Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי גולף שנת 2000 ששוקלת 1770 ק"ג

הצמיגים במידה 205/55/R16 לחץ האוויר כרגע בכל הצמיגים הוא 35,

על מכסה הדלק רשום לי (בהתאם למידה של הצמיגים) 2.1 ו 2.7 באר,

איזה מהם כדאי לי למלא? האם להשאיר את זה ככה?

פורסם

תבדוק בספר רכב,לפעמים מקדימה עקב משקל מנוע מנפחים יותר מאשר מאחור,עוד אפשרות שה2.7 זה בעומס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
תבדוק בספר רכב,לפעמים מקדימה עקב משקל מנוע מנפחים יותר מאשר מאחור,עוד אפשרות שה2.7 זה בעומס.

מה הכוונה בעומס? הבעיה היא שאין לי ספר רכב

אני חושב ש35PSI זה גבוה מדי, האם להוריד? צריכת הדלק עולה ככל שלחץ הצמיגים יורד?

עריכה אחרונה על ידי HHaimz

פורסם (נערך)

במידה ומדובר על גולף 1.6 ליטר עם מנוע בעל הספק של 74 קילוואט בלחצים הם:

הרכב שלך לא שוקל 1.77 טון אלא בקושי 1.1 טון. לחץ האוויר שיש למלא בעומס חלקי הוא:

מקדימה: 28PSI

מאחור: 28PSI

בעומס מלא:

מקדימה: 31PSI

מאחור: 38PSI

אם בבעלותך רכב אחר אנא ציין זאת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
במידה ומדובר על גולף 1.6 ליטר עם מנוע בעל הספק של 74 קילוואט בלחצים הם:

הרכב שלך לא שוקל 1.77 טון אלא בקושי 1.1 טון. לחץ האוויר שיש למלא בעומס חלקי הוא:

מקדימה: 28PSI

מאחור: 28PSI

בעומס מלא:

מקדימה: 31PSI

מאחור: 38PSI

אם בבעלותך רכב אחר אנא ציין זאת.

מנוע 1600 עם הספק של 74 קילוואט, רמת גימור basic, ידני.

ברישיון רכב רשום לי 1770, ולכן הסקתי שזה הוא המשקל, זה שגוי?

מה ההשלכות ללחץ אוויר גבוה יחסית?

ובמכסה הדלק רשום לי לחץ אוויר של 30 psi או 37 Psi אני מניח שזה בעומס חלקי ועומס מלא,שים לב שמידת הצמיגים היא 205 55 R16 .

מכיוון שאני נהג חדש, איני מסיע יותר משלושה אנשים כולל אותי.

מתנצל על הבורות

תודה רבה

פורסם

1770 זה משקל כללי מורשה ולא משקל הרכב.

על מכסה מיכל הדלק רשומים לחצים לעומס חלקי ומלא ואתה כנראה טועה. צלם את מה שמופיע על התווית ונעזור לך להבין.

מלא לחצי אוויר כפי שרשמתי בעומס חלקי. ברור שהתייחסתי למידת הצמיגים.

פורסם

מה ההשלכות ללחץ אוויר גבוה יחסית?

כל עוד אתה לא בחריגה גדולה מעבר ללחץ המומלץ - זה לא משמעותי ואין מה לדאוג.

אל תשכח שבזמן הנסיעה לתחנה הצמיגים מתחממים ולכן בלאו הכי צריך למלא בהם מעט יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

כרגע אין לי אפשרות לצלם, אך בהתאם למידה במכסה הדלק רשום לי 2.1 באר ו2.7 באר, כשאוכל לצלם, אצלם.

בנוסף, כרגע יש לי לחץ של 35 (כך מילאתי בתחנת הדלק בפעם האחרונה) בכל הצמיגים, לפני כן היה לי 43 (כך קניתי את הרכב).

28 זה שונה ממה שרשום לי במכסה הדלק,

מה מומלץ?

תודה רבה

אל תשכח שבזמן הנסיעה לתחנה הצמיגים מתחממים ולכן בלאו הכי צריך למלא בהם מעט יותר.

איך תגדיר חריגה גדולה? ואפילו רגילה?

מה הכי מומלץ, בהתאם ליצרן או אולי מעט יותר?

תודה רבה

פורסם
כרגע אין לי אפשרות לצלם, אך בהתאם למידה במכסה הדלק רשום לי 2.1 באר ו2.7 באר, כשאוכל לצלם, אצלם.

בנוסף, כרגע יש לי לחץ של 35 (כך מילאתי בתחנת הדלק בפעם האחרונה) בכל הצמיגים, לפני כן היה לי 43 (כך קניתי את הרכב).

28 זה שונה ממה שרשום לי במכסה הדלק,

מה מומלץ?

תודה רבה

מומלץ למלא לחץ אוויר לפי הנחיות הייצרן כפי שכתבתי קודם לכן והם אשר קובעות ולא לפי מה שאנשים אחרים ממלאים כי קראו או שמעו שהלחץ שיש למלא 35 או 38 PSI בעומס חלקי.

פורסם

תפסיק לבלבל לאנשים את העיגולדים :roll: עם טמפ' ומילוי לחץ אוויר החורגות מהמלצות הייצרן. בגולף הזו אם תמלא לחץ אוויר של 31/38 כאשר הלחץ המומלץ בעומס חלקי הוא 28 PSI ההגה יהפוך להיות קליל מידי בנסיעה בכביש מהיר וזה לא רצוי.

אצלי בגולף דור 5 עם אני ממלא בעומס חלקי 2-3 PSI מעבר להמלצות הייצרן ההגה נהפך להיות קליל מאוד וובנסיעה בעיר זה מאוד מורגש ומי שאין לו ניסיון יכול למצוא את עצמו בלי כוונה נכנס במעקה הקרוב.

פורסם

תפסיק לבלבל לאנשים את העיגולדים :roll: עם טמפ' ומילוי לחץ אוויר החורגות מהמלצות הייצרן. בגולף הזו אם תמלא לחץ אוויר של 31/38 כאשר הלחץ המומלץ בעומס חלקי הוא 28 PSI ההגה יהפוך להיות קליל מידי בנסיעה בכביש מהיר וזה לא רצוי.

אצלי בגולף דור 5 עם אני ממלא בעומס חלקי 2-3 PSI מעבר להמלצות הייצרן ההגה נהפך להיות קליל מאוד וובנסיעה בעיר זה מאוד מורגש ומי שאין לו ניסיון יכול למצוא את עצמו בלי כוונה נכנס במעקה הקרוב.

רשום לי למלא 2.1 באר שזה שונה ממה שאמרת (28 psi) . אז איזה מהם למלא?

פורסם

כוונתי היתה שאם הוא נסע על לחץ כזה עד שהוא גילה (בשרשור הזה) את הלחץ הנכון - הוא לא גרם נזק מורגש לצמיגים.

עודף לחץ אוויר תמיד עדיף על מחסור, והגה קצת קל יותר כשלעצמו עוד לא גרם לאף אחד להיכנס בגדר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...