Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחוג שמן מנוע מתחמם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קורה רק כשאני נוסע לאט- מדדה בפקק או משהו בסגנון.

לעומת זאת, כשהפקק ישתחרר ואני אתחיל להגביר מהירות- המחוג יחזור די מהר לרמתו הרגילה.

מה יכולה להיות הבעיה?

סובארו אימפרזה 2001

פורסם (נערך)

אם מערכת המים תקינה ,ככל הנראה בעיה בוונטה ,שתפקידה לקרר בזמן שהרכב עומד ואין סירקולציה של אוויר מהרוח בנסיעה. בצע בדיקה מהירה ,כשהרכב מתחיל להתחמם עצור בצד פתח מכסה מנוע ותראה אם היא עובדת.

אם הוונטה כן עובדת אז יכול להיות משאבת מים בסופה, תעשה בדיקה ,תוך כדי תאתה עומד במקום והחום מתחיל לעלות ,תן גז בסרק לאיזור ה2 וחצי טורים ,ותראה אם המחוג של החום יורד או לא

ד.א. ראוי לציין שזו תקלה שלא כדאי למשוך איתה אפ' יום אחד ,נשמע שאתה לא כ"כ מבין בשביל לשחק עם זה ,ובמקרה של התחממות יתר ,המנוע עלול לשבוק כליל! לשיקולך!

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי rami.v
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול עשיתי בדיקה קצרה, הרכב היה מונע ובעמידה, וראיתי שמדי פעם המאוורר הימני (מאחורי הפתח של הרדיאטור)- עובד לסירוגין (דווקא באותו זמן לא עלה המחוג חום שמן מנוע).

האם זה יכול להיות קשור? מה הפתרון? החלפת המאוורר התקול? מה העלות המוערכת?

עוד דבר- המזגן אצלי לא מחמם בנסיעה איטית/עמידה (בימים חמים).

החלפתי שסתום- לא ממש עזר.

האם יכול להיות שגם מקור התקלה הזו הוא במאוורר התקול?

תודה.

20150930_180923.jpg

פורסם

הכותרת מדברת על טמפרטורת שמן מנוע, האם הכוונה היא לטמפטורה של נוזל קירור?

האם כאשר המזגן מופעל אחד המאווררים פועל (גם כאשר המנוע קר)?

פורסם

קודם כל מדובר על חום נוזל קירור. לא שמן.

דבר שני, תוודא שהרדיאטור עצמו מלא בנוזל קירור.

לגבי המאוורר.. כשאתה אומר "מאורר ימני" מאיזה צד אתה מתסכל? המצד של מושב הנהג או מהצד של מי שעומד מול המנוע?

מהצד של הנהג, מאוורר ימני זה המאוורר של המזגן. המאוורר השמאלי הוא המאוורר שצריך לקרר את המנוע שלך. אז תוודא שאתה לא מדבר על המאוורר שלא קשור לעניין.

הייתי כבר בסרט הזה עם האימפרזה 2001 שלי, לפני שבוע.

בכל מקרה, עד לאן המחוג מגיע בשיא שלו?

פורסם

טעות שלי- פשוט יש מחוג חום אחד בלוח המחוונים ואני מקשר אותו אוטומטית לשמן מנוע (ד.א.- איך יודעים אם שמן מנוע מתחמם?).

הרדיאטור מלא, וגם מיכל העודפים די מלא (הם גם לא מתרוקנים יותר מדי מהר, כך שלא נראה לי ששם טמונה הבעיה).

מאוורר ימני- כשאני עומד מול המנוע (בתמונה זה מאחורי המכסה הצהוב הקטן של הרדיאטור).

אז אני מבין שזה המאוורר שאחראי על הקירור?

משלב מסוים, כשהרכב מזדחל בפקק- המחוג מתחיל לעלות בעקביות (ודי מהר).

אף פעם לא ניסיתי לראות לאן זה מגיע (לא נתתי לזה להגיע לאזור האדום- זה התקרב לשם)-

תמיד במצב הזה חתכתי מהפקק (פניה/שוליים), ונתתי גז על מנת שהחום יירד- ואכן העניין יסתדר.

ד.א- ניסיתי במצב כזה לתת גז בניוטרל כדי לראות אם זה יקרר את העסק- נראה שלא מועיל.

מה לדעתכם הבעיה? מה הפתרון? מה העלות המשוערת?

פורסם (נערך)

הרדיאטור מלא, וגם מיכל העודפים די מלא (הם גם לא מתרוקנים יותר מדי מהר, כך שלא נראה לי ששם טמונה הבעיה).

מה זאת אומרת שהם לא מתרוקנים כלכך מהר? נוזל הקירור לא נעלם ולא יורד לעולם, אם יש שינוי בגובה הנוזל ואתה צריך להוסיף נוזל קירור אז כנראה קיימת בעיה המערכת הקירור.

ייתכן שהרדיאטור סתום, ייתכן שהטרמוסטט לא תקין, צריך לעבור על מערכת הקירור ולבדוק מה לא תקין

עריכה אחרונה על ידי michael carmi

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...