Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על שחיקת בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שזו לא תיראה שאלה הזויה מדי, אבל כמי שגר בחיפה ונוסע בירידות תלולות כל הזמן, מעניין אותי כיצד משפיע דרך הנהיגה בירידה על מצב הבלמים.

למה אני מתכוון: בעיקרון, אני יכול לנסוע בירידה במהירות אליה מגיע הרכב (כתוצאה מכוח המשיכה ומעט כוח מנוע, בלי לחיצה על הגז) או אפילו להאיץ יותר, וללחוץ על הבלם רק כשאני באמת צריך (פניה \ עצירה...). מאידך, אני יכול גם לשמור על מהירות נסיעה נמוכה יותר, על-ידי לחיצה קלה אבל מתמידה על הבלם או על-ידי לחיצות מעט יותר כבדות מדי כמה שניות; במקרה זה כשאני מגיע לנקודה בה נדרשת באמת מהירות נמוכה, אני כבר במהירות סבירה.

לא ממש מטרידה אותי מהירות הנסיעה (כמה זמן ייקח לי לסיים אותה) כי לרוב מדובר בקטעים לא ארוכים מדי (כמה מאות מטרים) של ירידות תלולות. מה שמטריד אותי בעיקר היא מידת השחיקה של מערכות הבלימה השונות ו\או מערכות אחרות ברכב.

לכל אנשי השפלה - שימו לב שמדובר כאן על ירידות תלולות ממש, בהן הרכב (קורולה) ב-Drive מאיץ בלי לגעת בגז, אפילו ממצב עמידה.

אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא שימוש ב-Over-Drive או במהלכים הנמוכים L/2.

אז מה ההמלצה? איך לנהוג נכון בירידה?

פורסם

ראשית כל רכב אוטומטי מתחיל לזוז ממצב עמידה ללא לחיצה על דוושת הגז במקום אופקי (אין צורך בירידה).

במידה ואתה חושש מאיבוד שליטה בעת נסיעה במידרון תלול פשוט הורד הילוך בתיבת ההילוכים האוטומטית - שהרי הידית שלה קיימת בעבור מצבים כאלו (לא רק בשביל הילוך אחורי:wink: ).

מעבר לכך סע ברכב ללא חשש ובלי נקיפות מצפון - הכלל הוא שנסיעה ברכב גורמת לו בלאי - אין מה לעשות !!!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ראשית כל רכב אוטומטי מתחיל לזוז ממצב עמידה ללא לחיצה על דוושת הגז במקום אופקי (אין צורך בירידה).

במידה ואתה חושש מאיבוד שליטה בעת נסיעה במידרון תלול פשוט הורד הילוך בתיבת ההילוכים האוטומטית - שהרי הידית שלה קיימת בעבור מצבים כאלו (לא רק בשביל הילוך אחורי:wink: ).

מעבר לכך סע ברכב ללא חשש ובלי נקיפות מצפון - הכלל הוא שנסיעה ברכב גורמת לו בלאי - אין מה לעשות !!!!!

אוקיי, ראשית להערתך הראשונה, אתה צודק, לא חשבתי על-כך. כוונתי היתה שמדובר בירידות תלולות בהן אתה חייב להשתמש בבלמים, ולא מספיק שתוריד הרגל מהגז כדי להאיט.

שנית, אין כאן עניין של איבוד שליטה. אין לי חשש כזה.

ולגבי ה"בלי נקיפות מצפון" אני פשוט ראיתי כבר מה העלות כשהייתי צריך להחליף מיד עם הרכישה את כל מערכות הבלימה (הרכב היה בחיפה גם לפני כן, והוא לא היה מוזנח כלל). אמרו לי במוסך שרמת השחיקה ומהירותה (ביחס לקילומטרז') תלויה באיפה אתה נוסע, אבל גם באיך אתה נוסע. אני לא רוצה להחליף בלמים כל 3000 ק"מ וגם לא למצוא את עצמי באיזו ירידה עם בלמים שרופים שלא פועלים.

השאלה היא איך נוהגים נכון, ומונעים התחממות ושחיקה?

פורסם
השאלה היא איך נוהגים נכון, ומונעים התחממות ושחיקה?
אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא שימוש ב-Over-Drive או במהלכים הנמוכים L/2.

אז מה ההמלצה? איך לנהוג נכון בירידה?

ירון ענה לך תשובה מצוינת...

במידה ואתה חושש מאיבוד שליטה בעת נסיעה במידרון תלול פשוט הורד הילוך בתיבת ההילוכים האוטומטית - שהרי הידית שלה קיימת בעבור מצבים כאלו (לא רק בשביל הילוך אחורי:wink: )
ואני ארחיב. במידה ואתה נוסע בירידה תלולה ו/או ארוכה, השתמש בבלימת מנוע - תוריד הילוך כדי לסייע לרכב להאיט.

כך ייתכן ותחסוך חלק או אפילו את כל הבלימה. המחיר הוא שחיקת תיבת ההילוכים, עניין לא בטיחותי - לעומת הבלמים.

לא מומלץ לנסוע לאורך זמן עם רגל על דוושת הבלם, אתה יוצר כך בלאי מואץ ועלול לגרום לאובדן כושר בלימה באופן (יחסית) פתאומי.

פורסם

שחיקת תיבת ההילוכים היא בעיקר בהחלפות ההילוכים ולא בהישארות בהילוך.

כך שאם מדובר בירידה יחסית ארוכה כדאי מאוד לשלב הילוך נמוך, מראש, וכך לחסוך את רוב/כל הבלימה.

כך גם נמנעים ממצב של התחממות יתר ואיבוד בלמים. (אם כי ברכב פרטי חדיש ותקין ולא עמוס בישראל, לא בטוח שיש בכלל ירידה בה תגיע לאיבוד בלמים)

אם מדובר בירידה קצרה, לדעתי להישאר על הבלמים. עלות רפידות לא מתקרבת בכלל לעלות שיפוץ גיר אוט'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

טוב, לפי שיקולי לפחות, אני מעדיף למנוע שחיקה או הרס של הגיר או כל מערכת הינע אחרת ברכב, על-פני שחיקה של הבלמים. הסיבה היא שכפי שנאמר פה כמעט ואין בכלל בארץ ירידות באורך כזה שיכולות להביא להרס פתאומי של מערכת הבלמים, עבור רכב פרטי לא עמוס ומתוחזק באופן סביר. המקום היחיד שזה אולי ייתכן הוא בירידות מאזור המכתשים לסדום (ירידות לים המלח), וזה לא בדיוק מקום שאני נוסע בו יום-יום. לכן, הבעיה הבטיחותית של הרס מערכת הבלמים פחות מדאיגה אותי, וברור שמבחינה כספית עדיף להשקיע פעם באיזה זמן כמה מאות ש"ח בטיפול בבלמים, מאשר כל סוג של נזק לגיר האוטומטי או למערכות ההינע.

אי-לכך, אני כנראה אוותר על הרעיות להסתמך על "בלימת מנוע" כרעיון מרכזי, ואשאיר אותו לטיולים לים המלח. לכן, ביום-יום אני מבקש לדעת מה לדעתכם עדיף, נסיעה איטית תוך בלימה מתמדת, או נסיעה במהירות "טבעית" ובלימה חזקה יותר כשעת הצורך? שוב, אין כאן שיקול בטיחותי, מדובר על שיקול של רמת שחיקה, כיוון שזו פעולה שאני עושה כמה פעמים ביום, כל יום.

פורסם
לא הבנתי... זו שאלה טפשית? אף אחד לא יודע מה התשובה? או שסתם לא בא לכם לענות?

הכל, בעצם :wink:

אתה לא יכול לצפות בעצם שאפשר יהיה לכמת בדיוק את רמת השחיקה בשתי הצורות וע"פ זה לתת לך תשובה. אני יכול להגיד לך איך אני נוהג - פחות בלמים, יותר מנוע. (כמובן - רק כשמדובר בנהיגה רגילה). לדעתי עדיף להסתמך על בלימת המנוע בירידות תלולות ולא לטגן את הבלמים שלך שלא לצורך. רמת השחיקה למכלולים כנראה זניחה למדי בכל מקרה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תמיד כדאי לשרוף יותר דלק מאשר לשרוף בלמים.

אי לכך, גם ברכב אוטומט או ידני תוריד הילוך, תיסע על סל''ד יותר גבוה, ככה הבלמים לא ישחקו יותר מידי, וגם לא תאבד שליטה בסיבובים.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
תמיד כדאי לשרוף יותר דלק מאשר לשרוף בלמים.

אי לכך, גם ברכב אוטומט או ידני תוריד הילוך, תיסע על סל''ד יותר גבוה, ככה הבלמים לא ישחקו יותר מידי, וגם לא תאבד שליטה בסיבובים.

איך בדיוק אתה שורף דלק בשעת בלימת מנוע? :roll:

(זה מתחיל להשמע כמו ת'רד שמקומו בספר של "דוקטור סוס")

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...