לא הוגן" (לשיטתי לפחות), מסתכל קצת על התקלה, מסתכל יותר על הלקוח, ומנסה לקלוע למחיר המקסימלי שהוא יכול לגבות מהלקוח ללא קשר לעלות העבודה. כך החלפת סיפון יכולה לעלות 1000 שקלים.

הלקוח, שלא יודע מה מי מו, מאשר את הטרנזאקציה, וסיפון של עשרות שקלים ועבודה של 10 דק' מסתיימת במחיר מופקע.

במקרה המדובר בא לקוח לפנצ'ריה, מפה לשם מכרו לו צמיג של מותג פח אשפה במחיר של מותג פרימיום.

(6)מה ששאלתי אותך - (אמרת מקודם שאני מתחמק? מגן, הכל חוזר עליך!): האם במקרה כזה, בעל העסק "רמאי" או לא?

(7)בשני המקרים אף אחד לא הצמיד אקדח לרקת הלקוח, אלא פשוט היה חוסר הוגנות וניצול בורות, זה הכל. אם היינו מסכימים שבעל עסק הוגן הוא אחד שלא מתמחר מוצר לפי מקסימום מחיר שאפשר לחלץ מהלקוח בהתאם לרמת ההבנה שלו, אלא לפי עלות המוצר + עלות תפעול + שולי רווח, הדיון היה הרבה יותר קצר. פשוט ההגדרה שלנו להוגן/רמאי כנראה שונה.

(8)ואם כבר מניפולציות על טיעונים: טרם הסברת איך פרסום של עסקה כלשהי, בלי עיוות ובלי כלום, זה שיימינג. אם אתה מחליט להשאר על העץ הזה - אתה מוזמן להסביר מה ההבדל בין פרסום עסקה שכזו, לבין פרסום עסקה אחרת. האם אתה חושב שפרסום מידע באינטרנט חייב להתבצע אם ורק המידע מכיל דברים חיוביים? נו באמת, שנינו יודעים את התשובה לכך (אהמ, אנחנו באתר שחלק לא מבוטל ממנו הוא ביקורות על רכבים).

1. עצם העובדה שאתה משתמש בו כדוגמה מלמדת אותנו שלפחות עבורך הוא מייצג את המודל האולטימטיבי לנכון ולא נכון. אתה יודע, לא אני הכנסתי אותו לדיון הזה... לעניין המניפולטיביות: שואו טלוויזיוני לא אחת נוקט בגישות ובפעולות שיש מהן מניפולציות על מזבח הרייטינג. גם חיים הכט אינו חף מכך - הוא אפילו לא יכול להיחשד בחפות. אם זה המודל שלך, אז כל הדוגמה שהשתמשת בה מניפולטיבית.
  2. לא, אין הקבלה בין המקרים. קרא שוב את דבריו של רומן כדי להבין את ההבדל בינהם.
  3. אם כל בעלי המקצוע יגידו לך שביקור עולה X, אז זה הבסיס שלך להשוואה. נכון שהוא מאוד חלקי ושהוא מאפשר משחק גדול מאוד לבעל המקצוע לאחר מכן, אבל הוא עדיין נותן בנצ'מרק כלשהו.
  4. בוא נשאיר את חיים הכט בצד, טוב? האיש, למרות מה שהוא טוען, מתפרנס מטלויזיה. אתה לא מצפה ממנו לייצר תוכנית שלא תביא רייטינג, נכון?
  5. תגיד, אתה מהנדס נכון? אתה משתכר שכר מינימום? מה, לא?! אז מה זה אומר עליך - שאתה עושק את המעסיק שלך? התבייש לך!
  6. איפה בדיוק התחמקתי? לדעתי כתבתי אינספור פעמים בשרשור הזה שאינני מבין היכן נעשה כאן מעשה רמייה.
  7. כלומר: אתה מסתכל על המעסיק שלך, על היקף העסקאות שהוא עושה עם הלקוחות שלו ועל העלויות שיש לו ומזה גוזר את דרישת השכר שלך. אז במה בדיוק אתה שונה מכל בעל מקצוע חופשי אחר שאינו עובד לפי מחירון מובנה, או מהצמיגאי שאליו ניגש פות"ש?
  8. ועוד איך הסברתי, כנראה שלא שמת לב.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא יודע. מרוב תגובות כאן של "אני לא משפטן, אבל" מניח שאתם יודעים לא פחות טוב. תפאדלו.

אהבתי מאוד.

זאת באמת בעיה כשכולם יודעים הכל ולא סתם כך, כולם יודעים הכל הכי טוב מכולם.

מסתבר שבישראל שום דבר הוא לא מקצוע. לא הוראה לא עריכת דין, ומכונאות בוודאי שלא.

הכי גיבור פות''ש בא וסיפר מה קרה לו בצמיגיה. בסביבה תרבותית שלהיות בה פראייר זה בערך הדבר הכי נורא שיכול להיות.

פות''ש לא סוף העולם! אלו שטויות, באמת.

• תוכן חדש...