Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה מאוהבי הכלבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מבין כלום בכלבים.

אני כן ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע, מאלף או משהו כזה. אני חושב שזה יכול להיות אחלה בונוס לגדול עם בע"ח, וזה גם חשוב שהכלב והפעוטה ילמדו להסתדר אחד עם השניה או להכיר אחד את השניה יותר טוב. כך, אולי הילדה תלמד שהנביחות זה בסדר. אחיין שלי למשל היה תמיד מתחיל לצחוק כשהכלב נכנס לסשן של נביחות. גם בגיל שנה. אולי גם מאלף יוכל לעזור לכלב להסתגל לבית החדש, או ללמד אותכם על פתרונות יצריתיים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגיד, אתה סובל קשות מחוסר יכולת לקרוא, או שאתה חושב שמה שקורה לאחיך זה הכלל?

פותח השרשור ציין איזושהי בעיה התנהגותית עם הכלב?!

מאיפה הביא אותך דימיונך הקודח לקשר בין המקרים?!

אני סובל קשות מאלרגיה לאנשים שחושבים שהם יודעים הכל.

הבחור מתאר שינויים בהתנהגות הכלב ודבר כזה שכיש תינוק חדש בבית מצריך בירור מקצועי ולא הטפת מוסר עיוורת מאוהב כלבים.

אני גם מאוד אוהב כלבים (ולכן גם לא מגדל אחד בעצמי כרגע כי אני לא יכול לתת לו את התנאים שלהם הוא זקוק ומבחינתי זו התחייבות לכל חייו) אבל לא עיוור. אם הבחירה היא בין הילד שלך לכלב שלך אני לא יודע מה קורה אצלך אבל אצלי ואצל הרוב המוחלט של בני האדם התשובה ברורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני סובל מאלרגיה קשה ממטומטמים שממציאים ממוחם הקודח שטויות.

לא תואר שום שינוי בהתנהגות הכלב.

אתה לא עיוור, סתם לא יודע לקרוא.

מה שאתה מחפש זה לזבל את השרשור כי אני לא מוצא חן בעיניך, וזה עניין אישי ביננו.

אז תשאיר אותו ואותך מחוץ לשרשור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל בדוק ה"פ כי ממש אין ביננו כלום ואודה לך אם תדע להשאיר את הנושא ענייני ולא לרדת לפסים אישיים כי אני לא מתכוון להיגרר לשם.

ולנושא, אני לא יודע כמה פעמים התמודדת עם תוספת ילד ראשון לבית עם כלב זכר בודד. תמיד יש שינוי התנהגות (לרוב זמני ולא קיצוני אבל יש) ואם יש הטרדה של הילדה מצד הכלב בין אם בכוונה ובין אם לאו חייבים לבדוק את זה.

אני לא קבעתי כלום אלא טענתי שצריך לבדוק. לעומת זאת אתה זה שקובע דברים בנחרצות. כל מה שאמרתי זה שנחרצות לאו דווקא מוכיחה צידקה.

פורסם

בנימה יותר רגועה- יכול להיות שליווי של מאלף מקצועי יעזור לגרום לכלב להיות יותר רגוע, או ישפר את האינטראקציה בינו לבין הילדה, ומצד שני אם אתם לחוצים אפשר גם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים כך שתהיו רגועים.

אני מנחש שהלחץ מגיע מצד אישתך (שגם פחות אוהבת כלבים) ולא מתוך בעיה אמיתית, אבל זה רק ניחוש...

פורסם

לא תוארה בעיית התנהגות מצד פותח הדיון, רק שהכלב נובח(כמו כולם) וזה מקפיץ את הילדה.

לא רואה כאן שום בעיה, או משהו משונה, תמיד מומלץ לקחת מאלף שנולד תינוק, ככה מונעים הרבה צער ויאוש, הן מצעד הורים והן מצד הכלב.

הכלב נובח וזה טבעי, התינוקת תלמד להתרגל לצליל הנביחות., בעיות התנהגות חמורות קורות שהכלב נוהם ומגרגר על התינוקת מכל מני סיבות(לא מכיר, לא רגיל, מרגיש מאויים) ואז חובה התערבות חיצונית של מאלף, וכאן לא נראה שזה קורה.

פורסם

פעם היה לי מרצה שהגיע לנקודה בה הוא ואשתו היו צריכים למסור את הבן שלהם למוסד. שבר גדול.

הבן כבר נהיה חזק פיזית ובשל מצבו הבריאותי-קוגניטיבי-מנטלי, היה מסוכן להחזיק אותו בבית.

החיים מציבים לפעמים דילמות. גם לשרשור הזה יש מימד ששובר את הלב,

אולי אצל פאלו זה יצר כעס ואצל מישהו אחר יצר עצב, היינו הך, מובן בעיני.

הכי טוב זה להשאיר את הכלב בבית והכי טוב לכל תינוק זה לגדול עם כלב.

מסירת הכלב תשאיר חור בלב והרעיון הזה יוצר אולי כעס אולי כי הוא נראה כבגידה בכלב.

אבל לפעמים אנשים בוגדים - בכלב, בבעל, בשותף העסקי, במדינה,

ולפעמים המצב מחייב למסור כלב, או ילד.

מה זה "המצב מחייב" ? לדוגמא - אלרגיה חריפה או שאחד מבני הזוג לוחץ למסור

ותקופה לאחר לידה היא זמן טעון מספיק וקשה מספיק בלי חיכוכים נוספים.

אני מעריך את זה שפות"ש בא למסור את הכלב כאן. אולי פות"ש שבור לב כעת

ואולי מבסוט, אבל סביר שהוא שונה מאלו שזורקים כלבים במגרש חנייה בנתב"ג או

בקיבוץ כלשהו.

אין לי רעיון טוב איך לסייע, אני מקווה שהכלב יישאר בביתו כי כל אופציה תשבור את ליבו,

ואני מקווה שזה לא איזה לחץ מצד הגב' שיעלה לה אח"כ בריבית בגין טינה שיצבור הבעל.

The first one to get angry loses

פורסם
קודם כל בדוק ה"פ כי ממש אין ביננו כלום ואודה לך אם תדע להשאיר את הנושא ענייני ולא לרדת לפסים אישיים כי אני לא מתכוון להיגרר לשם.

ולנושא, אני לא יודע כמה פעמים התמודדת עם תוספת ילד ראשון לבית עם כלב זכר בודד. תמיד יש שינוי התנהגות (לרוב זמני ולא קיצוני אבל יש) ואם יש הטרדה של הילדה מצד הכלב בין אם בכוונה ובין אם לאו חייבים לבדוק את זה.

אני לא קבעתי כלום אלא טענתי שצריך לבדוק. לעומת זאת אתה זה שקובע דברים בנחרצות. כל מה שאמרתי זה שנחרצות לאו דווקא מוכיחה צידקה.

לא היה כאן שום דבר בדיון לגבי התנהגות הכלב. כלום. נאדה. גורנישט.

יוק!

דובר רק על קושי בטיפול בכלב.

רק.

לכן, לא הבעתי שום דעה לגבי התנהגות הכלב והשילוב בינו לבין התינוקת.

גם כאן כלום. נאדה. גורנישט.

יוק!

כתבתי שפותח השרשור לא נתן שום סיבה מהותית להפטר מהכלב.

זה בדיוק מה שכתבתי וכל מה שכתבתי, ואני עומד מאחורי זה, ואתה לא הבאת שומדבר נוסף רלוונטי לדיון, מלבד האלרגיה שלך לנחרצות שלי.

זה הופך את הדיון ביננו לאישי.

את האלרגיה שלך תיבלת בסיפור, ששוב, לא רלונטי בכלל למקרה דנן.

מעבר לזה, כתבתי כבר הכל.

אני חושב שזה לא ראוי למסור כלב, רק כי הוא מקשה על החיים.

נ.ב. אני כן חושב שזה שלא נורא למצוא לכלב בית אחר, אבל מה אם לא מוצאים?

אין כאן מצב של אין ברירה, הכלב חייב ללכת.

פורסם

בולדוג הוא כלב מאוד נוח ידידותי ביסודו ואם הוא נובח זה חריג (מניסיון עם חבר שגידל 4 בולדוגים כעסק) וניתן לטיפול.

לגבי לא ראוי למסור כלב כי לא נוח פה אנחנו מסכימים ב 100%. בית אחר מוצאים רק בלית ברירה וממש לא אמרתי בשום מקום שזה המצב כאן. מה שאמרתי זה שחייבים לבדוק.

ואלרגיה לנחרצות זה ענייני ולא אישי בדיוק כמושהאלרגיה שלך למטומטמים היא עניינית ולא אישית. אם הייתי כותב אלרגיה לנחרצות שלך או אתה היית מסייג את האלרגיה לטמטום שלי זה היה אישי.

פורסם
פעם היה לי מרצה שהגיע לנקודה בה הוא ואשתו היו צריכים למסור את הבן שלהם למוסד. שבר גדול.

הבן כבר נהיה חזק פיזית ובשל מצבו הבריאותי-קוגניטיבי-מנטלי, היה מסוכן להחזיק אותו בבית.

החיים מציבים לפעמים דילמות. גם לשרשור הזה יש מימד ששובר את הלב,

אולי אצל פאלו זה יצר כעס ואצל מישהו אחר יצר עצב, היינו הך, מובן בעיני.

הכי טוב זה להשאיר את הכלב בבית והכי טוב לכל תינוק זה לגדול עם כלב.

מסירת הכלב תשאיר חור בלב והרעיון הזה יוצר אולי כעס אולי כי הוא נראה כבגידה בכלב.

אבל לפעמים אנשים בוגדים - בכלב, בבעל, בשותף העסקי, במדינה,

ולפעמים המצב מחייב למסור כלב, או ילד.

מה זה "המצב מחייב" ? לדוגמא - אלרגיה חריפה או שאחד מבני הזוג לוחץ למסור

ותקופה לאחר לידה היא זמן טעון מספיק וקשה מספיק בלי חיכוכים נוספים.

אני מעריך את זה שפות"ש בא למסור את הכלב כאן. אולי פות"ש שבור לב כעת

ואולי מבסוט, אבל סביר שהוא שונה מאלו שזורקים כלבים במגרש חנייה בנתב"ג או

בקיבוץ כלשהו.

אין לי רעיון טוב איך לסייע, אני מקווה שהכלב יישאר בביתו כי כל אופציה תשבור את ליבו,

ואני מקווה שזה לא איזה לחץ מצד הגב' שיעלה לה אח"כ בריבית בגין טינה שיצבור הבעל.

הטבת לתאר את המצב טוב מכולם.

אכן לעיתים הוא נוהם על הילדה כשהיא מתקרבת אליו (נובע מחוסר ביטחון שלו).

מסירת הכלב היא מבחינתי המוצא האחרון ועשיתי ועושה הרבה מאוד כדי להשאיר אותו, חבל לי שבמקום להבין את הסיטואציה חלק מהמגיבים כאן בחרו להשתלח בי, אבל זה בסדר כי לא מכירים אותי ואת הדברים שעומדים מאחורי זה.

הכאב הוא גדול ולעולם לא חשבתי שאגיע למצב כזה, תמיד תהיתי איך אנשים מגיעים למצב בו מוסרים כלב שהרי זה כמו למסור את אחד הילדים הלאה.

פורסם
בולדוג הוא כלב מאוד נוח ידידותי ביסודו ואם הוא נובח זה חריג (מניסיון עם חבר שגידל 4 בולדוגים כעסק) וניתן לטיפול.

לגבי לא ראוי למסור כלב כי לא נוח פה אנחנו מסכימים ב 100%. בית אחר מוצאים רק בלית ברירה וממש לא אמרתי בשום מקום שזה המצב כאן. מה שאמרתי זה שחייבים לבדוק.

ואלרגיה לנחרצות זה ענייני ולא אישי בדיוק כמושהאלרגיה שלך למטומטמים היא עניינית ולא אישית. אם הייתי כותב אלרגיה לנחרצות שלך או אתה היית מסייג את האלרגיה לטמטום שלי זה היה אישי.

זה לא העניין רק כי קשה, תאמין לי שזה לא נגמר פה.

לילדה יש חרדות ולפעמים היא קמה בצרחות מתוך שינה כי הוא מתחיל לנבוח.

בריאותה הנפשית חשובה לי יותר מהכל.

פורסם

אני מאחל לך שבמקרה שלך ה"שיטה הישראלית" תצליח :

תמשכו את הזמן בלי פתרון עד שכולם יתרגלו ותשכחו מזה.

כך תחיו באושר עד עצם היום הזה - ובולדוג אנגלי חי כ-7-8 שנים בערך, זה הכל.

הוא יכול להעביר אותם בשקט ובאהבה בבית ילדותו והוא יכול להיות

מפוחד ועצוב ונבגד ובוכה ועם דלקות כואבות וזיהומים בקפלי הפנים שלו ולמות כמו כלב בבית זר-

וזה המקרה הטוב.

==============================================

נביחה "מפתיעה-מקפיצה" של כלב יכולה להביא חררה, בטח ובטח אם זה גורר בכי של תינוק,

שאז נהיית סמטוחה שלמה של קריזה ללא נמען. תינוק לבדו מסחרר את הבית והזוגיות באופן מסוכן :

אבל לדעתי זה עדיף על החור שיישאר לך בלב.

הלוואי שאתה והגב' תגיעו להבנה ותכילו את המצב. זה לא יפגום בבריאות הנפשית של התינוק,

זה רעש רקע קל - ככה כלבים מדברים :

עוד מעט כשתשאל אותה 'איך עושה כלב', היא תדע לפני כולם, ובזכות זה שבשנתה הראשונה

היא חיה עם כלב, פוחתים באופן דרסטי הסיכויים שלה לפתח אלרגיות לשארית חייה,

ופוחתים הסיכויים של מישהו להיכנס לבית בלי שתדע או של עשן להתפשט כאשר בני הבית ישנים.

The first one to get angry loses

פורסם

איך עברנו מזה:

פה ושם זורק נביחה שמבהילה מאוד את הילדה, בנוסף כלב בסדר גודל הזה דיי מלכלך דירה קטנה.

שהבעיה העיקרית היא ניקיון ובהלה מנביחות...

לזה:

אכן לעיתים הוא נוהם על הילדה כשהיא מתקרבת אליו (נובע מחוסר ביטחון שלו).

ולזה:

לילדה יש חרדות ולפעמים היא קמה בצרחות מתוך שינה כי הוא מתחיל לנבוח.

והנה, פתאום, הכלב נוהם על התינוקת, לתינוקת יש "חרדות" וכו'.

תינוקות צורחים כשהם מתעוררים מרעש.

זה לא "חרדה" (אתה לא יודע מה זה "חרדה").

אם הכלב נוהם על הילדה, אז לא להפגיש בינו לבין הילדה. בכלל לא מפגישים כלבים עם תינוקות באופן לא מפוקח.

אם אתה רוצה לטפל בזה, זה לגמרי אפשרי, עם איש מקצוע שיסביר לכם איך מפגישים בין תינוקות לילדים.

אם אתה לא רוצה, אני בטוח שאם תציע סכום כסף חודשי לאחזקת הכלב, יהיה לך יותר קל למצוא שייקח אותו ויטפל בו במקומך.

פורסם

פות"ש -

נסה להשקיע כמה מאות שקלים בקולר איכותי נגד נביחות.

הכלב בן 5 - עדיין לא מאוחר לשנות הרגלים.

גם אם זה קצת לא נעים לכלב, זה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מלמסור אותו.

פורסם

bitla, אם תקרא את כל מה שכתבתי בשרשור תבין שאני ממש לא חושב שאתה מוסר כי קשה. מה שאני אומר שה שכדאי להעזר במאלף מקצועי שינחה אתכם ואולי יצליח להציל את המצב ולהביא לכך שלא תאלץ למסור אותו.

בין השורות כשתיארת את המצב כבר הבנתי שהכלב נלחם על מקומו (מכאן גם הנהמות) ולכן הצעתי את מה שהצעתי.

• תוכן חדש...