Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם לגבי עישון ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום עשיתי נסיעה קצרה בעיר ומאחר והיה חמים הייתי עם חלונות פתוחים, לפניי נהג בחור שעישן והוציא את היד מהחלון עם הסיגריה, מה שגרם לכל האוויר המזוהם הזה להגיע לתוך הרכב שלי וכמובן לדרכי הנשימה שלי.

הייתי צריך לסגור את החלון ולפתוח מזגן כדי שאוכל לנשום, הדבר קרה שוב בהפרש של שעתיים עם איזו בחורה .

אז רציתי לשאול אתכם:

מלבד העניין שאין זה חוקי להתעסק עם דבר מלבד 2 ידיים על ההגה, שהרי אף אחד לא באמת אוכף את זה על עצמו, מה דעתכם על אותם נהגים ואני בטוח שבינינו יש לא מעט כאלו , אשר מעשנים בזמן הנסיעה ובכך גורמים אי נעימות לנהגים אחרים ? האם זה תופס גם בגדר חוק העישון במקומות ציבוריים?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב פרטי לא מוגדר בחוק. כל אלה, כן:

צו תשע"ב-2012

7. אוטובוס וזוטובוס; בפרט זה, "אוטובוס" ו"זוטובוס" – כהגדרתם בתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן – תקנות התעבורה).

צו תשע"ב-2012

8. מונית בעת שיש בה נוסעים; בפרט זה, "מונית" – כמשמעותה בתקנות התעבורה.

צו תשע"ב-2012

9. רכבת, לרבות רכבת מקומית; לעניין פרט זה ופרט 9ב "רכבת" ו"רכבת מקומית" – כהגדרתן בסעיפים 1 ו-46 לפקודת מסילות הברזל [נוסח חדש], התשל"ב-1972.

צו תשע"ב-2012

9א. תחנת אוטובוס מקורה, לרבות בסככה וכיוצא בזה, ותחנה מרכזית כהגדרתה בפקודת התעבורה, למעט חדר נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון בידי הנהלת המקום, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום.

צו תשע"ב-2012

9ב. תחנת רכבת, לרבות רציף, למעט אזור שהוקצה לעישון בקצה הרציף וחדר נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון בידי הנהלת המקום, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום, וכן תחנה של רכבת מקומית.

צו תשע"ב-2012

9ג. רכב המשמש להוראת נהיגה, כמשמעותו בתקנות התעבורה, בעת שיש בו תלמיד נהיגה.

פורסם

שלילית במיוחד.

אני נגד עישון בכללי, סובל מאלרגיה לעשן סיגריות ובכללי זה מאוד מסריח.

מי שרוצה לעשן, שיעשן עם חלונות סגורים (רלוונטי גם למרפסות).

יותר מעצבנת אותי תופעה של טרמפיסטים מעשנים - אני פשוט לא עוצר

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

1. חוק נגד עישון בזמן נהיגה= יש. ת"ת 28(א);

"נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד

הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום

כללי התנועה"(והעישון ? אינו מתאים לרשות זו , נכון ? ).

פרשנות לתקנה:

כידון:

המצוי בכלי רכב מנועיים ושאינם מנועיים(אופנוע/אופניים ועוד') .

הבטחת פעולתו התקינה של הרכב:

כל פעולה הקשורה לנהיגת הרכב (הילוכים/איתות ועוד').

פעולות שאינן קשורות (ואסורות) לנהיגת הרכב :

עישון,עיסוק ברדיו,כיוון מראות,אכילה/שתייה ועוד'.

קיום כללי התנועה:

ת"ת 58(ב); התקלקלו מכשירי האיתות(וינקרים),ייתן הנהג את האות בידו( במקרה זה רשאי נהג להמשיך את נסיעתו לצורך תיקון התקלה).

ת"ת 58(ג); נוהג רכב רשאי להוסיף לאות הניתן במכשירים(וינקרים) אות בידו(יד אחת),אם נראה לו כי נסיבות העניין מצדיקות זאת .

החוק:אסור לעשן בנהיגה וזאת עפ"י ת"ת 28(א).

המציאות: נוהגים ומעשנים.

הטענה(הרווחת) לאי אכיפת העישון: זו גזירה שציבור(המעשנים) הנהגים לא יוכל לעמוד בה.

לעיתים העישון נמצא:כגורם לתאונה-כמו צריבה בעיניים,סיגריה שנפלה תוך כדי נהיגה וכדו'(איחור בתגובה,חשש מדליקה ברכב ועוד').

2. חוק נגד זריקת סיגריה מהחלון של הרכב= יש. גובה הקנסות הם באלפי שקלים במקרה של הרשעה; וטוב שכך ! 8)

3. חוק נגד עישון ברכב פרטי חונה= אין. רכב פרטי זה רכוש פרטי כמו דירה.

4. מישהו מדליק סיגריה ברכב שלי = :snipersmi

5. מישהו מדליק סיגריה ברכב ליד= טוב נו הרס לי את הבריזה צריך לסגור חלון. :roll:

זמין 8)

פורסם

לא מעשן הרבה בכלל ועוד פחות מכך ברכב, אבל בהתחשב בכך שזהו רכבי הפרטי אני לא חושב שלמישהו יש זכות להגיד לי לא לעשן בו, כשזה לא נוגע לסנקציה התעבורתית כמובן, שכבודה במקומה מונח והאכיפה עליה בהתאם.

לגבי לעשן ברכב לא שלך - גסות רוח ממדרגה ראשונה. אם בעל הרכב מדליק ראשון, יכול להיות שאצטרף, אבל אם לא - לא חושב שאפילו אחשוב על לבקש רשות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבעלים הקודמים ברכב עישן באוטו אצלי, עד עכשיו כשאני מדליק מזגן יש ריח(כן אני מעשן ואני מרגיש טוב טוב את הריח) אבל מה שהולך ברכב שאני עובד בו זה סיוט, לא מספיק כל הדברים הרעים שאמרתי על הפג'ו 107 עוד הסיירים הפכו את האוטו הזה למאפרה על גלגלים ותחילת כל משמרת במיוחד אחרי בחור שעישן 8 שעות ברכב אני לפחות שעתיים נוסע עם חלונות פתוחים(לא כלכך עוזר).

אני נגד עישון ברכב, פרטי או לא ! רוצה לעשן בכיף תעשה את זה בחוץ בלי לפגוע באחרים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם (נערך)

הבעיה שגם אם מעשנים בחוץ זה פוגע .

אני תמיד אומר לאבא שלי תרעיל את עצמך אתה רוצה להיות חולה בבקשה אב ללא בבית, לפחות שאני לא יריח את זה

הוא גם מעשן את הסיגריות הכי מסרחיות שיש.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

רועי - כל הסיגריות מסריחות ומזיקות במידה שווה.

הסיגריות "דלות הניקוטין" גרועות במיוחד כיון שהמעשן נזקק למנה נוספת של ניקוטין, ולכן מעשן יותר סיגריות, מה שגורם לו לנזק מוגבר.

וכמה דברים על העישון, שלא ידעתם:

1. מבחינת נזקי בריאות עישון 3 סיגריות ביום הוא עישון כבד.

2. הסיגריות מזיקות בעישון עצמי, ב"יד שניה" (כלומר שהיה בקרבת מעשנים בעת עישון) וגם ב"יד שלישית" (למשל - ילד הזוחל על שטיח בבית של מעשן או אשתו שמטפלת בבגדיו) - סופגים גם הם את תוצרי העישון ונפגעים מהם.

3. עישון נרגילה שוה ערך לעישון 100 סיגריות.

4. במדינות מתוקנות חברות ההשכרה אוסרות על עישון ברכב. שוכר שיחזיר רכב שבו עישנו יזכה לחיוב שמן תמורת הניקוי (במקרים שבהם נתקלתי - 200 אירו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם את זה בדקו. נתנו לאנשים לעשן סיגריות "לבנות" - אף אחד לא הצליח לזהות את המותג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נובלס ושהסרטן שלך ימות מסרטן :lol:

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אפילו אם וכאשר יחטוף את המכה לא מובטח שיפסיק. סה"כ שעורי הגמילה מעישון לטווח ארוך לא גבוהים במיוחד, אם כי איני זוכר את המספרים.

פורסם

עישון ברכב הוא לא בטיחותי, ומי שיגיד אחרת פשוט לא נקלע עדיין למצב חירום בזמן עישון, ואני מאחל גם שלא יקלע.

לא מזמן ראיתי אדם מבוגר עוצר את הרכב באמצע כביש ויוצא ממנו במהרה, עצרתי בשול ושאלתי אותו לשלומו, הוא בתגובה אמר שנפלה לו הסיגריה שהדליק בתוך הרכב והוא עצר לחפש אותה. וזו רק דוגמה מיני רבות.

אני לא מדבר אפילו על האספקט של הריח או אי הנוחות למשתמשי הדרך האחרים, מבחינה בטיחותית יש לאסור את זה.

ולמי שאומר שזה הרכב הפרטי שלו ושלאף אחד אין זכות לקבוע בתוכו, שיזכור שהרכב הזה נוסע על דרך ציבורית ומסכן את כולם בדיוק כמו כל רכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
שלילית במיוחד.

אני נגד עישון בכללי, סובל מאלרגיה לעשן סיגריות ובכללי זה מאוד מסריח.

מי שרוצה לעשן, שיעשן עם חלונות סגורים (רלוונטי גם למרפסות).

יותר מעצבנת אותי תופעה של טרמפיסטים מעשנים - אני פשוט לא עוצר

אני חושב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, אני מעשן, וכן גם באוטו, העשן שיוצא מהסיגריות מחניק! מה לעשות?!!? מחניק!! אז אני מעשן אם חלונות פתוחים, מי שמפריע לו או שיסגור עת החלונות או שיסבול בשקט או שיקרא למשטרה שתאכוף את החוק. לגבי עניין המרפסות... נראה לי שאתה קצת לא הגיוני, במרפסת שלי???!! שלי?!#? שאני לא יעשן? לא נראה לי שיקרה מצב כזה.

דרך אגב אני נגד עישון כמה שזה נשמע אירוני, אבל כרגע זה יותר חזק ממני אין מה לעשות. הלכתי לעשן סיגריה להירגע.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...