Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרישת תשלום מהמכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שלוש שנים ייבאתי רכב לארץ לאחרונה קבלתי דרישת תשלום נוספת מהמכס

ברצוני לציין שהצהרתי למכס בדיוק את הסכום שהרכב עלה.

האם מישהו מכיר עו״ד שמתמחה בטיפול בתיק כזה?

תודה, שאול

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

לצערי המלצה לעו"ד אין לי, אבל אולי תוכל לפרט בבקשה באילו טיעונים דורשים תשלום נוסף ועוד בפער זמן כזה גדול?

אני מאמין שיש כאן עוד כמה חברים שייבאו רכבים חוץ ממני וכולם יהיו במתח/דאגה לשמוע.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

יפה, סימן השאלה נכנס בהגדרה של "סכום מקסימלי" ואיך מחשבים אותו.

במקרה שלי שילמתי את מלוא הסכום הנקוב בחוק לפי מחיר הרכישה ועוד כמה אלמנטים שדחפו פנימה.

מעניין לדעת האם דרישת התשלום היא כי שולם סכום אחד והרכב הוערך באחר, פתאום החליטו לחשב פנימה משלוח ימי ועמילויות רטרואקטיבית, או שאולי בכלל לקחו את השגעון צעד קדימה והחליטו לקחת "מס שבח" על עליית הערך של פריט אספנות בשלוש שנים (תכל'ס? שום דבר לא יפתיע אותי בהקשר של המכס).

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

LOL

כשאני אומר מקסימום, אני מתכוון שייבאתי אופנוע חלוד ונוזל, וחייבו אותי על דרגה אחת מתחת למצב מוזיאוני....

כשבטייטל עצמו אפילו כתוב את מחיר הקנייה, עם נוטריון וזה..

פורסם

מחיר הרכישה בפועל הינו נקודת המוצא.

במקרה שלי הצהרתי על מחיר הרכישה וקודם כל נדרשתי לשלם את המס המשוקלל על מחיר הרכב הנקוב ועלות השילוח/גרירה כחוק.

לאחר מכן, אחרי שכבר שילמתי כחוק, אז התחיל שלב הבירורים- נדרשתי לשלוח מכתב רשמי וחתום המסביר מדוע המחיר ששילמתי משקף את ערכו האמיתי של הרכב ומדוע שילמתי את הסכום. לאחר מכן המוכס ניגש להערכה עם המכתב ומחירון.

החליט שהרכב שווה יותר? תשלם, חביבי. מצא שהרכב שווה פחות? אדרבא. רק שלא תתבלבל, הערכת המחיר עובדת אך ורק לטובת המכס- זיכוי לא תקבל.

אבסורד...

• תוכן חדש...