Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהי הדרך הנכונה לחבר HU, כגון 80PRS (בעל 3 זוגות של יציאות מסוג RCA) המופעל במצב NW לרמקולים קדמיים מסוג WAY- 3 ול- Subwoofer?

פורסם

סאב ליציאה של הסאב,טוייטר ליצאה high, מיד ליציאה של midbass.

את הוופר תצטרך לחתוך דרך המגבר.

אתה צריך קרוס 4way ולא 3way.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני עובד כרגע עם מגבר רוקפורד T400-4 ועם רמקולים קדמיים Focal מדגם PS-165F.

הזמנתי את הדגם PS-165FX.

אני מעדיף להמשיך לעבוד עם המגבר מתוצרת רוקפורד ולהוסיף מגבר אחד או שניים לפי הצעתכם.

פורסם

אכן יש לך סט 2WAY,אתה עובד עם מגבר 4 ערוצים רק לסט?

כל אלמנט מחובר לערוץ אחר? בלי קרוסאובר של הסט?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אשתדל לעשות סדר.

רק לפני כשבועיים התקנתי את ה- 80PRS.

עד אז עבדתי כאמור עם מגבר אחד רוקפורד דגם T400-4.

שני ערוצים של המגבר היו מחוברים לרמקולים קדמיים PS-165F ובהם השתמשתי בקרוס פסיבי שמסופק יחד עם הרמקולים.

שני ערוצים נוספים של המגבר היו מחוברים בגישור לסאב.

אחרי שקניתי את ה- 80PRS ובמיוחד אחרי שהזמנתי את ה- PS-165F3 (שאליהם התייחסתי כ- 3 WAY ולא כמו שכתבתי קודם

PS-165FX) אני מבקש לחבר את ה- Woofer, Midrange וה- Tweeter ישירות ליציאות RCA של ה- HU שיופעל במצב NW.

לא ברור לי איך לחבר גם את ה- Subwoofer ל- HU.

כאן אני צריך את עזרתכם.

האם תוכלו להתייחס כדוגמה גם לקישור שהופיע למעלה: http://dashwerks.blogspot.co.il/2014/03/pioneer-deh-80-prs-setup.html

פורסם

מבלי להתמצא ברזי ה-PRS80 (אולי אתעמק בכך בהמשך), לדעתי העדיפות במקרה זה (כדי להשיג את האיכות הגבוהה ביותר) היא לתת שליטה מלאה דרך יציאות ה-RCA וחיתוכי המכשיר עבור כל חלקי הסט, ולהשתמש באחת מיציאות הרמקולים הרגילות עבור הסאבוופר. זה כמובן יצריך שינוי במערך ההגברה.

אם אני מבין נכון, אין לקרוס של הסט אופציה לבי-אמפ.

כך שאפשרות נוספת שאני רואה כרגע זה -

זוג יציאות RCA עבור וופרים וזוג ערוצי הגברה ישירה.

זוג יציאות RCA עבור מיד וגבוהים, זוג ערוצי הגברה ומעבר דרך הקרוס של הסט.

זוג יציאות RCA עבור הסאבוופר, מונו מתאים.

פורסם

לא סרט, אבל לא אידיאלי.

ראה הצעתי האחרונה בהודעה הקודמת. עבדתי באופן דומה בעבר עם קלריון 785 שגם הוא בעל קרוס 3WAY.

פורסם

כאמור, עוד אין לי ניסיון בצורת חיבור זו ולמרות שהבנתי את הצעתו השנייה של Tom_22 אנסה לברר עוד אפשרות אחת.

ראיתי שבמקרים רבים ה- Tweeter מחובר ישירות למגבר הפנימי של ה-HU (ולאו דווקא דרך מגבר חיצוני). חיבור כזה יכול להיעשות לדעתי כיוון שההספק הנומינלי של ה- Tweeter במקרה של ה- PS-165F3 הוא 15W וה- HU יכול להוציא 22W.

דווקא הוופר והמיד מחוברים לאותם יציאות RCA דרך ערוצי הגברה חיצוניים.

האם יש יתרונות לחיבור כזה?

פורסם

לא מזמן הייתי בדיוק במצב כמו שלך עם PRS80.

קודם כל, קח בחשבון שמעבר מ3 חלקים ל4 חלקים, לא מסתיים רק ברכישת זוג נוסף של מידים.

זאת רק ההתחלה, ההוצאות למיצוי של סט כזה מכפילות את העלות הראשונית של כל המערכת ואף יותר, תהיה מוכן לזה.

האופציות שעומדות לרשותך כרגע:

אפשרות ראשונה, ועדיפה, לרכוש עוד שני מגברים. מונו לסאב, ומגבר שני ערוצים שיהיה לטוויטרים או למידסאסים.

חיבור של המונו לערוץ של הסאב בפיוניר, חיבור של מגבר הארבע ערוצים ליציאה של המיד בפיוניר, חיבור של המגבר 2 ערוצים ליציאה של הטוויטרים.

כאן תצטרך לבצע חיתוך תדרים נוסף במגבר 4 ערוצים, חיתוך עליון למידבאסים וחיתוך תחתון למידים. שאר החיתוכים מהפיוניר.

אופציה שניה, לרכוש רק מונו לסאב, ולרכוש קרוס שמותאם לעבודה של 3 חלקים, בעל חיתוכים שתואמים את הסט שלך.

לחבר את הקרוס לטוויטרים ולמידים, זוג ערוצי הגברה הולכים לקרוסים, הזוג הנוסף למידבאסים.

דרך הפיוניר אתה יכול לחתוך את המידבאסים והסאב.

האופציה השלישית והזולה יותר, היא כמו שתיארת, תצטרך לרכוש מונו, ולחבר את הטוויטרים למגבר של הפיוניר.

הבעיה היחידה, אני לא בטוח שתוכל לשלוט בכלל בחיתוכים של הטוויטרים, לדעתי החיתוכים נשלטים רק דרך יציאת ה RCA.

תבדוק את הנושא.

בהצלחה.

פורסם

תודה sharkol על התגובה המפורטת.

באיזה אופציה אתה בחרת בסופו של דבר?

האם יש טיפים מיוחדים להתקנה?

פורסם

אני בחרתי באופציה הראשונה, אתה יכול גם לעיין בשרשור שפתחתי, למיטב זכרוני כתבתי על הנושא - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?551212-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-SQL-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%9F&highlight=SQL

מראש ידעתי כמה אני הולך להשקיע ומהי המטרה הסופית שלי, היום כבר מכרתי את ה PRS ואני עובד עם טבלט נקסוס 7 שמחובר לפרוססור.

שחכתי לציין גם שצריך מפצל Y לערוץ של המיד במידה ואתה עובד באופציה הראשונה.

• תוכן חדש...