Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשתי נכנסה עם הרכב שלנו ברכב אחר מאחור. הרכב שלנו נמעך מקדימה ולרכב השני (סקודה פביה) היה שבר קטן בפגוש האחורי.

לאחרונה יצרה איתנו הנהגת קשר בנוגע לתביעה והיא אמרה לי שעלות התיקון בשני מוסכים שבדקה, מוסך פרטי ומוסך הסדר עם חברת הביטוח, היא כ 8500 שקל. רציתי לדעת האם לדעתכם זה מחיר הגיוני? אני אצרף מאוחר יותר את התמונה של הרכב שלה לאחר התאונה וכן את הצעות המחיר שהיא קיבלה אבל משום מה זה נשמע לי ממש יקר יחסית ל"איך שזה נראה".

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

יש פער מאוד גדול בין עלות תיקון כשאתה משלם עליו לבין העלות כשמישהו אחר משלם. אתה נמצא כרגע במקרה השני.

יש לך צילום של הנזק שלה? אם יש לה דוח שמאי שמאשר שזה הנזק אין לך הרבה מה לעשות.

יש לך ביטוח מקיף? אז תתקן את שתי המכוניות על חשבון הביטוח שלך. זה לא אמור לשנות לך כמה הנזק ברגע שאתה מגיש תביעה לביטוח.

פורסם (נערך)

צילום של הנזק חיצוני לא יכול להגיד לך בוודאות מה עלות התיקון. יכול להיות שנפגע לה פח אחורי ורצפת תא מטען ואז יש נזק לקצה שלדה.

מה גם שלפי מה שאתה מתאר אשתך פגעה בה במהירות גבוהה אם הרכב שלכם התרסק בחלקו הקדמי.

אני אתן לך דוגמה מההונדה שלי: נהגת פגעה בי מאחור במהירות דיי נמוכה. על פניו, הנזק לא ניראה רציני אבל במוסך גילו שהיה צורך ליישר רצפת תא מטען, תיקון פח אחורי, החלפת טמבון והחלפת דלת תא מטען, ירידת ערך של 6% ושמאי פרטי שלי קבע 10% (שבתאכלס כשמכרתי חתכתי 30% מהמחירון) ובבדיקה שמכרתי את הרכב (כמובן שאמרתי לקונה שיש ירידת ערך וננתי לו את דו"ח השמאי גם הפרטי וגם של הביטוח) אמרו שהבולם התעקם כתוצאה מהתאונה, מה שבמוסך לא עלו על זה, ושתבין, זה רק ממכה כזו קטנה:

WP_20131008_003.jpgWP_20131010_001.jpgWP_20131010_002.jpgWP_20131010_003.jpg

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מצד אחד, מאוד קל למוסכים לתקוע ולהעמיס מחירים כשהם יודעים שהביטוח משלם. מצד שני, הנזק שנגרם לרכב של אשתך (אגב, מקווה שהיא בסדר בע"ה) מעיד על עוצמת פגיעה שיתכן וגרמה לנזק שלא נראה בעין מבחוץ. דבר שלישי והכי חשוב - הצעות מחיר זה יפה, אבל הן מתבססות על הערכת שמאי? גם לך יש זכות להזמין שמאי שיעריך את הנזק במידה וזה לא מקובל עליך.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

מצטרף לדבריו של

itamarg ואתה יכול להוסיף לרשימת הדברים שאולי נפגעו ואתה לא רואה בצילום: חיישני רוורס ופנסים אחוריים שיתכן שנסדקו או שנשברו החיבורים שלהם.

• תוכן חדש...