Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה משמעות ההבדלים בין עומס מלא לחלקי? כל פעם שאני מכניס כמה אנשים ומזוודות אני אסע לתחנת דלק לפני ואחרי?

(אני מבין שהאחיזה והנוחות משתנים לפי המשקל, אבל מה לעשות למעשה?)

הרי יש רכבים שאין בכלל הבדלה בין עומס מלא לחלקי ויש כאלה שרק בסרן אחד. לכאורה לא אמורים להיות הבדלים בין הרכבים. נכון?

וגם, ברכב שלי הלחץ האחורי מלא/חלקי 26/46 בהתאמה. אף פעם לא ראיתי הפרש כזה גדול. מלבד זאת, על הצמיג עצמו מצויין MAX PRESSURE: 44PSI

שאלה נוספת: הלחצים המצויינים על הרכב (מדבקה בדלת או בפתח תדלוק) נכונים לכל סוג צמיג שאשים על הרכב?

פורסם

עומס מלא הוא המקסימום שמותר לקחת מבחינת משקל (מן הסתם משתנה מרכב לרכב). בדר"כ זה יהיה רכב מלא עם מזוודות ועומס חלקי זה כמו שזה נשמע, חלק מהעומס המקסימאלי.

עקורנית כן, צריך למלא אוויר שיש עומס מלא. זה מקנה לרכב יציבות טובה יותר, במידה והחלטת לנסוע עם לחץ האוויר הקיים. במידה ואתה חוזר לעומס חלקי, אתה יכול להישאר עם הלחץ של העומס מלא, אבל זה יפגע לך בנוחות וסיכויי גבוה יותר לפנצרים.

על איזה רכב אתה נוסע? לא נתקלתי בהפרשים כאלה בין האחורי לקדמי או שחלוקת המשקל ברכב שלך נוטה באופן ברור לכיוון הצמיגים האחוריים

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם (נערך)

מדובר על אופל קורסה.

corsa.jpg

לא יודע אם הצמיגים מקוריים.

מקדימה: 185/70R14 88H OVATION

מאחורה: 185/70R14 88T GOODYEAR

ועל שניהם מצויין MAX PRESS: 44PSI

עריכה אחרונה על ידי eli.eli
פורסם

אה, טעות שלי. חשבתי בהתחלה שהתכוונת שבין הקידמי לאחורי באותו העומס יש את ההפרש המדובר. עכשיו זה כבר הרבה יותר הגיוני.

באופן עקרוני, ככל ששטח המגע של הצמיג גדול יותר עם הכביש הוא צריך פחות לחץ בכדי להתמודד עם המשקל וכמובן להפך, שטח מגע קטן יותר ידרוש לחץ גבוה יותר בכדי להתמודד עם אותו המשקל.

ברכב הקודם היה 32/29 אחורי/קדמי בעומס חלקי ועומס מלאה 33/39. מידת הצמיג 185/60/14.

פורסם

דוגמה טובה היא זאת. סיאט לאון שמשווקת עם צמיגים 225/45/17 29/26 אחורי/קדמי בעומס חלקי. בעומס מלא 35/38 אחורי/קדמי.

הגלגל הרזרבי הוא 125/70/16 וצריך לחץ של 61

פורסם

שאלה על הדרך: מה מידת הצמיגים שרשומה אצלך ברישיון הרכב?

שואל בגלל שבמדבקה מופיעה מידה שונה ממה שמורכב בפועל.

פורסם

אם כך אז יכול להיות שלחצי ניפוח שבמדבקה לא מתאימים לצמיגים שלך.

איזה שנה הרכב שלך?

פורסם

אכן כן. אבל בספר הרכב יש טבלה יותר מפורטת לפי צמיג מותקן. (והמידה שלי מופיעה שם)

הרכב 2012. (מסיקסט, שקצת לפני התחילו לייבא את אופל)

• תוכן חדש...