Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשבח הריסון והאיפוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשעה כמעט נהרגתי. כן, הייתי עלול למות ואם לא אז לפחות להיפצע קשה.

והבעיה האמיתית היא שבפרק זמן של חודש, למשל, זו לא הפעם היחידה.

ומעשה שהיה כך היה:

עת חזרתי מהעבודה, בעודי רוכב על קטנוע בדרך נמיר ליד מגדלי עזריאלי, בכביש דו מסלולי, נעקפתי ע"י מאזדה 323 שנסעה במהירות ובפראות. כנראה שבשלב כלשהו, ריפרפתי בין המסלולים ונהג המאזדה שמאחוריי איבד את סבלנותו והחליט שהוא עוקף אותי ויהי מה. רכבו עבר כלכך בסמוך אליי שכמעט והרגשתי אותו נוגע במרפקי וכל זאת כשאני רוכב במהירות של 80 קמ"ש. אין לי ספק שאם הייתי סוטה כ-5 ס"מ שמאלה הרכב העוקף היה פוגע בי ומכאן הדרך לאספלט ולבית החולים (אם לא לחדר המתים) קצרה מאוד.

נהגים כאלה מפחידים אותי ומרגיזים אותי מאוד, אבל אני מאמין גדול בשפה העברית וגם (אוי לבושה) בנהג הישראלי. לכן ,עצרתי ליד המאזדה שנעצרה בפקק כ-50 מטר לאחר מקום התקרית ופניתי בדברים לנהג וכך נשמעה השיחה:

אני:"אתה יודע שעקפת אותי בצורה מאוד מסוכנת ?"

הנהג: "אתה רוצה לחטוף מכות"?

ואני בשלי: "וכל זה בשביל להיתקע בפקק 50 מטר אחרי?"

הנהג:"כדאי שתלמד שקטנועים נוסעים במסלול הימני"

אני:" ואתה באמת חושב שהשיעור הזה, שניסית ללמד אותי, מספיק חשוב שאני צריך להיהרג בגללו?"

הנהג:"אתה צודק. אני מאחל לך רק בריאות.."

וכאן הסתיימה השיחה והמשכנו לדרכנו. בדרך המשכתי לחשוב:

במדינה שלנו, אפילו אנסים ורוצחים לא מקבלים עונש מוות אבל משתמשי דרך תמימים מקבלים אותו מידי יום ביומו. איזה טירוף! איפה ההגיון פה?! למה? מאיפה הזכות לקחת חיים או לסכן אותם?

למה לאיים במכות? מדוע דווקא הכביש מוציא את כל הרע שיש באנשים?

הרבה שאלות ולהם תשובה אחת: אחריות. כשאנו עולים על הכביש אנו אחראים לא רק לחיינו אנו כי אם גם לחייהם של שאר המשתמשים בדרך, בין אם הם נהגים, רוכבים או הולכי רגל. היום זה אני ומחר זה אתם או מישהו שיקר לליבכם. קצת מחשבה ותשומת לב יכולה למנוע כלכך הרבה כאב.

בשבח הריסון והאיפוק. סעו בזהירות!

פורסם

לא חסרים כאלה..

ולא רק בארץ :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דן4 היקר, מה שאתה מתאר כאן היא לא ההתנהגות של הנהג הישראלי במלא הדרו, כי אם האזרח הישראלי במלוא הדרו. ברשותך, אני מרשה לי לפקפק בכך שכאשר יצור אלים כמוהו יוצא את הרכב, הוא מיד הופך ל"יו"ר אגודת אל-סם", או "השדולה למען נשים מוכות". לא, נכון? היהפוך כושי עורו? הרי הוא מתנהג על הכביש כפי שהוא מתנהג בבית, כפי שהתנהג בהיותו צעיר יותר וכפי שלמד התנהגות בבית הוריו. במדינה אלימה כמו שלנו, אשר בה היושר, ההגינות והתרבות נחשבות כמילות גנאי כמעט, זהו המצב. במקרים כאלה אני נתקל כמעט על בסיס יום יומי (גם על קטנוע וכמובן גם ברכבי). לחרדתי אני רואה את ניצני ההתנהגות הזאת בגן של ביתי ובבית הספר של בני. גם פה לצערי, בפורומי הרכב, אנשים משתיקים את חבריהם ב"איזה שטויות אתה מבלבל" ועוד כהנה וכהנה פנינים. יש אצלנו בישראל אפס סבלנות, הקשבה או כיבוד הזולת.

מאחל לך אריכות ימים ואפס מפגשים עם בהמות.

כול טוב.

***הטקסט תוקן כך שיהיה קריא***

פורסם

אמץ את שיטת ה"אל תהיה צודק, תהיה חכם", וכו'.

או שתסע בימין, או שתסע באמצע הנתיב, כך שלא יהיה לאף אחד ספק שהנתיב הזה שלך, ולא עוקפים אותך בתוך הנתיב.

ברור לי לחלוטין שאתה צודק בטענתך (אפילו אם חסמת את הנתיב השמאלי שלא לצורך, דבר שבאמת איני יודע אם עשית), פשוט בגלל שאי אפשר לחנך כאלו נבלות, תזהר יותר...

(אגב, היום היה היום הראשון שלי על אופנוע... so i can relate :grin: )

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כנראה שבשלב כלשהו, ריפרפתי בין המסלולים ונהג המאזדה שמאחורי החליט שהוא עוקף אותי

ואתה עוד בא בטענות? מה זה בדיוק "לרפרף בין מסלולים?"

אחת מהסיבות העיקריות לתאונות היא סטיה מנתיב. לא נכחתי במקום, אבל מהתאור שלך נראה לי שאתה אשם לא פחות ממנו.

נמרוד

פורסם

נמרוד, בדיוק תגובות כמו שקרו לדן וכמו אלו שאתה מתאר הן מסוכנות כול כך. דן אמר בעצמו שיתכן שנהג לא כשורה, אבל זאת לא סיבה מוצדקת מספיק לדרוס אותו (וזה בעצם מה שכמעט קרה). הרי אם הוא היה משאית 50 טון עם גורר, נוהג שלא כשורה, אותו מופרע באוטו לא היה עוקף אותו 1 ס"מ ממנו ביותר משמונים קמ"ש, נכון?

פורסם

לנמרוד היקר,

לפי דבריך ,אני מבין שאתה אחד מאלה שחושבים שעל ריפרוף בין נתיבים (או כל עבירה קלה אחרת) מגיע עונש מוות. שים לב כמה חסר הגיון זה נשמע:

אני מודה. אני נוסע על כלי רכב קטן ופגיע.

אני מודה. למס' שניות לא הייתי ממוקם בצורה נכונה על הכביש .

אני מודה. ייתכן שעיקבתי מעט את נהג המאזדה שטס מעל 100 קמ"ש בכביש עירוני.

לפני הוצאתי להורג (בכיסא חשמלי-שיהיה אכזרי) אני רוצה מספר מילים אחרונות.

אני מתחרט שעיקבתי את נהג המאזדה כך שהוא איחר להיתקע בפקק ב -7 שניות.

אני מקווה מאוד שלא איזכר לדיראון עולם.

אני שולח מכאן ד"ש להוריי שעומדים לאבד את בנם .

אני שולח נשיקות לאשתי שעומדת להיות אלמנה.

אני שולח חיבוקים לילדיי שטרם נולדו ולא יהיו לי מעולם.

נמרוד, אתה מתחיל להבין איך אתה נשמע?

הרי גם אתה, כמו כולנו (חוץ אולי משומאכר) עלול לעשות טעות על הכביש.

ומה אם נהג הסמיטריילר שמאחוריך יחליט ללמד אותך שיעור?

אולי כי נדחפת לפניו בפקק ועיכבת אותו מעט? הוא פשוט יידון אותך למוות במחיצה מתחת לגלגלי משאית! כמה הגיוני! כמה פשוט!

הראש הוא לא רק סטנד לכובע. תפעיל אותו ותהיה לי בריא.

פורסם
...

הראש הוא לא רק סטנד לכובע. תפעיל אותו ותהיה לי בריא.

אם אתה נוהג על כלי קטן ופגיע שיכול להרוג אותך כתוצאה משיפשוף, אולי כדאי באמת שתתאזר בקצת יותר סבלנות, קצת יותר שכל וקצת פחות יוהרה ותבין שאם אתה לא תשמור עליך , אף אחד לא ישמור עליך .

לא, אני לא מצדיק מה שנהג המכונית עשה, להיפך, אבל הוא המשתנה של המשוואה שלא תוכל לשנות, המשתנה הזה יכול להיות גם מישהו שביצע תמרון חרום, מישהו שקרה לו פנצ'ר פתאום או סתם מישהו שנרדם על ההגה, הסיבה יכולה להיות מוצדקת או לא , אבל זה ממש לא יעזור לך, מה שכן יעזור לך זה שלא תתגרה בגורל שלך ותשתדל לא להיכנס למצבים שקשה לצאת מהם.

פורסם
אם אתה נוהג על כלי קטן ופגיע שיכול להרוג אותך כתוצאה משיפשוף, אולי כדאי באמת שתתאזר בקצת יותר סבלנות, קצת יותר שכל וקצת פחות יוהרה ותבין שאם אתה לא תשמור עליך , אף אחד לא ישמור עליך .

לא, אני לא מצדיק מה שנהג המכונית עשה, להיפך, אבל הוא המשתנה של המשוואה שלא תוכל לשנות, המשתנה הזה יכול להיות גם מישהו שביצע תמרון חרום, מישהו שקרה לו פנצ'ר פתאום או סתם מישהו שנרדם על ההגה, הסיבה יכולה להיות מוצדקת או לא , אבל זה ממש לא יעזור לך, מה שכן יעזור לך זה שלא תתגרה בגורל שלך ותשתדל לא להיכנס למצבים שקשה לצאת מהם.

שלומי, על איזו יוהרה אתה מדבר (אני על טייפון ולא על אר 750) ומי בכלל מנסה להתגרות בגורל? סיפרתי על מצב שבו סה"כ רציתי לחזור הביתה בשלום. אין לי ספק שיש הרבה מקרים שאינם בשליטת הרוכב אבל לעניות דעתי רובם המכריע הינם בשליטת בני אדם המשתמשים ברכב ובן אדם הוא יצור חושב . אם לא נלמד, אם לא נחנך ואם לא נהווה דוגמא לעולם לא נוכל ליצור שינוי ואם זו יוהרה בעיניך אז טעות בידך. ומי זה אנחנו?

כל מי שאכפת לו, כל מי שמראה אדיבות על הכביש, שעוצר לפני מעבר חציה או נותן לנהג אחר להשתלב בקלות וכן מי שמעיר בעינייניות לנהג אחר.

פורסם

דן, אני חושב שאתה טיפה מתחסד. הדבר היחיד שברור כאן לגנות הנהג האחר היא האלימות המילולית. אני לא כל כך בטוח שהוא התקרב אליך יותר מדי או רצה לעקוף אותך בכל מחיר. מנקודת מבטו היה זה רוכב אופנוע ש"ריפרף" לו מול העיניים בזמן של תנועה כבדה ויכול להיות שאתה זה שהתקרב אליו יותר מדי. אז אמרו לך כבר, תהיה חכם וגם צודק ואל תבלבל לנהגים שלפניך את הנתיב ב"ריפרופים".

ולכל הפסיכולוגים שמסיקים מכך על "הישראלי", אז גם בחו"ל הנאורה יגיבו כך לנהג ש"מרפרף"...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מסכים עם בני!!

גם אני נוהג ביום יום על כבישי ת"א הצפופים/סואנים/משובשים (כל אחד יבחר בעצמו), ובאופן קבוע (עוד לא יצא מקרה שלא נתקלתי בכך) קטנועים עוקפים אותי מימין ומשמאל בצורה מפחידה (והכי גרוע הוא המצב שאני עלול להיות אשם). לא רוצה לדבר על קטנועים/אופנועים שנוסעים באין כניסה, באור אדום מלא, על המדרכות ואיי התנועה, במעברי חצייה - כל אחד עושה דין לעצמו.

הריפרופים שצויינו כאן הם חלק גדול מן הבעיה - להיכן אתה ממהר - הרי בעצמך אמרת שהיה פקק לפניך - סע בנתיב הימני באיזו מהירות שאתה חפץ - והנח לנו ליסוע ללא עצירות חירום שלא לצורך!!!

אין בכל האמור לעיל להצדיק אלימות מסוג כלשהו - נהפוך הוא - אולם גם "בריפרופים" כפי שציינת קיים אלמנט מסויים של אלימות כלפי אחרים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אמץ את שיטת ה"אל תהיה צודק, תהיה חכם", וכו'.

או שתסע בימין, או שתסע באמצע הנתיב, כך שלא יהיה לאף אחד ספק שהנתיב הזה שלך, ולא עוקפים אותך בתוך הנתיב.

ברור לי לחלוטין שאתה צודק בטענתך (אפילו אם חסמת את הנתיב השמאלי שלא לצורך, דבר שבאמת איני יודע אם עשית), פשוט בגלל שאי אפשר לחנך כאלו נבלות, תזהר יותר...

(אגב, היום היה היום הראשון שלי על אופנוע... so i can relate :grin: )

נכון אבל יש לך טעות קטנה, לסוע בין 2 נתיבים זה באמת מרגיז. קרה לי הרבה פעמים שבלמתי חזק או הזדחלתי בגלל אופנוען שנסע בין 2 נתיבים ופחדתי לעקוף אותו כי הייתי עובר קרוב מאוד אליו. אני תמיד שומר מרווח ביטחון, כאשר אין מרווח ביטחון כל תזוזה הכי קטנה יכולה לגרום לתאונה !!!

נהגים איטיים צריכים לסוע בנתיב הימני ולא בין הנתיבים ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
נכון אבל יש לך טעות קטנה, לסוע בין 2 נתיבים זה באמת מרגיז. קרה לי הרבה פעמים שבלמתי חזק או הזדחלתי בגלל אופנוען שנסע בין 2 נתיבים ופחדתי לעקוף אותו כי הייתי עובר קרוב מאוד אליו. אני תמיד שומר מרווח ביטחון, כאשר אין מרווח ביטחון כל תזוזה הכי קטנה יכולה לגרום לתאונה !!!

נהגים איטיים צריכים לסוע בנתיב הימני ולא בין הנתיבים ...

בין הנתיבים? להפך. התכוונתי שהדו"ג צריך לנסוע במרכז הנתיב, ולא לפתות מישהו לעוקפו בתוך הנתיב.

אם אתה נצמד לקווי ההפרדה, נהגים רואים את זה ומזדרזים לעקוף אותך. בדרך כלל יש מקום לשניכם, בדוחק, לפעמים אין :shock:

בקיצור, לא "לרפרף" ולא לנסוע בצד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...