Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת שמן מנוע Prestone 10w40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקן ACEA:

A3-96

תקן API:

SJ

שמן חצי סינטטי 10W40

אז פעם הבאה שאני הולך לקנות שמן פשוט לקנות שמן שעונה על כל מה שרשום למעלה?

אני אשמח אחד מכם יסביר לי כדי לדעת לידע כללי שאני אדע גם לעתיד איך לבחור שמן.

בקשר לטיפול תקופתי, אני לא ממש יודע.. הרכב נקנה מקרוב משפחה שידוע שהוא שמר על האוטו, לא יודע מתי ביצע טיפול, אנסה להשיג אותו. בכ"מ, אין לי כרגע את הכסף לטיפול, מקווה להשיג אותו אחרי סיום המכללה(בסוף יוני).

תודה לכל העונים.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי,

לא מספיק שיעמוד רק בתקנים צריך שיהיה גם מחברה מוכרת, תעשה חיפוש בפורום כבר דובר רבות על זה.

גם אם הייתי קונה רכב מאבא שלי, אם כמה שאני סומך עליו ואוהב אותו, אני מבקש ורוצה לראות קבלות לפחות על חלפים

ולא סתם ''אני קרוב משפחה שלך,סמוך עלי שטיפלתי''.

ושמנים איכותיים שאתה יכול לשים ברכב:

http://www.justmotor.co.il/products/667122/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-AGIP-I-SINT-10W40

ו-:

http://www.justmotor.co.il/products/666933/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-Magnatec-10W40-A3-B4

שיעמוד ב- A3, אבל אפשרי שיעמוד בתקן יותר גבוה מ- SJ כגון: SL,SM,SN.

מה גם לא יודע איפה אפשר להשיג SJ.

מקווה שעזרתי.

רועי

פורסם

לא מספיק שיעמוד בתקן? זה בדיוק מה שצריף וכל דבר יותר מזה זה רק אקסטרא.

שאלו אם השמן טוב אז אני אומר דיינו ולא צריך לשפוך לפח.

פורסם

כמובן שחשוב שעמוד בצקן ובנוסף אני רוצה לדעת שזו חברה איכותית ולא איזו חברה שהמקום ייצור שלה לא ידוע.

אם לא הייתי זורק אותו (כמובן למחזור במוסך הכוונה) משאיר למקרה חירום, ובמקומו הייתי שם שמן אחר.

שכן ידוע מקום ייצורו, והאיכות שלו.

רועי

פורסם

הבנאדם כבר קנה, אני אומר שישתמש, ולהבא יקנה שמן יותר טוב.

פרסטון חברה שמייצרת נוזלי קירור מעולים, נמצאת בעסק כבר כמעט מאה שנה, נותנת חסות לקבוצות ספורט מוטורי... ממש לא צריך לזלזל. אבל בקשר לשמנים - היא אכן לא מייצרת אותם. שוב, ייתכן והשמן איכותי ומעולה, ייתכן שהוא סתם סביר, ייתכן והוא שמן גרוע. בכל מקרה נזקים של ממש אני לא מאמין שהוא יעשה לאוטו של פות"ש.

פורסם
תגידו, פרסטון היא לא חברה בכלל לנוזלי קירור? שגם שם הדעות חלוקות לגבי האיכות שלו.

כנראה שפרסטון בישראל זה שם נרדף לחברת מדבקה, יש פרסטון לנוזלי קירור, פרסטון שמנים, עוד מעט יתחילו עם פרסטון חטיפים ופרסטון טחינה בשופרסל

Opel Adam S 2017

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כוונתך שהשתמשת בשמן פרסטון בהחלפה חלקית של נוזל שמן גיר אוטמט? ידני?

בכלל יש לפרסטון שמנים כאילו?

אם השתמשת בשמן מנוע ליישום בגיר ידני או אוטומטי יש לבצע החלפה מלאה של השמן גיר; ואולי אפילו יש צורך בגרירת הרכב למוסך.

אנשים מקצועיים יותר ממני יכולים לתת מענה יותר נכון.

אם השתמשת בשמן יעודי מתאים ועומד בתקן זה כבר עניין אחר שבו גם מקצועיים ממני ידעו יותר.

פורסם

כן גיר אוטומט, כן בשמן שלהם זה מה שנתנו בחנות חלפים אמרו שזה DX3 ביצעתי החלפה חלקית כן 2.2 ליטר(הנוזל גם אדום)

לא שמתי שמן מנוע בגיר אם זה מה שחשבת

פורסם

אל תלחץ , נראה כי נוזל/השמן ממסרה הנ"ל בסדר.

מניסיוני גם שמני המנוע שלהם טובים ועומדים בתקן.

(מוסכים מורשי יבואן משתמשים בהם - כגון של דלק מוטורס )

במידה ואתה מרגיש בעיות, רוקן שוב מחצית מהנוזל מלא נוזל ממסרה של חברה טובה וידועה.

אבל שוב - נוזל הממסרה הנ"ל בסדר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

תודה,פה השאלה שלי אם החלפתי כרגע רק מחצית מהכמות(כידוע מחליפים רק חצי), אם אני אחליף עכשיו שוב איזה נוזל יתרוקן זה ששמתי(הפרסטון הזה) או הישן?

וגם זה לא פתח לבעיות לשחק עם החלפת נוזל גיר ככה?

עריכה אחרונה על ידי Palsar
פורסם

בשמן גיר אין כמו מקורי,מכיוון שלא רשמת כלום לגבי דגם הרכב אי אפשר לדעת אם זה רע או טוב לך.

בכללי תחלופת שמן גיר עושים מינימום כל 30 אלף עד 60אלף(תלויי בתקציב בעל הרכב).

תיבת הילוכים שהולכת להתפגר תתפגר בכל מקרה לא משנה אם אתה מחליף שמן או לו,ההבדל שתיבת הילוכים עם שמן גיר ישן כל החיים

תמות בפתאומיות וכשיש שמן גיר חדש אז אתה תשמע את רעשי הגסיסה.

• תוכן חדש...