Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כמעט בטוח שלא, לפי מה שאני יודע ההבדל הוא בפוליש מכיוון שצבע מטאלי הוא צבע יותר עדין צריך בשבילו פוליש עדין יותר

פורסם
יש הבדל בין ווקס לצבע מטאלי לבין ווקס לצבע שהוא לא מטאלי?

אין ווקס ספציפי לצבע מטאלי, אפשר לשים כל סוג ווקס על כל סוג צבע.

אני כמעט בטוח שלא, לפי מה שאני יודע ההבדל הוא בפוליש מכיוון שצבע מטאלי הוא צבע יותר עדין צריך בשבילו פוליש עדין יותר

אין הבדל בפוליש לצבע מטאלי לבין צבע שאינו מטאלי, בכל מקרה השכבה שיורדת היא שכבת לכה, לא נוגעים בצבע.

פורסם

מוזר , לא שאני מטיל ספק בדברייך , אבל גם לעשות גוגל יעלה לך מלא דיבורים על הבעיתיות בפוליש לצבע מטאלי .

חלק מדברים על שכבה מיוחדת בצבע מטאלי , חלק על "נצנצנים" , וחלק אומרים שרק פוליש עדין מאוד יתאים לצבע מטאלי.

לדעתך פוליש לצבע מטאלי הוא לחלוטין זהה לפוליש עם צבע רגיל ? , אפשר להשתמש בכל הסוגי החוזק?

פורסם (נערך)

נחלק את סוגי הצביעה לשניים:

1. שכבות צבע שלאחריו עושים שכבות לכה - בשיטה הזו, שהיא הנפוצה כיום, צובעים את הרכב עם צבע, זה יכול להיות גם צבע מטאלי ולאחר מכן עושים כמה שכבות של לכה על גבי הצבע.

2. צבע ברק ישיר - היה יותר בשימוש בעבר. בשיטה זו הצבע מעורבב עם לכה, ז"א אין שכבות נפרדות של לכה וצבע, הם מעורבבים ביחד.

ז"א, אם תעשה פוליש על רכב שנצבע בשיטה הראשונה, אתה בכלל לא נוגע בצבע, אתה מוריד שכבות משכבת הלכה שהיא בכלל שקופה ואין בה שום דבר מטאלי או מנצנץ.

אם תעשה פוליש על צבע ברק ישיר אז נכון, אתה תוריד שכבות של צבע כיוון שהלכה והצבע מעורבבים ביחד.

ולגבי שאלתך לכל סוגי החוזק. צריך לבחור את אגרסיביות הפוליש לפי מצב הצבע. אם יש הרבה פגמים בלכה צריך פוליש אגרסיבי יותר, אם יש פגמים מועטים, פוליש פחות אגרסיבי.

כלל אצבע, עושים את הפוליש הכי פחות אגרסיבי שאפשר, אתה רוצה שבסוף התהליך תשאר שכבת לכה עבה ככל האפשר.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

אני ממש מודה לך , החכמתי ונרגעתי ,אני בתהליך למידה של הדיטיילינג , מתחיל מהחלקים הפשוטים, הקלים והפחות מסוכנים, פנים הרכב ,פלסטיקה וניקיון חוץ רגיל.

אומנם החלטתי להשאיר את שלב הפוליש והווקס לסוף ,אבל טוב להוציא כבר עכשיו מהראש את הקטע המטאלי הלא מוצדק הזה.

פורסם

מעולה תודה .

הבנתי שפוליש ידני הרבה פחות יעיל מאשר מכונה , אך גם הבנתי שצריך לדעת לעבוד עם מכונה כדי לא לעשות נזק

בגדול תכננתי לעשות פוליש ידני , חלק קטן כל פעם , בשביל לחסוך עלויות מכונה , ולא לקחת סיכון ולגרום לנזק.

השאלה כמה ראלי זה לעשות פוליש לכל הרכב ביד ?

הרכב שלי לא עבר פוליש ווקס מהיום שיצא מהחברה (2003) , אמנם הופתעתי לגלות שאין המון סווירלינגים (או איך שלא כותבים) , אבל יש המון סריטות ארוכות ולא עמוקות , ממש בכל פינה.

פורסם

לדעתי, עבודה ביד זה חסר טעם, לא תגיע לתוצאות משביעות רצון ויהיה לך קשה מאוד פיזית, כדאי לך לשכור מכונה. אתה יכול לדבר עם יעקב אלטר ולשאול אותו כמה יעלה לך שימוש במקום שלו+מכונה+פד+חומר. כדי ללמוד את הטכניקה אני מציע לך לראות את הסרטונים למעלה כמה פעמים, ברגע שתבין את הטכניקה תוכל להתחיל לעבוד עם מכונה ולהגיע לתוצאות מדהימות.

פורסם

adidas , אני אנצל את השרשור לשאול עוד שאלה ,בקשר לוידאו .

אז פיניתי שעה וחצי וראיתי אותו, אחלה מדריך רק שיש משהו שלא ברור לי.

בשלב הראשוני הוא מדבר על רמות הנזק , ועומק השריטות , הוא מדבר על זה שיש שריטות שעברו את הצבע שאין מה לעשות נגדם , והוא גם מדבר על שריטות שקרובות לצבע וצריך לוותר עליהם בגלל הקירבה שלהם לצבע.

בהמשך הסרטון הוא הוא מדבר על הפוליש האגרסיבי יותר , עליו הוא ממליץ לחזור כמה פעמים שצריך עד שנעלמים כל השריטות שרצינו , ורק אז לעבור לשלב הבא.

איך אני יודע מתי אני צריך לוותר כי השריטה עברה / קרובה מידי לצבע ?

הרי הוא אומר להמשיך עד שהשריטות נעלמות לגמריי ואז להמשיך לשלב הבא.

פורסם

הדרך היחידה לדעת היא בעזרת מד צבע שמראה לך את עובי הצבע. לא תמיד חייבים אותו, אני למשל לא עובד עם מד צבע. אם יש לך רכב שלא עבר מעולם פוליש אפשר לעשות כמה מעברים טובים של פוליש אגרסיבי ולדעת שרוב הסיכויים שלא תגיע לשכבת הצבע. אם תעשה פוליש אגרסיבי והרבה מאוד מעברים על הצבע כנראה שמתישהו תוריד את כל שכבת הלכה. קשה מאוד לעשות את זה אלא אם כן אתה ממש לא יודע מה אתה עושה.

פורסם

תודה adidas (שוב)

אגב , יש לך ניסיון עם המכשיר שהוא עובד איתו ? , הוא ממליץ עליו כמה פעמים ,והמחיר שלו ממש זול (איזור ה650-700) .

מדובר על PORTER-CABLE 7424XP

פורסם

אני לא הייתי הכי ממליץ על ה-Porter Cable, אבל זה לא אומר שהיא לא טובה. היא יכולה אפילו להיות מצויינת - תלוי מה המטרה שלך.

יתרונות: מחיר זול יחסית לפולישרים אחרים, מכונה בטוחה ואמינה, עם הפד והפוליש הנכון היא תתאים ברוב המקרים לצבע שעליו תעבוד. אין לי נתונים רשמיים (לא חושב שלמישהו יש) אבל בפורומים האמריקאיים זאת אחת המכונות הכי נפוצות שהמשתמשים הביתיים רכשו.

חסרונות: החיסרון היחיד שלה בעיניי (אך משמעותי) הוא שזאת מכונה פחות עוצמתית ממכונות אחרות בנות דורה, ובטח מהמכונות החדשות יותר. המשמעות היא שלא בהכרח תשיג את התוצאות שקיווית להן על צבעים עם לכה קשה, או במצבים שהרכב במצב ממש גרוע, וכנראה שתצטרך להשקיע יותר זמן בכל עבודה (עם זאת, ה-DA Microfiber System של מגוואירס יכולה להעלות מאד את היכולת של ה-Porter Cable להתמודד עם מצבים קשים יותר, וזה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון).

מקווה שעזרתי :)

• תוכן חדש...