Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאצ' סויפט 2013 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי שנאלצתי לבצע 4-5 זינוקים רצופים בעליה עם אמברקס (בצורה די מרושלת. אל תכנסו לכפרים ערביים כדי לעקוף פקקים גם אם הוויז אומר לכם. העליות שם יכולות להיות עד כדי כך מעצבנות. עם באמפר באמצע)

אני חושב שגמרתי את הקלאצ'.

אני מרגיש שבשחרור מעמידה הוא לא סוחב (צריך יותר גז בהתחלה כדי לזוז מהמקום), החיבור שלו גבוה יותר וכשאני מוריד הילוך וקצת זורק אותו, אני לא מרגיש את הבלימה שהייתי מרגיש בד"כ (רק ממש כשאני משחרר את הקלאצ' וההילוכים מתחילים להתנגד "בכל הכוח"- ולא, אני לא מוריד בסל"ד גבוה).

ההילוכים משתלבים טוב ואפילו חלק יותר מבד"כ, אבל אני חושש שזה השקט שלפני הסערה.

השאלות- האים זה נשמע לכם כמו קלאצ' או משהו אחר? כמה אמור לעלות החלפה של קלאצ' במורשה סוזוקי?

ערב טוב לכולם :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מאיפה אתה ? יש לי גם סוויפט 2013 אם בא לך תקפוץ לאזור שלי וניסע על הרכב שלך ושלי ונראה אם יש שינוי

פורסם

אוקי, חזרתי מהמוסך, והמסקנה של המוסכניק זה שכנראה הקלאצ' נשחק אבל בגלל שלא מחליק אז אפשר עוד לנסוע.

כנראה שאני אחליף יזום בטיפול הבא (עוד 10K ק"מ בערך).

בהזדמנות זו- חוו"ד על מוסך מורשה סוזוקי ברחובות- מוסך ישראל:

נראה שכל העובדים שם מבוגרים, אין מתלמדים שיעשו שטויות. נראה מקום מקצועי, השרות די אדיב.

הבעיה עם מוסכניקים מבוגרים זה שהם מתייחסים לרכב כקופסאת פח על גלגלים שצריכה להעביר ממקום למקום.

בבוקר השארתי להם רכב מבריק ומלוקק. בצהוריים אספתי רכב בצבע בז' מרוב אבק (לא יודע איפה נסעו איתו נסיעת מבחן, אבל אני יודע שיש באזור כבישים קצת פחות מטונפים), מגבת מטונפת תלוייה על הדלת, בערך רבע מיכל פחות דלק וכנראה שפשוף במכסה מנוע (יבדק מחר בבוקר כשהפח קר).

כנראה שלא נסעו עליו את כל הרבע מיכל אלא הרכב עמד. בכל מקרה, זה קצת מזלזל בעיניי. אם אני אחזור לשם אני לא משאיר את הרכב לבד ככה ליום.

פורסם

החלפת קלאץ' בד"כ כרוך במאות שקלים עד אלפי שקלים תלוי בסוג הרכב. לא בגלל מחירו של הקלאץ' (שאגב חייב להיות מוחלף יחד איתו גם פלטת הלחץ (PRESURE PLATE) ומיסב השחרור (release bearing)) אלא יותר בגלל העבודה שכרוכה בזה - הפרדת הגיר מהמנוע שבד"כ דורש פירוק של לא מעט דברים מסביב לגיר ולמנוע.

עידו אריכא, נתניה

פורסם

אני החלפתי קלאץ לגטס שלי שבוע שעבר , ורק על עבודה לקחו 700₪. ועוד איזה 100 שקל על ליטוש גלגל תנופה? משהו כזה.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

שוב שלום.

אני מקפיץ בשביל התיעצות:

החלפה של הקלאצ׳ כולל הכול במורשה תעלה 2500 שח.

המוסך כאמור הגיע למסקנה שהקלאצ׳ עדין נוסע ובינתיים לא צריך להחליף.

אני בנסיעה מרגיש שהוא מתחבר ממש גבוה ואני מפחד שאני אפגע בגיר בגלל החיבור המהיר/ קצר של הקלאצ׳.

בהעברת הילוכים אין לי קפיצות וההילוכים משתלבים מאוד חלק, אפילו יותר חלק מלפני הפגיעה בקלאצ׳, אני לא יודע מה המשמעות של זה. אני מעדיף לשלם עכשו 2500 שח ולא להחליף חצי רכב אחר כך (בהגזמה, אין לי מושג באמת כמה נזק יכול להיות בגלל זה)

פורסם

אם הקלאצ' מפריד כמו שצריך ללא קושי בהעברת ההילוכים ואין החלקה שלו או חוסר סחיבה של הרכב לא הייתי נוגע ופשוט מושך עד אשר תהיה החמרה קצת יותר משמעותית. 2500 ש"ח לא הולך ברגל ובמקומך הייתי מבצע סקר שוק ומגלה הפרשים משמעותיים במחירים בין המוסכים השונים.

פורסם
אני החלפתי קלאץ לגטס שלי שבוע שעבר , ורק על עבודה לקחו 700₪. ועוד איזה 100 שקל על ליטוש גלגל תנופה? משהו כזה.

מחיר סביר בהחלט. שום מוסך לא עובד בהתנדבות, ובהחלט יש בזה עבודה.

דני

פורסם
אם הקלאצ' מפריד כמו שצריך ללא קושי בהעברת ההילוכים ואין החלקה שלו או חוסר סחיבה של הרכב לא הייתי נוגע ופשוט מושך עד אשר תהיה החמרה קצת יותר משמעותית. 2500 ש"ח לא הולך ברגל ובמקומך הייתי מבצע סקר שוק ומגלה הפרשים משמעותיים במחירים בין המוסכים השונים.

תודה.

ואין סכנה לחלקים אחרים? אני רגיל לצאת מהמקום קצת חזק ובדרך לעבודה אני קצת שוכח שצריך להיות עדין במיוחד

פורסם

אם אתה מרגיש שהרכב מגיב כמו שצריך בלחיצה על הגז לאחר שיחרור הקלאצ ואין החלקה או עלייה כל שהיא בסלד ללא קשר למהירות אז אין שום בעיה.

פורסם (נערך)

תשלב להילוך גבוהה מהנדרש ותתן פול גז לכמה שניות.

אם הסלד עולה והמהירות לא בהתאם אז הקלאץ׳ מחליק וזה לא טוב.

להבא אין למה לעבוד עם אנדברקס, רק ברקס ושחרור עדין ואיטי של הקלאץ׳, כשהרכב מתחיל לרעוד תעזוב ברקס ותעבור לגז, מכאן זה רק משחק ותרגול.

לאחרונה אני נוהג בכלים הרבה יותר פרטיזנים, אומנם אני לא משופשף (ביום יום נוהג על אוטומט) אבל אני עובד ככה והכל בסדר.

בנוגע לכפרים ערביים, כנס אחרי שאתה מתורגל, למה זה לא המקום הנכון להשתפשף בו.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...