Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי היום את הפלסטלינה הפשוטה יש להגיד שקניתי באיביי, ראיתי שהדעות כאן חלוקות לגבי טיב הפלסטלינה, יש

כאלה שחושבים שאין הבדל בין הסינית לאיכותית יותר ויש כאלה שהפוך, אני בכל מקרה החלטתי ללכת בתור התחלה ובתור אחד שלא מבין כ"כ על הסינית. (מצ"ב תמונה)

אני יספר לכם באיזה מצב כרגע אני נמצא ואשמח לקבל טיפים..

רכשתי לפני חודש הונדה סיוויק 2008 כסופה די שמורה, מאז הספקתי ללמוד כאן הרבה על שיטת 2 הדליים, מטליות מיקרופייבר, ושמפו מיוחד לרכב של מגוויאר אולטימט הצהוב.

מאז שרכשתי עשיתי גם פוליש ידני להורדת שריטות קטנות ומכות בדלתות שעבד לא רע, לא עשיתי על כל האוטו...

וגם עשיתי ווקס באופן ידני, לא וקס נוזלי אלא משחה שאחרי שהתייבשה והפכה לאבקה ניקיתי אותה עם צמר גפן.

כרגע האוטו די נקי ומבריק אבל אני תמיד רוצה עוד, השאלה שלי לגבי הפלסטלינה היא מה אופן השימוש הנכון בה?

האם היא יכולה לגרום לנזק לצבע עתידי כלומר הסרת שכבת הלקה התקלפות ודהיית הצבע עם הזמן...

והאם צריך ליישם איזה שהוא חומר לאחר גמר השימוש עם הפלסטלינה למשל ווקס או משהו ...

אשמח לכל מידע שיראה לכם רלוונטי.

תודה מראש לכולם.

1.jpg

פורסם

פלסטלינה לא מורידה שיכבה מהלקה לכן לא גורמת נזק,זה לא פוליש.

לגבי אופן שימוש אתה חייב נוזל החלקה,למשל לקנות בקבוק ONR ולדלל אותו עם מים,זה מה שאני והרבה מפה עושים.

השטח שאתה עובד חייב להיות כול הזמן רטוב,אסור לעבוד על שטח יבש וכול הזמן לרסס.

אחרי פלסטלינה בהחלט מומלץ ווקס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חומר ניקוי ורסיטלי, שניתן לדלל לשימושים שונים, במקרה שלך - נוזל סיכוך לפלסטלינה.

הפלסטלינה מורידה משקעים שעם הזמן נצברים על גבי הלכה, ואין דרך אחרת להורידם.

פעולה זו מבטיחה היצמדות מקסימלית של ההגנה שתיישם על הרכב.

בהצלחה.

"יאללה בירי".

פורסם

תודה על ההסבר אפשר בבקשה שמות של מוצרים מומלצים לonr וווקס מומלץ?האם השמפו שברשותי המגוואיר אוליטמט יכול לשמש כחומר סיכוך onr?

פורסם

Onr זה שם המוצר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין חובה ל ONR עם פלסטלינה. אם אתה רוצה לחסוך כסף ולקבל את אותה איכות עבודה, תכין דלי עם השמפו שיש לך לשטיפת הרכב, תדאג שפח הרכב יהיה תמיד עם סבון ותעבור עם הפלסטלינה, זה מספיק.

פורסם

טוב נראה לי אני ישתמש בשמפו שיש לי עם המרסס ואדאג שתמיד הפח יהיה רטוב כמו שציינתם.

- האם כדאי לעבוד עם כל גוש הפלסטלינה או לחלק אותו לחלק יותר קטן..

-האם הפלסטלינה רב פעמית? או שבגמר השימוש יש לזרוק

-איך לאחסן את הפלסטלינה שנותרה האם בתוך שקית או בתוך כוס עם מים?

-האם לפני תחילת השימוש יש להשרות את הפלסטלינה במים על מנת שתתרכך?

אשמח אם תוכלו להמליץ לי גם על חומר אוטם, אם אני מבין נכון החומר אוטם את כל הנקבוביות שעל הפח שנפתחות לאחר הניקוי היסודי, האם האוטם הוא גם בחומר שגורם למים להחליק מהפח ולא להישאר עומדים?

תודה מראש

פורסם
טוב נראה לי אני ישתמש בשמפו שיש לי עם המרסס ואדאג שתמיד הפח יהיה רטוב כמו שציינתם.

- האם כדאי לעבוד עם כל גוש הפלסטלינה או לחלק אותו לחלק יותר קטן..

אם אתה עובר על כל הרכב, תחלק את הפלסטלינה ל 4 חלקים ותשתמש בחלק אחד, זה אמור להספיק לך.

-האם הפלסטלינה רב פעמית? או שבגמר השימוש יש לזרוק

תלוי במצבה, אם היא מאוד מלוכלכת, תזרוק.

-איך לאחסן את הפלסטלינה שנותרה האם בתוך שקית או בתוך כוס עם מים?

אפשר בשקית, רק שים לב שיכול להיות שהשקית תדבק לפלסטלינה, אפשר בתוך כלי עם מים.

-האם לפני תחילת השימוש יש להשרות את הפלסטלינה במים על מנת שתתרכך?

לא, אין צורך להשרות. טובלים אותה בדלי עם הסבון, מרטיבים את הפח ומתחילים לעבוד. לא לשכוח ללוש את הפלסטלינה מדי כמה מעברים כדי לחשוף צד נקי.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי גם על חומר אוטם, אם אני מבין נכון החומר אוטם את כל הנקבוביות שעל הפח שנפתחות לאחר הניקוי היסודי, האם האוטם הוא גם בחומר שגורם למים להחליק מהפח ולא להישאר עומדים?

כן. אני אישית ממליץ על FUSSO, אפשר להזמין מאיביי, יש לך גם את JETSEAL שאני מרוצה ממנו.

תודה מראש

תשובות באדום.

פורסם

אדידס תודה רבה על התשובות אחי...

בדקתי את החומרים שהצעת לי באיביי המחיר יחסית לא זול וגם תוסיף לזה זמן הגעה אני מעדיף לרכוש כבר בארץ.

מה גם שראיתי שהפוסו הוא משחה והג'טסיל הוא נוזלי וההעדפה שלי היא לחומר שיהיה ניתן לרסס ולא להקיע המון זמן ביישום שלו.

קראתי קצת בשירשורים אחרים על האופטיסיל מה דעתך? או חומר אחר שניתן להשיג בארץ באותה שיטת יישום - התזה

פורסם

את הג'טסיל לא מרססים, אומנם הוא לא משחה קשה כמו ה FUSSO, הוא נוזל שצריך לשים על מטלית מיקרופייבר ולמרוח.

אנשים כאן מאוד מרוצים מהאופטיסיל עד כמה שידוע לי, אין לי יותר מידע לתת לך לגבי כי לא השתמשתי בו, בטח תיכף מישהו יתן לך המלצה :)

פורסם

רבע\ חמישית מהגוש פלסטלינה אמור להספיק לכל הרכב.

אם זה פעם ראשונה שהרכב עובר ניקוי אחרי 7 שנים על הכביש מציע לשטוף עם סבון כלים (והרבה) לפני הפלסטלינה, לשטוף את הסבון עם מים ולהתחיל לעבוד עם הפלסטלינה. אחרי שמסיימים- לשטוף שוב עם סבון כלים.

סיכוי טוב שבגלל שזה פעם ראשונה שאתה מנקה את הרכב תמרח קצת את הלכה ותעשה סוירלים (שריטות עדינות). הרכב יהייה נקי אבל הצבע יראה לא משהו.

ממליץ לעבור יד עם פוליש כדי להוריד שכבת לכלוך ותחמוצת שהפלסטלינה לא מורידה (אולטימייט קומפאונד ופד ספוג צהוב של מגוואיירס יהייה טוב- אם אתה רוצה אני מוכר פוליש של ג'יטכניק, P1, שגם יתן תוצאה טובה, אבל הוא יקר יותר מהאולטימייט קומפאונד).

אחרי פוליש עדין הרכב באמת יהייה נקי. (ולא, זה לא מסוכן, וכן, אתה יכול לעשות לבד)

לגבי הוקסים- אף פעם לא הבנתי מה הבעיה של אנשים ללטף עם פד קצת וקס מקופסא במקום לטפטף מבקבוק. המריחה אותה מריחה. אם המריחה של הנוזלי קלה יותר- כנראה ששמתם יותר מידי חומר על הפד וחצי ממנו יספג.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...