Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב 2010, הלך מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף את החברים כאן על ארוע שקרה לי עם סופרב 2010 שנקנתה מאדם פרטי לאחר יד ראשונה ליסינג.

אחרי כשבועיים החלה להדלק נורת "בדוק מנוע" בצבע כתום ולאחר מכן נורת EPC כתומה. האוטו החל לקרטע ולא עבר את מהירות 50. זה קרה כשעליתי עליה דיי תלולה בערך ב100 קמ"ש. דיברתי עם מוסך מורשה אמרו לי להביא את הרכב לבדיקה. נאמר לי ,לאחר שהרכבת חובר למחשב, כי הופיעה התקלה "MISSFIRE" וזה משום שנסעתי עם מיכל דלק לקראת סיום (עדיין לא על הסימון האדום אבל קרוב) אמרו שכנראה נכנס אוויר למנוע וזה גרם לתקלה....האופציה השניה שיכולה להיות זה שיש בעיה בפלגים,אבל כיוון שלא מזמן הוחלפה אז זה לא מקור הבעיה. נסעתי עוד חודש ככה כשמדי פעם הנורה הייתה נדלקת בעיקר כשהייתי לוחץ על הגז בעליות והיה יורד הילוך. הנורה הייתה מהבהבת קצת ואז הכל חוזר לקדמותו. הגעתי שוב למוסך אך הפעם אמרו שיש בעיה רצינית ! פלאג אחד הלך לגמרי ואמרו שהמנוע הלך. שאלתי איך יכול להיות דבר כזה אז אמרו לי שזה לא משהו חדש. זה שמכר את הרכב ידע על הבעיה והוא פשוט החליף פלאג ומכר לך את האוטו. אמרו לי שעדיף להחליף מנוע כי תיקון יעלה לי אותו סכום. שאלתי מה הבעיה, למה הלך מנוע? אמרו שאחת הבוכנות לא תקינה, הרכב צרך שמן בכמות מוגברת ועם הזמן הלך מנוע. אני לא מבין בתחום אז יכול להיות שהתיאורים שלי לא מדוייקים. יצרתי קשר עם צ'מפיון והם מבחינתם אמרו לי שהרכב יצא מאחריות ומבחינתם אין ביכולת לעזור לי. במשך שבועיים ניסיתי לראות אולי בכל זאת יבואו לקראתי. הרכב סה"כ 5 שנים, הגיר עוד היה באחריות כשקניתי את הרכב, למרות שזה לא רלוונטי לתקלה הנוכחית. הרכב טופל רק במוסך מורשה. הרכב נסע סה"כ 98000 ק"מ. איך יכול להיות שרכב שעולה כ100,000 ש"ח במחירון הנוכחי לא יחזיק מעמד יותר מ5 שנים? אחרי שבועיים צ'מפיון החזירו לי תשובה שאני מקבל 20% הנחה על מנוע חדש ו2000 שקל הנחה על ההתקנה שלו.סה"כ שילמתי כ30,000 שח.

אחרי הסיפור הארוך שלי רציתי לשאול:

1- האם יש מישהו שקרה לו דבר דומה? הכוונה למישהו שזה קרה לו אישית ולא שמע על חבר של חבר...

2- האם יש סיכוי שצ'מפיון יקחו אחריות מלאה ?

3- האם יש דרך לתבוע את מי שמכר לי את הרכב פגום?

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכבי ה-TSI של כל קבוצת פולקסווגן מהשנים האלו מלאים בתקלות כמו שאתה מתאר. יש עשרות דיווחים על כך בפורום, חבל שלא טרחת לחפש בפורום לפני שקנית את ערמת התקלות (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר) הנהדרת הזו. אולי היית חוסך לעצמך הצפה של הפורום בשלושה שרשורים זהים ולא מעט עוגמת נפש.

הנה הסיפור האישי שלי עם סקודה אוקטביה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?522839-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA

מה שאתה יכול להבין מהסיפור הזה זה - לעשות רעש. לא לוותר, להתעקש, תזרוק את הרכב מול אולם התצוגה של סקודה עם שלט ענק אם יש צורך. למנועים האלו יש שלל מחלות ידועות שעלולות לגרום להרס מוקדם מידי של המנוע, גם ברכבים שטופלו לפי השעון. במקרה הזה נראה (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר) שלמוסך המורשה יש גם אשם תורם כיוון שלא התעמק בתקלת ההצתה, אולי אם היה מתעמק בנושא היה יכול לחסוך לך תיקון יקר. זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל בחוסר מקצועיות של מוסכי סקודה המורשים, שוב מתוך ניסיון אישי שלי שכמובן אינו מעיד על הכלל (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר).

משתתף בצערך, שלא תדע עוד סקודה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סיפור עצוב עם לא מעט שאלות.

זה לא המכונית הראשונה שהולך בה מנוע אחרי 100K ק"מ, הבעיה שהתדירות אצל אותו יצרן, לפחות לפי התהודה, בלתי מתקבלת על הדעת.

ומכאן עולות מספר שאלות

- מה שווים מכוני הבדיקה? מה מצויין בטופס הבדיקה לגבי המנוע?

- מה האחריות של המוכר? האם יש לך תעוד על הטיפולים של הבעלים הקודמים? האם היה לך את זה לפני הרכישה? האם משהו חשוד היה קיים שם? האם שאלת את השאלות הנכונות?

- על היבואן אין לי מה להוסיף.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הולי קראפ... החלפת מנוע על רכב בן 5 עם 100,000 ק"מ זה פסיכי.

יכול להעיד רק על עצמי - התכנון שלי היה שהרכב הבא יהיה ממשפחת ואג (או ג'טה או ייטי שיחליפו את האיבו כאשר המשפחה תתרחב), אבל ריבוי השרשורים האלו מאוד מטרידים והספק הצליח לחלחל לליבי.

הכי מרגיז בעיני זו ההתנערות של היבואן, כאילו שהדבר הזה קרה באשמת הלקוח. בושה וחרפה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אגב, למרות הסיפור שכתוב באותנטיות, לא ניתן להתעלם מכך שחלק עצום (לפחות לתחושתי) מהמקרים שצפים בפורום בדיוק בעניין זה, מועלים ע"י מי שזו ההודעה הראשונה שלו.

יתכן ויש לכך הסבר מאוד הגיוני - למשל, חוסר הרצון בשלב גיבוש ההערכות למאבק לחשוף פנים. או בושה מהטעות, או פשוט שמגיעים לפורום כחלק מחיפוש באינטרנט לאחר שנתקלים בבעיה גדולה.

אך זה לעיתים קצת חשוד. סתם, רציתי להניח את זה כאן. אינטרסים הרי קיימים בכל מקום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הרבה שאלות פתוחות:

1. האם הרכב נבדק במכון לפני הרכישה, ומה היו הממצאים

2. האם יש תיעוד במוסך שעל פיו ניתן לקבוע בוודאות שבעל הרכב הקודם היה מודע לתקלה ולחומרתה

3. אם סעיף 2 נכון, איך שוחררת לאחר הביקור הראשון, ולא ראו זאת

4. האם כבר תקנת ושלמת?

5. האם נוכח כך שזו הודעה ראשונה של היוזר יתכן וזה סיפור בדוי

תשובות על פי הבנתי:

אם הרכב נבדק ולא נמצא דבר, ניתן לתבוע אותו

אם יש סימוכין לכך שבעל הרכב הקודם ידע על התקלה והסתירה, ניתן לתבוע

ללא קשר לאמור לעיל, אני מאמין שהיבואן יקבל על עצמו אחריות מלאה לבעיה זו. שכן יש את כל המרכיבים כדי שזה יקרה.

בהצלחה.

לגיטימי שמישהו יפתח יוזר כשהוא נתקל בבעיה כזו, כך למעשה אני נרשמתי לפורום, ונשארתי לפעול בו. יחד עם זאת, תמיד יש את הספק כפי שרשם שי, אנטרסנטים קיימים. וגם בעניין הזה אני מצפה מפות"ש לתת קצת יותר פרטים שנדע שזה לא השמצה.

על כל פנים, בהצלחה.

פורסם
אגב, למרות הסיפור שכתוב באותנטיות, לא ניתן להתעלם מכך שחלק עצום (לפחות לתחושתי) מהמקרים שצפים בפורום בדיוק בעניין זה, מועלים ע"י מי שזו ההודעה הראשונה שלו.

יתכן ויש לכך הסבר מאוד הגיוני - למשל, חוסר הרצון בשלב גיבוש ההערכות למאבק לחשוף פנים. או בושה מהטעות, או פשוט שמגיעים לפורום כחלק מחיפוש באינטרנט לאחר שנתקלים בבעיה גדולה.

אך זה לעיתים קצת חשוד. סתם, רציתי להניח את זה כאן. אינטרסים הרי קיימים בכל מקום.

חולק על מה שרשמת מכמה סיבות:

1. אם למישהו היה אינטרס להשמיץ את המכוניות האלה, הוא בוודאי מרוויח מכך לא מעט כסף, ולא תיהיה לו שום בעיה לקנות משתמש ממישהו בפורום.

2. לא סביר שהשרשורים יפתחו על ידי אנשים עם מספר רב של הודעות - כי זה מעיד על אנשים שמבינים במכוניות, מתעניינים במכוניות ויודעים מה הולך. אני לדוגמא חולה על רכבים של וואג - אבל לא הייתי נוגע מחוץ לליסינג או השכרה.

אלה גם אנשים שכנראה מבינים קצת יותר באינטרנט - ולא סביר שהיו רוכשים רכב כזה אחרי כל מה שרץ ברשת.

זה לפחות דעתי בנושא.

פורסם

מניסיון שלח חבר שתבע עם "סוג של" הוכחות (מצא הודעות בפורום של המוכר שבהם הוא רשם על תאונה שבה הרכב נפגם בצורה משמעותית). זה ממש לא פשוט והוא הפסיד.

השופט אמר שחובת הבדיקה תמיד על הקונה ולא ייתכן שכל אחד יבוא בטענות לאחר המכירה.

המצב שיש סיכוי טוב לנצח זה לדוג' נגד סוחר רכב שימכור לכם רכב עם פגיעת שלדה\מרכב מסכנת חיים משמעותית ויסתיר אותה באמצעים פסולים ואז זה יביא את הסעיף לשופט.

פורסם
מניסיון שלח חבר שתבע עם "סוג של" הוכחות (מצא הודעות בפורום של המוכר שבהם הוא רשם על תאונה שבה הרכב נפגם בצורה משמעותית). זה ממש לא פשוט והוא הפסיד.

השופט אמר שחובת הבדיקה תמיד על הקונה ולא ייתכן שכל אחד יבוא בטענות לאחר המכירה.

המצב שיש סיכוי טוב לנצח זה לדוג' נגד סוחר רכב שימכור לכם רכב עם פגיעת שלדה\מרכב מסכנת חיים משמעותית ויסתיר אותה באמצעים פסולים ואז זה יביא את הסעיף לשופט.

אני חולק על דעתך. יש פסקי דין מפורשים שמטילים חובת גילוי על המוכר, גם בנושא מכירת רכב. אם המוכר מודע לזה שיש תקלה רצינית בגיר או במנוע או שהרכב עבר תאונה, הוא חייב ליידע על כך את הקונה. כמובן, בכדי שהקונה יצליח בתביעה, הוא צריך ראיות. לכן חשוב שפותח השרשור יענה על השאלות שנשאל כאן בצורה מסודרת.

מה שתמוה, שהוא כותב שהרכב טופל במוסך מורשה, ובפוסטים אחרים כותבים שצ'מפיון היתה מוכנה להשתתף ב- 70% מהנזק. מעניין מדוע כאן זה לא כך, האם בגלל שהרכב הוא יוצא ליסינג?

פורסם

כמה שאלות -

1. איזה מנוע יש לך? 1800 TSI במקרה?

2. לא נדלקה לך נורית אזהרה על מחסור בשמן?

3. לא ראית שהמנוע מתחמם?

נראה לי תמוה שנסעת ללא שמן בכלל עד כדי הריסת מנוע והרכב לא התחמם/התריע על כך (או על חוסר שמן).

רעידות כפי שתיארת בהתחלה יכולות לנבוע ממצתים או מסלילי הצתה שדורשים החלפה. זה מה שעלה לי בראש לפני שהמשכתי לקרוא.

אני לא מבין מספיק כדי לדעת אם התירוץ של המוסך של חוסר דלק יכול לגרום למנוע לקרטע ולהדליק נורת EPC. על פניו נשמע לי כמו תירוץ.

שתדע, מנועי 1.8 TSI ידועים כצורכי שמן (בעיקר מעל 100k ק"מ), היצרן העולמי וצ'מפיון מכירים זאת (בעיה בבוכנות). אתה מוזמן גם לבצע חיפוש באינטרנט (בארץ ובעולם), יש אינספור מקרים. הוכחה לכך היא שהם הסכימו להשתתף בהוצאות.

לגבי מה ששאלת:

2+1. עניתי לך. תחפש בפורומים תמצא סיפורים דומים. הצעתי, תפנה לאנשים האלו ותתאגדו. אולי תצליחו. אמן.

3. אני מניח שעשית בדיקה במכון בדיקה. אם כבר אתה מוזמן לנסות ולתבוע אותם. גם בזה לא תצליח לדעתי.

אני לא יודע אם אתה יכול להשיג הוכחות לכך שהייתה בעיה/נזק שהמוכר היה מודע והעלים מידע. ומכוני בדיקה בד"כ מכסתחים את עצמם במסמך שהם מספקים.

בכל מקרה, בהצלחה ותעדכן אם אתה כן מנסה להתאגד ולפעול נגד צ'מפיון.

פורסם
נרשמת לפורום מאוחר מדי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556930-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%91-%D7%94%D7%9C%D7%9A-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

לפני הקניה עשית בדיקה במכון?

יש עוד דוגמאות תעשה חיפוש.

מעולם לא היו לי בעיות עם רכבים שקניתי לפני לכן פורמומים כאלו פחות עניינו אותי. הסיבה שעכשיו נרשמתי בכדי לראות כמה התופעה ידועה והאם יש עוד אנשים שנפגעו כמוני.

אכן עשיתי בדיקה במכון אך לצערי לא התעמקתי בתוצאות הבדיקה, מאחר והבודק עצמו אמר לי שהרכב מצוין ושאני יכול לקנות אותו בשקט. כמובן שדאג לכסות את עצמו ורשם שיש נזילות ברכב בכל מקום אפשרי בערך. מה גם שהמכון לא נותן אחריות על המנוע או הגיר או שומדבר אחר בעצם.

פורסם

מעולם לא פרסמתי כאן מהסיבה הפשוטה שמעולם לא היו לי בעיות עם רכבים קודמים שקניתי. לא יודע להגיד אם זה קשור לעובדה שלא רכשתי אף פעם רכבים שמיובאים על ידי צ'מפיון.

האינטרס היחיד שיש לי זה אולי סיכוי כלשהו לקבל חלק מהכסף שזרקתי על הרכב הזה.

פורסם
הרבה שאלות פתוחות:

1. האם הרכב נבדק במכון לפני הרכישה, ומה היו הממצאים

2. האם יש תיעוד במוסך שעל פיו ניתן לקבוע בוודאות שבעל הרכב הקודם היה מודע לתקלה ולחומרתה

3. אם סעיף 2 נכון, איך שוחררת לאחר הביקור הראשון, ולא ראו זאת

4. האם כבר תקנת ושלמת?

5. האם נוכח כך שזו הודעה ראשונה של היוזר יתכן וזה סיפור בדוי

תשובות על פי הבנתי:

אם הרכב נבדק ולא נמצא דבר, ניתן לתבוע אותו

אם יש סימוכין לכך שבעל הרכב הקודם ידע על התקלה והסתירה, ניתן לתבוע

ללא קשר לאמור לעיל, אני מאמין שהיבואן יקבל על עצמו אחריות מלאה לבעיה זו. שכן יש את כל המרכיבים כדי שזה יקרה.

בהצלחה.

לגיטימי שמישהו יפתח יוזר כשהוא נתקל בבעיה כזו, כך למעשה אני נרשמתי לפורום, ונשארתי לפעול בו. יחד עם זאת, תמיד יש את הספק כפי שרשם שי, אנטרסנטים קיימים. וגם בעניין הזה אני מצפה מפות"ש לתת קצת יותר פרטים שנדע שזה לא השמצה.

על כל פנים, בהצלחה.

1- הרכב נבדק, נרשם שיש סימני שריפת שמן מוגברים ושיש סימני דליפה מהטורבו. ושצריך לעשות כיוון פרונט. בפועל הוא אמר לי שהרכב במצב מצוין ושאפשר לקנות אותו בלי בעיה.

2-בתיעוד של הטיפולים הקודמים של הרכב אין עדות שהתקלה הייתה שם קודם. הפעם היחידה שיש לכך אולי רמז זה כשאני פניתי למוסך ואמרו לי שאולי יש בעיה עם הפלגים אך לא טרחו לבדוק כי אמרו שהם הוחלפו בטיפול האחרון לפני מספר חודשים לא רב

3-תיקנתי ושילמתי כבר כי לא הייתה לי ברירה. אני גר בישוב מרוחק ללא תחבורה ציבורית סדירה ועובד במשמרות. הייתי חייב לתקן את הרכב.

4- היוזר לא בדוי והאינטרס היחיד שלי זה לנסות להוצי את הכסף מהיבואן ואם לא אז לפחות שאחרים לא יעשו את אותה טעות שאני עשיתי.

• תוכן חדש...