Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[עזרה משפטית] בלאגן עם תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה פגעתי בטיפשותי ברכב של מישהי. החלפנו פרטים והנחתי שחברת הביטוח תטפל בזה (או כך אבי טען).

היום מסתבר שהגיע אלי מכתב מהעו"ד שלה, שאין לי מושג איפה הוא היה עד היום, שאומר "נזקים של 3,338 ש"ח" ושהם מתרים בי לשלם את הסכום המבוקש תוך 72 שעות, בתוספת של 400 ש"ח הוצאת הכנת המכתב (מה?!)או שהם יתבעו אותי. הם גם טוענים במכתב שהם ניסו לפנות אלי ואל חברת הביטוח. אף אחד לא פנה אלי.

דף אחד אחרי זה יש הערכת נזק של השמאי שלהם, כנראה שאומרת 2738.77 ש"ח, ואז דפים שמפרטים את שווי הרכב, עוד פרטים עליו ושעות עבודה ודברים שתוקנו/הוחלפו.

עכשיו אני רוצה לדעת מה לכל הרוחות הולך פה, מה אני יכול לעשות, ואם יש מישהו מוסמך שיכול לעזור לי אם אני אשלח לו תצלומים של כל העניין?

תוספת: גם כתוב בתאור תאונה "לפי התאור של הפוגע הוא עשה ניסיונות לבדוק יכולת הרכב שלו". שזה לא נכון ולא אמרתי שום דבר דומה לכך.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אוייש, איך אני שונא כאלה....סחטנים אדיוטים.....

אחי הגדול עבר הליך לא קל כשעשה תאונה וניסו לחסוט אותו. הוא עירב את העו"ד של הביטוח, ובסוף יצא בזול יחסית עם קנס של 900 ש"ח. (הוא הועמד למשפט)

פנה לסוכן ביטוח שלך ושאל אותו מה הלאה. תשאל אותו גם מה לגבי עו"ד מטעם הביטוח. (בדר"כ הם עובדים עם מקצוענים ולא חובבנים).

בהצלחה, ותעדכן אותנו!

פורסם

העיקרון הוא שאם גרמת נזק - אתה צריך לשלם.

קודם כל - תרגע

שנית - דבר עם סוכן הביטוח שלך. בדוק אם פנו אליו, ושאל אותו מה לעשות. יתכן שהוא יטפל בזה במסגרת השירות (אתה משלם לו על זה פרמיה טובה...).

בקש לראות את חוות דעת השמאי במלואה, כולל התמונות. זה יוכל אולי להוכיח שמנסים להלביש עליך תאונה אחרת.

אם כל הנ"ל נכשלו, פנה לעו"ד במכתב רשום (שתשמור עותק ממנו) והצע לו לשלם עבור הנזק בלבד בצירוף עלות חוות דעת השמאי, כי אף אחד לא פנה אליך או אל סוכן הביטוח שלך (צרף גם מכתב מסוכן הביטוח).

אם העו"ד מסרב, תחליט מה לעשות - להיגרר לבית משפט, שעלול לחייב אותך בכל מה שהעו"ד רוצה בצירוף אגרת משפט והוצאות עו"ד, או לשלם עוד 400 ש"ח (שזה בכל זאת סכום קטן להכנת מכתב ע"י עו"ד) ולשכוח מכל העניין.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

יש בעיה מאד קטנה עם כל העניין של להסתבך איתם עכשיו. אני חייל, בח"א, שיוצא 12:2.

אני מאמין שיהיה קצת קשה לנהל מאבק משפטי ככה..

חוץ מזה החברת ביטוח אמרה לשלוח את המכתב ונראה מה יהיה.

חרא של צלם

פורסם

למיטב ידיעתי כל עוד אתה לא נקראת לשירות ע"י צו 8 או מופעל ע"י נוהל 7200 - הצבא מחוייב לשחרר אותך ע"מ להופיע במשפט.

כמו כן - הינך זכאי לייצוג חינם ע"י הפרקליטות הצבאית.

פורסם
...

שנית - דבר עם סוכן הביטוח שלך. ...

אני רוצה לתמצת ולחזק את דבריו של Boxer:

בהנחה שאתה שהיית מבוטח בביטוח תקף בעת התאונה, ובהנחה שאתה לא רוצה לסגור את העניין ללא פניה לחברת הביטוח (שזו יכולה להיות אפשרות אם הסכום קטן ואתה לא רוצה "ללכלך" את העבר הביטוחי שלך), אתה צריך להעביר את העניין לטיפול חברת הביטוח שלך, מיידית!!!

למעשה, היית חייב לעשות זאת כבר מזמן, ולא ברור לי למה הנושא לא דווח לחברת הביטוח שלך וטופל על-ידיהם. לפי הפוליסה שלך אתה חייב לדווח להם על תאונות כאלו באופן מיידי פחות או יותר (לפחות פוליסות שאני מכיר).

בקיצור, פנה מיידית וללא שהיות לסוכן הביטוח שלך או לחברת הביטוח (אם היא ישירה) והעבר להם הטיפול במהירות האפשרית, לפני שתמצא שהטיפשות הגדולה לא היתה לעשות את התאונה אלא העובדה שלא העברת את הטיפול לביטוח שלך בזמן :mm_cry:

פורסם

אם היה לך צד ג', אין לך מה לדאוג, אלא להפנות את המכתב לסוכן החביב שלך ולשלם לו השתתפות עצמית, לכל היותר.

dirty old man

need love too

פורסם

אם אתה חייל פנה למשקית ת"ש והיא אמורה לדעת איך לעזור לך .זה אמור לכלול יצאות למשפט ועזרה מישפטית

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני רוצה לתמצת ולחזק את דבריו של Boxer:

בהנחה שאתה שהיית מבוטח בביטוח תקף בעת התאונה, ובהנחה שאתה לא רוצה לסגור את העניין ללא פניה לחברת הביטוח (שזו יכולה להיות אפשרות אם הסכום קטן ואתה לא רוצה "ללכלך" את העבר הביטוחי שלך), אתה צריך להעביר את העניין לטיפול חברת הביטוח שלך, מיידית!!!

למעשה, היית חייב לעשות זאת כבר מזמן, ולא ברור לי למה הנושא לא דווח לחברת הביטוח שלך וטופל על-ידיהם. לפי הפוליסה שלך אתה חייב לדווח להם על תאונות כאלו באופן מיידי פחות או יותר (לפחות פוליסות שאני מכיר).

בקיצור, פנה מיידית וללא שהיות לסוכן הביטוח שלך או לחברת הביטוח (אם היא ישירה) והעבר להם הטיפול במהירות האפשרית, לפני שתמצא שהטיפשות הגדולה לא היתה לעשות את התאונה אלא העובדה שלא העברת את הטיפול לביטוח שלך בזמן :mm_cry:

לא ידעתי שאני צריך לדווח לביטוח בזמנו, פשוט הנחתי שהחברה שלהם, תדווח לשלי.

עכשיו שלחתי את המכתב לסוכן ומחר אני אדבר איתו על העניין.

חרא של צלם

פורסם
אם היה לך צד ג', אין לך מה לדאוג, אלא להפנות את המכתב לסוכן החביב שלך ולשלם לו השתתפות עצמית, לכל היותר.

ואז בשנה הבאה הוא יצטרך לשלם יותר על הביטוח. רוב הזמן זה לא משתלם. וגם יש השתתפות עצמית.

תחשוב אם שווה לך לשלם השתתפות עצמית ולשלם יותר על הביטוח בשנה הבאה (ואולי גם בשנים הספורות שלאחר מכן) בשביל אולי לחסוך עכשיו עוד כמה גרושים.

או לשלם הכל מבלי לערב את הביטוח (כמובן רק במקרה שהם לא דורשים יותר מדיי ומנסים לסחוט, כמו שאמרו כאן).

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

היי , קודם כל תנסה לא להלחץ באמת אין סיבה לכך ומיד ארחיב .

לידע כללי נתחיל בזה שבכל מקרה , תאונה או פגיעה ברכב אחר לעולם אין להודות באשמה בפגיעה

ברכב ואו לחתום על מסמך זה או אחר בשעת התאונה , חתימה שנעשתה תוך כדי לחץ בשעת

התאונה יכולה לגרור תוצאות לא רצויות.

בנוגע למכתב שקבלת , אני אתן לך דוגמא , לפני כשלוש שנים הייתי מעורב בתאונה שלא הייתי אשם

בה , עירבתי את חברת הביטוח שלי , לאחר כמה שבועות קיבלתי מכתב מהביטוח של הרכב

השני המעורב בתאונה דורש ממני לשלם את כל הוצאות התאונה בסך 10 אלף במקרה הספציפי הנ"ל ( יש לציין שהנזק לרכב השני לא התקרב כלל ל 10 אלף שקלים ..)

וזאת לאחר שהאחריות לתאונה חלה עלי , "נדרשתי " לשלם בתוך 72 שעות.

המכתב הזה הוא בדרך כלל ניסיון של חברות ביטוח להרתיע את הצד השני ולא להכנס להליך משפטי

לפני "היריה באוויר" הזו .

בכל מקרה התעלמתי כמובן והמשיכו להגיע המכתבים בתדירות של אחד לחודש , כמובן שתוך

כדי הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום הנזק שנגרם לי בעקבות התאונה

וכמובן תיאורה .

בסופו של דבר זכיתי בתביעה לאחר שנה וכמה חודשים ( בתי המשפט לתביעות קטנות עובדים לאט ) בנוסף לסכום הנתבע , קיבלתי גם רבית לחודשים שחיכיתי וכמובן הוצאות משפט.

בשורה התחתונה אל תלחץ .

פורסם
היי , קודם כל תנסה לא להלחץ באמת אין סיבה לכך ומיד ארחיב .

עד כמה שקראתי, חוץ מהשורה שאומרת שאין מה להלחץ, אין קשר בין פרטי התאונה ההיא למה שמדובר כאן, וגם להודעות הרגעה כדאי לשים גבולות.

נכון שלא צריך להילחץ יותר מדי, אבל גם לא צריך להיות שאנן - חובה לטפל מול הביטוח במהירות. זו חובתך לפי הפוליסה (שהיא חוזה בינך לבין הביטוח), ואם לא עשית זאת הם עלולים להאשים אותך בהפסדים כספיים שנגרמו להם!

נכון שאסור להודות באשמה, אבל זה עוד לא אומר שאין אשמה.

הבחור כאן מודה (בהודעה הראשונה) שהוא היה אשם בתאונה. מכאן שהוא צריך לטפל בכך שהביטוח שלו ישלם את הנזק (או לשלם בעצמו, אם הנזק קטן).

בכל מקרה, אני אומר ב"פעם האלף" - בשביל זה יש סוכני ביטוח; הם אמורים להיות בצד שלך כלקוח, וחשוב לפנות אליהם בהקדם האפשרי בכל בעיה כזו, כדי שיתנו את הסיוע בצורה הטובה ביותר. זה מקצועם וזה תפקידם!

פורסם

לא ידעתי שאני צריך לדווח לביטוח בזמנו, פשוט הנחתי שהחברה שלהם, תדווח לשלי.

עכשיו שלחתי את המכתב לסוכן ומחר אני אדבר איתו על העניין.

עפ"י המקובל בחב' הביטוח אתה חייב לדווח לסוכן שלך מיד עם קרות מקרה הביטוח.

כמו"כ, גם אם אתה חושב שאתה אשם - אסור לך להודות בכך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...