Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה SN חדש יותר. ההבדל העיקרי בין התקנים הוא ריכוז התוספים.

לפי ארגון ה API כל תקן API חדש תואם ומחליף תקן API קודם, כלומר אין בעייה להשתמש בשמן SN ברכב שדרש במקור SL. מקרה הפוך לעומת זאת עלול ליצור בעיות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על מיכל שמן המנוע ירשמו כל תקני ה API אשר השמן כולל.

בתקן חדש של API יש הוספת תוספים, הורדת תוספים אחרים, התאמה לתקני זיהום אויר חדשים, ואורך חיים של השמן.

בד"כ התקן מתאים לתקנים לאחור, אבל לא תמיד כל החברות יאשרו שימוש בתקן API החדש , לכל המנועים שלהם.

יש לראות במפרט הטכני של השמן כי רשומה התאמה ל תקני חברות הרכב אשר השמן מתאים למנועים שלהם.

( יש חברות האוסרות שימוש בשמן בתקן API גבוה יותר למנועים שלהם, יש להקפיד על התקן אשר החברה דורשת )

כאשר נכנס תקן API חדש , החברה תבדוק אותו , ואז תאשר או לא תאשר, למנוע הדורש את התקן הישן .

זה נושא מעניין ומורכב וכדאי ללמוד אותו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה למשל ציטוט מהוראות תחזוקה של פיז'ו/סיטוראן:

CAUTION : Category ACEA 5W30 C2 oil must not be used in engines earlier than 2000 (7/99) model year

לא להשתמש בשמן בתקן C2 במנועים לפני שנת ייצור 2000.

111.JPG

פורסם

הדירוג של ACEA שונה מה API. אשמח לראות מסמך יצרן שאוסר שימוש בשמן API בתקן גבוה יותר מזה שאיתו יצא הרכב לאוויר העולם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ב API בלבד לא נתקלתי, אבל נניח יש לי שמן שעונה לתקן API SM וגם ACEA C2.

האם אני יכול להשתמש בו בפיז'ו שלי שנת 97?

לדעתי לא.

פורסם

א. לפני כמה שנים ACEA שינו את משמעות האותיות שלהם ולמיטב ידיעתי C2 כבר לא קיים וצריך לראות מה החליף אותו, מה גם ש ACEA לא משנה את האותיות אלא את המספרים שבאים לאחריו בהתאם לשנת עדכון התקן.

ב. קיימת חפיפה מסויימת בין תקני API ל ACEA רלוונטי, כך שלא סביר שתמצא שמן מנוע בעל תקן API עתיק שגם חופף לתקן ACEA מתקדם.

איתמר

עריכה:

בדקתי. C2 עדיין קיים וזה מה ש ACEA מספרים עליו:

C2 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines designed to be capable of using low friction, low viscosity oils with a minimum HTHS viscosity of 2.9mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life and maintain the vehicles fuel economy.

Warning: these oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

במילים אחרות מנוע הדורש שמן כזה הוא מנוע עם מערכת פליטה מתקדמת יותר הרגישה לריכוזים הגבוהים של אבץ וזרחן שהיו בשמנים ישנים יותר, לכן במקרה הספציפי הזה בהחלט יכולה להיות חפיפה בין תקן C2 (שכנאמר, שיטת הדירוג של ACEA שונה מזו של API) לתקן SM שהמשותף לשניהם הוא תכולת אבץ וזרחן מופחתת ביחס לשמנים ישנים יותר ובהתאם טובה לשימוש במערכת הפליטה של הרכב.

איתמר

פורסם

את כל זה אני יודע.

אבל לגבי השאלה ששאלתי בודעה קודמת: כפי שאתה רואה, אין תאימות אחורה 100%.

הם מפנים אותך ליצרן, היצרן אומר שאסור עד שנת מודל מסויימת.

כלומר כן יכול להיות מצב ששמן מודרני לא מתאים לרכב יותר ישן.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר, אין כאן שום סתירה או בעיית תאימות.

איתמר

פורסם

אתה צריך להשתמש בשמן שעומד במפרט שאישר יצרן הרכב. מה דרשה פג'ו בשנת 97'? לא מבין את שאלתך.

כמו שאמרתי, API ו ACEA מדרגות את השמנים באופן שונה וכל אות מתייחסת לפרמטרים ותכונות אחרות הנדרשות מהשמן. משפחת ה "C" מדברת על שמנים המיועדים לרכבים עם מערכות פליטה הכוללות קטליזטור/ים.

C2 מדבר על הצורך בשימוש בשמן מופחת אבץ וזרחן בשל מנועים עם מערכת פליטה מתקדמת יותר מזו שהיו ברכבים עד תחילת שנות ה 2000, לכן רשומה האזהרה שציטטת ולכן אני מאמין שלא תמצא בהמלצת היצרן לפג'ו 97' המלצה לשימוש בשמן C2.

זה לא סותר את העניין לגבי השימוש בשמן העומד בתקן API גבוה.

איתמר

פורסם

בד"כ התקן מתאים לתקנים לאחור, אבל לא תמיד כל החברות יאשרו שימוש בתקן API החדש , לכל המנועים שלהם.

יש לראות במפרט הטכני של השמן כי רשומה התאמה ל תקני חברות הרכב אשר השמן מתאים למנועים שלהם.

( יש חברות האוסרות שימוש בשמן בתקן API גבוה יותר למנועים שלהם, יש להקפיד על התקן אשר החברה דורשת )

כאשר נכנס תקן API חדש , החברה תבדוק אותו , ואז תאשר או לא תאשר, למנוע הדורש את התקן הישן .

אייל.

איזה ייצרנים אוסרים זאת במפורש ? תן לי כמה דוגמאות ולא אחת בלבד בכדי שיהייה משקל לדברים שכתבת.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...