Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה להציג בפניכם בעיה שנתקלתי ולא יודע מה הסיבה לכך אך חושד שזה בגלל השמן.

הכל התחיל לפני 3 חודשים כשחבר שאל ממה יכולים להגרם תיקתוקים ביונדאי אקסנט ישנה אמרתי לו תבוא וניבדוק. כשראיתי את האוטו כבר היבנתי שמדובר בשסתומים הידראוליים, בנוסף כשפתחתי את הפקק שמן ראיתי על הפקק בוצה של השמן פתחנו את מכסה השסטומים וראינו מלה בוצה, ג'יפה ולכלוך קשה. הבחור לא האימין ואמר שהוא השתמש בשמן איכותי של Castrol כבר שנתיים, אמרתי לו שזה יכל להגרם עוד לפני זה כי האוטו ישן. לפני שבוע התקשר אלי ידיד טוב אם סקודה פאביה יד 1 ואמר שיש לו נקישות ותיקתוקים במנוע ומידי פעם נידלקת לו הנורה של השמן. נפגשנו בסופש, אותו סיפור, מנוע מפוצץ בבוצה והנזק הוא גדול האוטו אם 120 אלף ק''מ וטופל על ידו כל שנה וגם הוא הדגיש שהוא שם רק Castrol.

התחלתי לחפש בפורומים בחול על השמנים וגיליתי שגם שמה יש בעיה אם השמן הנ''ל.

תמונות מחול: auto-076.jpgauto-078.jpg

auto-079.jpgauto-080.jpgauto-083.jpg

מה דעתכם?

באיזה שמן אתם משתמשים?

באיזה שמן אתם נמנעים מלהשתמש?

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

היי,

אני גם הבנתי ישיש בעיה עם סדרת ה- EDGE שלהם, ואפילו יש הטוענים שה MAGNETEC יותר איכותי.

אני עוד לא נתקלתי בבוצה מהם, אבל יכול להיו שהוא שם שמן עם תקנים שלא התאימו לו, ובאמת יכול להיות

שלפניו השתמשו בשמן זבל.

עריכה:

ומהי תדירות הטיפולים שלו.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

אני מתקשה להאמין שיש בעייה עם השמן אלא אם הוא השתמש בשמן שאינו מתאים בתקן (צמיגות פחות קריטית לצורך העניין) למה שדורש יצרן הרכב, וגם זה נשמע לי כמו תירוץ מאולץ כדי להאשים את השמן.

אני מהמר שהמשקעים שראית הם משקעים ישנים וזה היה רק עניין של זמן עד שמישהו יפתח את המנוע ויגלה את הממצאים. אם מחליפים שמן בזמן ומשתמשים בפילטר שמן טוב קשה לי לראות איך שמן מיצרן גדול ומוכר גורם לתמונות קשות כאלה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

חסר נתון חשוב שלא כתבת:

האם השמן שהשתמשו בו תואם להנחיות היצרן מבחינת תקנים דרגות איכות וצמיגות? שמן יכול להיות מחברה טובה אבל אם השמן לא עומד בתקן/צמיגות שהיצרן קובע זה יכול להיות בעייתי.

השמן יכול להיות הכי יקר בעולם אבל אם הוא לא מתאים לרכב שלך- סיכוי טוב שיהיו בעיות.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
שמני קסטרול שם שמני הבית של BMW.. מה הסכוי שכזה דבר קרה?

היי,

מה הקשר שזה מבית BMW?

שמן שלא עומד בתקנים לעשות בבוצה וגם שבבים בשמן מסיכוך לא נכון וזה רק ההתחלה.

אף אחד לא דיבר על איכותו, שמן לא משנה מאיזו חברה צריך לעמוד בתקנים.

רועי

פורסם
שלום חברים,

אני רוצה להציג בפניכם בעיה שנתקלתי ולא יודע מה הסיבה לכך אך חושד שזה בגלל השמן.

הכל התחיל לפני 3 חודשים כשחבר שאל ממה יכולים להגרם תיקתוקים ביונדאי אקסנט ישנה אמרתי לו תבוא וניבדוק. כשראיתי את האוטו כבר היבנתי שמדובר בשסתומים הידראוליים, בנוסף כשפתחתי את הפקק שמן ראיתי על הפקק בוצה של השמן פתחנו את מכסה השסטומים וראינו מלה בוצה, ג'יפה ולכלוך קשה. הבחור לא האימין ואמר שהוא השתמש בשמן איכותי של Castrol כבר שנתיים, אמרתי לו שזה יכל להגרם עוד לפני זה כי האוטו ישן. לפני שבוע התקשר אלי ידיד טוב אם סקודה פאביה יד 1 ואמר שיש לו נקישות ותיקתוקים במנוע ומידי פעם נידלקת לו הנורה של השמן. נפגשנו בסופש, אותו סיפור, מנוע מפוצץ בבוצה והנזק הוא גדול האוטו אם 120 אלף ק''מ וטופל על ידו כל שנה וגם הוא הדגיש שהוא שם רק Castrol.

התחלתי לחפש בפורומים בחול על השמנים וגיליתי שגם שמה יש בעיה אם השמן הנ''ל.

תמונות מחול: [ATTACH=CONFIG]424261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]424262[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]424263[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]424264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]424265[/ATTACH]

מה דעתכם?

באיזה שמן אתם משתמשים?

באיזה שמן אתם נמנעים מלהשתמש?

בחלק מהתמונות שפרסמת כתוב שזה לאחר 95K ללא החלפה... אני חושב שלא רק קסטרול היה נראה ככה:lol:

Hyundai i20 CRDI

פורסם

האמת שיש לי סיוויק 2007 עם בעיה כנראה דומה

מדי פעם נדלק לי מנורת שמן ונכבית

דאגתי לרכב והשתמשתי בCastrol Edge 0W30 שזה שמן הכי טוב קרוב למה שהרכב צריך

משתמש בפילטר איכותי של K&N HP1010

לפי ספר הטיפולים טיפלו קודם רק בהונדה מורשה

יכול להיות שיש לי מצב דומה ברכב? האם יש דרך לזהות ללא תיקתוקים?

יש בעיה של רעידות שלא מצליחים לפתור

מישהו יכול לסייע?

תודה

• תוכן חדש...