Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100% מימון או 10-15K הלוואה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים, אני צעיר בן 20 שרוצה לקנות אוטו כבר לא מעט זמן.. ועכשיו לאחר חישובי תקציבים

וכו', החלטתי שאני יכול לקנות. אני בצבא, עושה שבוע שבוע ועובד בשבוע שאני בבית, מכניס בערך 1.5K בחודש.

מוכן להוציא 60% מזה על רכב.

הייתי שמח לדעת מה תמליצו לי,

1. 100% מימון - להביא *** להביא = לרכוש *** רכב חדש מהניילונים, ראיתי את החברה NEW-DRIVE, באיזור ה700-800 שקל [ראיתי רנו קליאו שנראית טוב ?] ומגיע עם אחריות [מה היא נותנת?]

ולאחר 36 חודשים של ההתחייבות אני כבר אהיה עם רגל וחצי מחוץ לצבא. [משתחרר עוד שנה ו3] ואז יהיה לי עבודה סבירה בעזרת ה' ככה שהמחיר הזה לא יכביד עליי. ולראות מה אני עושה אחרי ההתחייבות של 36 החודשים [קונה/מוכר/עוזב וקונה רכב אחר]

2. להביא *** להביא = לרכוש *** פיג'ו 206XS. שנת 2001 ככל הנראה, באיזור ה10-12 ולעשות ישור קו בעוד 2-3K. - לוקח הלוואה במחיר הנ"ל ל 36 חודשים שיצא לי החזר של כ400 ש"ח, השאר ילך על דלק ותיקונים

הכוונה היא לרכוש אך ורק ידני

מה דעתכם?.

עריכה אחרונה על ידי Returnix
פורסם

לא להיכנס להלוואות בשלב הזה של החיים שלך.

חוץ מההלוואה תצטרך עוד כסף לתחזק את הרכב.

קנה בכסף שיש לך וכפי שכתבתי לך בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?554372-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%A8-10-12k

חפש רכב שמור עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושכל המערכות בו והמכלולים עובדים.

פורסם (נערך)

ההחלטה המקורית שלך אינה נכונה. עם הכנסה של 1.5K בחודש אתה לא יכול לקנות רכב ולתחזק אותו רק ב-60 אחוז מתוך ה-1.5K. בכל אופציה שלא תבחר אתה כנראה תוציא את כל ה-1.5K ואולי יותר לטובת הרכב.

עריכה: רק דלק יוצא לך 800 ש"ח בחודש. 50 ק"מ ביום כפול 23 ימים בחודש = 1,150 ק"מ. בהנחה שהרכב צורך ליטר ל-10 קילומטר אתה צריך 115 ליטר בחודש. 115 ליטר כפול ממוצע של 7 שקל לליטר = 805 ש"ח דלק בחודש.

לפני ביטוחים, תיקונים, טיפולים ירידת ערך ועוד בלתי צפויים.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ההחלטה המקורית שלך אינה נכונה. עם הכנסה של 1.5K בחודש אתה לא יכול לקנות רכב ולתחזק אותו רק ב-60 אחוז מתוך ה-1.5K. בכל אופציה שלא תבחר אתה כנראה תוציא את כל ה-1.5K ואולי יותר לטובת הרכב.

עריכה: רק דלק יוצא לך 800 ש"ח בחודש. 50 ק"מ ביום כפול 23 ימים בחודש = 1,150 ק"מ. בהנחה שהרכב צורך ליטר ל-10 קילומטר אתה צריך 115 ליטר בחודש. 115 ליטר כפול ממוצע של 7 שקל לליטר = 805 ש"ח דלק בחודש.

לפני ביטוחים, תיקונים, טיפולים ירידת ערך ועוד בלתי צפויים.

החישוב של הדלק שלך לא נכון, כי אני עושה שבוע - שבוע בבסיס סגור.

זאת אומרת ששבועיים בחודש האוטו כמעט ולא נוסע [בשבועיים האלה הוא יסע אולי 80 ק"מ הלוך חזור לבסיס כמה פעמים]

ובבית יש לי נסיעות לעבוד ויציאות ניקח דוגמא 40 ק"מ X 10 זה סה"כ 500 ק"מ והפיגו אמור לצרוך 1:15 בערך, יצא משהו כמו 300 ש"ח. הביטוח אבא שלי משלם. אני על הרכב

הפחד זה איזה חלק יקר שיהרס בצורה מפתיעה

פורסם

1. לא בטוח שnew-drive או חברה דומה יאשרו לך הלוואה עם הכנסות כמו שיש לך.

2. בד"כ אחרי 3 שנים יתרת ההלוואה גבוהה מערך הרכב, ואם רוצה לצאת מהעסקה צריך להביא כסף מהבית.

3. אין סיכוי שתקבל הלוואה לרכישת רכב ישן - אלא אם יש לך בטחונות אחרים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובה אבל אין מה לדאוג לגבי זה, כבר כמעט לקחתי וקיבלתי מהבנק שלי 12 אלף. ומקסימום אפשר לקחת על חשבון אבא שלי זה ממש לא הבעיה

2. לא הבנתי

פורסם

מכיוון שזה נראה שאין לך צורך מהותי ברכב, הייתי מציא לך לחסוך בשנה וקצת שנשאר לך לשיחרור את הסכום שתכננת לקחת מNew Drive.

ותנסה להתסדר עם התחבורה הציבורית.

ברגע שתשתחרר יהיה לך מענק שחרור .ובכסף שתחסוך תוכל לקנות רכב ב 15-20K בלי שום הלוואה.

ככה זה הכי נכון וכדאי להתחיל.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם
מכיוון שזה נראה שאין לך צורך מהותי ברכב, הייתי מציא לך לחסוך בשנה וקצת שנשאר לך לשיחרור את הסכום שתכננת לקחת מNew Drive.

ותנסה להתסדר עם התחבורה הציבורית.

ברגע שתשתחרר יהיה לך מענק שחרור .ובכסף שתחסוך תוכל לקנות רכב ב 15-20K בלי שום הלוואה.

ככה זה הכי נכון וכדאי להתחיל.

זה אולי "נכון" יותר אבל תלוי איך אתה מסתכל על זה. בכל מקרה, לפי מה שאתה אומר אני אוכל פשוט אחרי השחרור למכור את הרכב, להחזיר את הללוואה ולהשאר עם עודף לרכב אחר לא?

או פשוט אחרי שאני אקבל את המענק להחזיר את ההלוואה איתו, אבל להנות מהרכב מעכשיו

פורסם

אדם עם שכר של 1500 ש"ח לא קונה רכב חדש(!!)

איזו מן התנהלות כלכלית זו?

אם דחוף לך רכב, תרכוש אקזמפלר ישן מדגם אמין, כזה שהיה רכב שני איפשהו. העלות תהיה אפסית בד"כ (בהנחה שהרכב לא מת, ססטיסטית אם רכשת אקזמפלר ראוי ההנחה הזו הגיונית לגמרי), ההפסד הכספי קטן מאוד, אתה לא נכנס לבור תקציבי בשלב 0 של החיים שלך..

אני שבוע שעבר מכרתי את ה306XR שלי, שנת 1995 ידנית 1600 סמ"ק עם 170,000 ק"מ, ב3,500 שקלים. הרכב היה איתי בשמונה השנים האחרונות, הוצאתי עליו כל שנה בערך 1000 שקל לטיפול+טסט, בכל השנים לא עשה לי אף תקלה אחת ששווה אזכור. ואגב הוא נסע ממש ממש נהדר וחזק.

הפוסט הזה מבהיר לי איך אנשים נכנסים לחובות כ"כ ענקיים במדינה הזו... :|

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תמיד עדיף הלוואה חוץ בנקאית. אבל איך בדיוק תשלם אותה? אתה תצטרך לשלם החזר בערך 400-500 שקל (תלוי בסכום שתיקח - מדבר איתך על הלוואה בערך של 20 אלף) + דלק 700 + ביטוח 500 לחודש + טיפולים ובלאי ממוצש 300 בחודש = כמעט 2000...

פורסם

boost10 אני הייתי נזהר עם משפטים כמו "תמיד עדיף הלוואה חוץ בנקאית" הלוואה חוץ בנקאית הרבה יותר יקרה מהלוואה בנקאית וקוראים לזה "השוק האפור"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תמיד עדיף הלוואה חוץ בנקאית. אבל איך בדיוק תשלם אותה? אתה תצטרך לשלם החזר בערך 400-500 שקל (תלוי בסכום שתיקח - מדבר איתך על הלוואה בערך של 20 אלף) + דלק 700 + ביטוח 500 לחודש + טיפולים ובלאי ממוצש 300 בחודש = כמעט 2000...

תודה על התגובה.

הלוואה של כ15 אלף תצטרך החזר של כ470+-, הדלק יעלה באיזור ה300 כמו שכתבתי, שבועיים בחודש אני אעשה בערך 100 קילומטר, ובשבועיים האחרים ביחד אני אעשה בערך 300-400.

ביטוח רשמתי שההורים יעזרו.

זה יוצא 470 הלוואה + 300 דלק + 150+- טיפולים ובלאי? (גם פה ההורים יעזרו) 950+- נגיד 1000

כ60% מהמשכורת כמו שתכננתי לא?

boost10 אני הייתי נזהר עם משפטים כמו "תמיד עדיף הלוואה חוץ בנקאית" הלוואה חוץ בנקאית הרבה יותר יקרה מהלוואה בנקאית וקוראים לזה "השוק האפור"
פורסם

אמרו ובצדק שמי שמרויח 1500 ש"ח לא קונה רכב חדש

אבל מילא חישובי כסף. גם בזמנים הבחור חלש:

ולאחר 36 חודשים של ההתחייבות אני כבר אהיה עם רגל וחצי מחוץ לצבא. [משתחרר עוד שנה ו3] ואז יהיה לי עבודה סבירה...

פורסם

פות"ש, אתה סובל מתסמונת ה"החלטתי מראש ועכשיו אני בא לפורום בשביל לקבל קצת חיזוקים", אותה תסמונת שגורמת לך להתעלם מהודעות שלא תומכות בהחלטה שלך, ולהגיב לאלו שכן.

אז שיהיה לך בהצלחה עם זה, לא בציניות.

אחרי שאתה קונה את הרכב החדש תשתדל לזכור לחזור לכאן אחרי שנה ככה לספר איך עברה התקופה, בהנחה שיהיה לך כסף לאינטרנט. מקסימום תיקח 'הלוואה חוץ בנקאית' ותשלם איתה לנטויז'ן דמי מנוי או משהו... ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...