Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ABS עובד על בלם יד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. מנגנון הפעלת בלם יד הוא מכאני ולא הידראוולי. מדובר במערכת נפרדת לגמרי שלא קשורה למשאבת ABS.

פורסם

טעות, גם עם כפתור זה עדיין ״מכאני״ הפעולה היחידה היא שמנוע מותח את רפידות מבפנים של הדיסק האחורי, אותה פעולה כמו הידית באוטו.

לשום בלם יד אין ABS

פורסם

אתה לא יודע כלום! ועוד קובע שזאת טעות....

ברנו למשל המערכת היא אלקטרונית חכמה שלא סתם מפעילה מנוע חשמלי והפעלת חירום של בלם החנייה החשמלי עובד כמו ABS ואין שום נעילת גלגלים.

פורסם

למען האמת מאוד הגיוני שזה יהיה כך. בבלם יד מכאני מסורתי יש לנהג שליטה בעוצמת ההפעלה. אפשר למשוך את הידית חצי או שני שליש גובה ולא עד הוסף.

בבלם יד חשמלי המשיכה היא תמיד "עד הסוף" ולכן כל הפעלה תוך כדי נסיעה יכולה לגרום לנעילת גלגלים אם אין ABS.

דני - דין, איך ברנו דואגים לכך שתהיה מערכת בלם יד בילתי תלויה בבלמי שרות, לצרוך גיבוי?

כלומר האם זה מצמיד את הרפידות האחוריות דרך אותה מערכת הידראוולית של בלמי שרות או שיש משהו אחר?

פורסם

אותי סיקרן מה יקרה לי עם הבלם יד החשמלי בטסט (רנו מגאן) בלית ברירה לחצתי על הכפתור האוטו עצר מיידית והופיע הודעה אדומה stop Vehicle

how it's like to drive :twisted:

פורסם

נכון אבל כנראה שכחת שמערכת ABS עובדת החל ממהירות מסויימת ולכן לא מופעלת בבדיקת גלגליות של הטסט אותו כנל לבלם היד החשמלי.

פורסם

גם ב VAG המצויידים בבלם החרום החשמלי, מופעלת מערכת שדומה לABS כאשר לוחצים על מתג "בלם היד" מעל מהירות מסויימת.

בVAG "בלם היד" החשמלי מופעל ע"י מנוע חשמלי שמורכת על הקליפר האחורי ותפקידו לדחוף את הרפידות לכיוון צלחת הבילום.

מעל מהירות מסויימת נדמה לי סביב ה20 קמ"ש, כאשר ילחץ מתג בלם החרום תורגש בלימה מקוטעת, בדומה לבלימת חרום שבה הABS מופעל.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
למען האמת מאוד הגיוני שזה יהיה כך. בבלם יד מכאני מסורתי יש לנהג שליטה בעוצמת ההפעלה. אפשר למשוך את הידית חצי או שני שליש גובה ולא עד הוסף.

בבלם יד חשמלי המשיכה היא תמיד "עד הסוף" ולכן כל הפעלה תוך כדי נסיעה יכולה לגרום לנעילת גלגלים אם אין ABS.

מצד שני זה נכון גם לבלם יד המופעל רגלית או ל"מקסי" שפעולתם כן מכנית...

אף על פי כן, ידוע לי שיש רכבים בהם בלם יד אלקטרוני (מבוסס Servo) מונע נעילת גלגלים, כמובן מעל המהירות (האפסית, דרך אגב) שבה ביכולת ה-ABS למנוע את נעילת הגלגלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תאמין לי שאני יודע מה שאני אומר.

מה שאתם מדברים פה זו מערכת בלימה אקטיבית, שיכול להיות שעושים בה שימוש גם בשביל חניית הרכב.

בשום רכב שהבלם יד חשמלי כמו שהזכרתי למעלה הוא לא יכנס לפעולה תוך כדי נסיעה.

למשל אצלנו בג'יפ הוא פועל עד 5 קמ״ש מעל הכפתור פשוט לא מגיב (מי שמתכנן מכוניות חושב קצת יותר רחוק ממה שאתה מדמיין).

שום בלם יד חשמלי מכאני אינו מכיל ABS מהסיבה הפשוטה שהמערכת אינה הידראולית.

פורסם (נערך)

אגב, בלם יד הוא גם בלם חירום וכשמו כן הוא חייב לעבוד כגיבוי אם בלמי השירות כשלו ולכן ישנה דרך להפעיל את הבלם היד החשמלי וזה עניין של תקינה...מציע לך לקרוא ספר רכב על מנת לבדוק כציד לפעיל את הבלם חנייה החשמלי בשעת חירום.

ברנו וניסאן למשל מחזיקים את הכפתור לחוץ ואז בלם החירום עובד וכמובן יעצור את הרכב ללא נעילת גלגלים.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

באופל אסטרה טורבו נניח- הוא מופעל רק אם בו זמנית לוחצים על הבלם עד סןף מהלך+ מחזיקים את הכפתור לחוץ למעלה לאחר המשיכה.

• תוכן חדש...