Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום צהריים טובים,

יש ברשותי C4 עם תיבת הAL4 הידועה, חשבתי כטיפול מונע להחליף לה שמן בגיר לאחד חדש ונקי.

התקשרתי לשלושה מוסכים שונים (שאני מעדיף לא להגיד את שמם) רק כדי לקבל השוואת מחירים אבל התשובות שקיבלתי שונות לגמרי.

לגבי מחיר העניין כרגע שולי ותכף תראו למה, אבל אם הטיפול היקר יותר הוא העדיף ביותר אני לא אתפשר.

אז ככה,

מוסך א' מורשה של פיג'ו - סיטרואן.

ענתה לי נציגת מוסך שאמרה שהמחיר הוא 550 שקלים (לצורך העניין). מה שבאמת היה חשוב זה שלפי מה שהיא מכירה בשגרת הטיפולים שמן גיר לא מחליפים!

מוסך ב'- ממורשה משרד התחבורה ומתמחה בפיג'ו - סיטרואן.

בעלים הנחמד נתן הצעת מחיר לטיפול 550 ש"ח, ולא אומר כלום על כדאיות הטיפול, אבל כן אומר שכאשר מחליפים שמן לא מחליפים הכל אלא רק 70% (לדבריו) כדי לשמור על בריאות הגיר.

מוסך ג' מורשה משרד התחבורה ומתמחה בפיג'ו - סיטרואן.

חזר אליי בחור נחמד ש ולא אומר כלום על כדאיות הטיפול ונותן לי שתי הצעות מחיר,

אחת 450 שקל שכולל החלפת שמן גיר "רגילה" שכוללת העלאת הרכב לליפט פתיחת המכסה ליציאת השמן ומילוי שמן בחזרה.

השניה 750 שקל שכולל החלפת שמן גיר במכונה מיוחדת ששואבת את כלל השמן מהגיר כולל הממיר מומנט, ולטענתו זה הטיפול הכי טוב (כמובן הכי יקר)

אני אובד עצות, מצד אחד אומרים לי לא לעשות מצד שני אומרים לי כן מצד שלישי אומרים כן אחר

מה דעתכם?

פורסם

אכן החלפה חלקית לעיתים תכופות (כל 20-30 אלף) זה הטיפול המומלץ לגיר AL4 מזדקן.

דאג שימלאו שמן מקורי בלבד, לא קרוב ולא אותו דבר בשם אחר.

אני והבעלים הקודם של הרכב שלי נוהגים כך והגיר גומל בחיים ארוכים.

יום טוב גם לך

פורסם

איזה שיטה מהשיטות הנ"ל מומלץ יותר?

אכן החלפה חלקית לעיתים תכופות (כל 20-30 אלף) זה הטיפול המומלץ לגיר AL4 מזדקן.

כמו שאמרתי..

יום טוב גם לך

פורסם

רק לצורך הפרוטוקול: פקידה במוסך א' צודקת "לפי הספר". אין באמת הנחיה אצל פיז'ו/סיטרואן להחליף שמן גיר באופן יזום כל תקופה מסויימת.

כל עוד הרכב חדש ורמת הבלאי בגיר נמוכה זה עובד טוב, הפילטר הפנימי של הגיר מצליח לבצע את תפקידו כמו שצריך והשמן נשאר נקי פחות או יותר.

אבל עם צבירת הקילומוטרז' נספגים בשמן יותר ויותר חלקיקים שהם תוצר של שחיקה ולא יזיק בכלל להחליף את השמן כל כמה זמן. לא בטוח שמוצדק להחליף כל 20.000 ק"מ כי בכל זאת זה לא שמן מנוע, קצב הבלאי של שמן גיר איטי יותר.

לדעתי כל 40-50 אלף ק"מ או כל שנתיים-שלוש זה זמן סביר להחלפה חלקית, דרך בורג ריקון. זה אפילו פחות מ 70% מכמות השמן הכללית בתיבה, יותר לכיוון 50%.

בנוסף לא יזיק (אך לא חובה) לאפס את מונה ההיתשנות של השמן במחשב - עושים את זה עם סורק תקלות.

• תוכן חדש...