Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, שוב שלום.

תודה על התגובות, הנחמדות והפחות...

בד"כ אני צרכן למופת - קונה סחורה טובה (פאלקן, טויו וכו'), עושה סקרי שוק ובודק ציונים של הצמיגים וכו' - ובגלל הצירוף הנ"ל אכן אכלתי קש, והרבה.

היה פה שילוב נוראי של סמארטפון שלא עובד, ערב חג בצהריים (כשהסוכה שלי עוד לא גמורה), וחשש בטיחותי (ובתחום הזה נראה שהצמיגאי חשש באמת, אולי הפריז קצת בשביל האווירה)

אני מתכוון לחזור אליו, עם רשימה מודפסת של צמיגים ומחירים מזאפ ומיד2.

אם הוא לא מחליף לי צמיגים / מזכה אותי משמעותית במחיר - אני בהחלט שוקל לפרסם מי הוא.

אני לא יודע אם הוא רמאי, ואם הוא דפק אותי בכוונה, ואני מסכים שבמדינה חופשית כל מחיר יכול להיות חוקי - אבל שאנשים יימנעו מללכת לצמיגאי שגובה מחירים מופקעים - אין מטרה צודקת יותר מזו.

אם יש לכם עצות מעשיות כיצד לפנות אליו כדי לקבל את התגובה הטובה ביותר מבחינתי - אשמח לשמוע.

אם כבר - אם הוא יצא גבר, אולי גם אז אני אפרסם מי הוא...

תודה ומועדים לשמחה!

דוד.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצה מעשית - קבל הצעת מחיר לצמיגים שרכשת וגם לצמיגים שהיית מעדיף לרכוש, במידה שלך מן הסתם, כולל קוד מהירות ומשקל. הצעה כתובה. מכמה מקומות, או אפילו תדפיס מהאינטרנט - שוב, לדעתי מכרו לך את הצמיגים במחירון בעוד בפועל אף אחד לא קונה במחירון. הצעות כתובות יהיה לך יותר קל לעמת מול אותו צמיגאי, מאשר סתם דברים שבע"פ.

עוד עצה - למרות שחלק מהתגובות, כולל אלו שלי, לא היו נחמדות - תלמד מהן כדי שהצינור ישאר רחוק מעכוזך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך להבין שמבחינה חוקית ככל הנראה אין משהו שמחייב אותו לזכות אותך, רק מרצון טוב שלו.

בכל אופן, כל עוד אתה מפרסם את שם העסק ועובדות בלבד בלי להשמיץ או לקלל, אין בזה שום בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני הייתי משאיר לו פתח מילוט מה הכוונה:

אתה ניגש אליו ואומר תשמע מוישה נראה שחלה טעות.

חייבתם אותי בטעות על צמיגי מישלן בעוד שהתקנתם סיניים.

אם יאמר "זה המחיר של הסיניים" אז תאמר "לא יכול להיות.

הנה יש לי כאן רשימת מחירים", ואז אתה יכול גם להסלים את המצב

ולאיים בפנייה למועצה לצרכנות לעיתונות וכו'.

קודם כל תשאיר לו פתח מילוט ואפשרות לתקן את הטעות.

אל תתקיף ישר.

תעדכן.

פורסם
ORYO לצערנו אנו לא חיים בעולם אוטופי, ומרבית בעלי העסקים רוצים להרוויח כמה שיותר

ובפרט בערב חג (על "מחיר שבת" שמעת?).

ועל "מס אשכנזים" שגובים במוסכים שמעת?

חפש ביוטיוב "ערסך הערס שילווה אותך למוסך"

פורסם
אני הייתי משאיר לו פתח מילוט מה הכוונה:

אתה ניגש אליו ואומר תשמע מוישה נראה שחלה טעות.

חייבתם אותי בטעות על צמיגי מישלן בעוד שהתקנתם סיניים.

אם יאמר "זה המחיר של הסיניים" אז תאמר "לא יכול להיות.

הנה יש לי כאן רשימת מחירים", ואז אתה יכול גם להסלים את המצב

ולאיים בפנייה למועצה לצרכנות לעיתונות וכו'.

קודם כל תשאיר לו פתח מילוט ואפשרות לתקן את הטעות.

אל תתקיף ישר.

תעדכן.

תגובה חכמה.

תעדכן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
עצה מעשית - קבל הצעת מחיר לצמיגים שרכשת וגם לצמיגים שהיית מעדיף לרכוש, במידה שלך מן הסתם, כולל קוד מהירות ומשקל. הצעה כתובה. מכמה מקומות, או אפילו תדפיס מהאינטרנט - שוב, לדעתי מכרו לך את הצמיגים במחירון בעוד בפועל אף אחד לא קונה במחירון. הצעות כתובות יהיה לך יותר קל לעמת מול אותו צמיגאי, מאשר סתם דברים שבע"פ.

עוד עצה - למרות שחלק מהתגובות, כולל אלו שלי, לא היו נחמדות - תלמד מהן כדי שהצינור ישאר רחוק מעכוזך.

what it this mehiron you speak of?

כבר לא פעם אחת שאני שומע את המילה הזאת בהקשר של צמיגים כשמנסים "להצדיק" מחיר מנופח.

המחירון הסודי הזה שנמצא רק אצל אותן פנצ'ריות לא רלוונטיות בשיט לצרכן הממוצע, לו יש את טיירקלאב, טיירז4יו ושאר האתרים באינטרנט מהם אפשר להזמין את הצמיגים. אני חושב שאם מתייחסים לאיזשהו "מחירון", זה צריך להיות זה. ואני בטוח שב"מחירון" הזה, התוצרת המפוארת של ווינדפורס לא עושה 450 שקל חת'כה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

התוצרת המפוארת של windass לא שווה רכישה גם ב-200 ש"ח לחתיכה. המחירון קיים בכל פנצ'ריה, כולל אלה שעובדות עם טיירקלאב, טייר4יו או טייר4אס, טייר פור פרנד אוף יורס וטייר פור פרנד אוף אוארס. פעם, בשביל הקטע, כנס לפנצ'ריה אקראית ותבקש לעיין בו או תסתכל במקרה אם תראה על השולחן, הוא לא באמת סודי. תתפלא, שלא לומר תתפלץ. תמצא בו כל צמיג שאי פעם חשבת עליו, במחיר שתרכוש אותו כפול 2.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פו'ש, ללא ספק האכילו אותך בצינור עבה וארוך.

בוא ונכמת את הנזק שלך, על כמה הוא עומד אלף ₪?

מסכים, זה הרבה כסף.

אבל בחיים צריך גם לדעת לשחרר ולהמשיך הלאה, החזר כספי ככול הנראה כבר לא תראה, את הצמיגים לא ניתן להחזיר כי הם משומשים.

לפיכך לפעמים צריך פשוט לדעת לוותר ולהמשיך הלאה, כל חפירה נוספת והתעקשות נוספת מצדך רק תפתח עוד את הפצעים, תגרום לעגמת נפש נוספת ותמנע ממך לשכוח מהארוע ולהוריד ממך את המשא הזה.

פורסם

באיחור קל:

והנה אלעד אני אבקש ממך תשובה נקודתית: האם במקרים האלו של יצאת צדיק שבא איזה בעל עסק ומנצל את תמימות הלקוח לטובת גביה לא פרופורציונאלית של כסף - האשם המרכזי הוא הלקוח הבור?

שמע, אני באמת משתדל להעניק לך את כל הכבוד הראוי לך, אבל ההשוואה שעשית היא במקרה הטוב מניפולטיבית.

קודם כל, ממתי חיים הכט הוא האורים והתומים והמבדיל בין טוב לרע? חיים הכט הוא קודם כל ולפני הכל איש טלויזיה. מהטלויזיה הוא מוציא את פרנסתו, ולא שיש בכך פסול, אבל יש לזכור את הפרט המהותי הזה כל אימת שמתייחסים אליו ואל השואו שלו (וזה בדיוק מה שזה: שואו).

לעצם העניין: שים לב שמה שמאפיין את התוכנית "יצאת צדיק" זה שהלקוח לעולם אינו מברר טרם ביצוע העבודה כמה יעלה לו התענוג. זה בדיוק מה שמכשיר לבעל מקצוע תחמן את הקרקע להפקעת מחירים ולניצול של לקוח תמים ועל זה בדיוק מבסס חיים הכט את מופע האימים שלו.

האם פות"ש וידא טרם התקנת הצמיגים את מחירם? אם הוא אכן עשה זאת, קיבל תשובה והסכים להמשיך את העבודה, היכן בדיוק נעשתה כאן רמייה?

ובהנחה שפות"ש לא שאל ורק קיבל את המחיר לאחר תום העבודה, אז מה אומר... שלא יתלונן שהצמיגאי נצמד למחירון וגובה ממנו מחיר מלא.

אשאל אותך אחרת: האם אתה היית מניח לבעל מקצוע כלשהו להתחיל לעבוד לפני שלכל הפחות קיבלת ממנו הצעת מחיר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

מה נסגר?

איפה טענתי שחיים הכט הוא אורים ותומים? כולה השתמשתי בו ובתוכנית שלו בתור 'עמק השווה' - קרי מקרה שקרוב לוודאי שרובנו ראינו.

ומה קשור מניפולטיבית? יש השוואה ממש 1:1 בין אדם שהולך לפנצ'ריה וקונה צמיג במחיר הזוי לכל הדעות, ובין אדם שמזמין בעל מקצוע שגובה ממנו מחיר הזוי לכל הדעות.

אני לא יודע מתי הפעם האחרונה שהזמנת בעל מקצוע הביתה, אבל מנסיוני רובם המוחלט של בעלי המקצוע לא נותנים הערכת מחיר לעבודה בלי שאתה יודע לומר להם במה מדובר, ז"א שאם אני מזמין אינסטלטור כי יש לי בעיה בצנרת, הוא לא יגיד לי שהביקור עולה 259 ש"ח, אלא יאמר שהוא צריך לבוא ולראות בעצמו, ואולי יציין שהביקור עולה X כסף ללא קשר לתקלה.

בתוכנית של חיים הכט, ממש כמו במקרה המדובר, יש המון מקרים של ניצול בורות הלקוח.

בא בעל העסק ה"לא הוגן" (לשיטתי לפחות), מסתכל קצת על התקלה, מסתכל יותר על הלקוח, ומנסה לקלוע למחיר המקסימלי שהוא יכול לגבות מהלקוח ללא קשר לעלות העבודה. כך החלפת סיפון יכולה לעלות 1000 שקלים.

הלקוח, שלא יודע מה מי מו, מאשר את הטרנזאקציה, וסיפון של עשרות שקלים ועבודה של 10 דק' מסתיימת במחיר מופקע.

במקרה המדובר בא לקוח לפנצ'ריה, מפה לשם מכרו לו צמיג של מותג פח אשפה במחיר של מותג פרימיום.

מה ששאלתי אותך - (אמרת מקודם שאני מתחמק? מגן, הכל חוזר עליך!): האם במקרה כזה, בעל העסק "רמאי" או לא?

בשני המקרים אף אחד לא הצמיד אקדח לרקת הלקוח, אלא פשוט היה חוסר הוגנות וניצול בורות, זה הכל. אם היינו מסכימים שבעל עסק הוגן הוא אחד שלא מתמחר מוצר לפי מקסימום מחיר שאפשר לחלץ מהלקוח בהתאם לרמת ההבנה שלו, אלא לפי עלות המוצר + עלות תפעול + שולי רווח, הדיון היה הרבה יותר קצר. פשוט ההגדרה שלנו להוגן/רמאי כנראה שונה.

ואם כבר מניפולציות על טיעונים: טרם הסברת איך פרסום של עסקה כלשהי, בלי עיוות ובלי כלום, זה שיימינג. אם אתה מחליט להשאר על העץ הזה - אתה מוזמן להסביר מה ההבדל בין פרסום עסקה שכזו, לבין פרסום עסקה אחרת. האם אתה חושב שפרסום מידע באינטרנט חייב להתבצע אם ורק המידע מכיל דברים חיוביים? נו באמת, שנינו יודעים את התשובה לכך (אהמ, אנחנו באתר שחלק לא מבוטל ממנו הוא ביקורות על רכבים).

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, אין שום השוואה בין אדם שמגיע לבית עסק לבין אדם שמגיע אליך לפי קריאה. פות"ש הגיע למקום לשירות X. הציעו לו שירות Y אותו הוא לא ביקש. הוא נבהל, והסכים. ביצע את הטעות הכי נפוצה - קבלת החלטות כלכליות תחת לחץ (בהנחה שהוא לא סוחר פורקס כמובן). ז**נו אותו. אבל, וזה אבל גדול, בניגוד לאותו אחד שמזמין בעל מקצוע הביתה לתקן, נניח, תקלת צנרת, הוא יכול היה למנוע את זה.

אני אשאל אותך שאלה אחרת. פלוני, נקרא לו אני לצורך העניין, פתר לאלמוני, נקרא לו לקוח שלי לצורך העניין, בחצי שעה בעיה שהוא לא הצליח לפתור לבד, מול רשות ממשלתית מסוימת, למרות שלכאורה הוא היה אמור לקבל את השירות שסירבו לתת לו גם בלעדיי, אבל סורב. למותר לציין שגביתי עבור השירות הזה מעט יותר מ-11.56 ש"ח, שהם שכר המינימום באותה עת למחצית השעה. אתה יודע מה? אפילו לא כ"כ מעט יותר. יותר. האם דפקתי את הלקוח?

ברור שזה שונה ממקרהו של פות"ש, אשר אותו בהחלט דפקו. אבל אתה גולש, במאבק שלך על הסרת כל אחריות מצרכנים לא נבונים, למחוזות רחוקים עוד יותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

כשאתה מסביר לי מדוע שכר אינו צריך להיות זהה לשכר מינימום, אז ברור שהויכוח הופך מהבדל בין דעות לסתם דמגוגיה בגרוש.

לשאלתך - אם עבור הפעולה שאתה ביצעת מרבית עורכי הדין גובים X, ואתה בחרת לגבות 10*X בלי שיש לכך שום צידוק הגיוני מלבד זה שהלקוח לא מכיר את המחירים (נניח דעת מומחה בתחום), אז כן - אתה שרלטן.

מההיכרות המצומצמת שלי איתך אני נוטה לחשוב שהמחיר שגבית אינו מופקע או מונפץ, ולכן כל האזכור הזה בכלל לא קשור לדיון ו/או לדעה שלי, ואני די בטוח שאתה מודע לכך.

הפסקה הראשונה שלך גם לא ברורה לי - מה הקשר בין המיקום ללגיטימציה לנצל בורות צרכנית? אם אינסטלטור יגיע אלי הביתה ויבקש אלף שח להחלפת סיפון, אשלח אותו לדרכו ואזמין אחד אחר. אם זה יקרה לסבתא שלי יש סיכוי שהיא תשלם.

לא יודע לגבי אשתך, אך אם אשתי תלך לפנצ'ריה ויציעו לה WINDFORCE ב450 ש"ח ויסבירו לה שזה ה-צמיג היום בשוק והוא חשוב לבטיחות ובלה בלה בלה - היא כנראה תשלם, אם אני אלך זה לא יקרה. אני נוטה להאמין ששנינו מבינים מה הבעיה במקרה הזה ולמה צריך להדיר רגליים מעסקים שכאלו, אבל אתה כבר מה שנקרא pot committed עכשיו.

וזה לא קשור להסרת כל אחריות מצרכנים, אנחנו בתור צרכנים לא אמורים לצאת מנקודת הנחה שתמיד מנסים לדפוק אותנו, אנחנו עושים את זה כי זו המציאות כאן. עידוד צרכנות נבונה אינו מתנגש עם הרצון לסנדל שרלטנים.

ה"מאבק" שלי הוא לפרסם עסקים שעובדים על הלקוח ביודעין (כמו שאמרת בעצמך - לכולנו ברור שאם בעל העסק טוען שהמחיר הזה הוא המחיר בשוק לצמיג סיני 15 אינטש, אז זה תואם למקרה כאן).

אני טוען שלפרסם עסקה אבסורדית בפומבי זה לגיטימי, אלעד טוען שלא, אתה טוען שלא בקצת פחות נחרצות. זה נהיה דיון כ"כ מוזר שאני כבר לא רואה סיבה להמשיך בו, בטח שלא מעל דפי האינטרנט בה כל אחד יכול לזלזל בשני ("כל אדם נבון חושב ככה"... איזה באסוש, אני כנראה מטומטם).

נמשיך את זה ב4 עיניים בהזדמנות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...