Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ניסיתי 10 40, אכל לי שמן בכמויות.

ניסיתי 15 40 מינראלי, ועדיין אוכל שמן.

האם מעבר ל 20 50 מינראלי יועיל ? או לא.

אני מודע לזה שהמנוע כבר לא צעיר,

אולי מעבר לשמן יותר סמיך יעזור פה ?

או שכדאי לחזור ל 10 40 בחזרה ?

עריכה אחרונה על ידי Maor Parizat
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה שיש בעיה במנוע גם עם 20/50 האוטו יוכל שמן רק פחות.

נסה לבדוק מה מקור הבעיה ועלותה לפני שאתה עובר לשמן כזה.

במידה ועברת אל תתפשר על איכות השמן ונסה למצוא חברה שמן איכותית.

פורסם

במקרה שלך שמן 20W50 יהיה כנראה הבחירה הטובה ביותר אם ברצונך להפחית למינימום את צריכת השמן. זה ממש לא האידאלי למנוע ואל תצפה שהאכילה תיפסק לחלוטין, אבל זה פחות יכאב בכיס ומאחר שהמנוע שלך גם כך במצב רע אז אין מה להפסיד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בהחלט ניתן לעבור לשמן בצמיגות גבוהה יותר אבל על חשבון בלאי גבוה יותר בהתנעות בוקר ככה שמצד אחד אתה תחסוך אולי בשמן מנוע אך בעתיד הנזק רק יגדל.

איזה כייף לי :)

פורסם
מנוע עשה 275 אלף אין לי מה לעשות,

גומיות שסתומים החלפתי וגם אטמים ומה לא,

אני יעבור ל 20W50 וזהו.

כמה שמן אוכל?
פורסם

לא הייתי עובר לשמן מינרלי בצמיגות שציינתה.

1/4 ליטר שמן בשבוע זה ליטר בחודש בערך ו 12 ליטר שמן בשנה.

מאחר והרכב כבר לא צעיר ועם נסוע מחובדת לא הייתי מצפה למשהו טוב יותר.

כניראה יש כבר בלאי ברינגים. אוברול איכותי כניראה היה פותר את הבעיה אבל הסיפור לא זול. יכול להגיעה בקלות ל 5-6 אלף שקל.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

גם אני עם בלנו שנת 96 ועל שמן 20/50. אם המנוע אכן אוכל שמן אתה בהחלט יכול לעבור לצמיגות שכזו ואני מאמין שהירידה בצריכה תהיה משמעותית אלא אם המנוע מעשן מאוד והמרווחים בין הרינגים לצילינדרים גדולים מאוד.

פורסם

מקסימום תחליף מנוע אם כמות צריכת שמן לא משתפרת.

יותר זול מלתקן מנוע עם כזה מד נסועה ואחריות נעה במוסכים בין חצי שנה לשנה.

פורסם
ואיך בצריכת שמן אצלך ?

צריכה ממש אפסית. עד היום האוטו נסע משנקנה על ידי מעל 10000 קמ ןיצא לי להוסיף בקושי חצי ליטר. הרכב עשה 186 אלף קמ עד היום.

• תוכן חדש...