Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו RS 200 EDC Cup - התרשמות קצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזכות חבר יקר יצא לי להתרשם מהקליאו ספורט קאפ החדשה. הסיבוב היה בינוני באורכו, אך כלל כמה כבישים חביבים ולכן לפחות מהיכולת הדינאמית יצא לי להתרשם, עד כמה שהכבישים המאובקים איפשרו אחיזה והאוויר החם איפשר למנוע לנשום.

בכניסה לאוטו מתגלה מושב נהג מזמין, נוח ואוחז, כמיטב המסורת הצרפתית. עד כאן אין תלונות. חגורות אדומות זה מאד 1992, אבל בתור אחד שאחת החרטות שלו היא אי-בעלות על 106 ראלי, זרמתי. גלגל ההגה מרופד היטב והקוטר שלו מתאים. גם טווח הכיוונון מעולה, הן של ההגה והן של המושב - תנוחת הנהיגה מצוינת. לוח המחוונים הוא כבר סיפור אחר והרבה פחות מבריק. קודם כל וראשית כל - אין שעון חום, כל שבגדול אפשר להפסיק לקרוא כאן. למי שבכל זאת המשיך - הקונטרסט בין הרקע האפור של מד הסל"ד והלבן העמום של הספרות לא מספיק חד. אין מד מהירות אלא דיגיטאלי - לא אוהב. השיפט-לייט פשוט לא נוח ולקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא בכלל קיים. מד הדלק בצד ימין גדול, במקומו אפשר היה לשים יופי של מד מהירות. המיקום של הפאדלים של ההילוכים הוא על מוט ההגה ולא על גלגל ההגה וזה מצוין. לא הייתי מתנגד שהן יהיו יותר ארוכים בחלקם התחתון, אבל זה כבר התקטננות מצדי. יש כפתור RS, המיקום שלו אחרי ידית ההילוכים ולא נוח. לידו כפתור בקרת השיוט, כמו בכל רנו אחרת, ועדיין לא נוח. הראות לאחור לא מבריקה - החלון האחורי פצפון, וגם מראות הצד כנראה, כמו ידיות הדלתות האחוריות, הן הומאז' לאלפא 156, כי הן הקטנות ביותר שזכורות לי מרכב בייצור סדיר ב-2015.

בצד האבזור יש חלונות חשמל ורק חלון הנהג אוטומטי - מאד תמוה ב-2015. יש בקרת אקלים. לא מפוצלת, אך באוטו קטן לא כ"כ קריטי. מצד שני, ברכב שפונה, לכאורה, למשפחה עם 5 דלתות, היעדר פתח מיזוג מאחור תמוה. יש חיישני תאורה וגשם, אין חיישני חניה. יש מערכת מקורית עם מסך די גדול שיש בו גם עברית. תא המטען לא ענק (300 ל'), אך בהתחשב בסגמנט לא רע בכלל.

מתחילים לנהוג. הגיר הוא EDC, הפרשנות של רנו לעניין הדו-מצמדי. עובד יופי - עיקר ההשהיונת בזינוק היא מהטורבו ולא ממנו, ההעברות מהירות וחלקות, גם במצב האוטומטי וגם בידני. הפאדלים עובדים מצוין וכיוון ההעברה בידית הוא + אחורה - קדימה, המועדף עלי והנהוג במכוניות מירוץ.

המנוע... זה לא שהוא חלש באופן מופגן, אבל לא מרגיש חזק. הרכב מהיר, אבל אני לא יכול להגיד שהוא מרגיש וואו. אחד ההסברים לכך מצאתי בדף הנתונים, שמצביע על 24.47 קג"מ, כלומר בדיוק מה שיש לי ביום-יום בג'ולייטה 170. פשוט לא הרבה. אתם בוודאי תגידו שהקליאו קטנה הרבה יותר, וכמובן לא תטעו, אבל אז אשלוף את דף הנתונים שוב ואצביע על הפרש משקל של 31 ק"ג בלבד. הקליאו, סגמנט B, ללא הנעה כפולה, שוקלת 1279 ק"ג. זה מסביר לא מעט והופך את נתון התאוצה שלה מ-0 ל-100 קמ"ש, 6.7 שניות, למאד אופטימי. לסיכום פרק זה - מנוע נחמד, עם כושר נשימה מפתיע בסל"ד גבוה למנוע מוגדש מודרני, אך לא מרגש ולא חזק כמצופה וגם השהיית הטורבו גדולה מהצפוי.

עכשיו לפרק ההתנהגות. איזור מגוריי משופע בכבישי נהיגה ולשם כיוונתי את האף של הקליאו. ההגה, כצפוי במכוניות חדשות, לא משדר הרבה, אבל הוא מדויק, קצר (2.5 סיבובים בין נעילות שהצלחתי לסובב בפועל, קארפוליו מדווח על 2.67), גם אם לא נטול טורק-סטיר, שדווקא מעלה חיוך נוסטלגי על פני. הריסון של המרכב מצוין ואין תנודות מיותרות - המתלים מצוינים בנהיגה ספורטיבית. מהירות הפניה לא קטנה גם כן, והרכב בעל יכולת גבוהה בסך הכל. הבלמים לא מצטיינים בתחושה, אך עמידים דיים למרות שהדיסקים לא נראים גדולים ביחס לגלגלי ה-18'' שלה (אותו קארפוליו נוקב ב-320 מ"מ מלפנים ו-260 מאחור). אפשר להוציא זנב אם רוצים, אך היא לא תעשה את זה בכל פניה כמו הקופר S וה-JCW, למשל, וזה טוב. בסך הכל ההתנהגות טובה, אבל אני לא יכול להגיד שהיא מרגשת באופן יוצא מן הכלל. אלמנט מורגש לטובה הוא משיכה מפניות איטיות - אין כמעט תת-היגוי על הגז (מצד שני אני לא נוהג לפתוח גז לפני האייפקס ולהתלונן). אני מניח שזה אלקטרוני, אבל לא מורגש מדי וזה מצוין.

הקליאו נוחה למדי על כבישים סלולים היטב, אך ברגע שאיכות הכביש מתדרדרת, כך גם שלוות היושבים ברכב. הקליאו נוקשה ובועטת במעבר על מהמורות. לא ברמת A45 או משהו קרוב, אך אי אפשר לטעות ולחשוב שאתה ב-C5 או דאצ'ה דאסטר. מי שמרבה לנסוע בכבישים משובשים לא יאהב את הנוקשות. לא יצא לי לבדוק אותה בכביש נהיגה משובש, אז אין לי מושג איך זה משפיע על הריסון הטוב שלה בד"כ, עמכם הסליחה.

לחובת הקליאו רעש מנוע נוכח ורעש שאיבה של ממש כשנוהגים במוד נמרץ, כאילו מישהו הפעיל מאוורר-ענק מאחור. חביב, אך מעיק לאחר זמן-מה.

בסה"כ הקליאו נותנת חבילה נחמדה - יש לה 5 דלתות, תא מטען סביר וגיר אוטומטי, והיא בהחלט יכולה לשמש משפחה צעירה, אך היא אינה נטולת חסרונות - היא נוקשה, רועשת, לא מפנקת במיוחד ואיכות הגימור שלה רחוקה מלהרשים, החל בחומרים וכלה בצליל טריקת דלתות שהזכיר לי קצת דייהטסו אפלאוז. גם הנדסת האנוש לא להיט, בעיקר במיקום כפתורים ועיצוב לוח מחוונים.

היכולת הספורטיבית שלה מרשימה וגם הקצב גבוה לכל הדעות, אך חסר בה איזשהו ניצוץ שגורם לך לרצות את האוטו ולצרוח "Shut up and take my money!" וחבל. היא לא מכונת הארד-קור, וזה קצת מפתיע כי בכל זאת גרסת קאפ והכל. הייתי מעדיף את הקליאו על הקופר S, למשל, שעושה רושם שהיא משתדלת מדי לקלוע לקלישאות עיתונאי רכב, אך מצד שני הייתי מעדיף עליה את האבארט 500 ובוודאי את הפונטו זצ"ל, ובוודאי גם את ה-208GTI אם-כי להן יש הרבה פחות מה להציע (ל-500 כמעט כלום) למשפחה צעירה, בניגוד לקליאו. הנישה שלה היא באמת אותו איש משפחה צעיר, אשר מעוניין בהוט-האטצ' שגם החצי השני שלו תוכל לנהוג בו מדי פעם (כל האמור בלשון זכר וכו'...) ויכול להסתדר עם הנוקשות שלה. החיים הם פשרה, אין מה לעשות... מה שכן, יהיה מעניין להשוות אותה לפולו GTI 5 דלתות DSG.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה כיף לקרוא סקירה עניינית!

נשמע מדבריך שב15 שנים ושני דורות הפכה מובילת ה'פאן' של קטגוריית הסופר מיני ל...סוג של VW\AUDI?

אותי מפתיעה לרעה היעדרותו של הגיר הידני וגרסאת 3 דלתות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נשמע מדבריך שב15 שנים ושני דורות הפכה מובילת ה'פאן' של קטגוריית הסופר מיני ל...סוג של VW\AUDI?

היעדר 3 דלתות וגיר ידני לא מפריע לי בכלל, מה גם שה-EDC טוב מאד, אין לי תלונות עליו. הבעיה אתה זה שהיא די סתמית ולא ממש מרגשת. היא לא S1, והיא בפירוש יותר playful ממנה, אבל אני לא יכול להגיד שהתלהבתי. מה-S1 התלהבתי בזכות קצב מטורף. מהג'ולייטה תלתן בזכות הדרמה. מהמגאן 225 בזכות שלמות החבילה. מקליאו RS הראשונה בזכות כיף (נהגתי על האוטו רק בכביש נשר, האמת :) ) הקליאו הזאת פשוט לא הותירה בי רושם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחלה סקירה.

כשקראתי אותה ממש חשבתי שיהיה מעניין לשמוע סקירה דומה על POLO GTI, ובסוף אף ציינת זאת :mm_yeah:

נהנתי לקרוא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ברצוני להודות לחבר היקר RK שהזמין אותי להצטרף אליו לסיבוב בנבלה הצוחפתייה.

אני יכול לסכם את החוויה המרטיטה בשאלה אחת פשוטה: למישהו יש כדור אופטלגין לתת לי? הראש שלי מתפוצץ מהרעש שהמנוע הזה מייצר בתוך תא הנוסעים :puppydoge

מבחינתי, גם אם היה לי את הכסף והדבר היה עומד על הפרק, אין סיכוי שהייתי שם שקל על התענוג המפוקפק הזה: שיכוך המהמורות בתוך העיר אינו קיים, המדחס מתנתק תחת עומס, האבזור לרכב שמחירו נע סביב 200 אש"ח מעליב וכנ"ל גם לגבי הגימור, והזונה הקטנה גם בולעת. יצא משהו סביב ליטר בנזין אחד לכל חמישה ק"מ.

עכשיו, נניח שהיו כל החסרונות האלה, אבל עדיין היה בה אותו ערך מוסף שגורם לך לשכוח מזוטות מעין אלה. נניח. אבל אין לרכב הזה שום ערך מוסף. הוא מבצע הכל מאוד בסדר ונכון (למעט הבלמים, שבאופן תמוה שידרו שמשהו לא בסדר על אף שהרכב הספיק לצבור אך ורק 7,000 ק"מ), אבל פשוט אין בו שום דבר שמעיף לי ת'סכך וגורם לי לומר "כזה!". כשמוסיפים לכך את כל החסרונות שמניתי קודם, מגלים שהעיסקה פשוט אינה אטרקטיבית.

ומשהו קטן לסיום: היצרן מצהיר על מיאוץ ל-100 שאורך קצת יותר מ-6 שניות. ישבנו ברכב שלושה גברים ועוד גברת אחת בעלת מידות קטנות מהממוצע, חיכינו להופעת האור הירוק, הפעלנו את בקרת השיגור ואיפסנו את שעון העצר. כאשר המספר 100 הופיע על תצוגת המהירות, שעון העצר ידע לספר לנו שחלפו - תחזיקו חזק - 10 שניות! :shock:

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ידעתי ששכחתי משהו - המדחס. באף אוטו לא היו לי כ"כ הרבה ניתוקים.

לגבי התאוצה - 3 גברים וגברת הם, בערך, 270 ק"ג. המבחן הסטנדרטי הוא עם שני אנשים + 20 ק"ג (170). אמנם 100 קילו לא שווים 3 שניות, אבל עדיין, לא הכי הוגן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

... ובל נשכח גם את רעשי הרוח המוגזמים.

בלי קשר, העובדה שבמקום מד מהירות אנאלוגי מופיעות מולי ספרות אלקטרוניות פשוט הטריפה אותי. אני צריך שעון מולי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני כבר לא יודע למי להודות על הנסיעה, אבל אתה יודע מי אתה. אז תודה.

ביצעתי סיבוב די קצר על השואב אב...אה סליחה, על הרכב, אבל יש לא מעט תובנות.

הרעש, אוי הרעש. הדבר הזה רועש. ממש רועש. אין לי דרך טובה יותר לתאר את הרעש מלבד שואב אבק. פשוט תפעילו את שואב האבק הביתי שלכם, ותצמידו את האוזן שלכם אליו. באמת.

בדרך כלל ברכבים מהסוג הזה אני מתאר את הרעשים שהמנוע מייצר כ"סאונד", אבל לא כך המקרה ברכב הנ"ל. זה פשוט רעש. רעש רע, מעצבן, לא נעים. אחד כזה שגורם למיגרנה ואני ממש לא אוהב מיגרנות.

הבלמים אכן הרימו ידיים מהר מהמצופה. גם בתחילת הנסיעה הם היו ככה-ככה, אבל לקראת סופה ההגה כבר רעד לי בידיים בבלימות לא-כאלה-חזקות. לא לעניין בכלל ברכב כזה. בטח לא כשהרכב עם כ7K ק"מ בלבד.

דווקא מההתנהגות התרשמתי לטובה.

הטרן-אין טוב, השלדה מתקשרת ומרגישים את הרכב כמו שצריך דרך התחת, רק חבל שההגה לא מצטרף לחגיגה. המשקל שלו היה טוב לדעתי, אבל חסר תקשורת לחלוטין. כמובן שלא ציפיתי לתקשורת מדהימה, אבל לפחות שייתן משהו. גורנישט.

בזכות הטרן-אין הטוב והתקשורת מהשלדה אפשר לתקוף פניות בכיף. האחיזה הייתה לא רעה בכלל ואני מניח שהייתה יכולה להיות אפילו טובה יותר אם לא כל החול שיש על הכביש כרגע בעקבות מזג האוויר.

תת היגוי לא הורגש כמעט בכלל. מרשים.

אדגיש שוב את התקשורת מהשלדה כי היא באמת הייתה טובה לדעתי. עיקול חצי הדוק ב140 קמ"ש (בפלייסטיישן כן? לא בכביש ציבורי חו"ח) ומרגישים את התחת שרוצה לצאת לטייל. רק רוצה, אבל לא מבצע. הרכב המשיך בקו שביקשתי ממנו לקחת. כנראה שהתחת רצה לצאת בגלל החול, אבל הרכב לא התרגש מזה, ופשוט המשיך בשלו.

ההתנהגות של הרכב הזה לא רעה בכלל, ויצאתי עם חיוך מהנסיעה.

בדרך כלל על התנהגות טובה בנהיגה אגרסיבית-משהו, משלמים בנוחות יומיומית, וכך חשבתי שיהיה גם עם הרכב הזה.

אני לא הרגשתי שהרכב נשבר על כל שיבוש כביש, אבל אם להיות אמיתי לא כל כך נסעתי בתוואי עירוני אלא יותר בכבישים המפותלים.

גם מהמעט שכן יצא לי בתוואי עירוני, לא זכור לי איזה מכה רצינית בגב או חבטה שהשאירה עליי חותם.

המנוע והגיר די אכזבו אותי. יש לי די הרבה קילומטרים על קופר אס וגם לא מעט על הJCW החדשה כך שיש לי גם למה להשוות.

מ200 כ"ס וגיר כפול מצמד, ברכב שמוגדר ספורטיבי, ציפיתי ליותר.

היציאה מהמקום הססנית, העברת ההילוכים איטית, ואתה פשוט מקבל הרגשה של רכב חצי אפוי, שזה מצחיק כי הצרפתים נחשבים לקונדיטורים לא רעים בכלל. מרגיש כאילו הנתונים שעל הנייר רחוקים מהמציאות. מעניין אם זאת בעיה של רכב המבחן הספציפי או בעיה כללית בדגם.

לא כל כך היה זמן להתייחס להנדסת האנוש אז לא אתייחס, אבל כן אציין לטובה את הכיסאות ותנוחת הנהיגה.

הכיסאות עוטפים אותך ומספקים תמיכה צידית מצוינת, ההגה נעים למגע ובעל עובי מעולה, ותנוחת נהיגה מוצאים תוך 2 דקות.

אי אפשר בלי להתייחס שוב לנושא הרעש, שהיה פשוט כל כך מעיק ולא נעים. כדי להוסיף חטא על פשע, הרכב קירקש כאילו זאת פיאט בת 20. אני מבין שמדובר ברכב ספורט בעל כיול מתלים קשיח יותר מרכב משפחתי סטנדרטי, אבל רבאק, הרכב עם 7K ק"מ! כבר מקרקש?!

בקיצור, הרעשים ברכב מחרפנים. פשוט מחרפנים.

ושוב תודה על הנסיעה, מי שלא תהיה :lol:

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אדגיש שוב את התקשורת מהשלדה כי היא באמת הייתה טובה לדעתי. עיקול חצי הדוק ב140 קמ"ש (בפלייסטיישן כן? לא בכביש ציבורי חו"ח) ומרגישים את התחת שרוצה לצאת לטייל. רק רוצה, אבל לא מבצע. הרכב המשיך בקו שביקשתי ממנו לקחת. כנראה שהתחת רצה לצאת בגלל החול, אבל הרכב לא התרגש מזה, ופשוט המשיך בשלו.

ייתכן שמדובר פשוט בהיגוי אחורי פסיבי? היה נפוץ בדורות קודמים של הקליאו, ובהנעות קדמיות בכלל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

סקירה טובה, יפה מאוד RK.

היעדר 3 דלתות וגיר ידני לא מפריע לי בכלל, מה גם שה-EDC טוב מאד, אין לי תלונות עליו. הבעיה אתה זה שהיא די סתמית ולא ממש מרגשת. היא לא S1, והיא בפירוש יותר playful ממנה, אבל אני לא יכול להגיד שהתלהבתי. מה-S1 התלהבתי בזכות קצב מטורף. מהג'ולייטה תלתן בזכות הדרמה. מהמגאן 225 בזכות שלמות החבילה. מקליאו RS הראשונה בזכות כיף (נהגתי על האוטו רק בכביש נשר, האמת :) ) הקליאו הזאת פשוט לא הותירה בי רושם.

ממה שהבנתי, הדור הנוכחי הוא נפילה לעומת הקודם שהיה יצירת מופת לטעמי.

התשובה לכך היא שהדור הנוכחי הוא לא ממש R.S...

הפשרות שעשו בו גדולות ונוטות הרבה יותר לכיוון אנשי השיווק והכספים של חברת רנו, מאשר לכיוון ההנדסה המדוייקת, הריגוש והעיצוב של אנשי מחלקת רנוספורט.

וזה מתבטא בכך שאין דגם-3 דלתות, ירדו הברקסים של ברמבו, ירד המתלה הקדמי המתוחכם, ירדה תיבת ההילוכים הידנית-6 וכו'...

את הדור הזה פיתחה חברת רנו עד התוצר הסופי כאשר רק בסוף חטיבת רנוספורט הוסיפו כמה תבלינים משלהם וזהו, לא היה להם חופש לעשות בה כרצונם, בניגוד גמור לדורות הקודמים.

כך אי אפשר לנצח, אבל כן, אולי, להרוויח יותר כסף.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

תודה לכולכם על הסקירה המעניינת.

מכתיבתכם נדמה שהתחושה העיקרית שהיא נתנה לכם זו אכזבה?

כי בכתב היא נשמעת די פלופ וחבל, כי עם המסורת המפוארת של הקליאו בסגמנט זה מאוד מאכזב.

איך אין תמונות מה אתם חובבנים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נשבע לך - התמונות שתמצא בגוגל דומות לאמיתית שתי טיפות ערק איילים. אני לא יודע אם אכזבה היא לא מילה חזקה מדי, זה לא שהקליאו רעה במופגן והיכולת שלה בכבישים מפותלים בהחלט טובה. היא פשוט לא מה שאתה מצפה מרכב שמתהדר בשם RS CUP. עצם העובדה שההשוואה שקופצת לראש היא פולו GTI ולא, למשל, 208 או אפילו קורסה OPC כבר אומרת משהו.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...