Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על רישיון רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מזה כמה חודשים שאני מחזיק ברכב שהוא שלי לחלוטין, אני הבעלים ויש לי שאלות בנוגע לרישיון הרכב.

1. כרגע אני נושא איתי רישיון רכב ושם כתוב את השם של הבעלים הקודמים אבל אני גם נושא איתי אישור העברת בעלות שביצענו בדואר. האם זה בסדר?

2. כמה זמן לפני מועד פקיעת רישיון הרכב אני אמור לקבל רישיון רכב חדש ואיך?

3. עם רישיון הרכב החדש צריך לשלם אגרה נכון? משלמים אותה בדואר?

4. עד שלא משלמים את האגרה על רישיון הרכב לא ניתן להשתמש בו, נכון?

מצטער אם זה לא הפורום המתאים, לא מצאתי מקום אחר שמתאים יותר.

סליחה על הבורות :lol: תודה מראש.

פורסם

1. זה בסדר.

2. בערך חודש, אם זה לא מגיע אתה יכול להתקשר למוקד של משרד הרישוי ולבקש שישלחו לך\לשלם את האגרה באתר של משרד הרישוי ולקבל רישיון משולם הביתה\להוציא רישיון רכב ברישיומט של משרד הרישוי [ נמצא בסניפי סופר פארם ]

3.כן + תשובה 2.

4. ברישיון רכב הנוכחי שלך אתה יכול לראות מתי הוא נגמר בדיוק, אם עד התאריך הזה לא עברת טסט לרכב, אתה לא יכול להשתמש בו + הביטוח שלך לא יכסה אותך במקרה של תאונה.

פורסם
1. זה בסדר.

2. בערך חודש, אם זה לא מגיע אתה יכול להתקשר למוקד של משרד הרישוי ולבקש שישלחו לך\לשלם את האגרה באתר של משרד הרישוי ולקבל רישיון משולם הביתה\להוציא רישיון רכב ברישיומט של משרד הרישוי [ נמצא בסניפי סופר פארם ]

3.כן + תשובה 2.

4. ברישיון רכב הנוכחי שלך אתה יכול לראות מתי הוא נגמר בדיוק, אם עד התאריך הזה לא עברת טסט לרכב, אתה לא יכול להשתמש בו + הביטוח שלך לא יכסה אותך במקרה של תאונה.

תודה על התשובות המפורטות :)

רק בשביל להבהיר את העניינים, כל שנה אני צריך להעביר את האוטו טיפול (או כל 10-15k ק"מ לצורך העניין), להעביר טסט לרכב ולשלם את האגרה של רישיון הרכב? ממש לא זול העניין הזה :|

פורסם

טיפול לא קשור לטסט ונעשה בהתאם מספר קילומטרים מסוים [ על איזה רכב מדובר? ] או שנה, המוקדם מביניהם.

יש אנשים שמשלבים את הדברים ביחד, עושים טיפול לרכב ואז מעבירים טסט, כל אחד ואיך שנוח לו.

וכן, כל שנה יש אגרת רישיון רכב שצריך לשלם, לגשת למכון רישוי ושם לשלם באיזור ה 100ש"ח אם אני זוכר נכון ואם עברת ללא ליקויים אז זה נגמר בזה.

אם לא, יש טסט חוזר לאחר שתתקן את כל הליקויים שנמצאו אצלך.

פורסם

כשתקבל רשיון חדש השם שלך יופיע עליו ותוכל לזרוק את הישן(או לתייק).

אפשר לשלם בשלל דרכים, הכל כתוב על הרשיון שיגיע, כשיגיע.

אל תשכח גם את הביטוח :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
טיפול לא קשור לטסט ונעשה בהתאם מספר קילומטרים מסוים [ על איזה רכב מדובר? ] או שנה, המוקדם מביניהם.

יש אנשים שמשלבים את הדברים ביחד, עושים טיפול לרכב ואז מעבירים טסט, כל אחד ואיך שנוח לו.

וכן, כל שנה יש אגרת רישיון רכב שצריך לשלם, לגשת למכון רישוי ושם לשלם באיזור ה 100ש"ח אם אני זוכר נכון ואם עברת ללא ליקויים אז זה נגמר בזה.

אם לא, יש טסט חוזר לאחר שתתקן את כל הליקויים שנמצאו אצלך.

במה שהדגשתי באדום אתה מדבר על טסט?

פורסם

האגרה השנתית היא בגובה 1000-1500 ש"ח, פחות או יותר בהתאם לשווי הרכב כחדש והגיל שלו. 100 ש"ח זה מחיר הבדיקה במכון הרישוי. בדיקה חוזרת עולה 20 ש"ח.

ביטוח לרוב בתוקף גם לרכב ללא טסט תקופה קצרה.

פורסם

Eliy - במידה ועשית תאונה אפילו יום אחד אחרי שנגמר לך הטסט, חברת הביטוח יכולה להתנער מכל אחריות.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

כמה הערות:

1. לשמור את הרשיון הקודם + העברת הבעלות לפחות 7 שנים - כדי שאם יגיע איזה קנס אות תביעה מהתקופה שלפני העברת הבעלות תהיה לך הוכחה לכך. חותמת הדואר מציינת זמן בדיוק של דקה.

2. תוכל לשלפ את האגרה באתר משרד הרישוי קצת למעלה מחודשיים לפני תפוגת תוקף הרשיון, גם אם טרם קיבלת את הטופס לביתך. הכנס לדף זה סמן "חידוש רשיון רכב" והזן את מספר הרישוי ומספר תעודת הזהות של הבעלים הרשום הראשון. בדף הבא תקבל מידע על גבה האגרה ותוכל שלמה בכרטיס אשראי. לחילופין תוכל לעשות זאת ב"רישוימט" בסופרפארם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא משפטן אבל מקריאה באינטרנט נראה שאם המקרה הביטוחי לא קשור לתקינות של האוטו (לדוגמא, נכשלתם על זיהום אוויר והתאונה הייתה בגלל אי עצירה בעצור) חברת הביטוח לא יכולה להתחמק מתשלום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר - לא צריך פלפולים משפטיים. לא נוהגים ברכב ללא רשיון תקף. חד וחלק.

פות"ש - כפי שנכתב כבר, כדי שרשיון הרכב יהיה תקף צריך לשלם את האגרה, ואז לבצע את המבחן השנתי (פרט לרכב פרטי בסיום השנה הראשונה) ולקבל חותמת "כשיר לתנועה". בלי שני אלה אסור לך להשתמש ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה הערות:

1. לשמור את הרשיון הקודם + העברת הבעלות לפחות 7 שנים - כדי שאם יגיע איזה קנס אות תביעה מהתקופה שלפני העברת הבעלות תהיה לך הוכחה לכך. חותמת הדואר מציינת זמן בדיוק של דקה.

2. תוכל לשלפ את האגרה באתר משרד הרישוי קצת למעלה מחודשיים לפני תפוגת תוקף הרשיון, גם אם טרם קיבלת את הטופס לביתך. הכנס לדף זה סמן "חידוש רשיון רכב" והזן את מספר הרישוי ומספר תעודת הזהות של הבעלים הרשום הראשון. בדף הבא תקבל מידע על גבה האגרה ותוכל שלמה בכרטיס אשראי. לחילופין תוכל לעשות זאת ב"רישוימט" בסופרפארם.

בנוגע לעניין עם התביעות קודמות, האוטו היה שייך לסבא שלי לפניי אז אני לא חושב שזה יהווה בעיה.

בכל זאת, במדינת ישראל אי אפשר לדעת, אשמור בכל זאת :)

פורסם
האגרה השנתית היא בגובה 1000-1500 ש"ח, פחות או יותר בהתאם לשווי הרכב כחדש והגיל שלו.

רק דבר אחד קטן, אגרה יכולה להיות גם עד 4700 שקל, בהתאם לקבוצת הרישוי של הרכב, שנקבעת לפי מחיר הרכב כחדש.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

Ghostbuster - נכון, הכוונה שלו היא שככל שהשנתון של הרכב יורד כך גם עלות האגרה השנתית יורדת.

צורפה תמונה מהאתר של משרד התחבורה בה ניתן לראות את עלות רישוי הרכב השנתי לפי שנים וקבוצת רישוי.

שדגכדגשכ.jpg

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...