Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה תזמון ב DEH80PRS Pioneer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
sharkol, אני אחרי שניסיתי ולא ראיתי יותר מדי הצלחה, הזמנתי לי מיקרופון ועבדתי על RTA + קצת עבודה אם פזות חשמליות.

והגעתי לתוצאה הרבה יותר טובה ממה שהיה במפגש האחרון.

עם RTA אתה פשות ישר ראה את התדרים הבעיתיים ומיישר את הגראף.

יש שירים שאני אומר WOW ויש כאלה שעדיין צריך לעבוד אבל לפחות סוף סוף יש התקדמות.

בקיצור ממליץ! חוץ מזה אתה לומד המון בדרך.

כמו ש 3+3=6 בדיוק ולא בערך, אותו הדבר זה בכיוון מערכת.

אם יש שיר שנשמע טוב והאחר לא, זה אומר שהכיוונים שעשית לא טובים.

בנוסף עם המיקרופון אי אפשר לכוון מערכת.

מכיוון האוזן שלנו שומעת בצורה לוגריטמית, והמיקרופון בצורה ליניארית.

והבעיה שמה שאתה חושב שאתה לומד

זה רק טעויות

בשביל לדעת לכוון מערכת

צריך קודם כל ללמוד להקשיב ולשמוע בצורה נכונה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם (נערך)

מעבר לידע ב"איך נכון לשמוע ולהקשיב" יש צורך בידע של טכני בחיבור מערכות וידע מקצועי בכיוון מערכת.

יש מקצוע שנקרא "הנדסת סאונד" ויש אדם בשם רונן מאור שהוא איש מקצוע מהמעלה הראשונה שהוא מהנדס סאונד.

רונן הוא אמן סאונד - ולוקח כסף על הידע, הניסיון והכישרון שיש לו שהם מתנה לאנשים כמונו

חובבי הסאונד. לכוון מערכת לבד, מקריאה של מספר מאמרים, זה כמו ללמוד תכנות דרך ספר בתכנות ולהגיד

שאתה מתכנת. לא סתם זה מקצוע שלומדים אותו וחוקרים אותו במשך שנים.

אני יכול להגיד אישית, שהשתמשתי בשרותיו של רונן, וכן זה מתחיל מ1500 ש"ח ומטפס מעלה בהתאם

לכמות האנרגיה והידע שיש להשקיע. 5 רמקולים זה לא 9 רמקולים - ופרוססור (לדוגמא) זה לא פאנל פיוניר ב1000 ש"ח.

רונן לא יקח לך שקל מיותר ולא יעזוב אותך עד שתהיה מרוצה ועוד אין לקוח אחד שיצא לא מרוצה ותבדוק

אותי. גם אני בהתחלה חשבתי "מה.. זה קצת יקר, לא מחברים שום רכיב.." אבל הלכתי על זה (על פי המלצות של אנשים בפורום ד"א)

השינוי שהוא עשה לי במערכת הוא לא יאומן. אנשים נכנסים לרכב ויוצאים המומים, אומרים שאפעם לא שמעו סאונד כזה,

והמערכת שלי בסה"כ עולה 4000 ש"ח.

מי שרוצה בזול יקבל בזול ובסוף כך זה גם נשמע (ולפעמים גם נראה),

אני הייתי כל כך מתוסכל שכבר לא רציתי להקשיב למוסיקה ברכב והוא פשוט הציל את זה.

בהצלחה, אתה מוזמן אפילו לפנות בפרטי אם אתה רוצה פרטים.

עריכה אחרונה על ידי ilangrs
פורסם

לפני כשבוע הוספתי מידריינג למערכת שלי.

זה לא דרש ממני הוצאה כספית גבוהה מידי כל הרכיבים היו בבית חוץ ממגבר 2 ערוצים שהיה חסר וקניתי יד שניה.

אני לא מבין גדול בכיוונים, במהלך ההתקנה הייתי בטוח שכשייצא לי להיות במרכז אני אקפוץ לכיוונים.

אני לא שופט אף אחד סהכ זו זכות של כל חנות/ חברה לתמחר את המוצר באיזה סכום שהיא רוצה. בסופו של דבר אנחנו כצרכנים נחליט אם לרכוש את המוצר או לא.

טווח המחירים שצויינו גדולים עליי.

אני אשמח לדעת איך ניתן להתקדם עם נושא הכיוונים.

hu: hx-d2- amp's - gensis 4channel, st60, monoblock:clif cd1.1lx , speakers: hat l6 l4 &l1pro, subwofer- 10w3v3

פורסם

לפני כשבוע הוספתי מידריינג למערכת שלי, זה לא דרש הוצאה כספית גבוהה מידי למעט מגבר 2 ערוצים שהיה חסר, רכשתי מיד שניה וההתקנה יצאה לדרך.

במהלך ההתקנה חשבתי שכשאני אהיה במרכז אני אקפוץ לעשות כיוונים על מנת למקסם את היכולת של המערכת.( לדעתי המערכת מורכבת מרכיבים איכותיים מאוד).

לפי דעתי אסור לנו לשפוט אף אדם / חברה, בסופו של דבר כל אחד רשאי לתמחר את המוצר שהוא מוכר באיזה סכום שהוא חושב, אנחנו כצרכנים יכולים להחליט אם לרכוש או לא לרכוש את המוצר.

מהסיבה שזו הוצאה כספית גבוהה מידי עבורי. רציתי לדעת באילו דרכים ניתן להתקדם עם כל נושא הכיוונים לבד.

hu: hx-d2- amp's - gensis 4channel, st60, monoblock:clif cd1.1lx , speakers: hat l6 l4 &l1pro, subwofer- 10w3v3

פורסם

יש לך 3 אופציות

1. לנסות לכוון לבד (בהצלחה)

2. לשלם לרונן שיעשה לך כיוון

3. ללמוד אצל רונן איך מכוונים מערכת

כולם סקפטיים בהתחלה אבל אחרי ביקור אחד מבינים שהידע נמצא רק אצלו

הוא היחידי שיודע ומסוגל לגרום לך להיות מרוצה מהמערכת

לא משנה כמה תשקיע בהתקנה וכמה תנסה לכוון ואיזה רכיבים יש לך

אני ראיתי בעצמי יותר ממקרה אחד שאנשים באו עם סט קדמי ואחורי

ואחרי הכיוונים הם אפילו לא שמו לב שהרמקולים האחוריים מנותקים

רונן גם יגיד לך שאין צורך במערכת יקרה!

מספיק סט קדמי פשוט עם סאב מגבר אחד

ורדיו דיסק עם טיים קורקשין

לא צריך להשקיע הרבה בשביל להנות מסאונד טוב.

וזאת הטעות של כולנו

גם אני הייתי כמו כולם בהתחלה אבל אחרי פגישה אחת אתה תבין מה המשמעות.

פורסם (נערך)

Bmw 525 .

אני לא מכיר את רונן ואין לי ספק שהוא האיש שיכול להוציא מהמערכת שלי את המקסימום.

פשוט כרגע זה משהו שהוא הרבה מעבר ליכולות שלי.

ולגבי ההשקעה ברכיבים - אולי זו באמת טעות של רובנו שהשקענו אלפי שקלים ויותר בקניית רכיבים.

עריכה אחרונה על ידי re'em1

פורסם

שוב אתה חוזר על אותה הטעות

כמו כולם

אין דבר כזה מקסימום או מינימום

אין קרוב או כמעט

או שהמערכת מכוונת ומנגנת כמו שצריך

או שלא!

פורסם

אוהד אם אני לא טועה אתה ביצעת כיוון אצל רונן כאשר המחיר היה 350 (מבצע פורום) או 500.

שלדעתי זה מחיר מצויין ואפילו זול, אבל אתה רוצה להגיד לי שהיית משלם על אותו כיוון שעשית לפני חצי שנה - 6500 שקל? או 4000 שקל? אשמח לתשובה כנה.

חלילה אני לא מזלזל בנאור, או במקצועיות שלו, זה גם לא הנושא. אבל לבוא בתחילת דרכו במבצע לחברי הפורום של 350 ש"ח, כדי למשוך לקוחות (לגיטימי ביותר) ולאחר חצי שנה לטפס למחיר של 6500 ש"ח, לאותו חבר פורום?

אז הוא הבין שהידע שלו והעבודה שהוא משקיע שווים קצת יותר - מקובל, אבל שיהיה בפרופורציה.

אז או שקהל היעד שלו השתנה - וחבל. כי איך שאני רואה את זה רוב הקהל שלו זה אנשים כמו אילן (ilangrs). אנשים כמו BOO או כמוני ידעו להסתדר בשלב כלשהו ולהגיע לתוצאה מספקת.

אופציה נוספת היא שהתיאבון גדל - אז שיהיה לבריאות.

לגבי המיקרופון - לא נראה לי שהבנת את הנקודה, המיקרופון מגיע בשלב הפינישים. אחרי כיווני פאזות, חיתוכים סלופים וכ'ו.

לכל רכב יש תדרים שהם מודגשים ויש תדרים שיש להם בור בגלל המבנה של הרכב והאקוסטיקה שלו.

המיקרופון בא לגלות לנו את התדרים האלה, ולטפל בהם נקודתית אם יש לך איקולייזר פרמטרי, או לטפל באופן כללי באזורים בעייתיים - אז אני לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת.

אגב, גם רונן משתמש במיקרופון (לפי טענתו) של SPL LAB, אני מדבר על מיקרופונים ייעודיים לנושא.

לדעתי גם אין מערכות שכל שיר ישמע בהן מצויין, מרבית השירים יישמעו באמת מצויין, חלק ישמע טוב, והשאר ישמעו בסדר.

כל אחד מכוון את המערכת לפי מה שנשמע לו נכון ולפי השירים שהוא נוהג להאזין.

מערכת שהבעלים שלה אוהב לשמוע מוזיקה קלאסית, ומכוונת בהתאם- יהיה מעניין לשמוע בה טראקים של DECAF.

אני מניח שהבנת את הנקודה.

• תוכן חדש...