Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"השכרת" רכב מחבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר (חייל שעושה חמשושים, כל השבוע בבסיס) הציע לי את רכבו לכמה חודשים כי אני מתחיל עבודה חדשה. הרכב המדובר הוא שברולט ספארק, 4 שנים על הכביש עם קילומטראג' 22k.

הוא בקושי נוסע ברכב (רק בסופי שבוע) וההצעה מאוד מושכת, כי כרגע אין לי את האפשרות להשכיר/לקנות רכב או קטנוע לנסיעות שאעשה לעבודה ובחזרה. ומבחינתו הרכב ייסע על הכביש ולא יעמוד בין סופ"ש לסופ"ש.

אני שוקל את האופציה מכיוון שהדרך באוטובוס לוקחת בין שעה וחצי-שעתיים לכל כיוון, וברכב זה פחות מחצי שעה.

מה אתם חושבים על ההצעה? כמה כסף יהיה לגיטימי לתת לחבר כסכום חודשי?

תודה :)

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

בלאי ברכב נמדד לא לפי שעות אלא לפי ק"מ ואופי הנסיעה.

כמה ק"מ אתה הולך ליסוע לעבודה? באילו תנאים? (עירוני פקוק\בין עירוני פתוח).

אל תשכח שקילומטראז' מוסיף בלאי, דרישה לטיפולים תדירים יותר, החלפות צמיגים, ירידת ערך.

מה יהיה כשהוא יצא לאפטר? לרגילה?

זכור לי איזה שיר מאחת העונות של ארץ נהדרת על כך שחברים וכסף לא הולכים ביחד. נשמע לי כמו מצב קלאסי לסיבוכים עתידיים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כסה לו את הביטוח ותשאיר לו מיכל מלא לסופ"ש, נראה לי מספיק.

תוודא גם שמבחינת ביטוח אתה יכול לנהוג ברכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני באופן אישי הייתי נמנע מדבר כזה לא משנה כמה זה מפתה יכול להיות.

מעבר לבלאי שיהיה לרכב אם קורה משהו הכי קטן לאוטו זה מתכון להרס חברות.

עשה לעצמך ולחבר שלך טובה ואל תיכנסו לזה כי דבר טוב לא יצא מזה

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

מאוד מסכים עם ההודעה האחרונה,שפשוף,שריטה אלו דברים שיגרמו לאי נעימות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדרך כלל ברישיון רכב יש סעיף שאוסר קבלת תשלום על נסיעה. אני חושב שלא משנה מי הנהג כך שלשכור ממנו רכב יוצא לא חוקי והביטוח לא יכסה.

A3

A4

פורסם

ואיך חברת הביטוח תדע לאן הלך הכסף?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נניח והתאונה ביום שני, החבר בכלל בצבא.

חוקר הביטוח בודק למה הרכב היה אצל מישהו אחר, הרי החייל בשביל ביטוח זול יותר רשם שהוא הנהג העיקרי ברכב.

הוא גם שם לב שהרכב עשה השנה הרבה מאוד ק"מ ביחס למי שנוסע רק בסופ"ש.

להמשיך?

מעבר לזה, אני פחות מנסה לא לעבור על החוק גם כשסביר שלא יתפסו אותי

A3

A4

פורסם

מן הסתם הביטוח יחל גם על החבר כמו שאמרו לו לוודא כאן,העניין שאי אפשר יהיה לדעת שהוא משלם לו.

פורסם

בתקופת הצבא היינו משנוררים אחד לשני מכוניות חופשי. הכלל היה להחזיר עם מיכל מלא. היה קטע פעם שהחזירו לי אוטו עם שריטה שלא הייתי בטוח שהייתה קודם, אבל התגברתי על זה.

פעם שרפתי לחבר ברקסים בנס הרים. הוא ישב 21 בכלא 4. החלפתיי על חשבוני צלחות ורפידות.

בחיים לא היה קטע של התחשבנות על שימוש.

פורסם

מבחינת קילומטרים, בערך 25 ק"מ ביום.

לגבי ארץ נהדרת, אין מה לומר וזה נכון מאוד. אם שריטה טיפולים ואחזקה של הרכב, אני אדבר איתו, נעשה מן הסכם שיהיה לגיטימי.

הביטוח- יכול להיות תקף רק אם הם קוראים בפורום, מזה אני לא חושש כי אפשר "להלוות" רכב מחבר בשביל "סידורים"

למרות הכל, אשקול זאת שנית, תודה

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

אמציא סיפור קצר כדי להעביר נקודה מסויימת. אשתי מסלקת תביעות רכב כבר שנים, תאמין לי, כדאי לך להבין את זה:

גילי בת 17.5. היא עשתה 73 שיעורים עם חיים, המורה הכי תותח בעיר. רק 4 טסטים, תשלום מהיר של האגרה מכרטיס האשראי של אבא דוד והרישיון בידיה, אז מה שהוא מנייר? העיקר, יש לה אור ירוק!

ביום שהסתיים המלווה היא נשארה בבית הספר עד מאוחר, הרבה חזרות לקראת מסיבת הסיום בה היא מופיעה.

כשיצאה לא הצליחה להבחין בשברולט מאליבו של אבא שלה. היא שלפה את האייפון כדי לברר איפה הוא אבל אז שמעה צפירות מסוזוקי אלטו ורודה עם סרטים וקלטה את אביה מנופף לו. לא יאמן, איזו מתנה, רכב שהוא רק שלה... היא התרגשה נורא והייתה עייפה לכן הוחלט לא לנהוג מייד אלא רק למחרת.

בינתיים דוד חייג לחברת הביטוח ונחרד לגלות שהביטוח יעלה כ-8000 ש"ח בשנה! הכיצד? הרי הביטוח של השברולט שלו עולה רק 3800 שקלים!!!

לאחר שקיבל הצעות דומות בחברות אחרות החליט שלא מתאים לו להיות פראייר. הוא רשם עצמו כנהג עיקרי עם הרחבה "לכל נהג", מסר את המפתחות לביתו ונשק ללחייה. חסכון של אלפי שקלים בשנה והבת מרוצה, ושיחנקו הגנבים בחברת הביטוח. הלא כך?

ההמשך כמובן ידוע: מכה, סירוב לתשלום מחברת הביטוח, הגנבים האלה, והוצאה גדולה במוסך.

האם אתה חושב שדוד הוא הכי חכם? האם נראה לך הגיוני שחברות הביטוח יאפשרו פרצה כזו?

המדע הזה, המבוסס על סטטיסטיקה, של ניהול סיכונים בביטוח נקרא "אקטואריה". מזינים את כל הפרמטרים של הסיכון וקובעים מה גובה הפרמיה. צריך לזכור שחברת ביטוח היא גוף עסקי פרטי. המטרה של עסק היא להרוויח, תהיה איתי רגע.

כשחברת הביטוח מבטחת אותך היא מעדיפה שלא תפעיל אותו. במאזן, לאורך השנים השאיפה היא שתכניס יותר כסף מאשר תוציא. על תאונה אחת שמבוטח עושה צריך כמה וכמה מבוטחים שלא יקרו להם מקרים ביטוחיים. זה לא שהם מניאקים, גנבים, נוכלים וכד'. הם צריכים להתקיים. אם כל נהג יפעיל את הביטוח שלו, שעלה בממוצע 5000 ש"ח על 15000 ש"ח באותה שנה ברור לך שהם יפלו?

מה שצריך לעשות במקרה כזה זה להעלות את הפרמיה להרבה יותר כסף, מה שיהפוך את הביטוחים ליקרים להחריד ולבעצם ללא רלוונטיים (מי צריך ביטוח שיקר יותר מגובה הנזק?).

הפוליסה, שאנחנו לא טורחים לקרוא כשאנחנו רוכשים ביטוח, מגדירה בדיוק מי הוא נהג עיקרי. צוות חוקרים מיומן ומסלקים חדים עולים על הדברים האלה מהר מאוד. בחלק מהמקרים, לפנים משורת הדין, הם אפילו משלמים למרות שהם לא חייבים. זה תלוי בהרבה דברים. למשל אם שניכם בני 19 ועם אותו וותק אז זה לא ממש משנה אם הוא נהג או אתה. אם יש למבוטח 4 רכבים כבר 10 שנים וזה המקרה הראשון ועוד ועוד. אבל חכמולוגים כאלה אפשר למדוד ברכבות שלמות והם נתפסים מידי יום. חבל.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אופק, שהביטוח יכלול אותך - אם היית מספיק עשיר בשביל שהוא לא יכלול אותך, היית קונה רכב משלך.

אתה לא, אז שלם כמה שקלים, או סע באוטובוס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אמציא סיפור קצר כדי להעביר נקודה מסויימת. אשתי מסלקת תביעות רכב כבר שנים, תאמין לי, כדאי לך להבין את זה:

גילי בת 17.5. היא עשתה 73 שיעורים עם חיים, המורה הכי תותח בעיר. רק 4 טסטים, תשלום מהיר של האגרה מכרטיס האשראי של אבא דוד והרישיון בידיה, אז מה שהוא מנייר? העיקר, יש לה אור ירוק!

ביום שהסתיים המלווה היא נשארה בבית הספר עד מאוחר, הרבה חזרות לקראת מסיבת הסיום בה היא מופיעה.

כשיצאה לא הצליחה להבחין בשברולט מאליבו של אבא שלה. היא שלפה את האייפון כדי לברר איפה הוא אבל אז שמעה צפירות מסוזוקי אלטו ורודה עם סרטים וקלטה את אביה מנופף לו. לא יאמן, איזו מתנה, רכב שהוא רק שלה... היא התרגשה נורא והייתה עייפה לכן הוחלט לא לנהוג מייד אלא רק למחרת.

בינתיים דוד חייג לחברת הביטוח ונחרד לגלות שהביטוח יעלה כ-8000 ש"ח בשנה! הכיצד? הרי הביטוח של השברולט שלו עולה רק 3800 שקלים!!!

לאחר שקיבל הצעות דומות בחברות אחרות החליט שלא מתאים לו להיות פראייר. הוא רשם עצמו כנהג עיקרי עם הרחבה "לכל נהג", מסר את המפתחות לביתו ונשק ללחייה. חסכון של אלפי שקלים בשנה והבת מרוצה, ושיחנקו הגנבים בחברת הביטוח. הלא כך?

ההמשך כמובן ידוע: מכה, סירוב לתשלום מחברת הביטוח, הגנבים האלה, והוצאה גדולה במוסך.

האם אתה חושב שדוד הוא הכי חכם? האם נראה לך הגיוני שחברות הביטוח יאפשרו פרצה כזו?

המדע הזה, המבוסס על סטטיסטיקה, של ניהול סיכונים בביטוח נקרא "אקטואריה". מזינים את כל הפרמטרים של הסיכון וקובעים מה גובה הפרמיה. צריך לזכור שחברת ביטוח היא גוף עסקי פרטי. המטרה של עסק היא להרוויח, תהיה איתי רגע.

כשחברת הביטוח מבטחת אותך היא מעדיפה שלא תפעיל אותו. במאזן, לאורך השנים השאיפה היא שתכניס יותר כסף מאשר תוציא. על תאונה אחת שמבוטח עושה צריך כמה וכמה מבוטחים שלא יקרו להם מקרים ביטוחיים. זה לא שהם מניאקים, גנבים, נוכלים וכד'. הם צריכים להתקיים. אם כל נהג יפעיל את הביטוח שלו, שעלה בממוצע 5000 ש"ח על 15000 ש"ח באותה שנה ברור לך שהם יפלו?

מה שצריך לעשות במקרה כזה זה להעלות את הפרמיה להרבה יותר כסף, מה שיהפוך את הביטוחים ליקרים להחריד ולבעצם ללא רלוונטיים (מי צריך ביטוח שיקר יותר מגובה הנזק?).

הפוליסה, שאנחנו לא טורחים לקרוא כשאנחנו רוכשים ביטוח, מגדירה בדיוק מי הוא נהג עיקרי. צוות חוקרים מיומן ומסלקים חדים עולים על הדברים האלה מהר מאוד. בחלק מהמקרים, לפנים משורת הדין, הם אפילו משלמים למרות שהם לא חייבים. זה תלוי בהרבה דברים. למשל אם שניכם בני 19 ועם אותו וותק אז זה לא ממש משנה אם הוא נהג או אתה. אם יש למבוטח 4 רכבים כבר 10 שנים וזה המקרה הראשון ועוד ועוד. אבל חכמולוגים כאלה אפשר למדוד ברכבות שלמות והם נתפסים מידי יום. חבל.

+1

הכל בסדר עד שעולים עליך

A3

A4

• תוכן חדש...