Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוכים פיג'ו 206CC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי פיג'ו 206CC ידנית. עכשיו יש לי שאלה, שאולי תשמע טיפשית, ואולי תעצבן חלק מהאנשים פה, אבל אני אשמח לעזרה.

לא נהגתי על ידני מאז הטסט, שזה שנה וכמה חודשים טובים, ,הייתי רק על אוטומט. ועכשיו ברכישה הגיר הוא ידני.

רציתי לשאול מה הסל"ד הכי טוב להעביר הילוכים ברכב. אני ממש לא רוצה לשרוף את הקלאץ', או להרוס את הגיר והמנוע, כי הרכב הזה חשוב לי.

אני יודע לנהוג על הגיר, אבל אני מרגיש שאני לא משתמש נכון, ולא מעביר הילוכים בזמן, ואני לא רוצה להרוס משהו ברכב הזה.

ואני יודע שזה בא עם הזמן, אבל אני אשמח לכמה טיפים. המנוע הוא מנוע בנזין.

תודה רבה לעוזרים.

• ספונסר פורום
פורסם

אין קשר בין הסל"ד שבו אתה מעביר את ההילוך לשריפה של הקלאצ'. שריפה של הקלאצ' מתרחשת כאשר לא משלבים אותו במהירות ומשאירים אותו במצב "חצי לחוץ" לאורך זמן.

הסל"ד הכי טוב להעברת הילוך תלוי באופי הנהיגה שלך באותו רגע. אם אתה נוהג רגוע אז תעביר בסל"ד נמוך יחסית (נניח 2500 סל"ד, אולי 2800) ואם אתה רוצה לנהוג קצת יותר מהר אז תמשוך יותר את ההילוכים. אתה כבר אמור להרגיש מתי המנוע כבר לא יעיל ואז להעלות הילוך.

פורסם
אין קשר בין הסל"ד שבו אתה מעביר את ההילוך לשריפה של הקלאצ'. שריפה של הקלאצ' מתרחשת כאשר לא משלבים אותו במהירות ומשאירים אותו במצב "חצי לחוץ" לאורך זמן.

הסל"ד הכי טוב להעברת הילוך תלוי באופי הנהיגה שלך באותו רגע. אם אתה נוהג רגוע אז תעביר בסל"ד נמוך יחסית (נניח 2500 סל"ד, אולי 2800) ואם אתה רוצה לנהוג קצת יותר מהר אז תמשוך יותר את ההילוכים. אתה כבר אמור להרגיש מתי המנוע כבר לא יעיל ואז להעלות הילוך.

לפעמים קורה שאני נשאר בהילוך שלישי במהירות של 30 קמ"ש בערך(לא להרבה זמן, שניות), זה יכול להזיק לגיר?

ומה תוכלת חיים ממוצעת של קלאץ'?

ולרוב יוצא מצב שאני מעביר הילוכים ב3000-3500 סל"ד, זה בסדר? לאו דווקא תמיד בעליות.

פורסם
לפעמים קורה שאני נשאר בהילוך שלישי במהירות של 30 קמ"ש בערך(לא להרבה זמן, שניות), זה יכול להזיק לגיר?

ומה תוכלת חיים ממוצעת של קלאץ'?

ולרוב יוצא מצב שאני מעביר הילוכים ב3000-3500 סל"ד, זה בסדר? לאו דווקא תמיד בעליות.

זה בסדר גמור. אתה צריך להוריד הילוך במידה והמנוע מתקשה (מרגישים את זה היטב). 30 קמ"ש בירידה זה לא 30 קמ"ש בעליה אז אין תשובה חד משמעית. לגיר זה לא אמור להזיק בכל אופן.

העברת הילוך בטווח שציינת זה בסדר. אפשר אפילו קצת פחות מכך (ב XS מצאתי שב-2800 העברת ההילוך חלקה לגמרי).

פורסם

היה לי רכב כזה 6 שנים (שלי היה 2000 סמ"ק), מאוד נהניתי ממנו.

משכתי הילוכים הרבה מעבר ל-3500 סל"ד כדבר שבשגרה ולרכב לא קרה שום דבר רע.

כפי שציינו מעלי, הקלאץ' אינו רגיש לסל"ד אלא ללחיצות ארוכות ומיותרות. גם המנוע ברכב הזה (וכנראה בכל רכב) מסתדר נהדר עם סל"ד משמעותית גבוה יותר מ-3500.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
היה לי רכב כזה 6 שנים (שלי היה 2000 סמ"ק), מאוד נהניתי ממנו.

משכתי הילוכים הרבה מעבר ל-3500 סל"ד כדבר שבשגרה ולרכב לא קרה שום דבר רע.

כפי שציינו מעלי, הקלאץ' אינו רגיש לסל"ד אלא ללחיצות ארוכות ומיותרות. גם המנוע ברכב הזה (וכנראה בכל רכב) מסתדר נהדר עם סל"ד משמעותית גבוה יותר מ-3500.

אז זהו הבעיה זה הקלאץ', אני עדיין צריך להתרגל אליו.

יש לך טיפים אולי איך לשמור על הרכב? והמלצות על שמן ונוזלי קירור?

פורסם

אני טיפלתי במוסך מורשה - טיפול אחד בשנה. לא זול אמנם, אבל כמעט אף פעם לא היו לי הפתעות לא נעימות והרכב פשוט שירת אותי בנאמנות לאורך 130 אלף ק"מ. לא היו לי בעיות חשמל וגם לא בעיות בגג.

ממליץ לא לשטוף את הרכב במכונה כי זה לא בריא למנגנון של הגג.

לרכב שלי היו צמיגים בחתך נמוך (205/45R16), הצמיגים האלה מאוד רגישים ועלולים לההרס מכל מכה בכביש. ממליץ מאוד לבדוק לחץ אויר לפחות פעם בשבוע ולהזהר מבורות.

יש ברכב מד שמן בלוח שעונים, הוא פועל בשניות הראשונות לאחר ההתנעה ולמעשה מחליף את מדיד השמן בתא המנוע. כדאי לשים לב ולעקוב מדי התנעה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני טיפלתי במוסך מורשה - טיפול אחד בשנה. לא זול אמנם, אבל כמעט אף פעם לא היו לי הפתעות לא נעימות והרכב פשוט שירת אותי בנאמנות לאורך 130 אלף ק"מ. לא היו לי בעיות חשמל וגם לא בעיות בגג.

ממליץ לא לשטוף את הרכב במכונה כי זה לא בריא למנגנון של הגג.

לרכב שלי היו צמיגים בחתך נמוך (205/45R16), הצמיגים האלה מאוד רגישים ועלולים לההרס מכל מכה בכביש. ממליץ מאוד לבדוק לחץ אויר לפחות פעם בשבוע ולהזהר מבורות.

יש ברכב מד שמן בלוח שעונים, הוא פועל בשניות הראשונות לאחר ההתנעה ולמעשה מחליף את מדיד השמן בתא המנוע. כדאי לשים לב ולעקוב מדי התנעה.

יש סוגי שמן ונוזלי קירור שאתה ממליץ במיוחד?

ועוד שאלה קטנה בקשר להילוכים:

זה בסדר נגיד לעצור עצירה מוחלטת/להאט מהילוך שלישי להילוך ראשון?

פורסם

ועוד שאלה קטנה בקשר להילוכים:

זה בסדר נגיד לעצור עצירה מוחלטת/להאט מהילוך שלישי להילוך ראשון?

אשמח לתשובות

• תוכן חדש...