Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני חודשיים התחלתי לימודים שאמורים להמשך 4 שנים (תואר),

ואני נאלץ להיפרד מה-i30 שלי עקב צמצום בעלויות.

אני מחפש רכב עד 35K (+-) שיעמוד בתאים האלה:

- נסיעות קצרות מ א-ה (20 ק"מ ליום)

- נסיעות הביתה וחזרה בסופ"שים (100 ק"מ לצד)

- אמין (רכב שאני יחזיק אותו למשך כל התואר)

- חסכוני (סטודנט בכל זאת)

- עדיפות לידני

- צורה כמה שיותר יפה (לדוגמא פיאט פנדה לא בא בחשבון, פיקנטו יותר קורצת לי)

הרכבים שכרגע אני חושב עליהם וגם יעצו לי עליהם הם רכבי המיני (אלטו, פיקנטו, 107, c1 וכו...)

אשמח מאוד לכל דעה!

תודה ופורים שמח! =]

פורסם

גראנדה פונטו ידנית באב בחשבןן? אם כן לטעמי היא מאוד יפה.

מבחינת עלויות אחזקה הדיווחים אומרים שהיא טובה.

לגבי אמינות בעתיד- זה תלוי הרבה איך אתה תתייחס לרכב ותתחזק אותו.

פורסם

גרנדה פונטו בהחלט באה בחשבון, השאלה היא מה לגבי דלק? חסכונית?

עוד משהו ששכחתי לציין: הנסיעות שלי הביתה הם בכביש 6, מה שאומר שאני צריך רכב שאוכל לשייט איתו במהירות 120-130 קמ"ש.

פורסם

הרכב נחשב לחיסכוני ולא יקר לאחזקה,איתמר מצר באמת רכב שכדאי להיתקשר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

+1 למודעה שאיתמר מצא.

מדובר בפונטו איבו, זהו דור אחד אחרי הגרנדה שמהווה קפיצת מדרגה משמעותית גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת איבזור ועיצוב (במיוחד בתא הנוסעים).

מניסיון של כמעט שנה וחצי (ו22K ק"מ) עם פונטו איבו רובוטית שנת 2010, השיוט בכביש 6 על 120 קמ"ש יהיה בסל"ד די גבוה אבל הבידוד רעשים מפצה על זה יפה מאוד.

צריכת דלק בכבישים בין עירוניים תהיה בין 15-17 ק"מ לליטר ובתוך חיפה לא הצלחנו לרדת מ1:11.5 בערך.

לגבי האחזקה, אם אתה מעוניין במערכת עצור וסע תצטרך להשקיע במצבר יקר יותר מהמצברים הרגילים (כ-1000 ש"ח).

היצרן ממליץ על טיפולים כל 30KKM או שנתיים, אני אישית הייתי מקפידה להחליף שמן+פילטר שמן (סיפור של מאות בודדות) מידי שנה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אתה מדבר על הפן ה"ספורטיבי" או היום יומי?

כי אם הספורטיביות מעניינת אותך, אז הגגה ממש מת והשלדה דווקא מתקשרת יפה.

אם היום יומי, אז ההגה סבבה לגמרי להתנהלות יומית, לא קל מידי (כמו בקליאו החדשה למשל), הרכב מתמודד לא רע עם שיבושים בכביש. לא קרוזרית אמריקאית, אבל גם לא גורם לך לנבל את הפה אחרי כל שיבוש או פס האטה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שאלה: האם האיבו הוא רכב שמשדרג אותי מבחינת חסכוניות ביחס לi30 שיש לי כרגע, כי זאת המטרה העיקרית בחלפה הזאת.

פורסם (נערך)

כן אבל עוד פעם השאלה היא אם לא עדיף את מכוניות המיני ששם החיסכון יהיה יותר ניכר, אני מניח.

למרות שתכלס שמעתי עליהם שהם קצת עגלות, והנסיעה לאוניברסיטה היא ברובה עליות והנסיעה הביתה היא בכביש 6 ואני לא צריך רכב שב120 לא יזוז כבר או שבעליות יהיה לו ממש קשה.

נ.ב.

המודעה שהראתה על הבחור שמוכר את האיבו נראת ממש קורצת, העניין הוא שאני צריך למכור קודם את הi30 ששווה בערך בין 37-35 אלף ש"ח

עריכה אחרונה על ידי omrico
פורסם

אם פתחת, אז ראית שיש פונטו איבו ידניות.

לשאלה השניה שלך, כנראה שהצריכה המשולבת בפונטו שתקבל תהיה בסביבות 14 ק"מ לליטר כאשר באותם התנאים הI30 תעשה בערך 1:11-12. מצד אחד הנסועה שלך לא רבה וההפרש אינו מהותי, מצד שני, אנחנו לא יודעים מה הערך הריאלי של הI30 שלך. אם מדובר ברכב יחסית חדש שישאיר לך עודף מכובד בכיס אחרי מכירתו ורכישה של הרכב הקטן יותר אז ההחלפה משתלמת. אם ערכו של הרכב שלך די זהה לערך של הרכב שתקנה וההבדל יהיה כמה ליטרים בודדים של דלק בחודש ועוד קצת באגרת רישוי וביטוח השנתיים, והאוטו שלך תקין ולא עושה בעיות, כדאי להישאר איתו.

לגבי השאלה השלישית שלך, אני אישית לא הייתי רוצה לבלות 300 ק"מ בשבוע (כשרובם בכביש בין עירוני) בתוך רכב מיני, אבל זאת אני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נ.ב.

המודעה שהראתה על הבחור שמוכר את האיבו נראת ממש קורצת, העניין הוא שאני צריך למכור קודם את הi30 ששווה בערך בין 37-35 אלף ש"ח

אני לא יודע אם כדאי לך להיכנס לתהליך הזה עכשיו כשאני רואה את הפרט הנ"ל. חשבתי שאתה רוצה לעשות שנמוך מרכב הרבה יותר יקר. קח בחשבון שברכב שתקנה בטח תצטרך להשקיע קצת בשביל יישור קו כדי לנסוע כמו שצריך.

לדעתי תישאר עם הרכב שלך ואל תחליף כי אתה יודע בדיוק מה המצב המכאני שלו. אם היית מוכר רכב שהיה שווה 60-70 אלף וקונה רכב ב 30 אלף הייתי אומר לך שזה אולי משתלם, אבל לקנות רכב באותו סכום שתקבל? לא יודע עד כמה זה חכם במיוחד שאתה לא כזה נוסע הרבה ק"מ.

זו דעתי לפחות.

איתמר.

פורסם

אני מודה לכולכם על העזרה, לאחר הרבה התלבטויות מצאתי את האיבו ביד 2, עם 70 אלף קמ שנת 2010 ועשינו החלפה ראש בראש. בנתיים אני מאוד מרוצה וכבר מרגיש את ההבדל בצריכת דלק. עכשיו שאלה לי אליכם: האיבו מגיע בלי חיבור aux והבנתי שיש דרך לחבר לו, מישהו מכיר?

• תוכן חדש...