Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג +1 משומש עד 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

אנו זקוקים לעזרתכם המעורכת,

אנו זוג צעיר עם תקציב עד 40K ,

שצריכים לקנות רכב משפחתי עבור צאצאים עתידיים .

חובה שהרכב יהיה אוטומט בשביל האישה ,

עדיפות לחסכוני מבחינת דלק , מרווח , ואמין..

אנחנו ממש אבודים כי אנו לא מבינים בזה ומרגישים שכל אחד יכול לעבוד עלינו בנושא.

אם יש לכם משהו שנותן שירותי ייעוץ וליווי בנושא גם בתשלום.

שאין לו אינטרס לחברה זו או אחרת יתקבל בברכה.

תודה,

מיקי

פורסם

תחרוש שירשורים דומים כאן בפורום.

לכל אחד יש דעה קדומה, תנסה להיצמד לעובדות.

בסך הכל תחפש רכב מדגם נפוץ יחסית, תקנה רק מיד פרטית.

אני אישית הייתי נצמד לטויוטה מזדה סובארו ויונדאי.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

איזה גודל של רכב אתם מתכוונים? יש משפחתית (כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה, סקודה אוקטביה, קיה סיד/פורטה, יונדאי I30, סובארו אימפרזה, הונדה סיוויק ודומותיהן).

ויש סופר מיני כמו מאזדה 2, סקודה פאביה, יונדאי I20, קיה ריו, רנו קליאו, פולקסווגן פולו, סיאט איביזה).

רכבי הסופר מיני קטנים יותר, אך עדיין מספקים למשפחה של 3-4 נפשות, בד"כ משמשים כרכב שני למשפחה גדולה, או כרכב ראשון למשפחה קטנה. הם בד"כ חסכוניים יותר בדלק, זולים יותר לאחזקה, טיפול ורכישה, אבל הן קטנות יותר מבחינת מרווח (אבל תוכל לקחת מודל חדיש יותר ממשפחתית באותו מחיר).

רכבים משפחתיים הם יותר גדולים, עם תא מטען יותר גדול, אבל בד"כ פחות חסכוניים, יותר יקרים לאחזקה, טיפול ורכישה, ואם אינכם צריכים רכב בגודל הזב, לא בטוח שאלו הרכבים עבורכם.

לגבי אמינות זה מאוד תלוי בטכנולוגיה ובמודל (למשל בקונצרן פולקסווגן- סיאט, סקודה, אודי ופולקסווגן, כאשר בסוף העשור הקודם ובתחילת העשור הנוכחי החלו להיכנס מנועי TSI קטנים ויעילים, מוגדשי טורבו, הם היו פחות אמינים מהדגמים הרגילים, אבל יותר חסכוניים וחזקים). צריכת הדלק גם תלויה בהרבה פרמטרים אבל המכריעים שבהם- משקל הרכב (רכבי סופר מיני יותר קלים ממשפחתיות), מנוע ותיבת הילוכים (בשנתון שלך הייתי הולך על מנוע אטמוספרי- ללא טורבו, ותיבת הילוכים מרובת הילוכים).

דרך אגב, האם תיבת הילוכים ידנית באה בחשבון? יש כמה מציאות טובות וחסכוניות.

אתה יכול לרשום בפורום כל מה שתרצה ותקבל היענות.

אני יודע שיש את "אוטו" (מגזין רכב) שמספק גם ייעוץ לקניית רכב, אני לא בטוח אם גם רכב משומש וקשה לי להאמין שהם "משוחדים" אוטו- 3262*

פורסם

תודה רבה על כל ההמלצות נתתם לי מידע השווה זהב,

כרגע אנו זוג , וזה יהיה הרכב הראשי והיחיד שלנו בשלב זה

אנו רוצים להתחיל לעבוד על צאצאים אז אנו בעזה"ש נגדל השנה ל2+1

אנו נצטרך מקום מבחינת הרכב לעגלה וכל הדברים שמסביב שתינוקות צריכים

לשם כך בעצם אנו מחפשים משפחתית .

לפי מה שאני מבין בן , עדיף לנו ללכת על סופר מיני (אני מקווה שיספיק המקום בבג')

בנוגע לתיבת הילוכים האישה הוציאה רשיון על אוטומט בלבד, אז אנו שבויים של גיר אוטומט.

כיום יש לי רנו קליאו מהעבודה בדגם הכי בסיסי , (אחלה רכב מבחינת כל דבר שיכולתי לחשוב עליו )

חוץ מהמקום בבג' שנראה לנו שלא יספיק, כרגע הרנו בכלל לא רלוונטי כי אני עוזב את העבודה עוד חודש.

איזה רכב אתה חושב שעלינו לחפש?

פורסם

אם רנו קליאו קטנה לך, אז לדעתי כל רכב סופר מיני יהיה קטן מידי בשבילכם.

במקרה שלך הייתי מנסה ללכת "על בטוח" חפש יונדאי I-30 שנים 2008-2009

קיה פורטה 2008-2009 מאזדה 3 2008-2009

רכבים אמינים וטובים.

תנסה ללכת לסוכניות רכב גדולות כמו כלמוביל טרייד אין, שלמה SIXT , טרייד מובייל לקבל קצת מושג על אילו מכוניות יכולים להציע לך בתקציב שלך ותראה את המבחר.

בכל מקרה של רכב שאתה תחשוב לקנות תמיד אבל תמיד תיקח למכון בדיקה שאתה בוחר ולא לשכוח, לא חסר נוכלים בשוק אז "כבדהו וחשדהו" בנוגע לייעוץ יש לך כאן בפורום שרשורים שעוסקים במיוחד בקניית רכב תיכנס תקרא בנחת ואל תקפוץ על שום עסקה אלא אם כן אתה בטוח ב-100%.

פורסם

דווקא לדעתי עדיף לך עדיין להישאר עם סופר מיני, רק לבדוק אחת עם תא מטען גדול. באותו מחיר תקבל פחות פח אומנם, אבל (לרוב) צריכת דלק יותר טובה, מחירים (אחזקה) יותר זולה ושנתון עדכני יותר. הדגמים שאני חושב עליהם:

1. טויוטה יאריס (דור קודם)- אין הרבה כאלה למכירה, הוא הלך פחות טוב בארץ, ומסיבה מאוד פשוטה- המחיר הגבוה יחסית, והתיבה הרובוטית (החד מצמדית)- התחושה דומה לנהיגה ברכב ידני, עם כל המשתמע מכך- התחלה בעלייה, העברות הילוכים לא חלקות ומטלטלות. אתה לא ממש יודע מתי התיבה תעביר הילוכים, ולכן יש כאלה שלא אוהבים את התיבה הזו. הפתרון הוא לתפעל את התיבה ידנית- אבל אז למה קנית רכב אוטומטי..? אם אשתך מסתדרת עם הגיר, יש מצב שזו אופציה טובה. הוא גם נותן צריכת דלק טובה יחסית, ממנוע 1.3 ליטר עם 86 כ"ס (100 כ"ס אחרי מתיחת הפנים, מה שנראה לי שנכנס לך בתקציב) נפח תא מטען: תלוי איך אתה מזיז את המושבים האחוריים (הם נעים על מסילה): 272-363 ל'.

2. יונדאי I20 וקיה ריו- הן מכוניות "אחיות" שיושבות על אותה פלטפורמה, משמע שהן יהיו דומות עד זהות לנהיגה, בעלות אותן מנועים ותיבות הילוכים, ורק הקיה מרווחת יותר קצת. המנוע הוא 1.4 100 כ"ס המשודך לתיבת 4 הילוכים אוטומטית רגילה (פלנטרית). קח בחשבון שצריכת הדלק לא מרטיטה, ושהאמינות (לפי דיווחים) טובה יחסית. תא מטען- 288 ליטר.

3. סקודה פאביה- סוס עבודה כזה. אמינות טובה יחסית, אבל האוטו לא נראה ממש טוב מבחוץ. המנוע הוא 1.6 עם 105 כ"ס ומומנט טוב יחסית. הוא משודך לתיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית 6 הילוכים (מצרך נדיר יחסית לקטגוריה בשנתונים שלך), ומכאן שצריכת הדלק טובה יותר. הגיר הוא לא DSG רובוטי כפול מצמדים (אם שמעת על בעיות האמינות שלו), הסר דאגה מליבך. תא מטען- 315 ליטר. קיימת גם בגרסת סטיישן שימושית מאוד.

ישנה קטגוריה שנקראת "תת משפחתיות", שהיא בעצם רכב סופר מיני כמו שאתה רוצה עם בגאז' גדול יותר. אני אישית לא אוהב את המכוניות האלו, מה גם שרובן יוצאות ליסינג (יענו שקרעו אותם). אם אחת מהן מתאימה לך ונכנסת לך בתקציב, אולי זו אופציה טובה. בצע נסיעת מבחן.

כמו כן, נפח תא המטען הוא נתון שנותן ל אינדיקציה כללית על הנםח שלו, שכן יש כמה שיטות מדידה בנושא, וגם הצורה שלו (עמוק, שטוח, צר, רחב, סף הטענה גבוה/נמוך) עשויה להשפיע על שימושיות. תוכל לקרוא מבחני דרכים, או להביא עגלה ולנסות להתאים אותה בתאי המטען של רכבים.

פורסם
תחרוש שירשורים דומים כאן בפורום.

לכל אחד יש דעה קדומה, תנסה להיצמד לעובדות.

בסך הכל תחפש רכב מדגם נפוץ יחסית, תקנה רק מיד פרטית.

אני אישית הייתי נצמד לטויוטה מזדה סובארו ויונדאי.

מחזק!!

• תוכן חדש...