Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עליית שכר המינימום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3. כבר אני שומע כל מיני דיבורים על בעלי חברות גדולות שבעקבות הנושא מתכננות פיטורים מאסיבים אחרי החגים.

תסלח לי אבל זה איום סרק.

כמעסיק אני לא מחזיק אנשים מיותרים בין אם הם עולים 1000 שקל או 100,000 שקל. כל זמן שאני יכול להתחרות בשוק (מול המקומיים המצב לא משתנה כי לכולם ההוצאות עולות ומול היבוא שהתייקר עקב עליית הדולר) אמשיך לייצר באותו היקף ואצטרך את אותו כוח האדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אנשים מתלהבים מהנושא אבל לא מבינים שזה רק לרעתנו.

לדוגמא, אדם שמרוויח 28 ש"ח לשעה, 5 ש"ח מעל שכר המינימום נכון לכתיבת שורות אלו -

בשכר חודשי נהנה מהפרש של כמעט 1,000 ש"ח ביחס למינימום, סכום משמעותי בהחלט.

אחרי העלייה בשכר, בפעימה הראשונה לצורך העניין, היחס השעתי יהיה 3 ש"ח במקרה זה,

כלומר השכר החודשי כעת יהיה בהפרש של 500 ש"ח. בכל זאת מדובר בכסף, אך בלא הרבה ממנו.

ככה שאם כמו שאתם אומרים תהיה העלאה גם במחירים בשוק, מי שמרוויח מעל המינימום נדפק חזק,

ומי שמרוויח מינימום או מאוד קרוב אליו, הרוויח, אבל עדיין נדפק. אפילו יותר חזק.

בקיצור, עובדים עלינו בעיניים ואנחנו שמחים ומאושרים. אני אעביר את הבמה לקיציס. יש לנו ארץ נהדרת.

עריכה אחרונה על ידי Style

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
תסלח לי אבל זה איום סרק... כמעסיק אני לא מחזיק אנשים מיותרים... כל זמן שאני יכול להתחרות בשוק (מול המקומיים המצב לא משתנה כי לכולם ההוצאות עולות...

אתה בטוח שחישבת עד הסוף? כיצד תתחרה מול מי שאצלו מרכיב השכר נמוך יותר, נניח כי יש לו יותר מיכון? או נגד מי שבחר לעבוד בשיטה שונה ואינו מעסיק עובדים בשכר מינימום במילא?

אם אתה מעסיק עובדים בשכר מינימום, הוצאותיך יגדלו בודאי. הוצאותיהם של המתחרים אולי יגדלו ואולי לא.

דני

פורסם

קראתי תגובה של מישו בפייסבוק ואני מסכים

"צריך להשוות את שכר המינימום לשכר חברי הכנסת"

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כבר היה על זה דיון וכבר נרשם שם בין היתר ע"י שמה שיקרה זה העלאת מחירים ושחיקת ערך הכסף. כעיקרון, שכר מינימום הוא תעלול יחצ"ני של חברי ממשלה ע"מ לקדם את התחת שלהם בנושאים כאלו ואחרים. בפועל זה דופק את כולנו.

אבל מה יש לדבר על זה, הכל כבר ידוע והכל כבר נכתב.

ברגע שהעם המפגר ברובו שלנו יפסיק לקנות את כל מה שמוכרים לו (ואני מתכוון לבולשיט שמוכרים הפוליטיקאים), אז יפסיקו לעבוד עלינו בעיניים. עד אז יזרקו לעם טונה ויגידו שזה סטייק, העם יאכל ויהיה מרוצה.

פורסם

אני כרגע לא עובד וחי מקצבאות נכות של ילד מהביטוח לאומי,

אבל,

ידוע לי בוודאות ששכר המינימום הוא מדדי,דהיינו ברגע שהוא עולה,

גם מי שמרוויח 2/3 ש'ח מעל יקבל תוספת זהה,

כנ''ל אפילו קצבאות המל''ל וכו'

אם לאו אזי יש הסתדרות.

היה מקרה שבעבודה שלי מזמן הרווחנו כ 30 ש''ח לשעה כ 10 ש''ח

מעל למינימום,וכאשר המינמום עלה עמדנו בתוקף שהשכר שלנו יעלה במקביל,

כמובן שסירב,אבל שילם כמו טאטלה אחרי מכתב שקיבל.

פורסם

ומה עם עובדים שלא חברים בהסתדרות או שאין להם ועד? עוד שנה/שנתיים אולי יעלה.

בינתיים כל מי שמרוויח קרוב למינימום יאכל את הצינור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ומה עם עובדים שלא חברים בהסתדרות או שאין להם ועד? עוד שנה/שנתיים אולי יעלה.

בינתיים כל מי שמרוויח קרוב למינימום יאכל את הצינור.

ממש לא,

אתה נרשם לחברות בהסתדרות לבד ומייד מקבל את כל הזכויות.

זה מה שאשתי עשתה,וממש בשכל ביליב מי.

פורסם

ועם אני על חוזה אישי, ללא דום ועד או הסכם קיבוצי, עדין אני יכול להרשם להסתדרות ולקבל זכויות כלשהם?

פורסם

הבעיה היא לא השכר מינימום, הבעיה היא ההבדלים בין השכר של הבנאדם שמשתכר במשכורת הגבוהה ביותר בחברה לעומת העובד הזוטר ביותר שמקבל מינימום. את זה צריך לצמצם. לדוגמא, להעביר חוק שההפרש לא יכול להיות יותר מפי 10. למשל, אם העובד הזוטר ביותר מקבל 5000 ש"ח לחודש, אז מי שמשתכר הכי הרבה בחברה -שכרו לא יעלה על 50000. זה שיויון בשבילי. לא יכול להיות שעובד אחד, באותה חברה, ירוויח חצי מיליון ש"ח לחודש ועובד אחר יגרד את ה4300. זו חזירות.

אגב, כשהשתחררתי מהצבא עבדתי בכמה עבודות זמניות. באחד מהעבודות שהגעתי, ראיתי שרוב העובדים הותיקים, איך נגיד "זורקים" בעבודה לעומתי ועוד כמה חדשים שנתנו 100 אחוז והיו מורעלים. אחד מהעובדים, כששאלתי את הסיבה, ענה לי ב"אנחנו מרוויחים מינימום ונותנים את המינימום. בשבילי, אם העובד משלם שכר מינימום, זה במילים אחרות לומר-אם החוק היה מאפשר לי לשלם לך 8 ש"ח לשעה, הייתי עושה זאת".

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם
תסלח לי אבל זה איום סרק.

כמעסיק אני לא מחזיק אנשים מיותרים בין אם הם עולים 1000 שקל או 100,000 שקל. כל זמן שאני יכול להתחרות בשוק (מול המקומיים המצב לא משתנה כי לכולם ההוצאות עולות ומול היבוא שהתייקר עקב עליית הדולר) אמשיך לייצר באותו היקף ואצטרך את אותו כוח האדם.

מאידך בוא נקח מפעלים שקונים חומרי גלם במזרח בדולר ומוכרים תוצרת במערב ביורו.

בשל שינוי דרסטי בשערי מטבע חוץ הרווחיות נשחקה וגרמה לעלית מחירים כדי לא למכור בהפסד, וכתוצאה מכך ישנה נטישת לקוחות וצמצום בהיקפי פעילות.

תוסיך לזה עליה בעלות כוח אדם שאינו מנוצל ב100%.

יכאב הלב של תעשיין שנאלץ לפטר עובד שאשתו חולה ולא עובדת והעובד עצמו בן 56.

יכאב לב לפטר אם חד-הורית לשני ילדים שגם ככה לא מי יודע מה יעילה ונמצאת הרבה בחופשת מחלה עם ילדים או סתם בגלל שביטה כללית במשק.

באמת יכאב. אבל זה, כנראה, מה שאבי ניסנקורן רצה.

פורסם
ועם אני על חוזה אישי, ללא דום ועד או הסכם קיבוצי, עדין אני יכול להרשם להסתדרות ולקבל זכויות כלשהם?

בהחלט כן!

פורסם

Avk למה אתה נכנס לחברות פרטיות לכיס? אם בא להם לפנק את המנכל ב2 מליון לחודש, זה לא אומר שהשליח של החברה צריך להרוויח אחרת.

משכנתא זה קל

פורסם

מה רע בלחלק את הבונוס השמן בין שאר העובדים ולא לתת את כולו לעובד אחד?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם
הבעיה היא לא השכר מינימום, הבעיה היא ההבדלים בין השכר של הבנאדם שמשתכר במשכורת הגבוהה ביותר בחברה לעומת העובד הזוטר ביותר שמקבל מינימום. את זה צריך לצמצם. לדוגמא, להעביר חוק שההפרש לא יכול להיות יותר מפי 10. למשל, אם העובד הזוטר ביותר מקבל 5000 ש"ח לחודש, אז מי שמשתכר הכי הרבה בחברה -שכרו לא יעלה על 50000. זה שיויון בשבילי. לא יכול להיות שעובד אחד, באותה חברה, ירוויח חצי מיליון ש"ח לחודש ועובד אחר יגרד את ה4300. זו חזירות.

אגב, כשהשתחררתי מהצבא עבדתי בכמה עבודות זמניות. באחד מהעבודות שהגעתי, ראיתי שרוב העובדים הותיקים, איך נגיד "זורקים" בעבודה לעומתי ועוד כמה חדשים שנתנו 100 אחוז והיו מורעלים. אחד מהעובדים, כששאלתי את הסיבה, ענה לי ב"אנחנו מרוויחים מינימום ונותנים את המינימום. בשבילי, אם העובד משלם שכר מינימום, זה במילים אחרות לומר-אם החוק היה מאפשר לי לשלם לך 8 ש"ח לשעה, הייתי עושה זאת".

זאת בדיוק התפיסה. עובד שמרוויח שכר מינימום יתאמץ בהתאם. הבעיה שמי שמרוויח שכר מינימום הוא בדר״כ גם מישהו שאין לו ברירה אחרת, אלא לעבוד בשכר הזה. ואני מסכים איתך בהחלט שאם החוק היה מתיר לשלם 8 שקלים זה בדיוק מה שהיה קורה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...