Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיסוי ביטוחי בשעות 9-7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ונושא שעות הנסיעה נדון בפורום פעמים רבות, בין היתר מבחינת ההיבט הביטוחי, מצאתי לנכון להביא לידיעתכם כתבה המפורסמת היום (3.1.2005) ב-YNET.

הכתבה מבהירה את גישת חברות הביטוח ובית-המשפט לגבי כיסוי ביטוחי כאשר בעל הפוליסה אינו עומד בתנאי הפוליסה. פירוש הדבר שחברת הביטוח תתנער (ובצדק) מכיסוי נזק שנגרם בשעת חריגה מובהקת מתנאי הרישיון/פוליסה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3027491,00.html

בברכה,

גלעד

פורסם

לגלעד, תודה על ההפניה לכתבה.

אבל עדיין יש כמה דברים לא ברורים בנושא.

על פי הכתבה אין כיסוי ביטוחי לפגיעה ברכוש, האם על פגיעה בבני אדם יש כיסוי?

האם זה כמו לנהוג ללא ביטוח צד ג'?

אם כן - העסק לא כל כך גרוע כמו שחשבנו כל הזמן. האם אני טועה ???

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אם כן - העסק לא כל כך גרוע כמו שחשבנו כל הזמן. האם אני טועה ???

העסק הוא בהחלט כן כל כך גרוע.

הנושא של ביטוח צד ג' הוא פשוט - הצד הניזוק (או חברת הביטוח שלו) יתבע את הנהג על הנזקים שניגרמו לו, אבל זו תהיה תביעה אזרחית.

ה"בלגן" הגדול הוא לגבי תביעות על נזקי גוף ונכות, ובואו נניח לצורך הדוגמא שמדובר בתאונה עצמית ולא עם רכב אחר (נניח שמישהו נכנס בעץ עם הענתיקה שלו, ובדרך דרס הולך-רגל). יש להבחין בין הנהג לשאר הנפגעים:

• הנוסעים (ו/או הולכי הרגל) יתבעו את "קרנית", שהיא קרן ביטוח ממשלתית שהוקמה במיוחד למקרים כאלו. "קרנית" תפצה אותם, ואח"כ היא תתבע את הנזקים מהנהג, שכזכור לא היה לו ביטוח חובה.
  • הנהג לא יכול לתבוע אף אחד. את הטיפול הרפואי השוטף הוא יקבל (אולי) מביטוח לאומי, אבל אין לו ממי לתבוע נזקי נכות, פיצויים ואובדן הכנסה. נא לא לשכוח שהוא גם עלול לחטוף תביעה מ"קרנית" על נזקי הגוף של הנוסעים שלו. כמובן שצריך להוסיף עוד קינוח קטן - נסיעה ללא ביטוח בתוקף נחשבת לעבירה פלילית, והנהג שלנו גם יעמוד למשפט תעבורה. יתכן שיש חריג מסוים, מכיוון שזו לא נסיעה ללא ביטוח בכלל, אלא מחוץ ל"תנאי הביטוח". החריגה הזו יכולה להתברר רק בבית-משפט, אם וכאשר יגיע מקרה כזה לערכאות. עד היום לא ידוע לי על תקדים, ואני ממליץ בחום לכל החברים היקרים לא להיות "מקרה המבחן" הראשון. אל תסעו בין 7 ל-9 בבוקר !!!

האינפורמציה הנ"ל היא באדיבותה של אשתי לנצח - אלו נישואי-נצח, מכיוון שהגברת היא עורכת-דין במקצועה, ולכן לעולם לא אקח את הסיכון להתגרש ממנה. היא תשאיר אותי עם התחתונים (אולי) ובלי ה-MG (בטוח). הפחד הוא גורם-מוטיבציה מומלץ לחיי נישואים יציבים ומאושרים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

עם כל הכבוד...

כמו שניתן לעשות ביטוח למרוצים (לאופנועים ש"יובאו" במיזוודה), סביר להניח שניתן יהיה לעשות ביטוח גם לרכב אספנות שיוכל לנוע בין 7-9 (אם ממש תרצה). השאלה היא כמה זה יעלה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
עם כל הכבוד...

כמו שניתן לעשות ביטוח למרוצים (לאופנועים ש"יובאו" במיזוודה), סביר להניח שניתן יהיה לעשות ביטוח גם לרכב אספנות שיוכל לנוע בין 7-9 (אם ממש תרצה). השאלה היא כמה זה יעלה...

גילי

שלילי. צריך להבחין בין סיבה לתוצאה - האיסור על נסיעה בשעות האלו הוא לא בגלל שאין ביטוח בתוקף, אלא בדיוק להפך - הביטוח לא תקף בגלל שאסור לנסוע בשעות האלו.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
העסק הוא בהחלט כן כל כך גרוע.

אל תסעו בין 7 ל-9 בבוקר !!!

האינפורמציה הנ"ל היא באדיבותה של אשתי לנצח - אלו נישואי-נצח, מכיוון שהגברת היא עורכת-דין במקצועה, ולכן לעולם לא אקח את הסיכון להתגרש ממנה. היא תשאיר אותי עם התחתונים (אולי) ובלי ה-MG (בטוח). הפחד הוא גורם-מוטיבציה מומלץ לחיי נישואים יציבים ומאושרים.

בדיוק,יש לכם הנחה,אל תרקו לבור ששתיתם ממנו...רוצים אספנות?אל תסעו בבוקר...איסור הנסיעה הוא בגלל שהרכב אספנות ולא נועד לשימושים יומיים...

נותנים לכם הנחה,תהיו בני אדם וגם תעמדו בתנאים!

נ.ב. קובי מילוא...אתה חי?

צביקה

פורסם
שלילי. צריך להבחין בין סיבה לתוצאה - האיסור על נסיעה בשעות האלו הוא לא בגלל שאין ביטוח בתוקף, אלא בדיוק להפך - הביטוח לא תקף בגלל שאסור לנסוע בשעות האלו.
איך אתה מסביר את זה שעושים ביטוח "לכלי רכב" (והמרכאות לא סתם!) שלא נועדו לנסוע בארץ, ויתרה מזו, לא "הובאו" מעולם לארץ?! ועוד למטרת מרוץ (גם משו לא כל כך חוקי במידנתינו הנאורה...)

אם ישנו סוכן אשר מוכן "לקחת את זה על הראש שלו" אני בטוח שיש מישהו שיהיה מוכן לקחת את הנסיעה בין 7-9...

לכל דבר ניתן לעשות ביטוח...בין אם הוא חוקי או לא...

את הצד החוקי יהיה ניתן לפתור ע"י דו"ח/שלילה/בית סוהר וחרמת הרכב, אבל כיסוי ביטוחי תוכל לקבל מהסוכן...

גילי

פורסם

אני מאחל הצלחה לכל מי שיהיה מוכן לנסות את התרגיל שאתה מציע. רק לא לשכוח לבקש מסוכן הביטוח לציין במפורש על הפוליסה:

"ביטוח זה ישאר בתוקף גם בשעות בהן החוק אוסר על הנסיעה ברכב והרישוי שלו אינו תקף".

אם יימצא סוכן שיהיה מוכן "לקחת את זה על הראש שלו", כנראה שחברת הביטוח שהוא מייצג תוריד לו את הראש....

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
שיהיה לך בהצלחה גילי. רק אל תשכח לבקש מסוכן הביטוח לציין במפורש על הפוליסה:

"ביטוח זה ישאר בתוקף גם בשעות בהן החוק אוסר על הנסיעה ברכב והרישוי שלו אינו תקף". אם תמצא סוכן שיהיה מוכן "לקחת את זה על הראש שלו", כנראה שחברת הביטוח שהוא מייצג תוריד לו את הראש....

שאלה:

אם אני חונה באדום לבן, OK? ומישהו (הולך רגל) ניתקל ברכב? מה קורה אז?

סוכן הביטוח מפעיל את הפוליסה, אני משלם הישתתפות עצמית וזהו... הפרמייה שלי התייקרה...

לא סתם נתתי את הדוגמא של אופנועי מוטוקרוס, הם לא חוקיים בעליל! הם כלי רכב שלא מורשים לנוע (גם בארה"ב) על הכביש, הם הוברחו לארץ, ולא ניתן להכיר בהם ככלי רכב מן השורה (לפחות לא כיום), ואף על פי כך, ניתן לעשות להם ביטוח, וגם צד ג'...

מה יקרה לך אם משטרה תתפוס אותך נוסע עליהם זה סיפור אחר, אבל אם תיכנס בילד ותפצע אותו, תאורתית אתה מכוסה, אמנם לא תשלם על הטיפול הרפואי לילד ולמישפחתו, אבל סביר להניח שלא תוכל לנוע בכבישי ישראל בצורה חוקית זמן מסויים...

גילי

פורסם
הנוסעים (ו/או הולכי הרגל) יתבעו את "קרנית", שהיא קרן ביטוח ממשלתית שהוקמה במיוחד למקרים כאלו. "קרנית" תפצה אותם, ואח"כ היא תתבע את הנזקים מהנהג, שכזכור לא היה לו ביטוח חובה.

• הנהג לא יכול לתבוע אף אחד. את הטיפול הרפואי השוטף הוא יקבל (אולי) מביטוח לאומי, אבל אין לו ממי לתבוע נזקי נכות, פיצויים ואובדן הכנסה. נא לא לשכוח שהוא גם עלול לחטוף תביעה מ"קרנית" על נזקי הגוף של הנוסעים שלו. כמובן שצריך להוסיף עוד קינוח קטן - נסיעה ללא ביטוח בתוקף נחשבת לעבירה פלילית, והנהג שלנו גם יעמוד למשפט תעבורה. יתכן שיש חריג מסוים, מכיוון שזו לא נסיעה ללא ביטוח בכלל, אלא מחוץ ל"תנאי הביטוח". החריגה הזו יכולה להתברר רק בבית-משפט, אם וכאשר יגיע מקרה כזה לערכאות. עד היום לא ידוע לי על תקדים, ואני ממליץ בחום לכל החברים היקרים לא להיות "מקרה המבחן" הראשון. אל תסעו בין 7 ל-9 בבוקר !!!

אודה אם תשאל את אשתך-לנצח, מה קורה במקרה ואני קונה פוליסת ביטוח חובה במחיר מלא. הרי אם קיימות מכוניות זהות לשלי שלא הוגדרו רישומית כאספנות, ומותר להן לנוע בכל שעה כפוף להוצאת פוליסת ביטוח רגילה, אין לחברת הביטוח כל בסיס לטענה נגדי, כי שילמתי את הסכום המוסכם עליה כנאות לסיכון שלוקחת על עצמה.

נמרוד

פורסם

מר רחמימוב - האם משתמש בשיטת ההבה נתחכמה לו??!!

רכב שהפך מרכב מיושן לרכב אספנות - "אינו רשאי לנוע בין השעות 7-9". אני לא מבין למה הנסיון לאכוף את התקנה.

הרכב שהפך לאספנות אינו משתייך לאותה הקטגוריה כמו רכב מיושן/רגיל - וזאת אפילו שמדובר באותו סוג רכב בדיוק.

ושוב אני חוזר על הנימוק העיקרי לכך - שהרי עומדת לבעל הרכב הזכות שלא לרשום אותו כאספנות ולקבל עליו את "עולם של התקנות". ולעניין אותו סוג רכב - האם ווספה שהותקנה לה סירה (צינת צד) היא אותו הרכב בדיוק כמו ווספה רגילה?? ומכאן אנו מסיקים שרכב שעבר לסטטוס אספנות אינו אותו הרכב כמו רכב זהה שלא עבר לאותו הסטטוס.

הרי רבים מאיתנו נהנים מהיכולת לייבא רכבי אספנות (שגילם עולה על 30 שנה) - הזכות הזו נובעת מעצם קיום המגבלות ולא בנוסף להם - ותחשבו על זה...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
מר רחמימוב - האם משתמש בשיטת ההבה נתחכמה לו??!!

..

תמיד. כדרך חיים.

וברצינות, מכיוון שעלה הנושא החוקי והדיון הגיע לאן שהגיע, רציתי באמת לדעת. זה שאסור זה ברור - זה החוק. השאלה שלי היא האם ניתן לרכוש כיסוי ביטוחי תקף באופן ששאלתי.

נמרוד

פורסם

נמרוד בכל מקרה מבחינה פלילית - אתה נשאר עבריין - בין אם יש לך ביטוח ובין אם לאו.

הסיבה היא שהתקנות עצמן אוסרות על הרכב לנוע בין השעות הנ"ל.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שאלה:

אם אני חונה באדום לבן, OK? ומישהו (הולך רגל) ניתקל ברכב? מה קורה אז?

סוכן הביטוח מפעיל את הפוליסה, אני משלם הישתתפות עצמית וזהו... הפרמייה שלי התייקרה...

לא סתם נתתי את הדוגמא של אופנועי מוטוקרוס, הם לא חוקיים בעליל! הם כלי רכב שלא מורשים לנוע (גם בארה"ב) על הכביש, הם הוברחו לארץ, ולא ניתן להכיר בהם ככלי רכב מן השורה (לפחות לא כיום), ואף על פי כך, ניתן לעשות להם ביטוח, וגם צד ג'...

מה יקרה לך אם משטרה תתפוס אותך נוסע עליהם זה סיפור אחר, אבל אם תיכנס בילד ותפצע אותו, תאורתית אתה מכוסה, אמנם לא תשלם על הטיפול הרפואי לילד ולמישפחתו, אבל סביר להניח שלא תוכל לנוע בכבישי ישראל בצורה חוקית זמן מסויים...

גילי

אני מודה שאני די נהנה מהאתגר האינטלקטואלי של השירשור הזה. ההתפלפלות המשותפת שלנו מזכירה לי את שיעורי הגמרא מבית-הספר התיכון (לפני שחזרתי בשאלה).

אם אתה חונה באדום לבן והולך רגל נתקל ברכב, אתה לא תשלם השתתפות עצמית מהסיבה הפשוטה שאין השתתפות עצמית על פיצויים לנזקי-גוף שגרמת להולך הרגל האומלל. הנזקים שלו ישולמו ע"י ביטוח החובה שלך, ולא ע"י ביטוח צד ג'. גם הפרמיה לא תעלה, משום שנכון להיום אין קשר בין ה"עבר" של הנהג לפרמית ביטוח החובה שלו (למעט הסייג של נהג צעיר). לעומת זאת, אם הרסת לו בנוסף לרגלים גם את המצלמה היקרה שלו, הוא יתבע את ביטוח צד ג' שלך (או אותך, אם אין לך צד ג'), ואז אולי תשלם השתתפות עצמית וגם הפרמיה תעלה.

לגבי אופנועי המוטוקרוס, למיטב ידיעתי (ואני מודה שאני לא בטוח בכך) הביטוח הוא על הפעילות הספורטיבית, כמו שכדורגלן או גולש סקי יכול לבטח את עצמו בפני פציעה עצמית או מפני נזקים שיגרום לזולת. למיטב ידיעתי הפוליסות האלו אינן תקפות ברגע שהאופנוען עולה עם המוטוקרוס שלו על הכביש, אלא רק בזמן ביצוע פעילות ספורטיבית בשטח. ברור שאין שום אפשרות להשוות זאת לרכב הנוסע בכביש הפתוח, שהוא כידוע איזור הכפוף לחוקי התעבורה, למעט פרט "קטן" אחד - אין לו רשיון בתוקף.

כנראה שיש לנו בפורום מספיק מכונאים, מהנדסים, עורכי-דין ואפילו דוקטור אחד - חסר לנו איזה מומחה ביטוח שיסגור את הויכוח הזה אחת ולתמיד.

בדבר אחד אני בטוח - המבחן האמיתי של הסבירות של התרגילים המתחכמים האלו יהיה בבית-המשפט, אחרי התאונה הראשונה עם נפגעים של רכב אספנות בשעה 8:00 בבוקר, כאשר שולם ביטוח חובה מלא. מעניין מי מוכן להיות שפן הנסיונות הפוטנציאלי. אני בטח לא.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...