Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחלק מהתמונות זה גם שמן מינרלי ללא החלפה הרבה זמן.

אז לא הבנתי ? התמונות פה אמיתיות או שבאמת לאחר טיפול 15 עם שמן של קסטרול יכול להיגרם המצב הזה ?

(למרות שאני חולק מאוד על העניין הזה - בשביל להגיע לבוצה כזאת צריך להשתמש בשמן פלאפלים שלא הוחלף שבוע או לחילופין לא עשו טיפול כלל וכלל במשך תקופה ארוכה)

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איני יודע אם זה קשור לתקן.

אני יודע שספציפית לקסטרול אדג' פרופשיונל 5W30 OE יש הערה כזו - לינק.

אני גם לא יודע להגיד אם הכוונה לדגמים שמשווקים עבור אירופה או פיזית נמצאים באירופה.

פורסם

ערב טוב,

בסקודה השתמשו ב castrol edge 5w40.

מרק, רשמתי שהתמונות הם מחול לידם וזה האתר שלקחתי אותם, לא צלמתי כי הבן אדם ממש נלחץ אחרי מה שהוא ראה ולא רציתי "לפזר מלח על הפצעים שלו".

הבוצה לא הייתה ברמה כמו בתמונות אבל היה שיכבה של קצת יותר ממילימטר ובמקומות מסויימים יותר. בשיחה נוספת שדיברתי איתו הוא אמר לי שהיו 2 טיפולים שהוא חרג בכיון של 5 אלף מיותרים אולי זאות הסיבה, אבל לא נירה לי שחריגה קטנה יכלה להשפיעה כל כך ולגרום להרס מנוע.

אני לא מנסה להוכיח כלום, בחיים לא בשתמשתי בשמן הזה, אני רק מתעניין אם אנשים מכרים מקרים דומים שקרו בגלל שמן הנ''ל.

ומי שמתעניין אני בחיים לא שברתי את הראש יותר מידי אם שמן תמיד לקחתי שמן בתקן של היצרן וכל הזמן הקדמתי בהחלפות שלו,

ברכבים יפנים "ישנים" שמתי ACDELCO וקוריאניים שמתי LM שעכשיו בגלל המלצות של רועי ועוד כמה אנשים עברתי ל SHALL.

פורסם

היי,

קודם כל שהקשבת להמלצה שלי זה חימם לי את הלב.

לענינינו, במידה ובמקום כל 15K (נניח וזאת המלצת היצרן) והוא החליף כל 20K לדעתי כן יכולה להיבצר בוצה.

אם הבוצה היא במידה קטנה אז זה אכן בגלל החריגות למינהן, אני ממליץ שתנקה לו ושלא יחרוג יותר,

השמנים מצויינים, וכמובן שיעמוד בתקנים.

והבחור עם פילטר של K&N שים רק מקורי או של MANN עם פילטר שמן לא משחקים.

רועי

פורסם

יש דיונים באינטרנט (אוסטרליה) כי ה קסטרול castrol edge יותר עדין מאשר ה Castrol MAGNETEC .

נשבר יוצר בוצה ורעשי הנעה ראשונית.

ההיתרשמות שלי כי השתמשו ב 5W-30 ולא ב 5W-40, תופעות בוצה ראיתי בשמני 5W-30

ולא ב שמני 5W-40 , כאשר בוצעו טיפולים אחת לשנה.

אפשרות נוספת כי בעבר השתמשו ב 5W-30 , ונוצרה כבר בוצה.

ועכשיו השתמשו ב 5W-40, ומאחר והייתה כבר בוצה במנוע, היא ממשיכה להצתבר.

כאשר מתחילה בוצה קלה זה גלגל צבירה, גם אם נשתמש אח"כ בשמנים הנכונים לפי התקן.

במקומות שהחלה בוצה , השמן החדש יתקשה להמיס אותה, ובוצה תמשיך להצתבר שם.

במידה והחלה בוצה כדאי להשתמש ב פלאשינג לניקיון יותר יסודי .

( רצוי לבצע זאת במוסך טוב לאחר בדיקה נכונה, או בעל מקצוע המבין בכך )

ואז להכנס למשטר טיפולים של אחת לשנה, עם שמן מנוע המותאם לדרישת היבואן בארץ.

רצוי גם לדבר עם יועצי השירות במוסכים, יש להם ניסיון מצתבר מאחר וראו לאורך זמן בעיות.

לגבי שימוש ב 0W-30 במנוע של הונדה בתנאי ישראל, וואו צריך להיות אמיץ מאוד, עם כיס עמוק.

לסידור הבעיה כדאי לבדוק אם צריך לבצע פלאשינג ולעבור לשמן מנוע יותר מתאים,

בתקווה כי לא מאוחר עקב השימוש 0W-30

שמני מנוע מתאימים בסגנון:

א - ה ולוולין MaxLife Synthetic 5W-40 - http://www.valvoline.co.il/Maxlife synthetic 5w40

השמן מודגש כ משפר הנעה במזג אויר קר, הנעות מנוע קר.

ב - http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Eurol-Turbo-DI-5W40-5L.html

גם מאוד איכותי ומתאים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בוא תספר לי ולשאר חברי הפורום למה צריך להיות "אמיץ עם כיס עמוק" כדי להשתמש בשמן 0W30 בהונדה ומה הקשר (כמו שכבר שאלתי אותך בכל אחד מעשרות השרשורים בהם פרסת את משנתך) ששמן 5W30 יוצר בוצה ו 5W40 לא.

נא להביא לכך סימוכין ולא השערות שזה מה שקרה כי X Y Z.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

Enlighten me.

(בלי מגילות בבקשה כמו שאתה אוהב, זו לא המהות של פורום אינטרנטי, מאבדים אותך)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

יתחיל כבודו :wink:

אפשר גם עם רשימה מקוצרת של התאמת השמנים שהבטחתה בעבר - :lol:

מאוד יעזור לנו אם תפרט לאחר הבדיקות שלך:

א - מדוע שמנים מסויימים נרשמים כ מתאימים לאירופה בלבד, ואסורים לשימוש מחוץ לאירופה.

כגון:

*Should not be used in BMW gasoline engines outside of the European Union.

ב - מדוע ולוולין רושמת על חלק מהשמנים משפט מוזר: התאמה למזרח התיכון בלבד.

valvoline:

· Use : Normal

Engine Armour motor oil SAE 5W-40 (for Middle-East only)

MaxLife motor oil 5W-40

ג - מדוע קסטרול אוסטרליה אומרת :

יש תיאום בין יצרניות השמנים ויצרניות הרכב באוסטרליה והשמנים מתוספים יותר מהתקן הרשמי של API.

ושמני המנוע הנמכרים באוסטרליה בתקני API שונים מהתקן הרשמי.

מאחר ומזג-האויר והעומסים שונים ויותר כבדים באוסטרליה.

נ.ב - אוסטרליה וישראל נחשבות ע"י יצרניות השמנים והרכב כאזור אקלים דומה - ראה מפה מצורפת

250px-Subtropical.png

אייל.

מאוד מאוחר ובטעות התשובות שלי נעלמות בדיונים איתך, ( בדקנו וזה לא באשמתי )

אני נאלץ לצלם כל פעם את כל הדיון, בוא נמשיך בבוקר/צהריים.

כך גם יהיה לך זמן לאסוף סימוכין, ואני אתארגן על קצרנית.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

היי אייל,

אני דיברתי איתך רבות בטלפון אבל בכל זאת לא הבנתי כמה דברים, (מתנצל השאלות עולות לי אחרי מחשבה שאחרי השיחה)

אמרתי לי ששמן אם השתמשו בשמן 5-40 ואחרי 100K קילומטר אפשר בשקט לרדת ל- 10-40, גם ככה זמני הטיפול

יותר קצרים בארץ.

אם לא הייתה בעיה למה צריך לשנות?, אתה תמיד רושם שלא צריך לשנות.

ואתה רושם שאחד החסרונות של המזג האוויר שלנו הוא הלחות והאבק שיוצר שכבה על אגן השמן.

אז לאחר ערעורים רבים וקריאה וחשבתי על מה שאמרת הגעתי למסקנה שאין בעיה להשתמש בשמנים

פחות צמיגיים מ- 5-40 כל עוד האגן נקי, וה- HTHS שלו גבוה.

מה גם בקריאה במאמר באתר של BOB IS THE OIL GUY כתוב:

The engine is designed to run at 212°F at all external temperatures from Alaska to Florida. You can get in your car in Florida in September and drive zig-zag to Alaska arriving in November. The best thing for your engine would be that it was never turned off, you simply kept driving day and night. The oil thickness would be uniform, it would always be 10. In a perfect world the oil thickness would be 10 at all times and all temperatures.

ואם הבנתי נכון הטמפרטורה של המנוע לא משתנה גם אם ניסע מפלורידה שהיא חמה לאלסקה הקרה

כי מערכת הקירור תמיד מנסה לשמור על אותה טמפרטורה.

לכן הגעתי למסקנה שאולי הטענות שלך נכונות להתנעות קרות.

ואם ה- API מותאם ל מזרח התיכון אז אין בעיה להשתמש בשמנים יותר נוזליים כי הם מותאמים לארץ.

(מתנצל אם נשמע קצת תוקפני או משהו בסגנון, מתנצל חס וחלילה אני מאוד מעריך אותך).

אגב דיון מעניין.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

אני מכיר את השרשור הסה שהבאת מחו״ל.

מדובר בבמוו שישבה שנים באיזה מחסן ללא שימוש ויום אחד בעליו התחיל לשפץ אותה.

דבר ראשון שהוא עשה זה שיפוץ כללי למנוע.

ככה שלא משנה באיזה שמן הוא השתמש אין סיכוי שרכב שיש כל כך הרבה לא יצבור בוצה במנוע.

כמו שנאמר כאן למעלה יכול היות שהבעלים הקודמים לא השתמש בשמן איכותי או תדירות החלפת השמן/פילטר היתה נמוכה מהוראות היצרן.

אחרת אני באמת אתחיל לפחד כי אני בעצמי משתמש בקסטרול אדג׳ 5w-30.

פורסם

אין בעיה עם שמני קסטרול, הכנופיה משתמשת בהן הרבה ואין בעיה, יש לחבר מוסך והוא משתמש

רק בקסטרול ואין ללקוחות שלו בוצה.

רק צריך שיעמוד בתקנים, ולשמור על תדירות החלפה.

רועי

• תוכן חדש...