Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף ?-מצבר VARTA או BOSCH

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי חיפוש ארוך לפני השאלה הזאת.

אני מעוניין לקנות מצבר איכותי (62 AH) ונראה לי שהפעם אני אלך על תוצרת חוץ ולא כמו בעבר על שנפ.

מה עדיף VARTA או BOSCH? והאם בתכל"ס יש הצדקה לתוספת המחיר לעומת VOLTA?

תודה. :-)

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הכל שאלה של עלות. לגבי ההשוואה עם וולטה - ברור שעדיף, כי בוש וורטא ללא טיפול בעוד שוולטה דורש טיפול.

המלצה - בדוק מחירו של מצבר סטארט-אפ אשר זהה בנתונים. לפעמים מחירו משמעותית זול יותר, אולי אפילו זול יותר מהוולטה, והוא משתלם יותר, כי למרות שמגיע עם פחות אחריות (שנה לעומת 20 או 24 חודשים), זהו מצבר שאמור להיות זהה לוורטה ומיוצר באותו מפעל. לי יש כזה בשני רכבים וזה מצבר מעולה. הישן מביניהם מחזיק כבר 4 שנים פלוס, ולא הראה שום סימני קושי גם בחורף האחרון והקשה.

יש גם מצבר אנרג'ייזר ללא טיפול, ולמיטב הבנתי מגיע אף הוא מאותו מפעל...

פורסם

תודה לכולם, בסוף נקנה VARTA באוטו-דיפו.

המוכר בחנות טען שבגלל שאיכות המצבר טובה יותר VARTA של 60hA שווה ערך לשנפ 62hA, או יותר נכון 60hA בתקן אירופאי זה 62hA בתקן 'ישראלי',

האם זה נכון?

פורסם

שנפ 62 חדש עולה 430 שקלים כולל האחריות ב לאופר. לא חבל לשלם כמעט כפול?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

כבר קנה... מסכים ששילם הרבה כי סטארט אפ הוא אותו מצבר בפחות כסף.

שנפ לא הייתי קונה כשיש סטארט אפ באותו מחיר, או פחות (ואפילו יותר הייתי מוכן לשלם עליו). פשוט עולם אחר. הגיע הזמן ששנפ יתחילו להתקדם טכנולוגית ולא יהיו חברה שתקועה בעבר, כי כרגע התחרות שלהם היא לא מכיוון היצרנים האיכותיים, אלא דווקא מהיצרנים הלא איכותיים.

לגבי האי שיוויון 60>62, כנראה שהמוכר התכוון לכך שזרם התנעה גבוה יותר במצבר תוצרת חוץ לעומת זה שמתוצרת שנפ. יש במצברים עוד פרמטרים חוץ מ-Ah, פשוט לא דנים עליהם אלא אם יש צורך מיוחד בזרם גבוה. בכל אופן, אם האוטו מניע בקלות, הכל בסדר.

פורסם

אכן, לורטה היה זרם התנעה גבוה ב10A מזה של השנפ.

לגבי הקניה של ורטה, הם נתנו שנתיים אחריות לעומת שנה של סטרט-אפ, מעדיף ראש שקט לשנתיים. שידוע מצברים אחרי ההחלפה הראשונית מהOEM סטטיסטית לא מחזיקים משום מה יותר משנה ומשהו..

פורסם

כנראה שלא קראת מה כתבתי על הסטארט אפ שבקיץ הקרוב יחגוג 5 שנות התנעה (עם הפסקות ממושכות, לא נוסע בין עירוני כל יום, אולי פעם בשבועיים).

ושיהיה ברור - קנית מצבר טוב מאוד. לא מבקרים אותך על זה, פשוט אומרים ששילמת סכום גבוה.

אם מצבר לא מחזיק לך יותר משנה ומשהו יש לך זליגת חשמל/צריכה גבוהה ע"י מערכת איתור או איזו "עלוקה", כך שה"בעיה" לא במצברים אלא באוטו.

המצבר המקורי תוכנן לעמוד בחודשים של המתנה ללקוח, כך שמן הסתם הוא תוכנן אחרת ממצבר לשימוש שוטף.

פורסם

וורטה בהחלט נחשב לקניה מצוינת, בטח על פני שנפ, ולטה וכו'. הבעיה זה כמו שציינו, המחיר הגבוה שמצאת אותו. נראה לי שאם היית עושה סקר שוק, היית יכול למצוא אותו בפחות. בכל מקרה, המוצר הוא מצוין.

פורסם

ברכב בן כמעט 4 שנים עם המצבר המקורי כדאי להחליף יזומות בטיפול השנתי? יש דרך לבדוק את מצבו? בנוסף יש לנו רנו עוד מעט בת שנתיים כדאי חהיכנס למוסך מורשה שיבדקו את המצבר? (מזכרוני יש על המצבר שנתיים אחריות)

how it's like to drive :twisted:

פורסם

בפריוס שלי, מצבר '12V 'gs battery המקורי הוחלף לאחר 8 שנים !!!. חבל שלא עובדים בארץ עם החברה הזאת. הוחלף בשנפ מחוסר ברירה, מעניין כמה זמן השנפ יחזיק מעמד.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...