Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת ברכישת דייהטסו סיריון, הרכב תואם את צרכיי ואת התקציב שלי.

במהלך חיפושי נאמר לי יותר מפעם אחת שהרכב הופסק להיות מיוצר דבר שידוע לי.

ושבקרוב הייצרן לא יהיה מחוייב לספק חלפים- לכן לא משתלם לרכוש את הרכב כי תיהיה בעיית חלפים ומחיר הטיפולים יגדל, ואף במידה וארצה למכור את הרכב יהיה לי קושי בכך.

האם זה נכון? אשמח לחוות דעתכם המקצועית :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן הופסק יבוא דייהטסו,אבל מבחינת חלפים לא הייתי דואג,זה שיש המון רכבים כאלו אומר שיהיה להם שוק לעוד הרבה שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא תהיה שום בעיה של חלפים וזה מכמה סיבות:

1. הסיריון חולקת לא מעט מכלולים עם היאריס של טויוטה.

2. הרכב הגיע ביבוא סדיר עד שנת 2011, כך שעד שנת 2018 היבואן מחויב על פי חוק לשווק לרכב חלפים בישראל.

3. יש המון סיריונים על הכביש, כך שיש תמריץ לייבא ארצה חלפים ביבוא מקביל. פנסים, פילטרים, שמנים ועוד ועוד ועוד מגיעים ארצה לא על ידי היבואן הרשמי אלא על ידי יבואני חלפים. להם לא אכפת מתי הרכב ירד מפס הייצור, להם אכפת למכור את הסחורה שלהם.

4. יש המון סיריונים על הכביש, לכן יש המון סיריונים שעברו תאונות ולכן יש המון חלקי חילוף מפירוק.

בקיצור, שיפסיקו להפחיד אותך. זה אחלה רכב, אמין וחסכוני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא בגלל זה, אני מניח שירד מעט הביקוש לסיריונים - וזה משחק לטובתך כרוכשת.

החדשים מביניהם בני 4, כבר די זולים ובטח עולים סביבות 35K - בעוד 3-4 שנים גם ככה תמכרי ב-10-15K - תמיד יהיה ביקוש לרכב קטן ואוטומטי, גם אם אין כבר ייבוא סדיר של חלפים ע"י היבואן.

דבר שצריך להקפיד עליו היטב - לבדוק מי היו הבעלים הקודמים - מכיוון שרובם המוחלט של הסיריונים היו רכבי השכרה בעבר או ליסינג.

פורסם

החדשים מביניהם בני 4, כבר די זולים ובטח עולים סביבות 35K - בעוד 3-4 שנים גם ככה תמכרי ב-10-15K - תמיד יהיה ביקוש לרכב קטן ואוטומטי, גם אם אין כבר ייבוא סדיר של חלפים ע"י היבואן.

סיריון 2010-2011 במצב טוב ממש לא נמכרת ב-35 אלף ש"ח אלא יותר לכיוון ה-45-50 אלף ש"ח.

פורסם
עד שנת 2018 היבואן מחויב על פי חוק לשווק לרכב חלפים בישראל.

חיפשתי פילטר אוויר מקורי בשני מורשים ולא קיים. שניהם עברו לפילטרים סינים. חיפשתי בורג ריקון לשמן מנוע, המחסנאי עונה לי שיש לו בורג של טלקאר. אחלה תשובות ואחלה יבואן. למרות זאת מסכים עם קודמיי.

פורסם

טלקאר היא אחראית לחלפים.

לא חייב שיהיה חלק מקורי, אם מורשה מספק חלק הוא עומד בתקנים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
סיריון 2010-2011 במצב טוב ממש לא נמכרת ב-35 אלף ש"ח אלא יותר לכיוון ה-45-50 אלף ש"ח.

אולי לאחת פרטית, אם יש בכלל אחת כזו. הרוב נמכרות ב-20% הנחה מינימלית של ליסינג, או 27% הנחה של השכרה - וזה לפני שהתמקחת על המחיר. בכל מקרה בחיים לא הייתי משלם על רכב שהייצור שלו התחיל ב-2006 ושאינו מיובא בכלל לארץ, סכום של 50K.

פורסם
טלקאר היא אחראית לחלפים.

לא חייב שיהיה חלק מקורי, אם מורשה מספק חלק הוא עומד בתקנים.

איך לא חייב שיהיה מקורי? החוק אומר אחרת אם אני לא טועה. חלק סיני שמציע המורשה עומד בתקנים?

פורסם

פילטר של טיוטה עם המק"ט הנכון היה עושה את העבודה שלא לדבר על MANN שניהם המוסכים האלה פשוט עצלנים או קנו מלא פילטרים סינים ומנסים לדחוף אותם ללקוחות.

פורסם
אולי לאחת פרטית, אם יש בכלל אחת כזו. הרוב נמכרות ב-20% הנחה מינימלית של ליסינג, או 27% הנחה של השכרה - וזה לפני שהתמקחת על המחיר. בכל מקרה בחיים לא הייתי משלם על רכב שהייצור שלו התחיל ב-2006 ושאינו מיובא בכלל לארץ, סכום של 50K.

אני לא יודע מתי בפעם האחרונה חיפשת סיריון. אני עושה את זה בימים אלו ממש ואני אומר לך שאתה טועה ובגדול.

האחוזים שציינת לא קשורים בשום צורה שהיא למציאות. סיריון שלמה לא תקבל 20% הפחתה מהמחירון ובטח שלא 27%, אפילו אם היא מהשכרה. תתקשר לבדג׳ט ותשאל אותם כמה הם רוצים על הסיריון השחורה שיש להם בסניף גלילות - מחירון לוי יצחק יבש ללא שיקלולים 54 אלף ₪. מבקשים 52 ומוכנים לרדת ל-50. והרכב מליסינג (ברישיון, בפועל כנראה השכרה) ואחרי צביעה כמעט כללית.

תיכנס לאתר של סוויטצ׳ ותראה כמה מבקשים על סיריון 2010 פרטית:

https://switch.co.il/cars/daihatsu/sirion/2010/3579.html

זה לא הפיאט והלאנצ׳יה שאתה רגיל לקנות, שנסחרות במחירי רצפה כי יש להם ביקוש כמו לשחפת. זאת סופר-מיני יפנית אמינה, חסכונית ומרווחת. יש לה שוק מעולה והמחיר בהתאם.

פורסם

אני בספק אם יש מישהו שקונה רכב כזה ב-50K, כשיש קיה פיקנטו כמו כינים בכל חברת ליסינג.

רכב אוטומטי, קטן ואמין - עם יבואן מאחוריו. אחת חדשה עולה 69K, מודל 2015. אז למה שמישהו ישלם 50K על רכב בן 5 או 45K על רכב השכרה בן 4?

אין לי מושג על מה אתה מדבר עם באדג'ט - נשמע לי שאתה לא חזק בענייני מו"מ. בזמנו הייתי בסניף שלהם כשהתעניינתי ברכב קטן ואוטומטי לאחותי, וכאלה מהשכרה, בני 3, קיבלו הנחה יפה של 20% בלי מיקוח נמרץ, אפשר בוודאי היה להוריד עוד קצת.

פורסם
אני בספק אם יש מישהו שקונה רכב כזה ב-50K, כשיש קיה פיקנטו כמו כינים בכל חברת ליסינג.

רכב אוטומטי, קטן ואמין - עם יבואן מאחוריו. אחת חדשה עולה 69K, מודל 2015. אז למה שמישהו ישלם 50K על רכב בן 5 או 45K על רכב השכרה בן 4?

אין לי מושג על מה אתה מדבר עם באדג'ט - נשמע לי שאתה לא חזק בענייני מו"מ. בזמנו הייתי בסניף שלהם כשהתעניינתי ברכב קטן ואוטומטי לאחותי, וכאלה מהשכרה, בני 3, קיבלו הנחה יפה של 20% בלי מיקוח נמרץ, אפשר בוודאי היה להוריד עוד קצת.

תפנה אלי בפרטי, אני אשלח לך את הטלפון של חן, חבר ילדות שמחפש סיריון. יש לו כבר אחת מודל 2009 והוא מרוצה ממנה עד הגג. עכשיו הוא רוצה עוד אחת לאישתו. וכן, הוא מוכן לשלם 50 אלף ש"ח על הרכב הזה כי הוא יודע שזה רכב מעולה.

ולא, הוא לא רוצה פיקנטו. כי הפיקנטו קטנה משמעותית ולאוטומטית יש צריכת דלק גבוהה. מה גם שפיקנטו חדשה עולה 70 אלף ש"ח ב-0 קילומטר. זה 20 אלף ש"ח הפרש שהוא מעדיף להוציא על דברים אחרים.

אני מקבל את ההערה שלך לגבי המשא ומתן, זה באמת לא הצד החזק שלי. רק שבנוסף לזה במסגרת עבודתי אני עובר על לא מעט עסקאות רכב חדש או משומש שמתבצעות בשוק ואני יודע מה טווח המחירים של הרכב הזה. אין הרבה סיריונים בחברות הליסינג ואלו שכבר נכנסות - נמכרות מהר במחירים גבוהים. אולי לך הציעו רכבים עם קילומטראז' גבוה או אחרי תאונות, אלו לא הרכבים שאני והחבר מחפשים.

פורסם
איך לא חייב שיהיה מקורי? החוק אומר אחרת אם אני לא טועה. חלק סיני שמציע המורשה עומד בתקנים?

במורשה יבואן יכולים להרכיב חלק תחליפי שעומד בתקנים.

אם מורשה יבואן מוכר חלק מן הסתם זה לא חלק שהוברח לארץ.

• תוכן חדש...