Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע paz power k 5w-40- קיה ריו 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

יש ברשותי קיה ריו 2015. בהתאם להוראת יצרן צריכים להשתמש בשמן paz power k 5w-40 סינטטי . מחיר ג'ריקן נע בין 175 ש"ח כולל מעמ בואדי ג'וז ירושלים ( מרכז שרות של קיה ! ) ל 245 ש"ח בגבעת שאול ירושלים (מרכז שרות של קיה ! ) .

רציי לדעת האם ישנו שמן מנוע איכותי אחר באותה רמה או יותר גבוהה ? תוצרת הארץ או תוצרת חוץ.

האם המחיר של 175 ש"ח הוא מחיר סביר עבור שמן של פז כפי שציינתי?

תודה

פורסם

סביר להניח שאלו לא הוראות היצרן אלא הוראות היבואן.

175 ש"ח-המחיר סביר מינוס לשמן תוצרת הארץ שניתן למצוא שמנים טובים יותר של יצרנים מחו"ל.

פתח את ספר הרכב שלך באנגלית (אם ניתן לך) ובדוק שם את דרגות הצמיגות המומלצות.

אני ממליץ על שמנים תוצרת חוץ כגון Royal purple, Valvoline או Eurol.

פורסם

מדובר על מנוע בנזין. לפי ספר ההוראות בעיברית זה צריך להיות 5w-40 api service sm . מה ההבדל בין השמן הזה ל 5w-30 ? בכל מקרה איזה שמן מוע במדויק אתה ממליץ חוץ מאשר של פז?

פורסם (נערך)

האם השמן של eurol של ה 5 ליטר שהוא SN ולא SM יתאים ? מה ההבדל בין ה SN ל SM.

ה SN בנוסף הוא גם טורבו ?!

עריכה אחרונה על ידי yosir2d2
פורסם (נערך)
לפי אוטודאטה אפשר להשתמש ב5W30 בכל טווחי הטמפ',

אבל אם זה מה שכתוב בספר בעברית אז תלך על זה.

הנה אחלה שמן בשבילך:

http://www.justmotor.co.il/products/694058

קיבולת השמן במנוע היא 3.3 ליטר.

שים לב, השמן הנ"ל אינו מתאים לתוצרת יונדאי/קיה. יש צורך להתחשב גם בתקן ILSAC-GF.

עריכה: חיפוש קצר ברשת והתוצאה שהשמן היחיד שעומד בדרישה זו תחת 5W40 הוא רויאל-פרפל. מוזר ותמוה.

עריכה אחרונה על ידי iDaNm
פורסם

לפי מה שרשום בספר יצרן השמן צריך להשתמש API service SM . אין שום אזכור לגבי תקן ILSAC-GF .

ה sn שנמצא ב eurol יכול להתאים לדרישת sm הנמצא בדרישות יצרן

לא ברורלי עניין התקן ILSAC-GF שלא מוזכר בדרישות יצרן

פורסם (נערך)

איפה ראית SN ?

השמן שאני המלצתי עליו עומד ב-SM.

בכל מצב SN תואם אחורה ואין שום בעיה להשתמש בשמן בתקן הזה, ואף מומלץ.

אני מברר לגבי ILSAC כרגע, אם אפשר לוותר עליו ומספיק API או שהוא הכרחי.

עריכה: לפי האתר הזה GF-4 מקביל ל-SM:

http://www.oilspecifications.org/ilsac.php

אני אישית הייתי הולך על היורול וזה הכל.

בנוסף, מצורף המפרט של פז POWER K שגם הוא לא עומד ב-ILSAC, אלא רק ב API SM.

http://www.pazlub.co.il/PDF/nXdCRMpaz_oil-pdf.pdf

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
ILSAC GF-4 is similar to the API SM service category, but it requires an additional sequence VIB Fuel Economy Test (ASTM D6837).

ובכלל התקן הגבוה יותר עדיף (GF5)

ILSAC GF-5

Introduced in October 2010 for 2011 and older vehicles, designed to provide improved high temperature deposit protection for pistons and turbochargers, more stringent sludge control, improved fuel economy, enhanced emission control system compatibility, seal compatibility, and protection of engines operating on ethanol-containing fuels up to E85.

בשביל מידע יותר רלוונטי בנוגע לתקן והבידול שלו יש להכנס לאתר הראשי - http://www.gf-5.com

בנוסף, מצורף המפרט של פז POWER K שגם הוא לא עומד ב-ILSAC, אלא רק ב API SM.

http://www.pazlub.co.il/PDF/nXdCRMpaz_oil-pdf.pdf

את זה כבר צריך להעביר למחלקה הטכנית של יבואנית קיה או לחלופין אפילו לשלוח מייל ליצרנית.

פורסם

אסף ועידן,

האם התקנים והצמיגיות שאתם מתייחסים אליהם קשורים למנועי 1.4 ו-1.2 שנמכרים עם הריו?

האם הם עדכניים לשנת 2015?

פותה"ש - איזה צורך יש לך ברכישת שמן? האם כדי להשלים חוסרים או כדי לבצע טיפול?

האם בדקת עם המוסך שהוא מוכן שתביא שמן מבחוץ?

אם אתה מעוניין לשמר על אחריות היבואן, אולי רצוי להשתמש במה שהוא מציע במוסכיו או בהסכמה כתובה אחרת.

פורסם

עדכון קצר, בדיקה מדוקדקת בשוק האירופי מספקת קצת אור בנושא.

מנועי 1.4 (Gamma)

צמיגות 5W20/30 תקן API sm ו-ILSAC-GF 4 ומעלה או ACEA A5 בצמיגות 5W40/30

*הערת יצרן: במזרח התיכון אין להשתמש בצמיגות 5W20.

מנועי 1.25 (Kappa)

ACEA A3 בצמיגות 5W40/30

פורסם

כל הכבוד לכולם על ההשקעה - אתם רואים כי הנושא קצת בעייתי

אולי לגבי ישראל מניסיון היצרן והיבואן, יש הוראות טכניות קצת שונות.

אתם במרחק שיחת טלפון מהשרות הטכני של היבואן - למה לא להתקשר, יש עוד שעה .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היבואן ממליץ על 5W-40 ו"כמובן" על פז ! שמעתי היום סיפור מוזר או שלא מהבעלים של סוכנת פרטית של חלקי חילוף, שחברת פז התקינה את כל הליפטים בכל סוכניות קיה,ולכן הם "ממליצים" ממליצים על פז ! אם הסיפור נכון, לא בטוח שלצלצל לקיה יעזור. אני בכל מקרה לא מטפל בקיה שלי בסוכנות מורשית של קיה, לכן הצטרכתי את כל המידע הרולונטי. אני מטפל במוסך מורשה הרגיל שלי, שמוסמך גם לצרכי אחריות, לכן הייתי חייב למצוא שמן 5W-40 הכי מתאים .

בכל מקרה שאלה אחרונה של סקרנות.

שימוש בשמן 5W-40 טורבו עם SM ולא עם SN אמור להשפיע על צריכת הדלק ? כפי הידוע לי החסכון בדלק יתבטא בשימוש בשמן 5W-30 שהוא פחות צמיג . היתרון של שימוש בשמן 5W-40 הוא בשימוש במזג אויר חם כמו בארץ לכן הוא מומלץ ע"י היבואן ?

המון תודות לכולם על העזרה !

• תוכן חדש...