Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה קצרה MG3

gili007
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין למה אתה מתעצבן שמעבירים גם דברים שלילים על הרכב?

בתכלס רואים שאתה עוד באופוריה מהקניה,אתה מציין "שלל איבזרי בטיחות" ABS,ESP,EBD אלו מערכות ישנות שקיימות ברכבים מלפני עשור גם אין משהו חדש.

אבל לא מציין שהרכב קיבל 3 כוכבים.

וגם הביקורות שלך מהרכב היא בעיקר הכול טוב הכול מצוין.

רשמתי לך סך הכול את דעתי,וגם פירגנתי לגבי העיצוב,משום בחרת להתעצבן,בסדר.

זה לדעתי עקב האכילס של הרכב - תוצאות מבחני הריסוק, וגם שוק לא ידוע. בנוסף צריכת דלק לא מבריקה.

בסך הכול ביחס למיניז ב60 אלף ש"ח מקבלים רכב לא רע, אבל אני הייתי מעדיף כבר להשקיע עוד 10 אלף ש"ח ולרכוש את הדאצ'יה סטאפווי, יותר מאובזרת, יותר בטיחותית, יותר חסכונית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש,

רכב מעניין.

בשנת 73 כשאבא שלי קנה סובארו כולם צחקו עליו! מי קנה אז אוטו יפני?

מה שמציק בסקירה שלך שהיא מלאה רק בדברי הילל ושבח מה שיצר קצת אנטיגוניזם כלפיך.

בסה"כ אופציה מעניינת וראויה לשוק המכוניות הזולות.

סע בדרכים טובות ותהנה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

Dorsht הרכב לא נמכר ב-60k, הוא רכש אותו במסגרת מבצע חבר, מה שהופך את הקנייה שלו לעוד יותר משתלמת, רמת האבזור הגבוהה שלה עולה 79k כמובן שעם מיקוח ניתן להוריד את זה אבל לא מתחת ל-70k, במחיר שחברנו קנה אותה היא הייתה נטרפת, כי ב-85k ניתן כבר לרכוש איביזה am5, לא שהאיביזה תתעלה עלייה יותר מדי אם בכלל, פשוט גיר אוטומטי זה משהו שהרבה אנשים היו מעדיפים על פני ידני.

פורסם
בשנת 73 כשאבא שלי קנה סובארו כולם צחקו עליו! מי קנה אז אוטו יפני?

גם סבא שלי היה מהראשונים שקנו סובארו (FF), אבל ההשוואה לא לגמרי הוגנת --

לפני שהוא קנה את הרכב סבא שלי כבר קיבל דיווח על האמינות המופלאה של המכונית מחבר שנהג בה בחו"ל. האמינות הזאת הייתה בולטת במיוחד לאור הרמה הכללית העלובה של תוצרת אירופה מאותם הימים. פשוט בעידן טרם האינטרנט לקח לסיפורים יותר זמן להיות מופצים.

המכונית הייתה עם תמורה יוצאת דופן גם בסעיף הביצועים. הרכב השאיר אבק לא רק לקומפקטיות האירופאיות המקבילות, אלא גם למכוניות יקרות בהרבה מאותה תקופה.

אני אשמח אם ה-MG החדשות יהיו כמו הסובארו דאז וימשיכו לשמח את בעליהן גם אחרי חצי מיליון קילומטרים.

פורסם

אתה טועה, בראשית שנות השבעים התוצרת היפנית נחשבה לנחותה בכל העולם. בראשית ימי סובארו בארץ האמינות היתה נמוכה והיתה בעיה של מנועים שסיימו את חייהם מוקדם מהצפוי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

יכול להיות שמדובר בסדרות מאוד מוקדמות, ב-73 המכונית כבר נחשבה לאמינה למדי. סבא שלי ספציפית רכש את המכונית לאחר ששמע סיפור מחבר שחרש את כל אפריקה על הרכב (כאמור - ימי טרום אינטרנט היה צריך להתבסס על סיפורים ושמועות כגון אלו).

בעיה כרונית הייתה עם נוזל בלמים וכן הייתה בעיה של החלדה - אבל אתה חייב לשים את זה בפרופורציה מול תוצרת אירופה מאותה תקופה שברובה הייתה על הפנים (אני מדבר על קטגורית המחירים המקבילה ולא על מרצדס 230 או סאאב 99 שגם נמכרו באותם ימים והיו ועדיין הינם אות ומופת לאמינות).

שוב פעם - בשנות ה-70 לא היה כמובן אינטרנט והכל התבסס על שמועות. לכן קשה לדעת אם בעית המנועים הייתה אוניברסלית.

אבל באופן כללי - תוצרת יפאן, החל משנות השישים ובמיוחד משנות השבעים, עקפה במובנים של אמינות ואיכות הגימור, את התחרות - ראשית זאת האמריקאית ולאחר מכן האירופאית. זאת בזכות שיטת העבודה של חברות יפניות מול ספקי המשנה שלהם, מוסר עבודה וכן פיקוח ממשלתי (מעין מכון תקנים ליצוא).

ב-1973 כבר יצרו ביפאן את המצלמות הטובות והאמינות בעולם (יסלחו לי חובבי לייקה), שעונים אמינים ומדויקים, מכשירי סטריאו מצוינים. יש לי בבית עדשות מצלמה ומגבר סטריאו תוצרת יפאן מאותם ימים - איכות העבודה מרשימה.

אופנועים יפניים התבלטו באמינות שלהם עוד משנות השישים ורוב תוצרת הדו"ג שלהם בשנות השבעים כבר נחשבה לאגדית. ע"ע CB77 (האופנוע של המספר "מזן ואומנות אחזקת האופנוע") שהראה לאירופאים (ובמיוחד לאמריקאים) שאפשר לייצר אופנוע שהוא גם יחסית זול, גם מתקדם וגם אמין.

לציין שלא חסרים מוצרים סיניים איכותיים בימינו (אני מתייחס למותגים סינים ולא למוצרים מתכנון מערבי ובפיקוח מעקבי שרק מיוצרים שם), אבל עדיין המוניטין הכללי של התוצרת הסינית ב-2015 היא עדיין לא ברמה של תוצרת יפאן מ-1973.

על כן רכישת מכונית יפנית ב-1973 הייתה הימור פחות מסוכן מקניית מכונית סינית היום.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם ,

אני לא מבין על מה ההתלהמות עלי, מותג saic motor מכר מעל 22 מיליון מכוניות ,

מה עדיף רכב שמיוצר בהודו ? טורקיה?

הרבה מהחלקים של חצי מהרכבים בעולם , מיוצרים בסין . מנועים חלקי חילוף בעצם מה לא ?

אני סומך יותר על הפדנטיות האסאתית מאשר על ההודים או על הטורקים .

תודה לכולם אני בהחלט אמשיך להביא חוות דעת גם בעתיד נקווה שרק חיובית . ולחברים שכתבו שאני רשמתי רק דברים חיובים על האוטו , ככה אני החלטתי לקנות את הרכב , אני לא כתב רכב ולא בוחן רשמתי את הדברים שאהבתי ברכב ותו לא .

בהצלחה לכולם

נ.ב הבלוטוס עובד מצויין עם הטלפון oneplus one כן גם סיני , אגב אהבתי כי הוא גם מעביר שירים

עריכה אחרונה על ידי gili007

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם
אני סומך יותר על הפדנטיות האסאתית מאשר על ההודים או על הטורקים .

הודו ורוב טורקיה גם נמצאות באסיה ואוי ואבוי אם תשים את כל המזרח אסיאתים בסל אחד, לא רק שהם לא דומים אחד לשני, לרובם יש חשבונות פתוחים עם העמים הסמוכים. עם כל הכבוד לסינים ולהתקדמות שהם עשו ועדיין עושים מבחינת תכנון עצמאי של מוצרים ובקרת האיכות, הם עדיין לא נמצאים במקום שהיפנים היו בו בשנות ה-70.

זה לא אומר כמובן שהם לא מוציאים מוצרים מצוינים ואיכותיים מדי פעם. בתחום ההיי-פיי לדוגמא יש הרבה חברות סיניות שמוציאות ציוד ברמה הגבוהה ביותר (אם כי המחירים בהתאם) וגם בתחום הסלולרי הם כבר לא מנגנים כינור שני לאפל ולקוריאנים (קניתי כעת לאשתי את האסוס זן החדש - 300 דולר, בנוי היטב וביצועים ברמה הגבוהה ביותר שיש היום).

אבל בתחום המכוניות - חובת ההוכחה עדיין עליהם. אני בהחלט מפרגן לך ומקווה שמדובר במוצר איכותי מאוד. אבל עם כל הכבוד, מדובר במכונית זולה שניכר שנעשו בה פשרות פה ושם על מנת לאפשר את תג המחיר הנוח. על מנת שהסקירה שלך תהיה מועילה יותר לככל ציבור החברים, חלקם אולי חושבים לקנות את המכונית גם הם, כדאי שבעוד כחודש תרשום אחד רחבה וביקורתית יותר.

פורסם

אתם שוכחים שאמנם שאר הסופר מיני יותר טובות מה-MG, אבל ה-MG הרבה יותק זולה מכולם.

לפחות הם לא בחרו לתמחר את הסופר מיני שלהם כמו גרייט וול (כאן זה כבר בדיחה עצובה).

להזכיר לכולם, יש עוד כלי רכב סיני שנמכר בארץ במחיר נמוך יותר מהמתחרות וזוכה להצלחה (האוטובוס של יוטונג).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תכלס אחלה אוטובוס,נוח לנסיעה עם מושבים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק לידיעה, מערכת הסטריאו של הMG מצויינת , ניתן לשמוע בעוצמה ללא כל דיסטורשן מהרמקולים בניגוד למה שהייתם מצפים, אז המערכת לא מאכזבת, בניגוד לסוזוקי אלטו ששמו טרנסיסטור איכותי מונו.

פורסם

תתחדש הרכב נראה ממש מגניב! כיף לנהוג ברכב שאין כמוהו הרבה בכביש.

ולשאלתך לגבי הלדים, זאת תאורת DRL שעובדת רק כאשר אורות הדרך כבויים. לא ניתן לשלב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...