Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני הייתי שמח לקבל כאן חוות על המקרה שלי ואני מקווה שאני באשכול המתאים:

רכשתי רכב חדש מהיבואן לפני מספר חודשים, בעקבות תקר בגלגל התגלתה חלודה. בעקבות הממצאים הלכתי למוסך לבדוק ושם באמת הכל חלוד בצירים ובסרן של הרכב מאחורי כל אחד מ4 הצמיגים ומעבר לכך מצאנו שהיבואן ביוזמתו מרח זפת על החלק התחתון של הרכב (פעולה חשודה כי ממתי נותנים לך משהו בחינם? ועוד בלי שאתה יודע עליו). אז החשד עלה אולי לבעיית חלודה ברכב.

מה אתם מציעים לי לעשות מכאן?

צירפתי תמונה כדי שתוכלו לראות דוגמה.

IMG_20150824_090022.jpg

פורסם (נערך)

חלודה שטחית בלבד.

דובר בעבר על הנושא. אני במקומך לא הייתי מודאג.(מתייחס לתמונה בלבד)

תומר

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

היכן מצאתם שהיבואן מרח זפת?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

השאלה האם זה פגם שעלול להזיק בטווח הארוך? היות והרכב חדש והוא ברשותך מס' חודשים עלית על זה בזמן.

שאלה נוספת - כיצד בכלל אפשר להעריך מדוע מרחו זפת? (רכב נגע בחומר כלשהו?)

אם זה ממש מציק לך, צריך אולי לבדוק אופציה של איש מקצוע שיעריך מה הנזק?(אינני יודע מי)

כבר נאמר מעליי שזה שיטחי בלבד ואין לך מה לדאוג אבל אם הרכב הוא חדש מהיבואן אז אולי יש מקום לבדוק.

אגב,

לא ציינת סוג רכב (שנתון כבר הבנו שהוא 2015)

ראה הנחיה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

ביקרתי במוסך מורשה של היבואן והוא שם לב שיש מריחה של זפת על כל החלק התחתון של הרכב, הוא שאל אותי אם אני עשיתי את זה? כמובן שלו אז אני מניח שלפני מסירת הרכב ביצעו את הפעולה הזאת. זפת מורחים על רכבים כדי למנוע חלודה לאורך שנים בנוסף היא מסתירה את כל החלודה שיש מתחתיה. היבואן מודה שתהיה ירידת ערך לרכב כשארצה למכור אותו אבל לא מוכן להחליף את החלקים החלודים.

פורסם

אני לא יודע לייעץ לך משפטית מה זה אומר.

מה שכן ההגיון אומר לי- קנית רכב חדש, שילמת ממיטב כספך, קיבלת תמורה מוצר לא מושלם.

בתכלס, זה לא מפריע לך היום אבל לטווח הרחוק זה ירידת ערך כפי שהוא מודה.

אז מסיקים שיש כאן מקרה לא תקין.

צריך להתייעץ משפטית.

פורסם

אם היבואן מודה בפה מלא שישנה ירידת ערך לרכב עקב תקלה (שלא באשמתך) או פגם ייצור ואינו מוכן לעשות שום דבר במסגרת האחראיות,

אני לא רואה שום דרך אחרת חוץ מחוודת דעת של שמאי לגבי הנזק וירידת הערך העתידית,

ובית משפט (כניראה תביעות קטנות)

יום טוב גם לך

פורסם

היה בעבר אשכול ארוך במקרה דומה ולמיטב זכרוני המסקנה (לא יודע של מי) היתה שזה רגיל ואין לזה משמעות. ניסיתי למצוא את האשכול ולא עלה בידי.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?228008-(%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2008)-%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA&p=1838899&postcount=1#post1838899

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?274633-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-308

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"היקף רחב"... זו חלודה שטחית ביותר, לפחות לפי התמונה.

אפשר לראות תמונה של הזפת בתחתית הרכב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החלק נראה עשוי מפלדת יציקה . חלודה מתקשה להתפתח על פלדות יציקה - נהפוך הוא - החימצון אפילו יוצר שכבת הגנה . חיסכון שולי של היצרן - לא יפה אבל במדינה יבשה כמו שלנו ללא פיזור מלח על הכביש בחורף לא נראה לי כבעייה .

לדוגמה - גם עוגן של אוניה לא צובעים והם נשארים שלמים גם 25 שנה ללא איכול משמעותי למרות שהם נמצאים במגע מתמיד עם סביבה מאכלת

פורסם (נערך)
שלום,

אני הייתי שמח לקבל כאן חוות על המקרה שלי ואני מקווה שאני באשכול המתאים:

רכשתי רכב חדש מהיבואן לפני מספר חודשים, בעקבות תקר בגלגל התגלתה חלודה. בעקבות הממצאים הלכתי למוסך לבדוק ושם באמת הכל חלוד בצירים ובסרן של הרכב מאחורי כל אחד מ4 הצמיגים ומעבר לכך מצאנו שהיבואן ביוזמתו מרח זפת על החלק התחתון של הרכב (פעולה חשודה כי ממתי נותנים לך משהו בחינם? ועוד בלי שאתה יודע עליו). אז החשד עלה אולי לבעיית חלודה ברכב.

מה אתם מציעים לי לעשות מכאן?

צירפתי תמונה כדי שתוכלו לראות דוגמה.

סטנדרטי ותקין לגמרי ואתה יכול להסיר דאגה מלבך

עניין הזיפות נשמע מוזר כי היצרן מזפת חלק מגחון הרכב... אז אני מניח שזה מהיצרן ולא יבואן.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תוכן חדש...